Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرعشی و همفکران وی با ذوق زدگی عجیبی از گشایش اقتصادی سخن می گویند. این در حالی است که تجربه دولت اوباما ثابت می کند که این ذوق زدگی، صرفا چشم دوختن به نقطه های خیالی است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*******

**مرعشی:مخالفان مذاکره از بهبود معیشت مردم می‌ترسند

«حسین مرعشی» سخنگوی حزب کارگزاران در مصاحبه با روزنامه ایران گفت: «اگر بازگشت امریکا به برجام محقق شود، ما در حالت خوش‌بینانه ظرف چهار سال تازه می‌توانیم برگردیم به شرایط اقتصادی سال 96، یعنی هیچ معجزه و جهش سریعی در کار نیست. این اتفاق مبارکی است اما گشایش سریع ممکن نخواهد بود. اگر هم تعلل کنیم که وضع همین‌طور بدتر خواهد شد».

مرعشی در ادامه گفت: «برخی منتقدان می‌ترسند که اگر قبل از فروردین و یا اردیبهشت اتفاقات مثبتی در حوزه سیاست خارجی و رفع تحریم‌ها به نفع بهبود معیشت مردم بیفتد، موقعیت 1400 را از دست بدهند».

«فریدون مجلسی» دیپلمات سابق و از حامیان برجام نیز در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «دموکرات‌ها برخوردهای سختی که امروز در قالب تحریم‌ها همچنان از سوی دونالد ترامپ ادامه دارد را قطع خواهند کرد. بنابراین در درجه اول مساله تحریم مواد غذایی و دارویی از سوی دولت جدید ایالات متحده آمریکا علیه ایران لغو خواهد شد».

مجلسی در ادامه گفت: «اختلاف اصلی ایران و آمریکا در مسائل منطقه است و این یک تضاد به وجود آورده که کار را سخت کرده است. این یک مانعی برای اقدامات بیشتر است...عملا همه اختلافات در خاورمیانه و حول محور فلسطین اشغالی جمع شده است».

گویا آقای مرعشی دچار ضعف حافظه شده است. وی پیش از این درباره نقش دولت اوباما در بی دستاوردی برجام گفته بود: «به نظر من برجام اتفاقاً در دوران آقای اوباما دچار تزلزل شد، جایی که دولت او اجازه نداد ایران از مواهب این توافق بهره‌مند شود».

حالا وی از اینکه ممکن است «جو بایدن» معاون اول دولت اوباما، موجب گشایش اقتصادی در ایران شود، ذوق زده شده است! اما آیا بایدن به دنبال گشایش اقتصادی در ایران است!؟ وی همین چند هفته پیش از سیاستگذاری ترامپ در مواجهه با ایران انتقاد کرد و گفت «راه های هوشمندانه تری برای سختگیری و اعمال فشار بر ایران وجود دارد».

تجربه تاریخی ثابت کرده است که دموکرات ها در مقایسه با جمهوری خواهان همواره در مواجهه با ایران رویکرد خصمانه تری اتخاذ کرده اند. به همین علت روحانی در سال 83 و در مقطعی که دبیر شورای عالی امنیت ملی بود، تاکید کرد: «ایران از دموکرات‌ها زیان بیشتری دیده است... ما ترجیح نمی‌دهیم دموکرات‌ها برنده شوند. آنها به طور تاریخی بیش از جمهوری‌خواهان به ایران صدمه زده‌اند».

مرعشی در مصاحبه مذکور ادعا کرده است که «منتقدان دولت از بهبود معیشت مردم به واسطه مذاکره با دولت بایدن می ترسند»؛ سوال اینجاست که مگر پیش از این مذاکره دولت روحانی با دولت اوباما باعث بهبود معیشت مردم شد!؟

برخی دولتمردان و فعالین و رسانه های اصلاح طلب در فاصله زمانی سال 92 تا 94 آنچنان درباره نتایج مذاکره و توافق به فضاسازی و تبلیغات پرداختند که در نهایت عده ای از مردم در تابستان 94 با جشن و پایکوبی در خیابان های تهران، تصور کردند که به زودی دلار، یکهزار تومان خواهد شد! اما آیا چنین اتفاقی رخ داد!؟

پیش از امضای برجام قیمت دلار حدود 3 هزارتومان بود، اما در پسابرجام دلار تا 32 هزارتومان نیز افزایش یافت. قیمت مسکن و خودرو و سکه و مرغ و تخم مرغ و کره و گوشت و پوشک و...مانند دلار در پسابرجام پرواز کرد.

دولتمردان پس از امضای برجام تاکید کردند که نهایتا تا دی ماه 94 تمامی تحریم ها لغو خواهد شد و نه تعلیق و آنچنان رونقی در کشور ایجاد می شود که دیگر مردم هیچ نیازی به پول یارانه نخواهند داشت. اما دولت اوباما- به معاون اولی جو بایدن- به هیچ عنوان به تعهدات برجامی خود عمل نکرد.

در مقطعی که کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به جان هم افتاده و همدیگر را به تقلب متهم می کنند و هنوز ساختار حاکمیتی آمریکا، رئیس جمهور بعدی را به صورت رسمی معرفی نکرده است، مرعشی و همفکران وی با ذوق زدگی عجیبی از گشایش اقتصادی سخن می گویند. این در حالی است که تجربه دولت اوباما ثابت می کند که این ذوق زدگی، صرفا چشم دوختن به نقطه های خیالی است.

**ما نمی‌توانیم با همسایه بزرگی مانند عربستان قهر باشیم

«غلامعلی رجایی» مشاور شهردار تهران که پیش از این مشاور مرحوم هاشمی رفسنجانی بوده است، در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «اصلاح‌طلبان به این نتیجه رسیده‌اند که فضای سیاسی ایران در انسداد قرار گرفته است. این وضعیت در منطقه نیز ایجاد شده است. نمونه بارز آن ارتباط ایران و عربستان است که در وضعیت انسداد قرار گرفته است. بدون‌تردید انسداد رابطه ایران و عربستان به سود ما نیست و ما نمی‌توانیم با همسایه بزرگی مانند عربستان قهر باشیم. به همین دلیل نیز این ارتباط یا به صورت مستقیم یا به وسیله واسطه‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند باید به وضعیت گذشته بازگردد».

رجایی در ادامه گفت: «اصلاح‌طلبان رفتن ترامپ را یک فرصت برای بازنگری در برخی روابط بین کشورها می‌دانند که این موضوع فرصت‌های بیشتری را در اختیار ایران قرار می‌دهد. به هرحال خروج جمهوریخواهان تندرو و رادیکال از کاخ سفید و روی کار آمدن چهره‌ای متعادل‌تر می‌تواند زمینه‌های مراودات بیشتر و کاهش تنش بین برخی کشورها را فراهم کند. در چنین شرایطی مذاکره نخستین مرحله است که می‌تواند به کاهش اختلافات و تنش‌ها منجر شود».

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «معتقدم اگر چهره‌های برجسته جریان اصلاحات از کانال نهادهای نظارتی عبور کنند و بتوانند دولت آینده را در ایران در اختیار بگیرند نه‌تنها این امکان فراهم خواهد شد که انسداد سیاسی از بین برود؛ بلکه ممکن است شرایطی فراهم شود که سطح تنش با بسیاری از کشورهای منطقه و جهان کاهش پیدا کند».

سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر پایه «عزت، حکمت و مصلحت» است. اما متاسفانه طیف تندروی اصلاح طلب هیچ اعتقادی به این سه اصل در سیاست خارجی ندارد، برای همین به راحتی عزت مردم ایران را خدشه دار می کند.

در سالهای گذشته بیش از 500 ایرانی در فاجعه خونین منا به شهادت رسیدند. رژیم آل سعود هیچگاه درباره این رویداد فاجعه بار از مردم کشورمان عذرخواهی نکرد. همچنین رژیم آل سعود اکنون بیش از 5 سال است که مردم مظلوم یمن را به خاک و خون کشیده است.

حمایت ویژه آل سعود از تروریست های تکفیری در منطقه و همچنین حمایت از گروهک های تروریستی ضدایرانی، لکه ننگی در کارنامه این رژیم است.

علاوه بر این مسئله اختلافات گسترده شاهزاده ها در عربستان، همانند آتش زیر خاکستر، هر لحظه ممکن است درگیری گسترده ای در ساختار حاکمیتی این کشور پدید آورد.

آل سعود اکنون هم در داخل عربستان و هم در سطح منطقه در موضع ضعف قرار دارد. با اینحال طیف تندروی اصلاح طلب مدعی است که جمهوری اسلامی ایران باید از موضع ضعف و حقارت، درخواست مذاکره با این رژیم را مطرح کند.

متاسفانه دولت آقای روحانی و شخص آقای ظریف در سالهای اخیر چندین بار از موضع ضعف به آل سعود پیغام مذاکره دادند، اما هر بار با پاسخ توهین آمیز و بی ادبانه طرف سعودی مواجه شدند.

**دلواپسی حامیان «زن کشیِ نجفی» برای کاندیداتوری زنان در انتخابات!

روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «زنان استراحت کنند تا مردان رئیس جمهور شوند» نوشت: «سخنگوی شورای نگهبان چندی‌پیش گفته بود زنان می‌توانند نامزد انتخابات ۱۴۰۰ شوند و شاید روزی رئیس‌جمهور زن نیز در کشور داشته باشیم. هرچند در آن زمان سخنان کدخدایی به‌عنوان نگاه مثبت شورای نگهبان به نامزدی زنان تلقی شد و حتی کدخدایی تأکید کرد هیچ نامزد زنی به دلیل جنسیت تاکنون ردصلاحیت نشده است، اما در حال حاضر سخنان مخالفان ریاست‌جمهوری زنان نشان می‌دهد زنان فقط به دلیل زن‌بودن و نه رجل سیاسی نبودن، حذف شده و حذف خواهند شد».

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با عنوان «صورت مساله پاک می شود» نوشت: «نه اولین ‌بار است و نه احتمالا آخرین ‌بار. هر دوره و با نزدیکی به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران بحث کاندیداتوری زنان و نوع تفسیر و نظرهای شورای نگهبان درباره این مساله و تناقض‌های احتمالی‌اش با اهداف و متن نه چندان صریح قانون اساسی جمهوری اسلامی به بحث داغ جامعه تبدیل می‌شود اما آنچه در این میان از دید ناظران و تحلیلگران مسائل سیاسی و دنبال‌کنندگان اجرای بی‌کم و کاست اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی حائز اهمیت است، ایجاد مطالبه‌ای حقیقی در جامعه برای جلوگیری از اعمال نظرات شخصی و محروم کردن نیمی از جامعه ایران از حق کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری است».

در تابستان 96، اصلاح طلبان فهرست کاندیداهای شهرداری اصلاح طلب تهران را منتشر کردند. در میان این کاندیداها، تعدادی از زنان اصلاح طلب نیز حضور داشتنند. شورای شهر پنجم تهران- که تمام اعضای آن اصلاح طلب هستند- در سالهای اخیر 3 شهردار برای پایتخت انتخاب کرد، اما در این میان اسامی زنان صرفا جنبه ویترینی داشت. ویترینی بودن نام زنان در میان اسامی کاندیداهای شهرداری تهران، مسئله ای است که پیش از این از سوی فعالین زن اصلاح طلب صراحتا اعلام شده بود.

علاوه بر این، طیف اصلاح طلب در ماجرای قتل همسر دوم نجفی، عیار خود در مسئله حمایت از حقوق زنان را به خوبی نمایان کرد؛ آنجا که قاتل را قهرمان جلوه داد و مقتول را که زنی جوان بود و به شکل فجیعی توسط نجفی به قتل رسیده بود، آماج تهمت و توهین های ناجوانمردانه قرار داد.

جماعتی که تاکید دارد که زنان برای فحش خوردن و تسکین بیماری های روحی و روانی خود باید به تماشای ورزش مردان بروند و «قاتلِ یک زن» را نابغه و جنتلمن معرفی می کند، حالا با نزدیک شدن به فصل انتخابات، ژست دفاع از حقوق زنان به خود گرفته است.

دولت اصلاحات و دولت روحانی هیچگاه حاضر نشدند که یک زن را به عنوان وزیر انتخاب کنند. حالا این طیف مسئله کاندیداتوری زنان برای ریاست جمهوری را به عنوان دغدغه مهم خود جلوه می دهد. متاسفانه بخش قابل توجهی از اصلاح طلبان همواره نسبت به زنان، نگاهی جنسیت زده و ابزاری دارند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ ویژه های مشرق خاورمیانه اوباما روزنامه ایران عربستان حزب کارگزاران ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آل سعود دولت اصلاحات قاتل یک زن اصلاح طلبان غلامعلی رجایی شهرداری اصلاح طلب تهران محمد جواد ظریف دولت روحانی شورای عالی امنیت ملی شهرداری تهران قانون اساسی جمهوری اسلامی برجام شورای نگهبان ویژه های مشرق فریدون مجلسی آمریکا ویژه های مشرق دولت اوباما جمهوری اسلامی ایران یمن رژیم آل سعود شورای شهر پنجم حسین مرعشی یارانه مرعشی روزنامه شرق هاشمی رفسنجانی شورایعالی امنیت ملی بهبود معیشت مردم گشایش اقتصادی جمهوری اسلامی اصلاح طلبان دولت اوباما دموکرات ها اصلاح طلب ذوق زدگی خواهد شد آل سعود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۰۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟

به گزارش مدیسن نت، محققان تاکید کردند که خطر سرطان ثانویه برای هر بازمانده سرطان سینه بسیار کم است. با این حال، نسبت به افرادی که هرگز سرطان سینه نداشته اند، این خطر افزایش می‌یابد.

«آنتونیس آنتونیو»، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های اولیه در دانشگاه کمبریج در بریتانیا، خاطرنشان کرد: «این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی خطر ابتلا به سرطان دوم در بازماندگان سرطان سینه است.»

تیم او داده‌های بیش از ۵۸۰ هزار زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد بازمانده از سرطان سینه را که در مجموعه داده‌های ملی ثبت سرطان بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند. همه آن ها تشخیص اولیه سرطان سینه شان بین سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ انجام شده بود.

این تیم گزارش داد که زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنانی که قبلاً هرگز سرطان سینه نداشته اند، دو برابر با احتمال ایجاد تومور در سینه دیگر روبرو بودند.

این مطالعه نشان داد که برای بازماندگان مرد (که سرطان سینه در آن ها یک بیماری بسیار نادر است)، احتمال ابتلا به سرطان در سینه دیگر ۵۵ برابر افزایش یافته بود.

در مورد دیگر انواع تومور، زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنان بدون سابقه سرطان سینه، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان آندومتر، ۵۸ درصد خطر ابتلا به لوسمی میلوئیدی و ۲۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلا به سرطان تخمدان روبرو بودند.

سن بیمار در نخستین تشخیص سرطان سینه نیز مهم بود: زنانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده بودند، ۸۶ درصد بیشتر با احتمال ابتلا به سرطان دوم مواجه شدند، در حالی که زنانی که برای نخستین بار پس از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان سینه شده بودند، تنها ۱۷ درصد بیشتر مستعد ابتلا به تومورهای ثانویه سرطانی بودند.

چرا سن مهم بود؟ به گفته تیم آنتونیو، احتمال دارد زنانی که در جوانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که سرطان‌هایشان در مراحل بعدی زندگی ظاهر می‌شود، حامل ژن‌های مرتبط با سرطان باشند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • نوسازی پیاده‌رو‌های خیابان ۱۹ دی قم
  • مخالفان اعتبازدایی از اسناد عادی از افشای اموالشان می‌ترسند
  • مسابقه شترسواری زنان در عربستان (فیلم)
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • پیاده‌روهای خیابان ۱۹ دی قم نوسازی می‌شود
  • چرا لیورپول روبن آموریم را نادیده گرفت؟
  • امام جمعه اردبیل به بذرپاش: خودت را در این پروژه بدنام نکن /امام جمعه تبریز: دولت و مجلس برای معیشت کارگران توان مضاعف بگذارند