Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@11:29:41 GMT

سهم ۳۰ درصدی کرونا در مرگ و میر ایرانیان

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۱۱۰۵۵

سهم ۳۰ درصدی کرونا در مرگ و میر ایرانیان

معاون وزیر بهداشت گفت: حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد مرگ‌ومیر امروز در کشور بر اثر ابتلا به بیماری کرونا بوده که این موضوع خیلی دردناک است.

به گزارش مشرق، ایرج حریرچی صبح امروز در جلسه ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونای استان قزوین که با هدف بررسی طرح شهید قاسم سلیمانی در قزوین برگزار شد اظهار کرد: کرونا سهمگین‌ترین و مهیب‌ترین مشکلی است که جامعه بشری در ۱۰۰ سال اخیر تجربه کرده و بر تمام شئونات زندگی او از سلامت تا معیشت اثر گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قاعدتاً کشور ما که در دو جبهه کرونا و تحریم‌ها می جنگد اثرات این بیماری در او بیشتر بروز کرده است.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: تحریم‌ها حتی بر روی داروها و واکسن آنفولانزای ما نیز اثر گذاشته است اما برای حفظ سلامت مردم از هیچ تلاشی کوتاهی نخواهیم کرد و با تمام توان سعی می‌کنیم نیازهای درمانی مردم را فراهم کنیم.

وی افزود: همه دست به دست هم داده‌اند و نیروهای بسیج هلال احمر و گروه‌های مردمی نیز در کنار کادر بهداشت و درمان قرارگرفته اند تا بتوانند خدمت ارائه کنند و خدمت گذاری خود را به مردم اثبات کنند.

حریرچی با اشاره به طرح شهید سلیمانی در قزوین برای مقابله با کرونا تصریح کرد: این طرح ویژگی بزرگی دارد و آن قرار گرفتن نام شهید سلیمانی است و باید مثل ایشان بی نام و نشان و مؤثر و با برنامه کار کنیم.

وی اضافه کرد: در استان قزوین نیز همچون اکثر استان‌های سردسیری درگیری با بیماری کرونا شدت پیدا کرده است.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: اقدامات خوب بیمارستانی صورت گرفته و تجهیزات بیمارستانی نیز در این مدت تقویت شده و باز هم باید تقویت شود اما نکته مهم اینجاست که راه مقابله با این ویروس از بیمارستان نمی‌گذرد.

وی با بیان اینکه راه اصلی مقابله با ویروس در سطح اجتماع و تغییر رفتار مردم است، گفت: همکاری و همچنین نظارت خوبی در قزوین برای مقابله با کرونا انجام شده اما این باید استمرار داشته باشد.

این مسئول با بیان اینکه در حوزه‌هایی مثل دورهمی که تحت نظارت و کنترل نیست همکاری مردم را می‌طلبد، اظهار کرد: روز گذشته ۱۵۰ نفر از افرادی که کرونا داشتند را از فرودگاه بازگرداندیم و این بدین معناست که این افراد قبل از حضور در فرودگاه در جمع‌های متعددی حضور داشته و بیماری را سرایت داده است.

وی تصریح کرد: در روزهای آینده تست‌ها بیشتر خواهد شد و با افزایش تعداد تست، تعداد موارد شناسایی نیز بالا خواهد رفت اما این نگران کننده نیست.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: آنچه که نگران کننده است افزایش تعداد بستری و تعداد مرگ است و باید تلاش کنیم تا این آمار کاهش پیدا کند.

وی افزود: با رفتار مردم در ۸۹ شهرستان که مدتی پیش قرمز شدید اعلام شد و محدودیت‌های شغلی در ردیف ۲ و سه و ۴ آنها اجرا شد ۶۹ شهرستان از قرمز خارج شد و در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.

حریرچی خاطرنشان کرد: ما می‌دانیم که طرح نمی‌تواند دراز مدت باشد و بر معیشت مردم اثر مستقیم خواهد داشت جان مردم از همه چیز واجب تر است تا جایی که مقام معظم رهبری بین دوگانه سلامت و حتی امنیت اولویت را سلامت دانستند.

وی بیان کرد: متأسفانه ۳۰ تا ۳۵ درصد فوتی‌های کشور را بیماران مبتلا به کرونا تشکیل می‌دهند و این خیلی دردآور است.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه باید اقدامات خود را تسریع کنیم تا با طرح شهید سلیمانی حداقل ۴۰ درصد موارد مرگ‌ومیر و ۵۰ درصد موارد بستری را کاهش دهیم گفت: امیدواریم با استمراری که از مردم انتظار داریم این حاصل شود.

وی تأکید کرد: اجرای طرح‌های حمایتی از افراد با وضعیت معیشتی بد که درگیر کرونا نیز شده‌اند و همچنین نظارت بر اجرای محدودیت‌ها از مهمترین انتظاراتی است که از بسیج قهرمان در طرح شهید سلیمانی داریم.

حریرچی با بیان اینکه طرح بلوک بندی در قزوین و استفاده از همه دستگاه‌ها برای نظارت اقدام بزرگی است که در قزوین انجام شده است، گفت: افراد بیمار که در جامعه تردد می‌کنند زنجیره انتقال را برملا می‌کنند و به خاطر مردم مجبوریم با تعدادی از قانون شکنان و خاطیان برخورد کنیم.

وی یادآور شد: امیدواریم با تداومی که این طرح خواهد داشت بتوانیم با این بیماری برخورد کنیم.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ بیماری کرونا ایرج حریرچی قزوین ویروس کرونا مرگ و میر معاون وزیر بهداشت شهید سلیمانی طرح شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۱۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد رئیس زاده، روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران، افزود: درباره جایگاه پزشک در ایران باید گفت زمانی که از نقش پزشک صحبت می‌کنیم منظورمان تنها نقش درمانگر در بیمارستان و اتاق عمل نیست بلکه طبیبان حافظان تار و پود سلامت مردم و جامعه هستند.

وی ادامه داد: جایگاه پزشکی در کشور و سرزمین ما با تار و پود سرزمین ما به شکل جدایی ناپذیر تنیده است. تلاش برخی رسانه‌ها و تریبون‌ها که از جایگاه پزشک خبر ندارند، هزینه زا خواهد بود، اما راه به جایی نخواهند برد.

رئیس زاده گفت: جامعه پزشکی در نیم قرن اخیر رشد بسیار درخشان و زبانزدی داشته است و به قول استاد ایرج فاضل این درخت تنومند حسودان و دشمنانی هم دارد.

وی افزود: حفظ جایگاه، شأن و عظمت پزشک نیازمند تلاش پیوسته و توجه عمیق همگان است. جامعه پزشکی باید متولی حفظ و حراست و شأن رشته خود باشد.

رئیس زاده تاکید کرد: سیاست گذاران و مجریان باید متوجه اعمال و رفتار و کنش خود با جامعه پزشکی باشند. با این جامعه فرهیخته و وظیفه خطیر آن نمی‌توان کُشتی گرفت و شوخی کرد. بعضی از شوخی‌ها و ندانم کاری‌ها با جامعه پزشکی جدی جدی، سلامت مردم را دستخوش تغییر خواهد کرد.

وی افزود: اعتقاد و اعتماد راسخ مردم به جراحان ایرانی ابدی نخواهد بود اگر مدیریت نکنیم. در مخیله هیچ ایرانی وجود ندارد که برای عمل پیچیده قلب و تومور مغزی و اطفال در اروپا یا آمریکا خدمت بهتری می‌گیرم، اما این همیشگی نخواهد بود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران ادامه داد: فعالیت عامدانه و غیرعامدانه در جهت تخریب جامعه پزشکی در جریان است. ایجاد دو قطبی جعلی با هدف رو در رو قرار دادن پزشک و مردم در کنار خلاف عرف عده معدودی از جامعه پزشکی منجر به ایجاد ذهنیت‌های نادرست شده است.

وی افزود: جایگاه پزشکان در کشور ما ریشه فرهنگی و تاریخی دارد و این جایگاه قابل خدشه دار شدن نخواهد بود.

رئیس زاده گفت: روند حرکات جهانی به سمت کمبود نیروی متخصص در افق ۲۰۳۰ است، در کشور ما شاید چالش اساسی پیش روی ما نباشد، اما زمانی که در کشور توسعه یافته کمبود نیرو اتفاق می‌افتد این جبران از کشور‌های در حال توسعه صورت می‌گیرد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران افزود: تأمین نیروی تخصصی در بازه ۷ ساله عملی نیست سیاست گذاران باید نسبت به سیاست‌های تثبیت و تشویقی و انگیزه ماندگاری توجه کنند وگرنه سیاست افزایش ظرفیت راه به جایی نخواهد برد و تبدیل به کشت «فرارسرزمینی» برای کشور‌های دیگر خواهد کرد.

وی گفت: کاهش اقبال به رشته علوم پزشکی در کشور ما و جهان و برخی کشور‌های توسعه یافته قابل توجه است برخی تخمین‌ها در سال ۲۰۳۰ حکایت از این دارد جهان با ۱۸ میلیون کمبود کادر درمان مواجه خواهد شد. در آمریکا کمبود بیش از ۳۰۰ هزار متخصص پزشکی وجود خواهد داشت در این کشور‌ها تمایل به رشته‌های پیچیده به طرز معناداری کاهش پیدا کرده است.

رئیس زاده اظهار داشت: چالش درون پزشکی ما ضعیف شدن اخلاق حرفه‌ای و اخلاق پزشکی است که نگرانی بسیار جدی است که اخلاق حرفه‌ای در هیاهوی نابسامانی‌های اقتصادی و مدیریتی خودش را نشان می‌دهد. وظیفه ما و انجمن‌های علمی این است که نسبت به تقویت اخلاق حرفه‌ای تاکید کنند ما در این زمینه سابقه تاریخی درخشان و اساتید بزرگ و الگو داریم.

وی گفت: ما با وضعیت نابسامانی در اقتصاد سلامت در رشته‌های مختلف پزشکی مواجه هستیم و این نابسامانی در عدالت بین رشته‌ای روز به روز تشدید می‌شود که باید مدیریت کنیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران ادامه داد: تعارضات بین رشته‌ای در کشور ما به بدترین شکل مدیریت می‌شود. وزارت بهداشت کمیسیون تعیین حدود صلاحیت‌های حرفه‌ای را به رغم قانون مجلس شورای اسلامی در سازمان نظام پزشکی تعطیل کرده است.

وی افزود: اساتید اذعان دارند، کیفیت آموزش در حوزه علوم پایه و رزیدنتی و تخصصی و فوق تخصصی به سمت مطلوب حرکت نمی‌کند. انگیزه دانشجویان و تمرکز برای یادگیری دچار روند منفی شده است.

رئیس زاده گفت: دخالت نابجا در حوزه سلامت امروز از هر زمان دیگری گسیخته شده و از دست وزارت بهداشت خارج شده است.

وی اظهار داشت: مداخلات غیر مجاز در جامعه پزشکی چالش جدی دیگری است. برخی از همکاران ما تکنسین پرور هستند از آن سو قانون ضعیف و غیر بازدارنده ورود سونامی گونه تکنسین‌ها را در امر مداخلات غیر مجاز تسهیل کرده است ما دو سال است با تمام توان در مجلس به دنبال تغییر این قانون هستیم.

رئیس زاده افزود: ورود مداخلات غیر آکادمیک که به اسم طب سنتی رایج شده و قوانین پوشش بیمه‌ای درست می‌کنند مورد تأیید جامعه پزشکی نیست و خطر جدی برای سلامت مردم است. بیش از ۵ هزار سایت در حوزه زیبایی تبلیغ می‌کنند و قوانین بازدارنده برای برخورد وجود ندارد.

وی افزود: تعرفه دستوری مالیات ندارد. وقتی تعرفه‌ها را با فرسنگ‌ها فاصله از قیمت واقعی تعیین می‌کنید یعنی مالیات را پیشاپیش گرفتید. بعد از آن همین تعرفه را وارد طرح پلکان و قاصدک می‌کنید و بعد مالیات اخذ می‌کنید و چند ماهه بعد پرداخت می‌کنید این ظلم مضاعف به جامعه پزشکی است که در هیچ صنف دیگری وجود ندارد و چالش اصلی حتماً متوجه سلامت مردم خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • جزییات مطالبه‌گری سرمایه‌گذاران مال باختگان شرکت طراوت نوین
  • چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است؟
  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • آب چاه بخوریم یا آب معدنی؟ / ضدعفونی آب لوله کشی با اشعه ماورای بنفش
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • افزایش مشارکت ۷ درصدی مردم مشهد در انتخابات
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • «سیزیف» به مردم ایران چه می آموزد؟ / ورود ایرانیان به دالان باریک آزادی / مهمترین پروژه توسعه ایران توانمندسازی جامعه