Web Analytics Made Easy - Statcounter

شانقی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی، گفت: از ابتدای هفته گذشته تا به امروز، ۴۰۱ قطعه پرنده مهاجر که عمدتا غازهای وحشی هستند به دلیل ابتلا به آنفلوانزا فوق حاد پرندگان تلف شده اند. البته این تلفات با توجه به جمعیت ۲هزار تا ۴هزار قطعه ای غازهای وحشی، احتمالا ادامه داشته باشد ولی سعی داریم این بیماری را صرفا در محدوده تالاب کنترل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن شانقی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب؛ در خصوص آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در تالاب میقان، گفت: از ابتدای هفته گذشته تا به امروز، ۴۰۱ قطعه پرنده مهاجر که عمدتا غازهای وحشی هستند به دلیل ابتلا به این بیماری تلف شده اند.

شانقی اظهار کرد: البته این تلفات با توجه به جمعیت ۲هزار تا ۴هزار قطعه ای غازهای وحشی، احتمالا ادامه داشته باشد ولی سعی داریم این بیماری را صرفا در محدوده تالاب کنترل کنیم.

وی افزود: خوشبختانه بغیر از تالاب میقان هیچ گزارش دیگری از تلفات پرندگان در سایر تالاب ها و آبگیر ها و سد های استان نداشتیم.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: همچنین با توجه به رصد روزانه مرغداری های تخم گذار و گوشتی، واحد های پرورش بوقلمون و پرندگان بومی روستاهای اطراف و سایر نقاط استان، هیچ گزارشی مبنی بر بروز تلفات در این واحد ها نیز مخابره نشده است.

شانقی اضافه کرد: برای جلوگیری از شیوع این بیماری، با همکاری دهیاری های تمام روستاهای اطراف تالاب میقان سه بنر در هر روستا نصب شده تا مردم نسبت به راه های پیشگیری از سرایت این بیماری به پرندگان بومی خود آگاه شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی افزود: همچنین نیاز است هر یک از هم استانی های عزیز اگر مورد مشکوکی از تلفات پرنده های وحشی اعم از بومی و غیربومی را مشاهده کردند با شماره ۱۵۱۲ تماس گرفته و به همکاران ما در دامپزشکی گزارش کنند تا نمونه برداری و دفن بهداشتی آن صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: طبق مصوبات ستاد آنفولانزای استانداری، از تردد هرگونه خودرو به تالاب میقان جلوگیری می شود و تنها افرادی که از دامپزشکی مجوز داشته باشند اجازه ورود دارند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تالاب میقان غازهای وحشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۴۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام

الهام جم زاده معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام اظهار کرد: بیماری آبله گوسفندی یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در گوسفندان به شمار می‌آید در صورتی که این بیماری به موقع درمان نشود می‌تواند خیلی ساده کل گله را درگیر کند.

وی ادامه داد و گفت: آبله در گوسفندان یک بیماری پوستی می‌باشد که خود را با ضایعات سرتاسری در تمام بدن گوسفندان نشان می‌دهد. این بیماری گوسفند و بز را مبتلا می‌کند و گزارشاتی از وقوع انسانی آن نیز وجود دارد.

جم زاده با توجه به اینکه وجود انواع بیماری در گوسفندان همیشه باعث خسارات زیادی به دامداران می‌شود، گفت: اداره کل دامپزشکی استان ایلام براساس ابلاغ سازمان دامپزشکی کشور و به منظور کنترل و پیشگیری از بروز بیماری آبله و حفظ سرمایه دامی استان همزمان با کل کشور در سال ۱۴۰۲ واکسیناسیون آبله را در سطح استان با هدف پوشش کامل جمعیت دامی مورد انتظار بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نوبت سر انجام داده است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۱ ما ۳۸ کانون بیماری آبله داشته‌ایم خوشبختانه واکسیناسیون گسترده و مانیتورینگ دقیق سبب کاهش تعداد کانون بیماری به ۶کانون در سال ۱۴۰۲ شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • افزایش در اعتبار بن‌ دانشجویی نمایشگاه کتاب/ انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • افزایش در اعتبار بن‌دانشجویی نمایشگاه کتاب/انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم