Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:26:05 GMT

بافت‌های تاریخی لرستان در خطر فرسودگی هستند

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۳۹۳۵

بافت‌های تاریخی لرستان در خطر فرسودگی هستند

علی صفایی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ارایه نشدن امکانات به ساکنان بافت های تاریخی به ویژه در خرم‌آباد و از طرفی معرفی نکردن بافت تاریخی و آگاهسازی مردم از اهمیت این مناطق، باعث فرسودگی کالبدی آنها شده که بیانگر بی توجهی دستگاه های شهری به این مناطق است.

وی گفت: علاوه بر اینکه بافت های روستایی ظرفیت بزرگی برای بوم‌گردی استان به شمار می روند تعریف محورهای گردشگری در بافت‌های تاریخی نیز یکی از ظرفیت های جذب گردشگر در شهرهای خرم آباد و بروجرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفایی با تاکید بر ضرورت مرمت و احیای بافت های تاریخی لرستان اظهار داشت: ضوابط تخصصی مرمت بناهای تاریخی استان تدوین شده است و به زودی به شهرداری و دستگاه های مربوطه ارایه می شود.

وی تصریح کرد: استقبال مالکان برای مرمت و نگهداری بافت های تاریخی بروجرد بسیار زیاد است در حالیکه اعتماد مالکان بافت تاریخی خرم آباد برای مشارکت در طرح ها جلب نشده است.

صفایی با بیان اینکه بزرگترین چالش بافت های تاریخی لرستان نبود یک تعریف صحیح است ادامه داد: دستگاه‌های مختلف بر اساس وظایف داخلی خود تعاریف متفاوتی از بافت تاریخی دارند به نحوی که از این مناطق به عنوان بافت ناکارآمد در اداره کل راه و شهرسازی نیز یاد می شود در صورتیکه در بحث شهرسازی و مرمت شهری تعریف دارد.

مسئول حرایم بافت‌های تاریخی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان بیان کرد: متولی بافت های تاریخی لرستان مشخص نیست و هر دستگاهی به نحوی خود را متولی امور آنها می داند.

صفایی گفت: بی توجهی به این بافت های تاریخی باعث ایجاد حاشیه نشینی و استقبال نکردن مالکان موجب فرسودگی آنها شده آنچنان که کم میلی نسبت به سرمایه گذاری در بافت های تاریخی از دیگر چالش های این بافت ها است و از طرفی مدیران شهری نیز هنوز نحوه برخورد با این مساله را درک نکرده اند.

صفایی با اشاره به وجود ۲۰۰ خانه تاریخی در سطح ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی لرستان گفت: خیابان ۳۶ متری در بافت تاریخی خرم آباد بر اساس طرح های ترافیکی و شهری باعث گره ترافیکی در محدوده شده و انجام آن هیچ توجیه موفقی نداشته است.

بافت تاریخی شهر خرم‌آباد به مساحت ۵/۷۲ هکتار در مرکز فعلی شهر و در ضلع غربی مجموعه کهن در و ارگ تاریخی شهر (قلعه فلک‌الافلاک) واقع شده و دارای هفت محله کهن به نام‌های زید بن علی (ع) (دَر آغا)، باباطاهر (دَر بُوتار)، پشت بازار (پش بازار)، درب دلاکان (دَر دِلاکی)، باجگیران (باجگیرِو)، پاسنگر و کلیم آباد (محله ی چاغروندها) است.

آثار لایه‌های تاریخی و دوره‌های رشد شهر خرم آباد را از دیدگاه معماری و شهرسازی می توان به چهار دوره شکل‌گیری هسته‌ی نخستین شهر، دوران صفویه، دوره حکمرانان قاجار و دوره‌ مربوط به پهلوی اول تقسیم کرد که از هرکدام آثار معماری با ارزشی به یادگار مانده است.

حدود ۱۵۰ بنای تاریخی نیز در بروجرد شناسایی شده است.

برچسب‌ها خرم آباد میراث فرهنگی سکونتگاه غیررسمی لرستان بنای تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خرم آباد میراث فرهنگی سکونتگاه غیررسمی لرستان بنای تاریخی خرم آباد میراث فرهنگی سکونتگاه غیررسمی لرستان بنای تاریخی اخبار کنکور بافت های تاریخی تاریخی لرستان بافت تاریخی خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۳۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مسابقات باشگاهی تنیس روی میز بزرگسالان لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، مسابقات باشگاهی تنیس روی میز بزرگسالان لرستان به مناسبت روز معلم در خرم آباد برگزار شد.   این رقتبت ها با شرکت ۶ تیم از شهرهای خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، پلدختر و همچنین تیم هایی از استان های تهران، البرز ،خوزستان و مرکزی برگزار شد.   در پایان این مسابقات تیم لاله گلس از بروجرد مقام اول، داروخانه بعثت خرم آباد مقام دوم و تیم هیأت تنیس روی میز پلدختر مقام سوم را از آن خود کردند.

دیگر خبرها

  • دسترسی به بافت تاریخی و حرم‌های مطهر با پروژه تقاطع غیرهمسطح قائم-رحمت-احمدی
  • همایش آموزش متمرکز زائران حج تمتع در خرم آباد
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • لغو پروازهای فرودگاه خرم آباد به دلیل تیراندازی در عروسی!
  • ۱۱۲ میلی متر بارندگی در رومشکان لرستان ثبت شد
  • پلمب‌ تالاری که باعث لغو پروازهای خرم‌‌آباد شد
  • برگزاری مسابقات باشگاهی تنیس روی میز بزرگسالان لرستان
  • آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • ثبت ۱۰۸ میلی‌متر بارش باران در رومشکان