Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-کرمانشاه-شکیبا کولیوند: «طلای سبز کرمانشاه» در حالی توسط شمالی‌ها پیش خرید می‌شود که در بازارهای فروش نامی از این استان نیست و گویی باز هم باید جای خالی برندسازی، صنایع تبدیلی و واحدهای فرآوری موجب شود که زحمات بر دوش باغداران کرمانشاهی باشد و نام و کام‌ها برای دیگران!

اواخر سال ۱۳۹۵ بود که رئیس وقت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: ۸۰ درصد زیتون تولیدی در استان کرمانشاه خام‌فروشی می‌شود و تنها یک واحد فرآوری زیتون در استان داریم، اگر امکان فرآوری فراهم شود، ۵ برابر ارزش افزوده و سودآوری خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خسرو شهبازی با بیان اینکه امسال قریب به ۲ هزار ۵۲۶ تن زیتون در باغات استان کرمانشاه تولید شد و از این میزان ۲ هزار ۷۲ تن برای کنسروگیری به خارج از استان حمل شد، گفت: بالغ بر۹۰ تن زیتون خام در استان فرآوری شده است.

وی با اشاره به اینکه در باغات شهرستان‌های کرمانشاه، قصرشیرین، پاوه، جوانرود، سرپل ذهاب، دالاهو، گیلانغرب و ثلاث باباجانی تولید زیتون داریم، کرمانشاه را از مناطق مستعد تولید محصول زیتون دانست و افزود: کشت زیتون در استان سابقه هزار ساله دارد.

*پیش‌بینی برداشت ۲۵۰۰ تن زیتون از باغات استان کرمانشاه

تابستان سال جاری بود که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه پیش بینی کرد که امسال ۲ هزار ۵۰۰ تن زیتون از باغات استان برداشت و وارد بازار مصرف شود.

نوربخش حاتمی با بیان اینکه سالانه ۵۶۰ تن زیتون در استان با طی مراحل فرآوری تبدیل به کنسرو می‌شود، گفت: ۹۰ درصد زیتون استان از رقم زرد بوده که هم ویژگی کنسروی و هم روغن‌کشی را دارد از سویی ارقام مختلف زیتون در استان در دست بررسی و کار تحقیقاتی است و یکی از پنج مرکز تحقیقات زیتون در استان کرمانشاه فعال است.

اما به راستی با این تفاسیر، قرار گرفتن نام کرمانشاه به عنوان یکی از خاستگاه‌های زیتون کشور می‌تواند نشان از داشتن شرایط مساعد برای کشت این محصول باشد؛ استان کرمانشاه از مناطقی است که در کاشت زیتون قدمتی دیرینه دارد.

زیتون یکی از درختان همیشه سبز است که در مناطق اطراف دریای مدیترانه به خوبی رشد می‌کند و در مناطقی که دارای شرایط اقلیمی مناسب باشند، سازگاری خوبی نشان می‌دهد. محصول اقتصادی زیتون در نقاط گرم و نیمه گرمسیری، جایی‌که خطر یخبندان‌های شدید زمستانه وجود نداشته باشد، به دست می‌آید.

در این بین، استان کرمانشاه به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی و بهره‌گیری از منابع رطوبتی توده هوای مدیترانه‌ای و بادهای غربی باران‌زا و وجود کوهستان‌های وسیع و مرتفع، دارای بارندگی‌های پاییزه و زمستانه چشمگیر و به غیر از آب‌های جاری، وجود آب‌های زیرزمینی فراوان در این منطقه، شرایط را برای کشت محصول بهتر می‌نماید.

با این وجود، این روزها زیتون کرمانشاه در حالی توسط شمالی‌ها پیش خرید می‌شود که در بازارهای فروش نامی از این استان نیست و گویی باز هم باید جای خالی برندسازی، صنایع تبدیلی و واحدهای فرآوری موجب شود که زحمات بر دوش باغداران کرمانشاهی باشد و نام و کام‌ها برای دیگران!

اما به راستی در این مسیر باید چه قدم‌هایی برداریم؟ آیا تاکنون در مسیر برندسازی این محصول در استان کرمانشاه قدمی برداشته شده است؟ در این راستا برآن شدیم تا گفتگویی با سعید کریمی؛ مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ترتیب دهیم که در ادامه آن را می‌خوانید:

*تعطیلی دو واحد فراوری و بسته بندی زیتون در کرمانشاه

سعید کریمی در گفتگو با خبرنگار حوزه کشاورزی خبرگزاری فارس در خصوص وضعیت تولید و فرآوری زیتون کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر تعداد ۴ واحد فرآوری و بسته‌بندی زیتون در استان کرمانشاه وجود دارد، گفت: تعداد دو واحد در این راستا پروانه خود را از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اخذ کرده‌اند که در حال حاضر تعطیل هستند.

مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه این دو واحد (شبدیز غرب و پرستو سبلان) در حال حاضر راکد هستند، عنوان کرد: دو واحد فرآوری و بسته‌بندی زیتون در سال جاری با مجوز سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

وی در این زمینه ادامه داد: این دو واحد در شهرستان‌های دالاهو و سرپل ذهاب راه‌اندازی شده‌اند.

این مقام مسئول با تصریح براینکه در استان کرمانشاه به صورت کارگاهی نیز در ریجاب، سرپل ذهاب و دالاهو زیتون فرآوری می‌شود، یادآور شد: دو واحد روغن‌گیری صنعتی نیز در این زمینه در استان فعال است.

*لزوم ورود به عرصه صادرات و برندسازی زیتون کرمانشاه

کریمی با تاکید بر اینکه صادرات و برندسازی زیتون کرمانشاه نیاز به کار بیشتری دارد، خاطرنشان کرد: هم اکنون، میزان زیتون تولیدی در استان کرمانشاه برابر ۳ هزار و ۵۰۰ تن است و باید در این زمینه سعی کنیم تا با حمایت از سرمایه‌گذاران در قالب طرح‌های فرآوری، صنایع تبدیلی و بسته‌بندی مناسب ورود کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور، همه مردم زیتون را به نام شمال کشور می‌شناسند، مطرح کرد: این درحالی است که شمالی‌ها، زیتون کرمانشاه را پیش‌خرید می‌کنند اما در بازارهای فروش نامی از کرمانشاه نیست.

وی در ادامه گفتگو مطرح کرد: متاسفانه بانک‌ها برای بررسی واحدها محدودیت‌هایی دارند به نوعی که دو واحد راکد مذکور یا باید توسط مالکان فعال شوند و یا پروانه آن‌ها باطل می‌شود تا ظرفیت استفاده از تسهیلات برای واحدهای دیگر در این راستا مهیّا شود بدین‌سان، این روند به کلاف سردرگمی مبدل شده است.

مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با تاکید بر ضرورت هماهنگی بانک‌های عامل در این زمینه گفت: بایستی بتوانیم زمینه را برای مجوزهای جدید و ایجاد ظرفیت برای ورود سرمایه‌گذاران در این قالب فراهم سازیم.

وی ضمن ابراز خرسندی خبر داد: در ۶ ماهه نخست سال آینده واحد سوم فرآوری و بسته‌بندی زیتون در استان کرمانشاه فعال خواهد شد که با این روند، ظرفیت تولید زیتون و فراوری آن در استان کرمانشاه برابر خواهد شد.

کریمی با تصریح بر اینکه ورود به عرصه فراوری، بسته بندی و صنایع تبدیلی و تکمیلی در محصولات باغی و کشاورزی امری زمان بر و نیازمند پیگیری‌های بسیار زیاد است، اضافه کرد: استان کرمانشاه در بسیاری از محصولات باغی و کشاورزی قابلیت ورود به عرصه صادرات را دارد اما باید در این زمینه، به عرصه فراوری، بسته بندی و صنایع تبدیلی و تکمیلی ورود پیدا کنیم و به دنبال برندسازی باشیم.

مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در بخش پایانی صحبت‌های خود در این خصوص، اظهار کرد: با توجه به اینکه محصولاتی خاص در استان کرمانشاه به نحو مناسب و با کیفیت و در سطح وسیعی تولید می‌شوند، بایستی برای فراوری، بسته بندی و صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولاتی چون زیتون، عسل، زعفران، روغن حیوانی، نخود و تخمه سنقری کرمانشاه بایستی ورود مناسبی داشته باشیم و در زمینه برندسازی این محصولات گام برداریم.

به‌راستی که راهکار ایجاد و تثبیت اشتغال در بخش کشاورزی، توسعه صنایع‌تبدیلی است. در حالیکه شاهدیم؛ در بخش کشاورزی، اگرچه ظرفیت ممتاز توسعه‌ای در کشور داریم، اما به‌رغم بالا بودن ارزش افزوده در تولید و عرضه محصولات این بخش، چرخه معیوب صنایع تبدیلی و تکمیلی سبب‌شده تا شاهد خام‌فروشی محصولات باشیم، که بزرگ‌ترین آسیب و تهدید را برای فعالان بخش کشاورزی و باغی استان رقم می‌زند.

کشت زیتون در کرمانشاه اگرچه قدمتی بسیار دارد اما آن طور که باید و شاید نتوانسته برند زیتون کرمانشاه را معرفی و بازارهای فروش داخلی و خارجی را در دست بگیرد؛ این درحالی است که همواره در استان کرمانشاه روبرو بودن با غول بیکاری مطرح است و یک کارخانه صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش محصولات باغی و کشاورزی می‌تواند، تغییر ترکیب محصولات صادراتی و رهایی از صادرات تک‌محصولی، حرکت در جهت صنعتی شدن، کاهش واردات محصولات مشابه خارجی و برآورده ساختن تقاضای صادراتی محصولاتی که در بازار برای آن‌ها تقاضا وجود دارد.

کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، ایجاد تحرک و انگیزه بیشتر در بخش کشاورزی، به‌واسطه دستیابی به محصولاتی که در بازار برای آن‌ها تقاضا وجود دارد، ایجاد اشتغال و درآمد در مناطق شهری و روستایی بهبود شرایط تغذیه‌ای برای کشاورزان، به‌دلیل فراهم ساختن شرایطی جهت مصرف محصولات، در غیر از فصل برداشت و البته توسعه و تنوع بخشیدن به گستره محصولاتی که ایجاد ارزش افزوده می‌کنند را به ارمغان بیاورد.

با همه این تفاسیر، امید است تا در استان کرمانشاه شاهد پهن کردن فرش قرمز پیش پای سرمایه‌گذاران این عرصه و البته معرفی مناسب قدمت کشت این محصول و شرایط مساعد استان برای تولید و ورود آن به عرصه فراوری و فروش و البته صادرات آن قدم‌های مناسبی برداشته شود تا گمنامی «طلای سبز کرمانشاه» به کام زیتون رودبار تمام نشود و عاید کشت این محصول را در وضعیت اشتغال و توسعه و البته گردشگری کشاورزی در استان شاهد باشیم.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمانشاه زیتون کشاورزی صنایع تبدیلی بسته بندی زیتون استان کرمانشاه زیتون کرمانشاه زیتون در استان بازارهای فروش بخش کشاورزی تن زیتون دو واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۴۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید

فراروـ  امروزه خوردن غذا‌های دریایی از طرف متخصصان تغذیه بسیار توصیه می‌شود. غذا‌های دریایی مانند ماهی، میگو و... دارای خواص بسیار زیادی نسبت به گوشت قرمز هستند. غذا‌های دریایی مانند ماهی منبع بزرگ ویتامین دی و و مواد معدنی هستند؛ بنابراین بهتر است حداقل هفته‌ای یکبار مصرف آن‌ها را در برنامه غذایی‌تان قرار بدهید. پخت ماهی معمولا روش‌های متفاوتی دارد. برخی ماهی را داخل روغن سرخ می‌کنند، برخی ماهی را به صورت کبابی و برخی به صورت سوخاری یا پفکی میل می‌کنند. پخت ماهی در فر روش مناسبتری برای تهیه ماهی است، چون خواص ماهی بهتر حفظ می‌شود. ما در این مطلب می‌خواهیم یک روش بی‌نظیر برای پخت ماهی در فر را همراه با یک سس ویژه به شما آموزش بدهیم. شک نکنید که اگر یکبار این روش پخت ماهی را امتحان کنید، هرگز دست از سرش برنخواهید داشت و طعمش را فراموش نخواهید کرد. اگر دوست دارید این ماهی کبابی جذاب را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

ماهی: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۴ حبه
گشنیز خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
لیموی تازه: ۱ عدد
رب فلفل یا سس کچاب تند: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
نمک: به میزان لازم
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای درست کردن این ماهی کبابی خوشمزه ابتدا ماهی را خوب بشویید و و با چاقو شکم ماهی را باز کنید. برای درست کردن این غذا باید ماهی را به اصطلاح سفره کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و یا کف سینی را کمی چرب کنید و ماهی سفره شده را روی سینی بگذارید طوری که قسمت پشت ماهی روی کف سینی باشد و شکم بازشده ماهی رو باشد. مقداری نمک روی ماهی بریزید و با دست شکم ماهی را ماساژ بدهید تا نمک به خورد ماهی برود.

پیاز و سیر را رنده کنید و با گشنیز خرد شده داخل یک کاسه بریزید. رب فلفل یا سس کچاب تند را همراه با کمی نمک، روغن زیتون و آبلیمو به آن اضافه کنید و با قاشق خوب مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. حالا سس آماده را روی ماهی بریزید و با دست یا با قاشق خوب مواد را پخش کنید، طوری که سس کاملا روی ماهی را بپوشاند. حالا سینی فر را داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۱ ساعت بگذارید تا بپزد. بعد از یک ساعت شعله پایین فر را خاموش کنید و شعله بالای فر را با درجه حرارت ۱۵۰ درجه روشن کنید و ۵ دقیقه زمان بدهید تا ماهی از بالا هم برشته شود. اگر از فر برقی استفاده می‌کنید، حتما ۵ دقیقه آخر پخت، قسمت گریل را روشن کنید تا ماهی از بالا برشته شود. در این مرحله ماهی کبابی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان و مراقب انگشتانتان باشید.

نکات مهم

۱ ـ برای تهیه این ماهی کبابی می‌توانید به دلخواه از هر نوع ماهی شمال و جنوب که دوست دارید، استفاده کنید.

۲ ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:
ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

دیگر خبرها

  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • پروانه فعالیت رسمی شرکت تعاونی نوآوران لوتوس پیروزی صادر شد
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • جای خالی خلاقیت در صنعت بازی سازی/ از نظر کمی رشد مطلوبی نداشیم
  • شبکه‌سازی اولویت نهضت اجتماعی در کرمانشاه است
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • دوومیدانی جوانان قهرمانی آسیا| تاریخ سازی نازنین عیدیان/ طلای ۴٠٠ متر با مانع برای عیدیان
  • تاریخ‌سازی عیدیان با کسب طلای دوومیدانی جوانان قهرمانی آسیا