Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-27@00:21:07 GMT

درباره سلب صلاحیت ۲۱ مدیر بورس

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۸۸۶۰۳

معاون حقوقی سازمان بورس گفت: تخلف مدیران بازار سرمایه، سبب تضییع حقوق سرمایه‌گذاران به خصوص سرمایه‌گذاران خُرد می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

جعفر جمالی معاون حقوقی سازمان بورس در گفتگو با بخش "پیگیری" شبکه خبر درباره سلب صلاحیت ۲۱ مدیر بورس اظهار کرد: برای بازارگردانی، مقرراتی وضع شده بود و سازمان در پی تحولات بازار سرمایه، راه حل اصلی و ساختاری را در نهادسازی تشخیص داد بنابراین شرکت‌ها مکلف شدند که برای نماد خودشان، هم شرکت‌های ناشر و هم سهامداران عمده دارای بازار گردان باشند و تخلف از این مقررات می‌تواند موجب ضمانت‌های انتظامی و در مواردی ضمانت‌های کیفری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در همین راستا ۳۷ شرکت از اجرای مقررات بازار گردانی در حمایت از عموم سرمایه گذاران بویژه سرمایه گذاران خُرد تمرد و تخلف کردند، این‌ها بلافاصله به کمیته و هیئت انتظامی سازمان بورس فراخوانده شدند و به پرونده هایشان رسیدگی شد و در مجموع هیئت مدیره این شرکت‌ها از اشتغال و تصدی سِمت مدیریت در شرکت‌های ناشر و نهاد‌های مالی بازار سرمایه برای ۶ ماه سلب صلاحیت شدند البته برای شخص حقیقی این مدیران جریمه‌های نقدی هم تعلق گرفته که آن‌ها باید شخصاً پرداخت کنند.

جمالی در پاسخ به این سوال که آیا در گذشته هم بوده که مدیران متخلفی شناسایی شوند یا تخلفاتی در بورس صورت بگیرد که شناسایی شود، گفت: سازمان بورس یک سازمان نظارتی و مقام ناظر بازار سرمایه است. روال رسیدگی به پرونده‌های تخلفاتی، یک جریان مستمر در سازمان است و تاکنون مجازات‌های مختلفی داشته ایم؛ هم مجازات‌های انضباطی مثل لغو مجوز و محرومیت از انجام معاملات برای مدت محدود یا سلب صلاحیت، جریمه نقدی و یا مجازات‌های دیگری مثل محرومیت از خدمات مالی در بازار سرمایه.

معاون حقوقی سازمان بورس اضافه کرد: آنچه که در این مورد برجسته است، این است که طبق ابلاغیه معاونت حقوقی سازمان به بورس‌ها و تشکل‌های خودانتظام، رسیدگی به تخلفات بازارگردانی فوری است و همان روزی که تخلف به سازمان بورس گزارش شود، به آن رسیدگی و با قاطعیت برخورد می‌شود البته ممکن است در مواردی، این رسیدگی‌های انضباطی جنبه مجرمانه هم داشته باشد.

جمالی در پاسخ به این سوال که شناسایی این تخلفات چطور صورت می‌گیرد، تصریح کرد: شناسایی تخلفات در مورد بازارگردانی وبازارسازی، یک امر ساده است، چون این‌ها تعهدات تکالیف قانونی و تعهدات قراردادی دارند، به محض اینکه روز موعود فرا برسد و بازار گردانی معرفی نشده باشد، تخلف محرز است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که عملکرد این مدیران متخلف و تخلفات صورت گرفته چه تاثیری بر بورس خواهد داشت، گفت: قطعا اگر شرکت‌ها به تکالیف خود در بازارگردانی و بازارسازی عمل نکنند، بازار سرمایه تکمیل نخواهد بود. بازار سرمایه یک پکیج است و در فرصت کنونی، تحولات و نوسانات شاخص نشان داده که این نهاد باید فعال می‌شده و باید کارکرد خودش را داشته باشد و اگر نباشد خلأ بزرگی در بازار سرمایه ماست پس مدیران متخلف در حقیقت حقوق سرمایه گذاران بویژه سرمایه گذاران خُرد را تضییع می‌کنند و سازمان قاطعانه با آن‌ها برخورد خواهد کرد کما اینکه این ۱۸۹ مدیری که سلب صلاحیت شدند، بلافاصله به سازمان مراجعه کردند و تعهد بازارگردانی را انجام دادند.

وی افزود: این ۳۷ شرکت پس از ابلاغ رای مراجعه کردند و تکلیفشان را انجام دادند هرچند این عمل در مرحله تجدید نظر ممکن است موجب تخفیف بشود، اما اصل تخلف انجام شده و قطعا بی اثر نخواهد بود.

جمالی در خصوص اینکه برای تخلف اخیر ۲۱ نفر چه احکامی صادر شده، اظهار کرد: سلب صلاحیت از تصدی مدیران و اشخاص حقوقی، ناشران، نهاد‌های مالی و تشکل‌های خودانتظام در بازار سرمایه که این یعنی حیات یک مدیر و مسیر زندگی اش می‌تواند تغییر کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی برچسب ها: بازار سرمایه ، سلب صلاحیت ، بازار بورس ، مدیران بورس ، تخلف در بورس

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: بازار سرمایه سلب صلاحیت بازار بورس مدیران بورس تخلف در بورس سرمایه گذاران حقوقی سازمان بازار سرمایه سازمان بورس سلب صلاحیت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۸۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان بورس، نوید خالقی اظهار داشت: از زمان اجرایی شدن دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری از اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ تاکنون، تعداد ۱۹ موافقت اصولی تأسیس شرکت کارگزاری در بازار سرمایه، صادر شده که ۱۱ مورد توانستند با احراز شرایط دستورالعمل، به مرحله تاسیس و ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها رسیده و ۱۰ شرکت کارگزاری، مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس دریافت کرده‌اند.

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مطابق دستورالعمل، شروع به فعالیت شرکت‌های کارگزاری طی ۴ مرحله صورت می‌گیرد و شرکت کارگاری پس از «دریافت موافقت اصولی، تأسیس شرکت کارگزاری، دریافت مجوز‌های فعالیت شرکت کارگزاری و عضویت نزد ارکان بازار سرمایه» می‌تواند خدمت رسانی و فعالیت خود را آغاز کند.

وی با بیان این که اکنون با توجه به شرایط بازار درخواست‌ها برای تاسیس شرکت کارگزاری در نوسان است، گفت: بعد از کارگزاری‌های جدیدالتاسیس «پویان، هامرز، آسمان، اعتبار تابان، راهین، یزدان و آرتان» اخیرا سه شرکت جدیدالتاسیس به مرحله دریافت مجوز فعالیت رسیده‌اند.

خالقی تصریح کرد: مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «پاداش و پویش» در بهمن ماه ۱۴۰۲ صادر شد که عضویت نزد ارکان بازار سرمایه را هم گذرانده شده و فعالیت خود را آغاز کرده اند.

وی افزود: در روز‌های آینده نیز مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «ایده آل» صادر خواهد شد و این کارگزاری پس از طی مراحل اداری می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین شرکت کارگزاری «خردمند» نیز مجوز تاسیس کارگزاری را از سازمان دریافت کرده است و نزد مرجع ثبت شرکت‌ها و سازمان به عنوان نهاد مالی به ثبت رسیده است.

خالقی با تاکید بر این که در حال حاضر هیچ‌گونه درخواست باز بلاتکلیف، برای تاسیس شرکت کارگزاری وجود ندارد، گفت: در حال حاضر در صنعت کارگزاری هیچ صفی برای دریافت مجوز وجود ندارد و متقاضیانی که برای تاسیس کارگزاری درخواست می‌دهند پس از تکمیل مدارک خود وفق دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری و گذراندن تشریفات قانونی و مقرراتی مندرج در همان دستورالعمل نتیجه به متقاضیان اعلام می‌شود و متقاضیانی که موافقت اصولی از سازمان دریافت می‌کنند باید تأییدیه‌های لازم را برای اعضای هیات مدیره و مدیر عامل پیشنهادی وفق دستورالعمل تأیید صلاحیت حرفه‌ای مدیران نهاد‌های مالی مصوبه شورای عالی بورس، دریافت کنند.

وی با اشاره به این که حدود ۸ درخواست برای تاسیس کارگزاری در جریان است، تاکید کرد: برخی از این درخواست‌ها نواقصی داشته که برای تکمیل پرونده به متقاضیان بازگردانده شده، برخی در حال تکمیل توسط متقاضیان بوده و برخی دیگر در مرحله مصاحبه هستند.

تشخیص کارگزاری‌های مجاز

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان گفت: هر شخصی اعم از مشتریان، سهامداران و بانک‌ها که با شرکت‌های کارگزاری در ارتباط هستند، می‌توانند اطلاعات مربوط به لغو و صدور مجوز‌ها را با مراجعه به سامانه نهاد‌های مالی دارای مجوز به نشانی CFI.SEO.IR با جستجوی نام شرکت کارگزاری مدنظر از حوزه فعالیت شرکت کارگزاری و معتبر بودن مجوز‌های آنها اطمینان حاصل کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • هوش اجتماعی مدیران چیست؟!
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • بورس تغییر جهت داد
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری