Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد چهارشنبه شب و در سخنرانی خود در حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد با اشاره به این که قم، مهد زندگی محدّثان و عُلَمای بزرگ از زمان امام باقر (ع) تا به امروز بوده است گفت: آیت الله شبیری زنجانی درباره اهمیت علما و محدّثان قم چنین بیان می‌فرماید که شاید حدیث و روایتی در کتاب کافی شریف یافت نشود که در سلسله راویان آن، به فردی از محدثان قمی نرسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه روایات، عِلم در شهر کوفه جمع و البته همین علم از قم به همه عالَم منتشر خواهد شد گفت: روایت دیگری چنین بیان می‌فرماید که اگر قمی‌ها نبودند، دین کهنه می‌شد.

وی با اشاره به تحصیل طلاب و روحانیونی از سراسر ایران و بیش از ۱۰۰ کشور جهان در قم گفت: در برخی کتب آمده است که روزگاری ۳۰ هزار راوی حدیث در قم زندگی می‌کرده و حتی برخی از علما بدون کفش وارد قم می‌شده‌اند، تا شاید بی احترامی با پا گذاشتن بر قبور ناشناخته برخی بزرگان و محدّثان نشود.

فرحزاد با اشاره به شخصیت زکریّا بن آدم (ره) را از بزرگان محدّث در قم که از امام رضا (ع) برای. وی احترام ویژه قائل بودند گفت: وقتی این شخصیت از امام رضا (ع) خواست تا از قم کوچ کند، امام (ع) به وی اجازه ندادند و فرمودند خدا به برکت تو، بلا را از اهل قم دور می‌کند.

وی افزود: بی دلیل نیست که حضرات معصومین (ع)، این سرزمین را حرم یا خانه و حتی بالاتر از آن، «آشیانه» خود دانسته‌اند.

استاد حوزه علمیه قم تشویق فراوان امامان به زیارت حضرت معصومه (س) را در قم، نشانه دیگری از اهمیت این سرزمین دانست و گفت: حضرت فاطمه معصومه (س) بر اساس تعبیر «تدخل بشفاعتها شیعتی الجنّه بأجمعهم» صاحب مقام «شفاعت جامع» هستند و عبارت «بأجمعهم» نشان می‌دهد که آن حضرت می‌توانند همه شیعیان عالم خلقت در همه زمان‌ها و مکان‌ها را مشمول شفاعت خود کنند.

وی تصریح کرد: شخصیت‌های بی نظیر و کم نظیری در قم مدفون هستند یا زندگی می‌کنند که اگر مزار هر یک از اینها و یا خودشان در شهر دیگری می‌بودند، می‌توانست منشأ تحول و برکات فراوان باشد.

حجت الاسلام فرحزاد با اشاره به توصیه آیت الله بهجت بر خواندن زیارت جامعه کبیره در زیارت حضرت فاطمه معصومه (س) تصریح کردند: برخی از مراجع، عُلما و بزرگان مانند حضرت امام یا مرحوم آیت الله مرعشی نجفی آن چنان این بانو را صاحب شخصیت برجسته می‌دانستند که حتی روزی چند بار به زیارت این بانو مشرف می‌شدند و کسب فیض می‌کردند.

وی افزود: نقل است که آیت الله فاضل لنکرانی برای درک درباره مفاهیم و تفسیر آیه تطهیر به حضرت معصومه (س) متوسل شده و ایشان چنان برکاتی به وی عطا کرد که توانست درباره این آیه کوتاه، یک کتاب بنویسد.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به خاطره آیت الله جوادی آملی از استادش آیت الله شیخ محمدتقی آملی درباره همجواری با کریمه اهل بیت ( س) گفت: اهالی قم قدر همجواری با این بانو را بدانند و کسانی که در کنار آب هستند، گاهی ممکن است قدر آب را فراموش کنند.

کد خبر 5080996

منبع: مهر

کلیدواژه: قم حضرت معصومه س ویروس کرونا محدودیت های کرونایی هفته بسیج شیوع کرونا شیراز آمار کرونا کرمانشاه بارش باران گرگان کمک مومنانه بوشهر بسیج ستاد ملی مقابله با کرونا شهرستان کرج حضرت معصومه آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۹۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)

به همت معاونت فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا(س) اراک مراسم سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی با حضور خانم طباطبایی استاد این مدرسه علمیه برگزار شد.

خانم طباطبایی در این مراسم اظهار داشت: حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با چهار نسب به امام حسن مجتبی(ع) می‌رسند، از امام هفتم تا امام یازدهم را درک کردند ولی بیشتر به حضور امام جواد و امام هادی (علیهم السلام) رسیدند.

وی تصریح کرد: برای اثبات عظمت علمی حضرت عبدالعظیم (ع) کافی است بدانیم امام معصوم مردم را برای حل مشکلات دینی و یافتن پرسش‌های اعتقادی و عملی‌شان، به‌ایشان ارجاع داده‌اند، بنابراین ایشان تنها یک محدّث و راوی احادیث اهل‌بیت(ع) نبوده بلکه از علمای بزرگ خاندان رسالت بوده که پس از معصومان، توان پاسخگویی به مسائل علمی را داشته و توانمندی علمی‌ایشان نیز مورد تأیید و تصدیق امام هادی (ع) قرار گرفته است.

طباطبایی یادآور شد: در بذل، بخشش، جود و سخاوت ایشان وارد شده که تنها کسی که اقتدا و تبعیت از جد بزرگوار خود امام حسن مجتبی(ع) نمود، ایشان بوده یعنی همانند امام حسن مجتبی(ع)، سخی‌ترین مردم در زمان خود بود.

این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در خصوص مقام معنوی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) باید یادآور شد که ایشان فردی عابد، زاهد و پرهیزگار بودند که روزها را روزه و شب‌ها را به عبادت می‌پرداختند.

وی اظهار کرد: مهم‌ترین نشانه عظمت معنوی و مقامات باطنی آستانه حضرت عبدالعظیم(ع) برابری فضیلت زیارت مزار آن بزرگوار، با فضیلت زیارت سیّدالشهداء است، شیخ المحدّثین، صدوق، از محمد بن یحیی عطّار (که یکی از اهالی ری است) این‌گونه نقل کرده که "خدمت امام هادی(ع) رسیدم، ایشان فرمود: «کجا بودی؟» گفتم: حسین بن علی (ع) را زیارت کردم. امام هادی(ع) فرمود: أما إنّک لَوزُرتَ قَبرَ عَبدِالعَظیمِ عِندَکُم کُنتَ کَمَن زارَ الحُسَینَ بنَ عَلِیٍّ(ع)، بدان که اگر قبر عبدالعظیم را در شهر خودتان زیارت کنی، مانند کسی هستی که حسین بن علی (ع) را زیارت کرده باشد.

طباطبایی ابراز کرد: برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین (ع) مقیّد است به فضای سیاسی ویژه‌ای که پیروان اهل‌بیت(ع) در آن مقطع تاریخی در آن زندگی می‌کردند، در زمانی که اختناق شدیدی جهان اسلام را فراگرفته بود و جامعه تشیع در دوران زمامداری افرادی مانند متوکّل، مُعتّز و معتمد عباسی، سخت‌ترین دوران‌های تاریخیِ خود را سپری می‌کرد، در چنین شرایطی، امام هادی(ع) به‌منظور پیشگیری از خطرهایی که از طرف حکومت‌های وقت شیعیان را تهدید می‌کرد، فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) را با زیارت امام حسین(ع) برابر دانسته است.

دیگر خبرها

  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • دومین زائرسرای ویژه محرومان کمیته امداد در مشهد بهره برداری شد
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت معصومه حائری
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)