Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@00:07:24 GMT

ایران با چند پیک دیگر کرونا روبرو می شود؟

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۰۱۰۶۵

ایران با چند پیک دیگر کرونا روبرو می شود؟

ایسنا/گلستان رئیس انجمن ویروس‌شناسی ایران با بیان اینکه ویروس کرونا مانند ویروس‌های تنفسی دیگر رفتار نکرد، گفت: انتظار داشتیم کرونا همانند ویروس‌های تنفسی دیگر در فصل گرما ناپدید یا حداقل کم شود ولی اینگونه نشد و علاوه بر این میزان جهش‌های در این ویروس از آنچه که پیش‌بینی می‌شد، کمتر بود.

قدرت مقابله بخش تنفسی با ویروس، باکتری و یا هر عامل عفونی دیگر در زمستان کمتر می‌شود

علیجان تبرایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آسیب‌پذیری سیستم تنفسی ما در فصل سرما بیشتر است چرا که با آمدن هوای سرد در مجاری تنفسی، قدرت مقابله بخش تنفسی با ویروس، باکتری و یا هر عامل عفونی دیگر کمتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود رطوبت مناسب، تأثیر کم نور خورشید و گرما و قرار گرفتن در محیط های بسته از دیگر علل بالاتر بودن آسیب‌پذیری ما نسبت به ویروس‌ها در فصل سرما است.

وی در خصوص تغییرات متعدد داروهای پیشنهادی برای درمان این بیماری، گفت: دانسته‌های ما نسبت به بیماری کووید ۱۹ زیاد نیست و اکثر موضوعاتی که در مورد این بیماری گفته می‌شود در مراحل بررسی قرار دارد و قطعیت آنها نیاز به زمان و تست‌های بالینی دارد. البته با توجه به شرایط بحرانی، مجبوریم که برخی از تصمیمات را بر اساس همین اطلاعات ناتمام بگیریم و نباید دست روی دست بگذاریم.

رئیس انجمن ویروس‌شناسی ایران به موضوع مقاومت دارویی اشاره کرد و افزود: استفاده از داروهای مختلف می‌تواند در ایجاد مقاومت دارویی در ویروس‌ها تأثیرگذار باشد ولی در مورد ویروس کووید ۱۹ هنوز این مسئله به اثبات نرسیده است.

احتمال داده می‌شود که قدرت انتقال ویروس افزایش پیدا کرده باشد

تبرایی در پاسخ به این پرسش که «آیا سرعت انتشار ویروس ۱۰ برابر شده؟» گفت: اینکه گفته می‌شود سرعت انتشار ویروس ۱۰ برابر شده، هنوز در محافل علمی به اثبات نرسیده است. البته احتمال داده می‌شود که قدرت انتقال ویروس افزایش پیدا کرده که این مسئله هم می‌تواند به خاطر رفتارهای ما باشد و مربوط به ویروس نباشد.

وی به جهش ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: تمامی ویروس‌ها گاها به‌صورت خود به خودی در فرایند تکثیرشان دچار اشتباهاتی می‌شوند که این امر باعث جهش می‌شود. این موضوع در ویروس‌های مختلف، با توجه به نوع ژنوم آنها متفاوت است به‌طوری‌که این امر در ویروس آنفلوانزا خیلی زیاد و در ویروس کرونا نسبت به آنفلوانزا کمتر است.

جهش های کرونا می تواند  از اثر دارویی، گسترده‌تر باشد

رئیس انجمن ویروس‌شناسی ایران با اشاره به اینکه مصرف داروها نیز باعث می‌شود ویروس‌ها به سمت جهش بروند، خاطرنشان کرد: ویروس یک موجود زنده است و مانند همه موجودات زنده دیگر در مواجهه با خطر مقاومت می‌کند. ویروس‌ها برای رهایی از دست دارو که یک عامل خطر است، دست به جهش در محل آلوده می‌زنند. سیستم ایمنی بدن اولین سدی است که علیه ویروس ایستادگی می‌کند. این امر نیز موجب جهش در ویروس می‌شود و این جهش‌ها می‌تواند از اثر دارویی، گسترده‌تر باشد.

بیشترین محل تکثیر ویروس کرونا در دستگاه تنفسی است

تبرایی با بیان اینکه دوره کمون بیماری کووید ۱۹ بین یک تا ۱۴ روز است، اظهار کرد: جایگاه اولیه و بیشترین محل تکثیر ویروس در دستگاه تنفسی بدن شامل بینی و گلو است و به همین خاطر بیشترین علائم ظاهری بیماری در ۳ تا ۴ روز اول است.

ویروس کرونا می‌تواند به سلول‌های سایر اندام‌ها بچسبد و تکثیر شود

وی در خصوص انتشار ویروس به سایر اندام‌های بدن به غیر از دستگاه تنفسی، گفت: گیرنده‌های ACE۲ که به‌عنوان گیرنده اصلی این ویروس مطرح شده، در دیگر اندام‌های بدن از جمله کلیه، قلب و روده نیز دیده شده و ویروس می‌تواند به سلول‌های این اندام‌ها بچسبد و تکثیر شود. البته محققان هنوز درباره نحوه انتقال ویروس به دیگر اندام‌ها به نتیجه نرسیده‌اند و مطالعات در این باره در حال انجام است.

تاکنون دو واکسن با ایمنی بخشی بالای ۹۰ درصد تولید شده است

رئیس انجمن ویروس‌شناسی ایران در رابطه با واکسن کرونا، گفت: تجربه نشان داده ساخت واکسن به‌طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ سال زمان می‌برد و در طول سالیان گذشته کمترین زمان ساخت و تایید واکسن برای یک بیماری ۵ سال بوده که این کار برای بیماری اوریون انجام گرفته است. البته در این سال‌ها تکنولوژی‌های جدید برای ساخت واکسن به کار گرفته می‌شود که زمان رسیدن به واکسن را کمتر می‌کند و همانطور که اعلام شده تاکنون دو واکسن با ایمنی بخشی بالای ۹۰ درصد تولید شده است.

کشورهایی با سبک زندگی فردی در کنترل کرونا موفق ترند

تبرایی با اشاره به سبک زندگی جوامع در موفقیت کنترل این بیماری، گفت: در کشورهایی که سبک زندگی فردی در آنها قالب بوده، در کنار وضع برخی محدودیت‌ها در تردد مرزها توانستند بیماری را به‌خوبی کنترل کنند و کمترین مرگ‌ومیرها و مبتلایان را داشتند. شرایط اجتماعی کشور ما به‌گونه‌ای است که دروهمی‌های خانوادگی و مراسم زیادی برگزار می‌شود و این مسئله کنترل بیماری را با سختی مواجه کرده است.

اینکه چند پیک دیگر را در کشور خواهیم داشت قابل پیش‌بینی نیست

وی با بیان اینکه در این شرایط تنها راه مقابله با ویروس استفاده از ماسک، پرهیز از حضور در دورهمی‌ها و تجمعات و رعایت فاصله اجتماعی است، گفت: محدودیت‌ها و طرح غربالگری جدید کمک می‌کند که جلوی رشد بیماری گرفته شود و نمودار به سمت پایین برگردد. اینکه چند پیک دیگر را در کشور خواهیم داشت قابل پیش‌بینی نیست و به رفتار جامعه بستگی دارد.

تبرایی تأکید کرد: اگر در فروردین‌ماه رفتارهایمان را تنظیم می‌کردیم و بعد از فروکش کردن بیماری، هم مدیریت سیستم و هم مردم فکر نمی‌کردند همه چی تمام شده، می‌توانستیم شرایط خیلی بهتری در کشور داشته باشیم.

میزان جهش ایجاد شده در ویروس کرونا ۶ برابر کمتر از ویروس آنفلوانزا است

رئیس انجمن ویروس‌شناسی ایران خاطرنشان کرد: انتظار داشتیم ویروس کرونا همانند سایر ویروس‌های تنفسی در فصل گرما حداقل کم و یا ناپدید شود ولی این ویروس چنین رفتاری نداشت و برعکس در برخی مناطق پیک زد. علاوه بر این انتظار داشتیم میزان جهش‌ها در ویروس کرونا بیشتر از چیزی که اتفاق افتاده باشد. میزان جهش ایجاد شده در ویروس کرونا ۶ برابر کمتر از ویروس آنفلوانزا است و در واقع کرونا یک ویروس تنبل از نظر ایجاد تغییرات است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس ویروس کرونا شیوع کرونا ویروس ویروس کرونا میزان جهش اندام ها ویروس ها جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۱۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • برای پیروزی به میدان می رویم/فوتبال ایران یا مشکل مهاجم روبرو است
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • هر اقدامی علیه ایران با بزرگترین پاسخ روبرو می‌شود
  • برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پروژه فاضلاب مسکن ملی خلخال با عدم تامین اعتبار روبرو است
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!