Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، به مناسبت ششمین ویژه برنامه‌های بزرگداشت علامه طباطبایی، نشست علمی با عنوان «تأملی پیرامون نظریۀ ادراکات اعتباری علامه طباطبایی» و «روش تفسیری علامه طباطبایی» برگزار شد.

مجمع عالی حکمت اسلامی تبریز در همگامی و همراهی با سیاست‌ها و برنامه‌های مجمع عالی حکمت اسلامی مرکز، در ششمین ویژه برنامه‌های بزرگداشت علامه طباطبایی (ره) مشارکت جدی داشت و نشستی را به صورت مجازی و با اطلاع رسانی قبلی در فضای دانشگاهی و حوزوی به مورد اجرا گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست علمی ابتدا میکائیل جمال‌پور بحث خود را با عنوان: «تأملی پیرامون نظریۀ ادراکات اعتباری علامه طباطبایی» ارائه کردند که توسط جوان پور و حجت الاسلام والمسلمین نیازی از اساتید حوزه و دانشگاه مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.

جمال‌پور از اساتید دانشگاه و صاحب چندین اثر علمی است که کتابی با عنوان: «تأملی پیرامون نظریه ادراکات اعتباری علامه طباطبایی» نگاشته است و در این نشست به تبیین و شرح اثر خویش پرداخت و دو نفر از اساتید حوزه و دانشگاه با مطالعه قبلی، نقاط قوت و ضعف آن را بیان کردند و مقرر شد با عنایت به اهمیت مسأله، نشست‌های دیگری در همین موضوع و در طول سال برگزار گردد. لازم به ذکر است که کتاب مزبور هنوز چاپ نشده است.

در ادامه جلسه نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم به سخنرانی پرداخت.

وی ضمن ابراز خرسندی از تشکیل شعبه مجمع عالی حکمت اسلامی در تبریز، از آیت الله فیاضی رئیس هیأت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی و سایر همکاران وی بابت توجه خاص به تبریز و خطه شهیدپرور و عالم‌پرور آذربایجان تشکر کرد و از تبریز به عنوان شهر علامه‌ها، عرفا، فیلسوفان، متکلمین، مفسرین، فقهای بزرگ و شهدای محراب یاد کرد.

امام جمعه تبریز با بیان ضرورت توجه به اندیشه‌ها و آثار علمی علامه طباطبایی، معظم له را جز نوادر جهان معاصر برشمرد و تأکید کرد: از جمله راه‌های رسیدن به معارف غنی اسلام در عصر غیبت و رفع خلأها، مطالعه و شناخت آثار و اندیشه‌های علمی بزرگان دین و علمای ربانی است و بدون شک، علامه طباطبایی یکی از برجسته‌ترین آنها به شمار می‌رود. علامه طباطبایی (ره) در کنار امام راحل (ره) تحولی اساسی در حوزه به وجود آورد و با تربیت شاگردان برجسته و خلق آثار کم‌نظیر، این تحول مبارک را تثبیت نمود و معارف فلسفی، اخلاقی و تفسیر قرآن را که در حاشیه بودند، به متن درس‌های حوزه وارد کرد.

وی در پایان متذکر شد که یکی از نوآوری‌ها و شاه کارهای علامه، (نظریه اعتباریات) ایشان است که به اذعان کارشناسان و صاحب نظران، ظرفیتی عظیم برای ایجاد تحول در عرصه‌های مختلف علوم انسانی به شمار می‌رود و می‌تواند مبنایی بنیادی برای حکمت عملی، فلسفه‌های مضاف؛ همچون، فلسفه فقه، فلسفه حقوق، فلسفه اخلاق، فلسفه تعلیم و تربیت، فلسفه سیاسی، فلسفه اجتماعی و عرصه‌هایی مانند معرفت شناسی، هستی شناسی و انسان شناسی باشد و ما از مجمع عالی حکمت اسلامی انتظار داریم که در این موضوع پیشگام باشد.

در ادامه نشست، آیت الله فیاضی رئیس هیأت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی در خصوص روش تفسیر علامه طباطبایی (ره) بحث مبسوطی را ایراد نمود و به شبهه کسانی که می‌پندارند تفسیر قرآن به قرآن کنار گذاشتن اهل بیت علیهم‌السلام در تبیین وحی آسمانی است، پاسخ داد.

گفتنی است متن سخنرانی آیت الله فیاضی به زودی در دسترس محققین قرار خواهد گرفت.

کد خبر 5077566

منبع: مهر

کلیدواژه: مجمع عالی حکمت اسلامی علامه طباطبایی معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی هفته کتاب ویروس کرونا هفته کتاب و کتاب خوانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی فلسفه رایزنی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کتابخانه ترجمه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادبیات داستانی سواد رسانه ای مجمع عالی حکمت اسلامی علامه طباطبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۹۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد دبیر کل حزب مجمع ایثارگران از حذف اندیشه و تصاویر امام

دبیرکل حزب مجمع ایثارگران نسبت به فعالیت جریان مرموزی هشدار داد که در سال‌های اخیر نه تنها درصدد حذف اندیشه‌های امام بوده، بلکه سعی داشته تصاویر متعلق به ایشان را نیز از ادارات و نهادهای دولتی حذف کند. 

به گزارش جماران، جواد امام به «صبح ما» گفت: به‌طور کلی، پروژه امام‌زدایی سالهاست که کلید خورده است و نشانه‌هایش را می‌توان در کنار گذاشتن مردم از اداره امور یا اختلال در انتخابات آزاد دانست. 

این فعال سیاسی تأکید کرد: جایگزین کردن تئوری آقای مصباح یزدی به جای اندیشه‌های بنیانگذار نظام، کار را برای بسیاری از صاحبان قدرت آسان کرده است، زیرا از نگاه آنها مردم، حق و نقشی در اداره کشور ندارند و این یعنی حرکت برخلاف آرمان جمهوریت.

وی در پاسخ به اینکه مسئولین از حذف تصاویر امام و جایگزینی آن با تصویر رئیس جمهور چه هدفی را دنبال می‌کنند، گفت: علت این نوع اقدامات را باید در رفتارهای زشتی جست و جو کرد که بوی قدرت‌طلبی و انحصار می‌دهند. شما ببینید اگر با درشت‌گویی‌های یک معمم درباره پیامبر عظیم الشأن اسلام که خاتم پیغمبران را گوشت تلخ خطاب کرد، برخورد می‌شد، یک عده نیز که تمام موقعیت امروزشان مدیون کار بزرگ امام است، به خود اجازه نمی‌دادند تصویر ایشان را حذف کنند.

دبیرکل مجمع ایثارگران در تحلیل تازه‌ترین اقدام، یعنی تغییر نام خیابان یادگار امام دماوند و جایگزین کردن نام مرحوم عسگراولادی به جای آن افزود: آنچه دارد به مردم مخابره می‌شود، این است که نیازی به نام و اندیشه بنیانگذار جمهوری اسلامی نیست و گویا قرار است هر چیزی که منتسب به امام است، به مرور زمان کنار گذاشته شود. از تصاویر امام گرفته تا تابلوی خیابان‌ها به نام ایشان، به تدریج در حال حذف شدن هستند تا ماهیت افراد مستقر در قدرت، بیشتر از گذشته نمایان شود.

جواد امام در پایان، با اشاره به تفاوت‌های اندیشه‌ای امام با آنچه امروز وجود دارد، اظهار داشت: امام هیچ‌گاه، حکومت بر مردم را بدون مشارکت آنها جایز نمی‌دانست و همواره به کارگزاران نظام تشر می‌زد که مبادا در تصمیم‌گیری‌های خود، مردم را لحاظ نکنند. اسلام مدنظر ایشان هم، رحمانی بود، اما متأسفانه اسلامی که امروز از سوی مدعیان حذف نام امام ترویج می‌شود، شباهت زیادی به اسلام طالبانی دارد.

دیگر خبرها

  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان
  • انتقاد دبیر کل حزب مجمع ایثارگران از حذف اندیشه و تصاویر امام
  • فلسفه وجودی سپاه، فدایی شدن است
  • دیدار مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرزند شهید مبارزی
  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • آکادمی ورزش و تندرستی دانشگاه علامه‌طباطبایی راه‌اندازی شد
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • دانشگاه علامه‌طباطبایی میزبان ۱۵ هزار و ۳۰۵ داوطلب کنکور سراسری
  • علامه جعفری از شایستگی تفکر به صورت بالفعل برخوردار بود
  • سمینار «ابن سینا» در هفته فرهنگی اصفهان