Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حوزه آب اظهار داشت: آیا نمی‌شود به جای هزینه هنگفتی که قرار است برای این پروژه صرف شود از مسیرهای دیگر و با هزینه کمتر منجر به خیر و برکت بیشتری برای استان سمنان شویم؟ نصف بودجه عمومی کشور را برای یک استان هزینه کنیم که چه اتفاقی بیفتد؟ باز هم عرضه‌محوری و انتقال آب بین حوضه‌ای و تبعات محیط‌زیستی را دامن بزنیم؟

محمدرضا فرزانه در گفت‌وگو با ایلنا، درباره تبعات طرح‌های انتقال آب اظهار داشت: در صورتی طرح‌های انتقال آب در کشور ما که اغلب مناطق خشک و نیمه‌خشک است، می‌تواند منجر به خیر و برکت شود که با شرایط کلی کشور هم همخوانی داشته باشد یعنی کشوری هستیم که هر قدر بارگذاری را روی توسعه آب‌بر بنا کنیم مسیر را اشتباه رفته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بزرگترین ایراد به پروژه‌های انتقال آب تاکید دوباره بر عرضه‌محوری است یعنی القا می‌کنیم که هر قدر برای توسعه آب نیاز داشته باشیم محدودیتی نداریم و به هر قیمتی آب را تامین می‌کنیم، این رویکرد عرضه‌محوری نزدیک 50 سال در مسیر توسعه کنار گذاشته شده است و رویکردهای دیگر در دنیا جایگزین شده است.

این پژوهشگر آب تصریح کرد: اکنون دو سوال جدی وجود دارد یکی اینکه آیا توانسته‌ایم منابع آب داخل حوضه را خوب مدیریت کنیم که بندبال عرضه بیشتر با تبعات گسترده محیط‌زیستی هستیم؟ جواب منفی است.  در همه بخش‌های صنعت، شرب و کشاورزی شرایط منابع آب نگران‌کننده است زیرا نتوانستیم منابع آب را در حوضه مقصد خوب مدیریت کنیم و دنبال انتقال آب هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اکنون از نظر آب بحساب‌نیامده شرایط خیلی اسف‌بار است اگر همچنان عرضه‌محوری را ادامه دهیم مانند این است که سبدی داشته باشیم و دائم آب داخل آن بریزیم. اگر نتوانستیم خوب مدیریت کنیم هر قدر هم آب بیشتری بیاوریم باز هم نمی‌توانیم. باید بدنبال اصلاح الگوی مصرف آب در همه بخش‌ها بودیم که از این قسمت غافل شدیم.

فرزانه در ادامه به موضوع انتقال آب به فلات مرکزی اشاره و تصریح کرد: آیا نمی‌شود به جای هزینه هنگفتی که قرار است برای این پروژه صرف شود از مسیرهای دیگر و با هزینه کمتر منجر به خیر و برکت بیشتری برای استان سمنان شویم؟ نصف بودجه عمومی کشور را برای یک استان هزینه کنیم که چه اتفاقی بیفتد؟ باز هم عرضه‌محوری و انتقال آب بین حوضه‌ای و تبعات محیط‌زیستی را دامن بزنیم؟ در صورتی که با درصد کمتری از این پول می‌توانیم به روش‌هایی که به صلاح کشور است، توسعه پایدار داشته باشیم نه توسعه آب‌بری که با شرایط کشور همخوانی ندارد.

وی تاکید کرد: تجربه تهران را نگاه کنیم، هر قدر آب بیشتری تامین کردیم الگوی مصرف آب بدتر شده است، چندین برابر نرم جهانی مصرف سرانه آب داریم. آیا  می‌خواهیم استان سمنان را هم در آینده به سرنوشت تهران دچار کنیم؟ با انتقال آب همان چالش فرهنگی که بین اصفهان، چهارمحال و خوزستان وجود دارد، در سمنان هم تکرار می‌کنیم. اکنون می‌خواهیم با تکرار یک تجربه تاریخی اشتباه بودجه هنگفتی را برای یک استانی مثل سمنان خرج کنیم، این موضوع در بلندمدت به صلاح استان نیست، از نظر الگوی مصرف توسعه نامتوازن مباحث گسست فرهنگی که با استان‌های همجوار بوجود می‌آید، چالش‌هایی که براحتی نمی‌توان از کنار آن عبور کرد.

این پژوهشگر حوزه آب گفت: باید به آب نگاه ملی داشته باشیم، فقط از منظر یک استان تصمیم‌گیری نمی‌کنیم، سوءمدیریت در هر رویکردی در تخصیص آب را به صلاح کشور نیست. چه در بخش شرب و خدمات و چه صنعت و کشاورزی باید دبنال اصلاح الگوی آب باشیم، اکنون راندمان آبیاری به معنی واقعی فاجعه است. سرانه مصرف آب در بخش شرب نسبت به شرایط کشورهایی که میانگین بارندگی خیلی بالاتری دارند بدتر است چه برسد به اینکه با این شرایط محدودیت منابع آبی نیز روبرو هستیم.

وی ادامه داد: چه دلیلی دارد کشوری با محدودیت‌های شدید منابع آبی مرتب در طبل آب‌بری برای صنعتی شدن بکوبد؟ اگر استراتژی آب‌بری برای کشور داشته باشیم باید در مرحله اول با شرایط کشور همخوانی داشته باشد و موضوع بعدی اینکه چه استان سمنان و چه استان‌های دیگر اولین اولویتی که به نفع خود استان است رعایت و اصلاح الگوی مصرف آب در داخل حوضه است. تا وقتی الگو مصرف اصلاح نشود هر قدر عرضه محوری‌بیشتری داشته باشیم شرایط پیچیده‌تر می‌شود.

فرزانه با بیان اینکه آمار آب به حساب نیامده و تلفات چه در بخش شهری و چه روستایی نگران‌کننده است، یادآور شد: تا وقتی از اصلاح الگوی مصرف آب غافل شویم عرضه‌محوری بیشتر به صلاح کشور نیست.

وی خاطرنشان کرد: به جای اینکه استانی را درگیر عرضه‌محوری بیشتر آب، توسعه صنایع آب‌بر و تک‌تک مواردی که با شرایط اکولوژیکی استان همخوانی ندارد، و استان دیگری را دچار چالش بلندمدت کنیم، باید بدنبال توسعه آب‌اندوز باشیم تا رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی بیشتر داشته و وابستگی به منابع پایه و تبعات محیط زیستی کمتر شود.

این کارشناس حوزه آب گفت: قبل از اینکه کشور را درگیر چنین تبعات و بودجه‌ریزی سنگینی کنیم باید به این فکر کنیم که می‌توان بگونه‌ای رفاه، رشد اقتصادی و استراتژی داشته باشیم که به منابع آب وابستگی نداشته باشد، ما اکنون مصادیق زیادی را می‌توانیم جایگزین صنایع آب‌بر کنیم، می‌توانیم صنایع خلاق و فناورانه را گسترش دهیم که منجر به عملیاتی شدن اهداف آب‌اندوز شود.

وی ادامه داد: چه دلیلی دارد مجددا استانی را به منابع بیشتر آب وابسته کنیم؟ با صنایع خلاق فرهنگی و ارتقای دانایی به تولید بخش کشاورزی می‌توانیم آب بیشتری ذخیره کنیم. با فرآوری و بسته‌بندی بهتر همین محصولات موجود کشاورزی می‌توان آب را مدیریت کرده و هم ارزش افزوده با رشد بالاتر اقتصادی، آمدزایی و رفاه بیشتر داشته باشیم بدون اینکه آب بیشتری مصرف کنیم. وقتی تولید محصولات کشاورزی کمتر شود یعنی خدمت کردن به منابع حیاتی آب کشور، ضمن اینکه جلوی پسماند کشاورزی هم گرفته می‌شود.

فرزانه خاطرنشان کرد: افزودن دانایی به تولید بخش کشاورزی در همه زمینه ها هزاران مصداق دارد و به نفع امنیت غذایی، محیط زیست و منابع آبی کشور است. در آینده احتمال قحطی و گرسنگی در کشور وجود دارد، بنابراین باید به امنیت غذایی و منابع آبی ورود کنیم.

وی یادآور شد: در هر حال باید گفت، کسانی که پروژه‌های انتقال آب را تایید می‌کنند، نگاه‌شان سطحی است، تصور می‌کنند که به امنیت آب و غذا کمک می‌کنند اما از نظر علمی در واقع کمک نیست، شرایط نگران‌کننده‌ای را بر کشور حاکم می‌کنند.

برچسب هاانتقال آب سمنان

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: انتقال آب سمنان آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو انتقال آب الگوی مصرف آب داشته باشیم استان سمنان اصلاح الگوی عرضه محوری محیط زیستی آب بیشتری منابع آبی منابع آب توسعه آب یک استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۵۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه

به گزارش همشهری آنلاین،‌ وزارت آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین دستگاه اجرایی کشور با داشتن حدود یک میلیون حقوق بگیر، مسئولیت خطیر تعلیم و تربیت ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز را بر عهده دارد که آینده کشور را در اختیار خواهند داشت.

در حقیقت آموزش و پرورش از مهم‌ترین وزارت‌خانه‌های کشور است که به دلیل دخالت مستقیم در تربیت نیروی انسانی نقش مهمی در وضعیت آتی کشور ایفا می‌کند. با این حال این بخش در سال‌های اخیر با مشکلات عدیده‌ای درگیر بوده که به باور کارشناسان یک علت مهم آن تخصیص بودجه نامناسب است.

این وزارتخانه پس از «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» در لایحه بودجه امسال دولت بیشترین سهم را از منابع و بودجه عمومی کشور به خود اختصاص داده است و البته این سه دستگاه روی هم رفته ۴۲ درصد از منابع عمومی دولت را به خود اختصاص داده اند.

در این میان وزارت آموزش پرورش از نظر مصارف سال آینده ۲۵۱.۴ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی دولت دریافت خواهد کرد که ۱۳.۱۷ درصد از کل مصارف دستگاههای اجرایی است.

بودجه این وزارتخانه امسال در بخش اعتبارات هزینه ای ۲۰ درصد و اعتبارات سرمایه ای ۵۱ درصد رشد خواهد یافت ضمن آنکه رشد عمومی بودجه این وزارتخانه نسبت به بودجه سال گذشته ۲۱ درصد و رشد اختصاصی آن ۷۰ درصد در نظر گرفته شده است.

سهم ۹۰ درصدی حقوق و دستمزد از بودجه وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش امسال در مجموع ۲۵۶ هزار و ۸۴۷ میلیارد تومان بودجه در اختیار خواهد داشت که ۲۳۷ هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان آن مربوط به بخش هزینه‌ای، ۱۴ هزار و ۲۹۳ میلیارد تومان مربوط به بخش سرمایه ای و عمرانی و ۵ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای اختصاصی وزارتخانه است.

با این اوصاف سال آینده بالغ بر ۹۲ درصد بودجه این وزارتخانه در بخش هزینه‌ای مصرف می شود که حقوق و دستمزد شاغلان بخش اعظم آن است.

دی ماه سال گذشته گزارشی منتشر شد که به بررسی میزان تحقق بودجه وزارت آموزش و پرورش در هشت ماهه نخست ۱۴۰۲ پرداخت و نشان می داد بودجه این وزارتخانه تنها کفاف دستمزدها را می دهد.

طبق این گزارش، در دوره یادشده ۶۷.۵ درصد از اعتبارات هزینه‌ای آموزش و پرورش محقق شده اما بیش از ۹۰ درصد آن صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده و در عمل به پروژه‌های توسعه آموزشی بودجه چندانی نرسیده است.

با این رویکرد، در لایحه بودجه امسال نیز به طور کلی این وزارتخانه با رشد ۲۲ درصدی اعتبارات روبرو شده است که بودجه «سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس» با رقم ۱۲ هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان و ۵۴ درصد رشد، دانشگاه فرهنگیان با اختصاص رقم ۵ هزار و ۵۱۹ میلیارد تومان و رشد ۳۱ درصدی ، سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با ۵۷۹ هزار میلیارد تومان و ۳۱ درصد رشد بیشترین میزان افزایش را در سال جاری تجربه خواهند کرد.

سهم نهادهای زیرمجموعه وزارتخانه از منابع دولت

نگاهی به بودجه سایر سازمان‌ها و نهادهای زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش حاکی از آن است که دولت در سال آینده برای کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان ۱۸ هزار میلیارد تومان(همت)، دانشگاه شهید رجایی ۵.۴ همت، خرید خدمات آموزش عمومی و برونسپاری آموزش های فنی و حرفه ای ۱۳۵۴ همت، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ۹۷۹ همت، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ۲۱۶ همت، نهضت سوادآموزی ۳۴۹ همت، باشگاه دانش پژوهان جوان ۱۵ همت، سازمان مدارس غیردولتی ۱۹۸ همت و سازمان ملی استعدادهای درخشان ۱۶۱ همت در نظر گرفته است.

نکته دیگر اینکه در بودجه سال آینده ردیفی برای تامین سرانه دانش آموزی و حمایت و ارتقای پوشش تحصیلی افراد لازم التعلیم در نظر گرفته شده است که رقم آن ۴ هزار و ۹۷۸ میلیارد تومان است.

نکته قابل تامل اینکه شرکت سهامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کند، بیشترین جهش بودجه ای را با رشد ۸۶ درصدی تجربه خواهد کرد به طوری که بودجه آن به رقم هزار و ۲۹۴ میلیارد تومان خواهد رسید.

کد خبر 849085 منبع: ایرنا برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش معلمان خبر مهم بودجه کل کشور

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشیم؟
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه