Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی اربابی گفت: سازمان ملل علی‌رغم جایگاهی که دارد، کاملاً تحت تسلط آمریکا و اسرائیل است و هنگامی که در این فضا با این دستگاه‌های به ظاهر بین‌المللی بخواهیم اقدام کنیم نتیجه ای عایدمان نمی‌شود، بنابراین عملاً نسبت به این موضوع امیدی به پیگیری حقوقی نداریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مصطفی اربابی، کارشناس مسائل حقوقی و عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گروه فقه و مبانی حقوق در پی ترور شهید محسن فخری زاده، دانمشند ارزشمند هسته ای کشورمان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: برای جنایاتی نظیر این اقدام معمولاً دادگاه‌های بین‌المللی برای طرح شکایت و رسیدگی به این موضوع وجود دارند اما مورد اعتماد نیستند و عملا فایده ای هم ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این ترور مسئله جنگ مطرح است که حالت تن به تن به خود گرفته، این گونه موارد را می تواند در مانند لاهه طرح دعوا کرد اما مشکل اینجاست که اساساً این نهادهای بین المللی مستقل عمل نمی‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: در پرونده های دیگر مربوط به ایران که در دادگاه های  بین المللی کیفری طرح دعوا شده عملاً چیزی عاید کشورمان نشده است، زیرا جمهوری اسلامی ایران پرونده های شبیه این اقدام اخیر زیاد دارد.

وی با اشاره به شهادت سردار قاسم سلیمانی ادامه داد: در خصوص شهید سلیمانی رئیس‌جمهور یک مملکت با صراحت این اقدام وحشیانه را بر عهده گرفت، اما نمی‌توانیم از فرآیندهای بین‌المللی که زیر سلطه خود آمریکاست و محل استقرار و مدیریتش در همان جاست استفاده کنیم.

کارشناس مسائل حقوقی ادامه داد: سازمان ملل با تمام وجه بین المللی که از خود نشان می‌دهد، کاملاً تحت تسلط آمریکا و اسرائیل است و هنگامی که در این فضا با این دستگاه های به ظاهر بین المللی بخواهیم اقدام کنیم نتیجه ای عایدمان نمی‌شود؛ بنابراین عملاً نسبت به این موضوع امیدی به پیگیری حقوقی نداریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: بر این اساس با همان استراتژی هایی که رهبری معظم انقلاب و نظام در دستور کار قرار دارد برای مقابله بمثل نظامی و یا احیانا همان اهداف بلند مدتی در منطقه دنبال می‌شود با آنها می‌توان مقابله کرد.

اربابی گفت: موضوع ترور شهید فخری زاده اگرچه بر روی کاغذ منطق حقوقی دارد اما عملاً اتفاق حقوقی نمی‌افتد و هیچ امیدی برای پیگیری حقوقی ترور در این نهادهای به ظاهر بین المللی نیست زیرا اینها مستقل نیستند.

حق وتو مصداق قانون جنگل در سازمان ملل است

وی ادامه داد: ما زمانی می‌توانیم به حقوق بین الملل امیدوار باشیم که یک نهاد بی‌طرف تشکیل شده باشد، در نهادهای کنونی که از ابتدای تاسیس با هدف حفظ منافع تعدادی از ابرقدرت ها بعد از جنگ جهانی دوم تشکیل شده اند نمی توان امیدوار به نتیجه بود.

کارشناس مسائل حقوقی افزود:  سازمان ملل بعد از جنگ جهانی دوم توسط کسانی که خود را پیروز این جنگ می دانستند تاسیس شد و حق وتو برای خود وارد کردند.

اربابی گفت: حق وتو در یک عبارت یعنی قانون جنگل، در صورتی که همه کشورها یک موضوع را تایید و فقط یکی از این کشورهای دارای حق وتو خلاف آن را بگوید حق دارد بر اساس این حق نظر بقیه را زمین بزند که نشان دهنده قانون جنگل است.

وی ادامه داد: بنابراین اقدامات حقوقی در این زمینه اگر چه برروی کاغذ منطقی به نظر می آید اما در عمل نمی توان اقدام خاصی انجام داد، زیرا این نهادها مستقل نیستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: وزیران امور خارجه ما متاسفانه فکر می‌کنند سازمان ملل مستقل و بی‌طرف است که همین اشتباه آنهاست و مبنای کار را بر وادادگی دادند.

ضرورت تقویت روحیه خود باوری و خود اتکایی

اربابی اظهار کرد: آنچه مهم است و باید به آن پرداخته شود شهادت این شهید بزرگوار و نخبگی علمی این شهید است، نیروهای داخلی ما گمنام هستند و در این گمنامی در حال خدمت رسانی بودند، نخبه هایی که جهانی هستند و این اقدام نشان داد دشمن بهتر از خودمان نیروهای ما را می‌شناسند و ما امثال این شهید را به تازگی می‌شناسیم.

وی تصریح کرد: در حالی که آمریکا و اسرائیل سال‌هاست به آنها توجه دارند و امثال این دانشمندان در کشور ما زیاد است و بر این اساس باید روحیه خودباوری را تقویت کرد.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: این روحیه خودباوری است که سبب می شود نیروهایی نظیر شهید فخری زاده مورد غضب دشمنان واقع شوند و چندین بار اقدام می‌کنند او را به شهادت برسانند.

اربابی افزود: اگرچه این شهید بزرگوار به آرزوی دیرینه خود رسیده است اما باید ابعاد اتکا به نیروهای داخلی، خودباوری به توان داخلی نخبه‌های این موضوعات را بشناسیم و امیدوارم این مسیر ادامه داشته باشد.

وی گفت: اگرچه بنده یک حقوقدان هستم اما نسبت به این فرآیندهای حقوقی بین المللی در این زمینه هیچ اعتمادی ندارم و اساساً سازمان ملل مشروع نیست و بر اساس نیاز تمام ملت‌های دنیا تشکیل نشده و بر اساس اهداف تعدادی از کشورها ایجاد شده است.

اربابی اظهار کرد: این کشورها بر اساس منافع خود و با ترفندهایی که در قانون های این سازمان جانمایی کردند اهداف خود را تامین می کنند و از این طریق به کشورهایی که از آنها تمکین نمی کنند نشان می‌دهند که یک اجماع بین المللی علیه آن ها وجود دارد.

وی ادامه داد: این چند کشور، کشورهایی را که استقلالی ندارند به دنبال خود می‌کشانتد و از این طریق اجماعی علیه کشورهای دیگر از جمله ایران تشکیل می دهند.

این استاد دانشگاه گفت: سازمان ملل غیر حقوقی و غیر منصفانه و غیرعادلانه است و امیدی از نظر حقوقی نمی‌توان به نهادهای بین‌المللی داشت.

آن ها که دانشمندان ما را می کشند منفعتی برای ما ندارند

اربابی اظهار کرد: باید خود باوری از طریق قطع امید از بیگانگان را مدنظر قرار داد، آمریکا، اروپا و اسرائیل و آنهایی که دانشمندان ما را می کشند چه منفعتی به ما می‌خواهند برسانند؟ مطمئن باشید آنها بی طمع نیستند.

وی عنوان کرد: آن ها گرگ هایی هستند که سلامشان بی طمع نیست و نمونه آن را در همین شهادت ها می توان دید، خیلی از دولتمردان ما متاسفانه بر روی این مسئله این تحلیل را ندارند و گمان می کنند با دادن امتیازهایی می‌توانند از آنها منافع بگیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: دولتمردان ما فکر می‌کنند بازی که با این کشورها شروع کردند بازی برد برد است در حالی که بازی با آنها هیچ بردی برای ما ندارد و حتی سرگرم شدن به بازی با آنها فارغ از نتیجه، باخت است که متاسفانه سیاست‌های کنونی دولتمردان ما در این نگاه است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بین المللی سازمان ملل فخری زاده بر اساس حق وتو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۵۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه منافقین آغاز شد

دور جدید دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان به عنوان یک شخصیت حقوقی، امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجت‌الاسلام والمسلمین دهقانی و مستشاران دادگاه مرتضی تورک و امین ناصری در مجتمع قضائی امام خمینی (ره) به صورت علنی برگزار شد.

گروهک تروریستی منافقین از خرداد ۱۳۶۰ و پس از عزل بنی صدر به صورت رسمی عملیات مسلحانه و ترور را برای مقابله با انقلاب مردم ایران برگزیده بود، در طول این سال‌ها دست به جنایات زیادی در حق مردم ایران زده است.

کارنامه جنایت‌های گروهک تروریستی منافقین، تاریخی سیاه و ضد بشری را شامل می‌شود که سند قتل عام بیش از ۱۷ هزار غیرنظامی ایرانی است.

در کارنامه این گروهک تروریستی فهرست بلندی از ترور شخصیت‌های سیاسی، علمی و مذهبی ایران وجود دارد؛ ترور ۷۲ نفر از شخصیت‌های سیاسی کشورمان با انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی، ترور ناکام مقام معظم رهبری، ترور شهیدان رجایی و باهنر، ترور آیت‌الله دستغیب، آیت‌الله قدوسی و آیت‌الله مدنی، ترور صیاد شیرازی و ترور دانشمندان هسته‌ای از دیگر اقدام‌های تروریستی این گروهک است از این روی دادگاه کیفری رسیدگی به اتهامات این گروهک از سال گذشته آغاز شده است.

نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات و اقدامات اعضای گروهک تروریستی منافقین ۲۱ آذر ۱۴۰۲ آغاز و تاکنون ۱۰ جلسه از دادگاه متهمان این پرونده برگزار و کیفرخواست متهمان توسط نماینده دادستان قرائت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات از آتش سوزی خیابان شهید رجایی/ آتش تحت کنترل است
  • کارگاه "راهبرد حقوقی و هماهنگی برای آزادی فلسطین" در استانبول برگزار شد
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا در خصوص فعالیت‌های سایبری
  • تفاوت کیبورد مکانیکال و کیبورد گیمینگ: راهنمای جامع برای انتخاب بهترین کیبورد
  • ادامه آمار جادویی حسن‌زاده در تیم ملی
  • ارائه آموزشهای حقوقی به بیش از ۷هزار مشاور املاک و خودرو در البرز
  • ارائه آموزش‌های حقوقی به ۷۸۹۵ مشاور املاک و خودرو در البرز
  • دادگاه منافقین آغاز شد
  • روایتی از زندگی نخستین شهید ترور پس از انقلاب
  • اتصال بیمه‌های تکمیلی به سامانه‌های بیمه در راستای حذف کاغذبازی‌ها