Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: آموزه‌های ما در اسلام آنقدر غنی و متناسب با نیازهای بشر است که ما را در مقابل آموزه‌های غربی و سکولار از جمله سند ۲۰۳۰ بی‌نیاز می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از سازمان بازرسی کل کشور، حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان در دیدار منصور غلامی وزیر علوم، تحققات و فناوری، با تاکید بر توجه به ارزش‌های انقلاب اسلامی در دانشگاه‌ها اظهار داشت: دانشگاه باید مکان تربیت انسان‌های متخصص و متعهد به ارزش‌های اسلامی، انقلابی و پایبند به وطن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزه‌های ما در اسلام آنقدر غنی و متناسب با نیازهای بشر است که ما را در مقابل آموزه‌های غربی و سکولار از جمله سند ۲۰۳۰ بی‌نیاز می‌کند.

وی افزود: توجه به مراکز علمی و دانشگاهی از جمله موارد مورد اعتنای آیت‌الله رئیسی در دوره تحولی قوه قضائیه است و بر همین اساس در سازمان بازرسی کل کشور نیز نگاه ویژه‌ای به این حوزه برای همکاری، تعامل و پیگیری تکالیف بر عهده این وزارتخانه داریم و همواره رویکرد ما، پیگیری برای حل مشکلات، شناسایی و رفع آسیب‌هاست.

عضو شورای عالی قوه قضائیه با بیان اینکه قرار بود با ایجاد مرکز ملی مهارت، «دانشگاه جامع علمی و کاربردی» و «مراکز فنی و حرفه‌ای» ادغام شوند، گفت: یکی از نیازهای جدی امروز کشور، موضوع مهارت است. تعداد قابل توجهی فارغ‎التحصیل به خصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی داریم اما بعضا به علت فقدان مهارت و با وجود زمینه‌های مختلف اشتغال، نمی‌‎توان از آن ها استفاده کرد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود: عنوان دانشگاه جامع علمی و کاربردی، بسیار کامل و مناسب است اما در عمل به هدف تاسیس دانشگاه نرسید و بعضا به مرکز ارائه مدرک تبدیل شده و نیازمند افزودن مهارت در این بخش هستیم.

حجت الاسلام و المسلمین درویشیان با اشاره به مستثنی شدن موسسات علمی از قوانین عمومی در ماده یک قانون احکام دائمی به دلیل اهمیت و تسریع در امور علمی و دانشگاهی تاکید کرد: این موضوع نباید موجب شود مصوبات هیئت امنا خلاف قوانین و مقررات عمومی باشد. متاسفانه تعدادی از مصوبات خلاف قانون بود که در دیوان عدالت اداری ابطال شد.

وی تصریح کرد: آسیب‌هایی در مصوبات هیئت امنای دانشگاه‌ها وجود دارد که بعضا جزیره‌ای و محلی تصمیم‌گیری می‌شود و گاهی نیز شاهد هستیم در جهت تامین منافع برخی افراد، تصمیماتی اتخاذ شده که لازم است آسیب‎های این حوزه را رفع کرد.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تکثر و تعدد انواع دانشگاه‌ها گفت: تعدد و این حجم از دانشگاه‌ها و واحدهای آموزشی که بعضا از کمترین شاخص‌های استاندارد نیز برخوردار نیستند، یک آسیب است و باید در این مسئله تجدید نظر صورت بگیرد.

عضو شورای عالی قوه قضاییه اظهار داشت: برای اینکه از ظرفیت اعضای هیئت علمی بیشتر استفاده شود، آنها از قانون تصدی بیش از یک شغل مستثنی شده‌اند اما این مسئله بدین معنی نیست که برخی از آنها سه و یا بعضاْ چهار شغل داشته باشند. مگر یک فرد چقدر وقت دارد که تا بتواند برای هر سه، چهار مسئولیت وقت لازم را اختصاص بدهد؟

وی با تاکید بر کاربردی بودن تحقیقات و پژوهش‌ها اظهار داشت: پژوهش‌ها باید به گونه ای باشد که مشکلی از مشکلات کشور را برطرف کند. ما در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی و خدماتی با مشکلاتی مواجه هستیم و همانطور که مقام معظم رهبری فرموده‎اند باید فاصله صنعت و دانشگاه کم باشد تا برای حل نیازها و موانع به پژوهش‌های دانشگاهی مراجعه شود، نه اینکه به تعداد مقالات در مجلات خارجی و یا داخلی دلخوش باشیم و توجه نداشته باشیم که آیا این پژوهش‎ها کاربردی برای ما دارد یا خیر.

رییس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: نقشه جامع علمی کشور نیز مورد تاکید رهبری معظم انقلاب است و ما انتظار داریم بیشتر پیگیری شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین درویشیان اقدامات حوزه وزارت علوم در راه‌اندازی سامانه استعلام مدارک تحصیلی و پایگاه جامع مدارک تحصیلی را از جمله اقدامات خوب برشمرد و افزود: اگر برای تکمیل داده‌های این سامانه‌ها با  کاستی‌هایی روبرو هستید، حتما پیگیری خواهیم کرد.

 منصور غلامی نیز درخصوص وضعیت تولید علم در کشور، سوق دادن امور پژوهشی به مسائل کاربردی، ساماندهی آموزش عالی، ساماندهی دانشگاه‌های متعدد، استفاده از ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، مراکز رشد در دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری ارائه کرد.

در این دیدار حجت‌الاسلام عرب‌انصاری سرپرست معاونت نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی و غلامرضا خدادادی بازرس کل امور آموزشی و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور عبدالرضا باقری قائم مقام وزیر و علی خاکی صدیق معاون آموزشی این وزاتخانه نیز حضور داشتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان بازرسي كل كشور رییس سازمان بازرسی کل کشور وزارت علوم سند ۲۰۳۰ سازمان بازرسی کل کشور حجت الاسلام دانشگاه ها پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۵۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم

ابراهیم صالحی عمران، رئیس انجمن آموزش عالی ایران در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه هر زمان صحبت از ارتباط صنعت و دانشگاه می‌شود، فقط نیاز‌های صنعت و پژوهشی و طرح‌های پژوهشی گفته می‌طرح خواهد شد؛ اظهار کرد: ارتباط ۲ سویه بین دانشگاه و صنعت ملاک است و این ارتباط نباید صرفا در بعد پژوهشی دیده شود، بلکه لازم است تا تمام کارکرد‌های دانشگاه و نسل‌های دانشگاهی در قالب تصویر جامع‌تر نمایان شوند. 

وی افزود: طبیعی است که دانشگاه را سازمانی که در خلاء عمل کند و جدای از جامعه و نیاز‌های صنعتی باشد، نمی‌بینیم. یعنی، صرف اینکه در درون خود به سر ببرد و نگاهی به تحولات گذشته، حال و آینده نداشته باشد تصور غلطی است؛ چرا که دانشگاه همیشه در خدمت جامعه و نیاز‌های جامعه است. 

صالحی عمران تصریح کرد: یکی از کارکرد‌های دانشگاه‌ها تربیت نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز بخش‌های مختلف جامعه از جمله صنعت است، آمایش آموزش عالی باید مبتنی بر پاسخگوی نیاز‌های جامعه و منطقه‌ای باشد و تقسیم کار ملی در راستای رسیدن به توسعه متوازن را ببیند، این امر مستلزم اصطلاحات بسیار زیاد در مدل گسترش و توسعه رشته‌ها و سرفصل‌های آموزشی است. 

سرمایه گذاری کشور‌های پیشرفته روی رشته‌های فنی و علوم پایه

رئیس انجمن آموزش عالی ایران ادامه داد: بخش عمده‌ای از دانشجویان کشور در تعدادی از رشته‌ها تحصیل می‌کنند که آن‌ها پاسخگوی تمام نیازها، حرفه‌ها و مشاغل آموزش عالی نیست، در سال‌های اخیر کشور‌های پیشرفته و کشور‌هایی که تجربه ارتباط صنعت و دانشگاه را داشته اند، سرمایه گذاری خاصی در رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه داشته اند. 

وی گفت: کشور ما باید نظام توزیع متوازن استعداد‌ها را در راستای آموزش عالی ببیند تا استعداد‌های ایران را در بین رشته‌های مورد نیاز خاص پخش کند و روی آن سرمایه گذاری جدی انجام دهد و اسیر نیاز‌های کاذب تقاضای اجتماعی نشود. 

صالحی عمران اضافه کرد: آموزش عالی نمی‌تواند خنثی باشد و مدل گسترش خاصی برای طراحی و راه اندازی رشته‌ها در دانشگاه‌ها نداشته باشد؛ بنابراین آمایش آموزش عالی با توجه به تقسیم کار ملی می‌تواند بخش عظیم ارتباط با جامعه و صنعت حل کند، پس تربیت نیروی انسانی مرتبط با نیاز‌های صنعت امری مهم است. 

لزوم اصلاح مدل برنامه ریزی درسی آموزش عالی

وی تاکید کرد: اصلاح مدل برنامه ریزی درسی آموزش عالی برنامه مهم دیگر است که باید تحقق شود، نیاز صنعت یعنی نیاز به شایستگی ها. دانشگاه‌ها فقط کارمندان دولتی و کادر اداری دولتی تربیت نمی‌کنند و این موضوع در گذشته تاریخ آموزش عالی ایرن بوده است، یعنی دوره تامین کادر دولت از سوی دانشگاه‌ها گذشته است. دانشگاه‌های آموزش عالی باید نیروی انسانی تمام بنگاه‌های بزرگ، متوسط و کوچک را تربیت کند. 

رئیس انجمن آموزش عالی با بیان اینکه شایستگی یعنی دانش، مهارت و نگرش مبتنی بر نیاز‌های صنعت و حرفه‌ای و شغلی؛ تاکید کرد: دوران مدل برنامه ریزی درسی مبتنی بر شایستگی با مدل برنامه ریزی درسی که تعداد محدودی از استادان در اتاق در بسته دور هم جمع می‌شوند و سرفصل تعیین می‌کنند، گذشته است. هم اکنون باید ببینیم که چقدر توانسته ایم از کارفرمایان کمک بگیریم؟ یکی از ویژگی‌های ارتباط با صنعت این است که کارفرمایان، صاحبان صنایع و بنگاه‌های صنعتی و اقتصادی کوچک، متوسط و بزرگ در کنار برنامه ریزان درسی آموزش عالی بنشینند و سرفصل‌ها و نیاز‌های شایستگی‌ها و صلاحیت‌های مورد نیاز را تشخیص دهند و یک برنامه درسی و بخشی مربوط به مهارتی تدوین کنند. 

صالحی عمران اضافه کرد: چه برنامه‌ای برای توانمندسازی اعضای هیئت علمی داریم؟ آیا وزارت علوم برنامه منسجم و دقیقی برای ایجاد شایستگی‌ها در توانمندسازی اساتید دارد؟ استادان چقدر صنعت را می‌شناسند؟ چقدر در صنعت حضور دارند؟ صنایع و معادن بسیاری از کشور‌ها با وزارتین ارتباطات تنگاتنگی دارند، شاید صنعت، معدن، بازرگانی، صاحبان صنایع و خدماتی بسیاری از کشور‌ها در کنار سیستم‌های نظام‌های آموزشی حضور دارند تا بتوانند منطقی و با توجه به نیاز برنامه ریزی کنند، برنامه توانمندسازی استادان مهم است. 

هیئت امنای دانشگاه‌ها نباید اسیر وظایف اداری باشند 

وی ادامه داد: باید نگرش جدی در سیاستگذاری کلان آموزش عالی وزارت خانه‌ها و برنامه ریزی‌های استراتژیک دانشگاه‌ها و دستورالعمل‌های هیئت امنا صورت بگیرد، نباید هیئت امنای دانشگاه‌ها اسیر وظایف اداری و مالی دانشگاه‌ها باشند بلکه لازم است ارتباط وسیع صنعت و دانشگاه را از نزدیک ببینند و برای آن برنامه‌های استراتژیک تدوین کنند. 

رئیس انجمن آموزش عالی تاکید کرد: باید یک سری اصلاحات در نظام اقتصادی و تولید دیده شود، یعنی ارتباط ۲ جانبه بین صنعت و نظام‌های آموزشی زمانی برقرار می‌شود که تحول در تولید صورت می‌گیرد. رشد اقتصادی کشور و افزایش تولید ناخالص ملی کشور مهم است و باید شرایط رشد اقتصادی و توجه به تولید ناخالص ملی از حالت رکود خارج شود. زمانی آموزش عالی و جذب نیروی انسانی می‌تواند سریع‌تر و بهتر صورت بگیرد که بخش‌های صنعت و تولید فعال و پویا باشند و به وضع موجود بسنده نکنند و تحولات را در نظر بگیرند. 

صالحی عمران افزود: ورود به ویژگی‌ها و منطق تولید متغیر و مبتنی بر نیاز‌های متغیر خیلی مهم است، سیستم تولید کشور بیشتر بر تولید انبوه مبتنی است. وقتی نظام تولید مبتنی بر نظام متغییر باشد در مقابل نظام‌های آموزشی هم وادار به تغییر و تحول خواهند شد. 

رئیس انجمن آموزش عالی ایران ادامه داد: بخش صنعت نیابد خود را بی نیاز از آموزش عالی و فضای علمی حاکم بر نظام آموزشی بداند، در اینصورت نظام سنتی در دراز مدت محکوم به شکست می‌شود؛ بنابراین تحول دو جانبه و ارتباطات سنگین بین صنعت و نظام‌های آموزشی به خصوص آموزش عالی باید وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • دانشگاه تهران در نجف دانشجو می‌پذیرد
  • دانشگاه آزاد بسیاری از مرز‌های علمی کشور را درنوردیده است
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • گرفتن ویزای دانشجویی اروپا چگونه است؟
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات