Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-01@03:50:19 GMT

مراقب ۴ نوع کلاهبرداری در تعطیلات باشید

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۰۰۹۵۳

صراط: تبلیغات جعلی و کمک به موسسات خیریه دو کلاهبرداری استناد شده توسط نهادهای امنیتی است که نکاتی را در مورد نحوه جلوگیری از آن‌ها به نکاتی اشاره می شود.

به گزارش ایرنا، ایام تعطیلات برای بسیاری از افراد اهمیت دارد زیرا آن‌ها برای جشن‌ها آماده می‌شوند و اقدام به خرید هدایا می‌کنند. اما در همین ایام کلاهبرداران از فرصت سوء استفاده کرده و با راه‌اندازی کمپین‌های فیشینگ که سعی در فریب مردم و سرقت اطلاعات آن ها را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یک کمپین فیشینگ معمولی با ایمیلی شروع می‌شود که در آن مهاجم به عنوان یک مارک، محصول، سازمان یا موجودیت مشهور دیگری جعل می‌کند. هدف این است که گیرنده را فریب دهد که یقین پیدا کند ایمیل صحیح است و از اهمیت زیادی برخوردار است.

هر کسی که روی یک پیوند یا پیوست در ایمیل کلیک کند، به یک صفحه مقصد منتقل می‌شود که از آن‌ها خواسته می‌شود با اطلاعات کاربری خاص وارد سیستم شوند یا داده‌های حساس را ارائه دهند، سپس مهاجم آن‌ها را ضبط می‌کند.

بسیاری از ایمیل‌های فیشینگ و صفحات به صورت آماتور ایجاد می‌شوند، بنابراین تشخیص آن‌ها به عنوان کلاهبرداری راحت‌تر است. اما مجرمان با گذشت زمان پیچیده‌تر شده‌اند، بنابراین تشخیص برخی از آخرین حملات دشوارتر است، به ویژه اگر گیرنده آن‌ها را به دلیل اشتباهات و سایر علائم هشدار دهنده دقیق نمی‌کند. در ادامه ۴ نوع کلاهبرداری در قالب فیشینگ که بیشترین فراوانی را دارند اشاره می‌کنیم.

تبلیغات جعلی خرید و فروش آنلاین

از آنجا که اکثر مردم به دلیل شیوع ویروس کرونا به خرید آنلاین می‌پردازند، مجرمان اینترنتی بیشتر قصد دارند ایمیل‌های فیشینگ را جعل کنند که جعل هویت اعلان‌های حمل و نقل هستند. در برخی موارد، این ایمیل‌ها شامل پیوندهایی به صفحاتی است که هدف آن‌ها فریب دادن قربانی برای ورود به وب سایت جعلی هویت با اعتبار حساب خود است. در موارد دیگر، این ایمیل‌ها دارای پیوست‌های پرونده‌ای هستند که در قالب رسید طراحی می‌شوند اما در واقع حاوی بدافزارهایی هستند که برای ضبط کلیدهای شما، نصب باج افزار یا سرقت اطلاعات طراحی شده‌اند.

برای جلوگیری از این کلاهبرداری، پیوست‌های ایمیل مشکوک را باز نکنید و روی پیوندهای صفحات خارجی کلیک نکنید. سایت‌های مشروع تجارت الکترونیکی جزئیات را در متن ایمیل ارائه می‌دهند و از یک آدرس ایمیل استاندارد مانند استفاده می‌کنند. در ایمیل‌های مخرب از دامنه عمومی‌تری استفاده می‌شود.

کلاهبرداری‌های خیرخواهانه

این نوع کلاهبرداری معمولاً سعی می‌کند گیرنده را فریب دهد و باور کند که آن‌ها پول خود را به یک موسسه خیریه اهدا می‌کنند. در حقیقت، کلاهبرداران مردم را برای کمک به موسسات خیریه که موجود نیستند، جلب می‌کنند. امسال، به احتمال زیاد در کمپین‌های فیشینگ از COVID-۱۹ برای ترغیب مردم به کمک‌های خیریه مربوط به ویروس کرونا، بهره گرفته شده است.

برای جلوگیری از این کلاهبرداری، موسسه خیریه را بررسی کنید. موسسات خیریه قانونی ثبت شده‌اند، به این معنی که می‌توانید اعتبار سازمان را با یک پایگاه داده عمومی بررسی کنید تا ببینید آیا اصل است یا خیر. همچنین از پاسخ دادن به هر فرد غریبه‌ای که از قبل از طریق ایمیل پول درخواست می‌کنند خودداری کنید.

کارت هدیه / کلاهبرداری کوپن

کارت‌های هدیه و کوپن راهی آسان برای بدست آوردن پول است، یکی از دلایل محبوبیت این نوع کلاهبرداری در بین مجرمان اینترنتی این است که از آن‌جایی که افراد بیشتری برای تعطیلات به صورت آنلاین خرید می‌کنند، کلاهبرداران بیشتر از کارت‌های هدیه و کوپن برای سرقت پول از مصرف کنندگان استفاده می‌کنند. در این کلاهبرداری، ایمیل فیشینگ معمولاً با ارائه مقدار زیادی کالای محبوب، خریداران را ترغیب می‌کنند اما مهاجمان از طریق کارت‌های هدیه درخواست پرداخت می‌کنند.

برای جلوگیری از این کلاهبرداری، مراقب پیشنهادات و تخفیف‌های بسیار بالایی که برای اقلام محبوب ارائه می‌شود، باشید. کلاهبرداران، قربانیان را به صفحات جعلی هدایت می‌کنند، جایی که از آن‌ها خواسته می‌شود اطلاعات شخصی مانند جزئیات کارت اعتباری خود را وارد کنند از دادن هرگونه اطلاعات حساس از طریق یک صفحه وب به شخصی که نمی‌شناسید و به او اعتماد ندارید، خودداری کنید.

کلاهبرداری فیشینگ سفر

سفر رفتن در ایام تعطیلات به یک مکان عجیب و غریب اغوا کننده به نظر می‌رسد. بنابراین شما سفر خود را رزرو می‌کنید. اما سپس اخطاریه‌ای دریافت می‌کنید که به شما اطلاع می‌دهد به دلیل همه گیر بودن، رزرو شما لغو شده است. در نامه الکترونیکی از شما خواسته می‌شود تا فرم ادعای بازپرداخت خود را پر کنید. مواظب باشید فرم یک فرم مخرب است که برای گرفتن اطلاعات شخصی شما طراحی شده است.

برای جلوگیری از این کلاهبرداری، آدرس فرستنده را در هرگونه ایمیل مشکوکی که دریافت می‌کنید بررسی کنید. هیچ اطلاعاتی را در برنامه یا وب سایت شخص ثالث وارد نکنید و مواظب درخواست‌های شبکه‌های اجتماعی باشید. هیچ شرکت هواپیمایی یا مسافرتی درخواست ورود به حساب‌های شبکه های اجتماعی شما را نخواهد کرد.

به گفته نهادهای امنیتی این ۴ مورد متداول‌ترین راه‌های کلاهبرداری فیشینگ هستند اما به طور کلی برای جلوگیری از هر نوع کلاهبرداری فیشینگ از هر گونه ارتباطی که شما را ملزم به افشای اطلاعات شخصی خود می‌کند بدون دادن اطلاعات کافی برای تأیید حقانیت موسسه یا شخص خودداری کنید. همیشه منابع را بررسی کنید چرا که کلاهبرداران برای جمع آوری اطلاعات شخصی خود درخواست‌های غیرمعمول می کنند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: پلیس فتا کلاهبرداری کلاهبرداری های اینترنتی تعطیلات خرید و فروش آنلاین حوادث صراط برای جلوگیری از این کلاهبرداری نوع کلاهبرداری اطلاعات شخصی بررسی کنید ایمیل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۰۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟

اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با ارسال ایمیلی خطاب به روسای دانشگاه‌های آمریکا گفت: جامعه جهانی توقع دارد که شما به عنوان یک دانشمند، این حملات را محکوم کنید و به دانشجویان نوع دوست خود فرصتی برای اعتراض بدهید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، اسماعیل چمنی رییس دانشگاه محقق اردبیلی به روسای چند دانشگاه آمریکا ایمیل ارسال کرد.

متن ایمیل رئیس دانشگاه محقق اردبیلی به شرح زیر است:

از آزار و اذیت دانشجویان و دانشکده‌های عدالت خواه جلوگیری کنید

بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند

پروفسور گرامی کریستینا اچ پکسون، رئیس دانشگاه براون

پروفسور رودریگز،رئیس دانشگاه سیتی نیویورک (CUNY)

پروفسور دکتر کنت ای جسل، رئیس دانشگاه بین المللی فلوریدا،
پروفسور محترم دکتر ریچارد دی مک کالو، رئیس دانشگاه ایالتی فلوریدا،


گزارش‌های ناراحت کننده در مورد بازداشت چندین دانشجو و اعضای هیئت علمی مؤسسه شما توسط مجریان قانون، نگرانی قابل توجهی را برانگیخته است. دانشجویان و اساتید باید آزادی عمل داشته باشند تا آشکارا احساس انصاف و عدالت خود را به اشتراک بگذارند. رژیم سرنگون شده اسرائیل به عمد نسل کشی کرده و هزاران زن، کودک و مردم بی گناه را به قتل رسانده است. شرایط مخرب زندگی که بر فلسطینی‌ها تحمیل شده و آسیب‌های جسمی و روحی جدی که به بار آورده است، همگی فریاد اعتراض مردم با وجدان را برمی انگیزد. دانشجویان و جوامع علمی قادر به تحمل چنین خشونتی نیستند. به همین علت، هیچ فردی که برای آزادی ارزش قائل است نمی‌تواند در برابر آن مقاومت کند.

من درک نمیکنم که چگونه می‌توانید شاهد چنین اتفاقات ناراحت کننده‌ای باشید و ساکت بمانید.

جامعه جهانی توقع دارد که شما به عنوان یک دانشمند، این حملات را محکوم کنید و به دانشجویان نوع دوست خود فرصتی برای اعتراض بدهید. بی انصافی است که دانشجویان را در اختیار نیرو‌های ظالم قانون قرار دهیم.

دیگر خبرها

  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • ‌آغاز فعالیت سامانه بارشی از امشب در فارس‌/ مراقب آبگرفتگی معابر باشید
  • رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • مسافران تعطیلات آخر هفته مراقب باشند/ بارندگی در این مناطق شدید خواهد بود
  • مستاجران مراقب کلاهبرداری در سامانه خودنویس باشند
  • سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران: سکه‌ های حراج شده کاملاً استاندارد بانک مرکزی است/ مراقب فریب سودجویان باشید
  • سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز:سکه‌های حراج شده استاندارد بانک مرکزی هستند/مراقب فریب سودجویان باشید
  • شهروندان مراقب این مدل از کلاهبرداری پر رونق باشند | فیلم
  • کلاهبرداری از کارت سوخت شخصی/ مراقب تراشه های کارت سوخت باشید