Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به کمبود هیئت علمی در دانشگاه فرهنگیان گفت: با وضعیت فعلی که امکانات کافی در پردیس‌های این دانشگاه وجود ندارد چگونه می‌خواهند معلم توانمند تربیت کنند؟ در این شرایط آینده معلمی و دانشگاه‌ها در خطر است! - اخبار اجتماعی -

علی رجالی؛ عضو هیئت علمی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌‌های معتبر در وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: در ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که جدا شدن حرفه و فن از دانشگاه‌ها باعث می‌شود پایه علمی مطلب از بین برود؛ اگر قرار باشد هر بخشی از دانشگاه جدا شود و خودش به تربیت نیرو اقدام کند مبنای علمی قضیه لطمه می‌بیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر قرار باشد هر وزارتخانه و سازمانی نیروی انسانی مورد نیاز خود را به شکل مجزا تربیت کند باید دانشگاه را از بین برد! در حوزه مسائل دانشگاهی باید به این مقوله توجه کافی داشت.

دانشگاه فرهنگیان با کمبود شدید هیئت علمی و امکانات مواجه است

عضو هیئت علمی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه اگر دانشگاه فرهنگیان امکانات کافی داشت ما اصلاً صحبت نمی‌کردیم، گفت: در برخی پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان که یک باره و بدون آمادگی درست شد دانشجوی ریاضی تربیت می‌کنند اما یک نفر متخصص ریاضی برای آموزش در آن پردیس وجود ندارد! این دانشگاه به شدت با کمبود هیئت علمی و امکانات آموزشی مواجه است.

رجالی با ذکر مثالی دیگر ادامه داد: در برخی پردیس‌ها دبیر فیزیک فارغ التحصیل می‌شود اما آزمایشگاه فیزیک در آن پردیس نداشتند حالا این فرد چگونه می‌تواند مطالب را به شکل مفهومی و دقیق به دانش‌آموزان انتقال دهد متأسفانه دانشگاه فرهنگیان بدون امکانات دانشجو می‌گیرد.

وی بیان کرد: توسعه پایدار کشور به نیروی انسانی مربوط است در برخی کشورها وقتی افراد می‌خواهند معلم شوند باید دوره آموزشی یک ساله را طی کنند مثلاً فرد در رشته مهندسی فارغ‌التحصیل می‌شود اما تمایل  دارد برای دانش‌آموزان تدریس کند در این شرایط باید دوره‌های یک ساله را در کالج‌های معلمی طی کنند، در استرالیا و سنگاپور هم مجوز معلمی لازم است اما نه اینکه فرد در طول چهار سال آموزش ببیند بلکه افراد به عنوان مثال ریاضی را کامل در دانشگاه فرا گرفته‌اند و پس از آن در دوره یک ساله، روش‌های  تدریس را هم آموزش می‌بینند.

فردی که خودش تسلط کافی ندارد چگونه مطالب را به دانش‌آموزان منتقل  کند؟

رجالی با اشاره به اینکه هم‌اکنون برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان اشکال دارد، گفت: در رشته ریاضی، دو واحد درس آنالیز دارند حال تصور کنید دبیر آینده ریاضی چگونه می‌خواهد ریاضی دبیرستان را به دانش‌آموزان درس بدهد، فردی که خودش هنوز تسلط کافی ندارد چگونه می‌تواند مفاهیم را منتقل کند.

آینده معلمی در خطر است

عضو هیئت علمی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان بیان کرد: اگر  دانشگاه فرهنگیان امکانات و هیئت علمی کافی داشت شرایط متفاوت بود اما با وضعیت فعلی که امکانات کافی در پردیس‌های این دانشگاه وجود ندارد چگونه می‌خواهند معلم توانمند تربیت کنند؟ در این شرایط آینده معلمی و دانشگاه‌ها در خطر است.

وی مطرح کرد: می‌توان در دوره یک ساله آموزش‌های مورد نیاز مذهبی، اعتقادی و تخصصی را به افراد ارائه داد چون آنها مطالب اصلی را در دانشگاه فرا گرفته‌اند و در دانشگاه فرهنگیان روشهای تدریس و مسائل مربوط به معلمی را می‌آموزند.

رجالی افزود: در گذشته دانشسراها افرادی را تربیت می‌کردند که از لحاظ علمی و حرفه‌ای توانمند باشند، معلمان را باید اساتید دانشگاه علوم تربیتی تربیت کنند همچنین از تجربه معلمان با سابقه باید استفاده شود اما هم اکنون از تجربه‌های اساتید دانشگاه و معلمان قدیمی استفاده نمی‌شود.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان با متذکر شدن این موضوع که هم‌اکنون فاجعه‌ای در حال رخ دادن است و در آینده معلم آماده شده برای تدریس نخواهیم داشت، گفت: در این شرایط  آموزش دانش‌آموزان با افت کیفیت مواجه خواهد شد؛ پیشنهاد این است که افراد در دانشگاه درس بخوانند، لیسانس گرفته و دوره آموزش معلمی که همراه با کارورزی است را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، این موضوع به معنای تضعیف یا تعطیلی دانشگاه فرهنگیان نیست.

دانشگاه فرهنگیان اعتقادی به استفاده از ظرفیت فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها نداردواکنش وزیر آموزش و پرورش به نامه وزیر علوم؛ رسالت دانشگاه فرهنگیان تربیت معلم استدرخواست وزیر علوم برای جذب فارغ التحصیلان دانشگاه‌های معتبر در وزارت آموزش و پرورش

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش معلمان دانشگاه فرهنگیان وزارت آموزش و پرورش معلمان دانشگاه فرهنگیان دانشگاه فرهنگیان ندارد چگونه دانش آموزان آینده معلم دانشگاه ها پردیس ها یک ساله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۶۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتماد اجتماعی مردم به فرهنگیان مهمترین سرمایه آموزش و پرورش است 

به گزارش خبرنگار مهر، رضا رضایی، ظهر سه شنبه در مراسم گرامیداشت هفته معلم در شهرستان فهرج گفت: آماده سازی دانش آموزان برای پذیرش نقش‌های مختلف مهمترین رسالت معلمان است.

وی با اشاره به اینکه توجه به شورای آموزش و پرورش، شورای دانشگاه و شورای حوزه ضرورتی انکار ناپذیر در راستای توسعه و پیشرفت کشور است افزود: شورای آموزش و پرورش مهمترین شورای در هر استان و شهرستانی است.

وی افزود: از نظر کیفی نیز آموزش و پرورش تأثیر گذار ترین دستگاه اجرایی کشور است، زیرا هیچ فردی در جامعه وجود ندارد که بدون تعلیم و تربیت رشد کرده و تعالی یابد.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان افزود: مقبول‌ترین گروه اجتماعی فرهنگیان هستند و در بین ادارات و دستگاه‌های دولتی مدارس علیرغم همه کمبودها، به انتخاب مردم در زمینه انجام تعهدات در رأس قرار دارند.

رضا رضایی، تکریم مقام معلم را از وظایف اصلی افراد جامعه برشمرد و گفت: منزلت و ارتقا جایگاه معلم باید در راستای نهادینه کردن فرهنگ قدرشناسی در جامعه افزایش یابد.

وی با بیان اینکه بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند اهداف مهم تعلیم و تربیت را محقق سازد، تصریح کرد: همه مردم و دستگاه‌های اجرایی باید به آموزش و پرورش کمک کنند تا دستگاه تعلیم و تربیت دانش آموز طراز جمهوری اسلامی را پرورش دهد.

رضایی، با اشاره به موفقیت‌های آموزش و پرورش استان کرمان در حوزه‌های مختلف گفت: دولت سیزدهم توجه ویژه ای به آموزش و پرورش دارد و خوشبختانه بودجه آموزش و پرورش به ۱۳ درصد از بودجه کل دولت افزایش یافته است.

کد خبر 6099571

دیگر خبرها

  • روایتی از شوق همه‌جانبه معلم بروجنی در تربیت نسل آینده
  • دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب را حذف کرد
  • بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب در دانشگاه فنی و حرفه ای حذف شد
  • دولت سیزدهم همیشه در کنار آموزش و پرورش بوده است
  • اعتماد اجتماعی مردم به فرهنگیان مهمترین سرمایه آموزش و پرورش است 
  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیئت علمی ابلاغ شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • سرپرست جدید پردیس بنت الهدی صدر اردبیل معرفی شد
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم