Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، «نوری المالکی» نخست‌وزیر پیشین و رئیس ائتلاف دولت قانون در یادداشتی که امروز (دوشنبه) در رسانه‌های عراقی منتشر شد، به مسئله نقض حاکمیت این کشور در مراحل مختلف تاریخ معاصر بویژه پس از سلطه «حزب بعث» منحله در قدرت و جنگ‌افروزیهای آن پرداخت و سپس به اشغال عراق در سال 2003 میلادی اشاره کرد و نوشت: اشغال عراق از سوی نیروهای آمریکایی و هم‌پیمانانش در سال 2003 میلادی یک اشغال کامل با دستاویز قرار دادن مصوبات شورای امنیت بود و با این کار، عراق کاملا فاقد حاکمیت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: میراث رژیم بعث برای ملت عراق بعد از سرنگونی در سال 2003 میلادی، یک کشور اشغال شده و بدون حاکمیت به خاطر رفتار و ماجراجویی‌های این رژیم بود. بعد از مهیا شدن شرایط قانونی و عملی برای نیروهای اشغالگر، ویترین غیرنظامی مشهور آنها موسوم به "حکومت ائتلاف موقت" اقدام به تاسیس یک نظام سیاسی جدید در عراق بر اساس مقاصد و تمایلات خود کرد، اما ملت ما به رهبری مرجعیت دینی و تلاش جریان‌های سیاسی اسلامی شرکت کننده در فرایند سیاسی، قویترین انواع مقاومت را برای کاستن از زیان ناشی از نظام سیاسی که اشغالگران ایجاد کرده بودند، صورت داد.

المالکی اضافه کرد: عراقی‌ها دیدگاه خود را از طریق فرایند تدوین قانون اساسی جدید و تصویب آن و سپس برگزاری انتخابات قانونگذاری تحمیل کردند که باعث تشکیل جریان‌های سیاسی اسلامی شبه اکثریت در قوای مقننه و مجریه شد. اینها جریان‌های سیاسی مخالف اشغالگری و خواهان بازگشت حاکمیت عراق هستند که به طور موثر در بازگرداندن بخش‌هایی از حاکمیت به طور رسمی و عملی سهیم شدند.

وی افزود: اما قدرت این مقاومت داخلی باعث نشد که اشغالگران نظرات خود را در خصوص شکل و ماهیت نظام سیاسی جدید تحمیل نکنند؛ امری که تا حد زیادی تلاش‌های عراقی‌ها برای بازگرداندن حاکمیت را تضعیف می‌کرد. بنابر این بازگشت حاکمیت حتی به طور ناقص به امری ناممکن تبدیل شد.

المالکی سپس در یادداشت خود علل و عوامل این امر را برشمرد و "دستاویز قرار دادن مفاد حقوق بین‌الملل در قالب مصوبات شورای امنیت از سوی نیروهای اشغالگر، افزایش موج تروریسم و خشونت در عراق و ناتوانی نظام کشور برای مقابله با آن به خاطر انحلال ارتش و ضعف نیروهای پلیس، نبود دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی، ماهیت نظام سیاسی ناقص شکل نگرفته و تشکیل خودکار دولت‌های توافقی و سهمیه‌بندی شده ناشی از این ماهیت ناقص" را از این علل و عوامل دانست.

وی نوشت: این وضعیت تا سال 2006 میلادی و زمان تشکیل اولین دولت عراقی دائم و منتخب ادامه یافت و تاثیر این عوامل اندک اندک تا سال 2011 میلادی کم شد و تلاش‌های دولت عراق از طریق آن به بازگشت حاکمیت کامل به نظام کشور منجر شد.

نخست‌وزیر پیشین عراق در ادامه یادداشت خود به ذکر عوامل منطقه‌ای و بین‌المللی موثر در زمینه حاکمیت این کشور پرداخت و نوشت: طرح آمریکا در خاورمیانه، طرح سلطه‌گری برای تضمین جریان نفت و صادرات سلاح و امنیت اسرائیل و ساختارسازی دوباره فرهنگی خاورمیانه است و عراق در قلب این طرح قرار دارد.

وی افزود: پروژه آمریکایی - صهیونیستی در تلاش برای تضمین امنیت رژیم اشغالگر در یک عمق امنیتی راهبردی است که عراق را نیز شامل می شود.

المالکی نوشت: رویای «ترکیه عثمانی» در منطقه که به تاخت و تاز در شمال عراق بسنده نمی‌کند، بلکه برای سیطره بر آن چیزی که عثمانی‌ها آن را «ولایت موصل» می‌خواندند، تا تاثیرگذاری بر تصمیم‌گیری‌های بغداد نقشه می‌کشد.

وی همچنین "بلندپروازیهای سعودیها در تبدیل خود به پایگاه مطلق دینی و سیاسی و امنیتی و مالی منطقه" را از دیگر عوامل تاثیرگذار منطقه درخصوص حاکمیت عراق دانست و نوشت که "عراق در قلب این بلندپروازیهای سعودیها قرار دارد".

المالکی در بخش دیگری از این یادداشت تاکید کرد: موضوع به پروژه‌هایی باز می‌گردد که می‌خواهد عراق را از جنبه سیاسی و امنیتی و اقتصادی ببلعد.

نخست‌وزیر پیشین عراق در یادداشت خود نوشت: می‌خواهم صریح‌تر باشم. مشکل عراق با محور آمریکایی – اسرائیلی – سعودی، یک مشکل راهبردی و مرتبط با پروژه استکباریِ هجومیِ سلطه‌گرانه این محور است که عمیقا حاکمیت عراق را هدف قرار داده است.

وی در بخش دیگری از یادداشت خود افزود: به یقین می‌دانستیم که نبرد و مقاومت ما برای تحقق حاکمیت و استقلال تصمیم‌گیری‌های عراق، قدرت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای و در صدر آنها واشنگتن، تل آویو، ریاض و آنکارا را علیه ما بسیج خواهد کرد و همچنین گروههای مرتبط با آنها و در صدرشان گروههای بعثی، «القاعده» و «داعش» و همچنین برخی عناصر طائفه‌گرای داخلی شرکت کننده در فرایند سیاسی را.

المالکی اضافه کرد: ما هزینه این دستاورد را پرداختم؛ بویژه بعد از آنکه دیکته‌های آمریکا در نقض حاکمیت عراق و به زیان منافع کشور را بویژه درخصوص پرونده‌های ایران و سوریه و روسیه، رد کردیم.

المالکی نوشت: چارچوب این هدف قرار دادن حاکمیت عراق، همان توطئه علیه دولت بغداد بود که ما ریاست آن را برعهده داشتیم. این توطئه با صحنه شورش‌های استان‌های غربی در سال 2013 میلادی آغاز شد و سپس با نفوذ امنیتی و سیاسی آمریکا و تحرکات طائفه‌ای عربستان، ترکیه و قطر ادامه یافت و به مرحله بسیج گروه تروریستی داعش و حمایت مالی از آن و وارد کردن این گروه به استان‌های غربی در اوایل سال 2014 میلادی رسید. هدف همه این توطئه، مجازات ما به خاطر تحقق حاکمیت و استقلال تصمیم‌گیری عراق و ممانعت از ما برای تشکیل سومین دولت بود؛ با وجود اینکه پیروزی قاطعی در انتخابات سال 2014 میلادی کسب کردیم.

برچسب‌ها عربستان سعودی نوری المالکی رژیم صهیونیستی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عربستان سعودی نوری المالکی رژیم صهیونیستی عربستان سعودی نوری المالکی رژیم صهیونیستی اخبار کنکور یادداشت خود حاکمیت عراق نظام سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۷۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام شهرستان‌های خراسان رضوی در آماده‌باش هستند

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست اداره‌ کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: هشدار نارنجی شماره ۲ قبل از تعطیلات و هشدار نارنجی شماره ۳ روز گذشته توسط اداره کل هواشناسی صادر و ابلاغ شده است و اکنون تمام شهرستان‌ها در آماده‌باش کامل هستند.

سیدرضا عباسی نیشابوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: روز گذشته و امروز در بیشتر شهرستان‌های خراسان رضوی شاهد بارش‌های بهاری بودیم که خسارت‌هایی را باقی گذاشته است.

وی بیان  کرد: شهرستان‌های مشهد، تربت‌ حیدریه، تربت‌ جام، کاشمر، بردسکن، فریمان، سبزوار، خوشاب، گناباد، خاک و برخی شهرستان‌های دیگر دیروز و امروز بارش باران داشتند.

سرپرست اداره‌ کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه بیشترین بارش با ۲۴ میلیمتر مربوط به شهرستان کاشمر بود، اظهار کرد: بردسکن با ۱۷ میلیمتر، تربت‌ حیدریه ۱۵ میلیمتر، سبزوار ۱۲ میلیمتر و مشهد ۶ میلیمتر از جمله شهرستان‌هایی بودند که بیشترین بارندگی‌ها را داشتند.

وی از آب‌گرفتگی در جاده‌ها خبر داد و گفت: شب گذشته و صبح امروز در شهرستان کاشمر حدود ۱۲ واحد مسکونی و هفت واحد تجاری آب‌گرفتگی داشتند که با تلاش‌های جمعیت هلال‌ احمر و نیروهای آمادگی، آب‌ها تخلیه شد و اکنون مشکلی نیست.

عباسی نیشابور ادامه داد: دو رشته قنات در روستای بیمرغ و محورهای روستایی کلاته نو و چاه میغانی شهرستان گناباد دچار آب‌گرفتگی شدند که در حال بازگشایی و رفع مشکل هستند.

وی همچنین از وارد شدن خسارت به کشاورزی بخش مرکزی شهرستان گناباد خبر داد و افزود: با وجود اینکه در کاشمر ۲۴ میلیمتر بارش داشتیم به‌جز مقدار کمی آب‌گرفتگی در سطح معابر، مشکل خاص دیگری گزارش نشده است.

سرپرست اداره‌ کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه محور درونه به طبس شهرستان بردسکن هم به‌دلیل وقوع سیلاب برای مدتی مسدود شد، گفت: اکنون تردد در محور نیشابور به فیروزه به‌دلیل آب‌گرفتگی با کندی انجام می‌شود.

وی از وجود سیلاب و گل و لای در جاده محور باغچه به تربت‌ حیدریه خبر داد و افزود: این محور اکنون باز است و تردد جریان دارد و مشکل خاصی گزارش نشده است.

عباسی نیشابور با بیان در محور سبزوار به کاهک مقدار آب‌گرفتگی اعلام شده است که نیروهای راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در منطقه حضور داشتند و در حال خدمت‌رسانی و رفع مشکل هستند، گفت: در سایر محورهای روستایی و شهری نیز مشکل خاصی نداریم.

وی با اشاره به اینکه جاده‌های دو روستای کلاته نو و چاه میغانی در گناباد مسدود بودند که تا یک ساعت آینده بازگشایی خواهند شد، اظهار کرد: هشدار نارنجی شماره ۲ قبل از تعطیلات و هشدار نارنجی شماره ۳ روز گذشته توسط اداره کل هواشناسی صادر و ابلاغ شد و اکنون تمام شهرستان‌ها در آماده‌باش کامل هستند.

سرپرست اداره‌ کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با اعلام اینکه بارش‌ها تا دوشنبه ادامه خواهد داشت، از مردم خواست ضمن توجه به هشدارهای هواشناسی حتی‌الامکان از ترددهای غیرضروری پرهیز کنند، همچنین از نزدیک شدن به مسیل‌ها و تردد در داخل آنها به جد خودداری کنند.

در سبزوار نیز بارش شدید باران و تگرگ در نواحی مرتفع شمال سبزوار و نفوذ آن به داخل شهر گزارش شده است، بارش‌ها موجب جاری شدن سیلاب در محله توحیدشهر و بروز مشکلاتی برای ساکنان این ناحیه شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • پیشنهاد عجیب ماسک برای برخورد با دانشجویان معترض
  • اکثر معترضان اسرائیلی مخالف حمله زمینی به رفح هستند
  • نتانیاهو فشار‌های سیاسی را نادیده بگیرد و اسرا را بازگرداند
  • تمام شهرستان‌های خراسان رضوی در آماده‌باش هستند
  • سیلاب محور بردسکن به طبس را مسدود کرد
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا