Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، فاطمه حیاتی: استان بوشهر یکی از قطب‌های تولید خرمای کشور است و بیش از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نخل در سطح ۳۴ هزار هکتار از اراضی این استان به عنوان منبع درآمد بسیاری از خانواده‌ها محسوب می‌شود.

سالانه بیش از ۱۶۰ هزار تن محصول از نخلستان‌های این استان تولید می‌شود که بخش عمده آن معادل ۱۱۰ هزار تن در قالب خرما برداشت می‌شود و بیش از ۵۰ هزار تن آن نیز به صورت خارک و رطب به عنوان میوه‌های نوبرانه نخل برداشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خرما قابلیت‌های بسیار زیادی برای تبدیل و فرآوری دارد ولی در استان بوشهر بخش زیادی از خرما به صورت خام به فروش می‌رسد تا یا صادر شوند و یا اینکه به دیگر نقاط کشور بروند و مصرف شوند.

صنایع تبدیلی و فرآوری خرما نقش مهمی در ایجاد ارزش افزوده برای این محصول غنی خواهند داشت و باید تلاش شود که از ظرفیت‌های خرما به بهترین شکل استفاده شود.

بر اساس آمار و اطلاعات مسئولان جهاد کشاورزی استان، در حال حاضر حدود ۱۸ درصد از خرمای استان بوشهر صادر می‌شود که مشتری‌پسندتر شدن خرما می‌تواند میزان صادرات را افزایش دهد.

گسترش صنایع تبدیلی و فرآوری خرما

مصطفی قلی‌پور مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان بوشهر در زمینه تولید خرما و آبزیان دارای ظرفیت‌های بسیار بالایی است و تلاش شده تا صنایع مرتبط به این حوزه‌ها نیز در استان گسترش یابد.

وی از احیای واحدهای راکد و غیرفعال صنایع فرآوری و بسته‌بندی خرما و آبزیان در استان خبر داد و افزود: برخی از واحدها با بدهی‌های بانکی و جرایم بیمه و مالیات و… روبرو هستند که انتظار می‌رود دستگاه‌های متولی همکاری لازم را برای تقسیط بدهی‌ها و بخشش و یا کاهش جرایم داشته باشند.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اضافه کرد: به منظور جهش تولید تلاش شده تا واحدهای غیرفعال نیز به چرخه تولید بازگردند که سه واحد در تنگستان و یک واحد در کنگان فعال شده‌اند.

ظرفیت صنایع معادل ۶۰ درصد تولیدات

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به تولید سالانه ۱۶۰ هزار تن خرما در استان بوشهر، خاطرنشان کرد: ظرفیت ورودی صنایع بسته‌بندی و فرآوری خرما در استان بین ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تن در سال است.

قلی‌پور خاطرنشان کرد: صنایع مختلفی در زمینه تولید کلوچه‌های خرمایی، شیره خرما، شکلات خرما، خمیر خرما، خرمای مغزدار، رنگینک، شیرینی خرمایی، قند مایع، پودر خرما و… فعالیت دارند.

وی تصریح کرد: توسعه صنایع مرتبط با خرما علاوه بر اینکه باعث افزایش اشتغال می‌شود، در ایجاد ارزش افزود و درآمدزایی بیشتر از این حوزه نیز نقش تأثیرگذاری دارد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: خرما قابلیت بسیار بالایی برای تبدیل و فرآوری دارد و حمایت لازم از سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع خرما انجام می‌شود.

توسعه اشتغال نیازمند تقویت صنایع خرما

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: خرما قابلیت و ظرفیت بسیار بالایی دارد که متأسفانه به خوبی از این ظرفیت و قابلیت‌ها استفاده نشده است.

ابراهیم رضایی با اشاره به قیمت پایین خرما در فصل برداشت اضافه کرد: در حالی که کشاورزان بیشترین تلاش و هزینه را برای تولید خرما دارند ولی کمترین سود نصیب آنها می‌شود.

وی ادامه داد: در صورتی که صنایع مرتب با خرما گسترش یابد، علاوه بر اینکه خرما ارزش و قیمت بیشتری پیدا خواهد کرد، کشاورزان نیز سود بیشتری می‌برند.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حالی که بیکاری یکی از چالش‌های مهم در استان بوشهر و دشتستان است، توسعه صنایع مرتبط با خرما زمینه را برای توسعه اشتغال در این بخش فراهم می‌کند.

۳۰ هزار تن خرمای بوشهر صادر می‌شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز اظهار داشت: امسال در استان بوشهر حدود ۱۶۵ هزار تن محصول شامل خرما، رطب و خارک از نخیلات برداشت شده است.

محمدتقی منوچهری اضافه کرد: خرمای استان بوشهر دارای کیفیت بالایی است و در داخل کشور و همچنین مقاصد صادراتی دارای بازهای خوبی است.

وی از تلاش برای توسعه صادرات خرما خبر داد و بیان کرد: حدود ۳۰ هزار تن خرمای استان بوشهر به کشورهای آسیای غرب، حاشیه خلیج فارس، هندوستان، روسیه، ترکیه، مالزی و اقلیم کردستان صادر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از توسعه سردخانه‌های نگهداری خرما در استان خبر داد و افزود: توسعه صنایع فرآوری و صنایع تبدیلی خرما با جدیت دنبال می‌شود.

با توجه به اینکه از ۱۶۵ هزار تن خرمای تولیدی استان بوشهر فقط ۳۰ هزار تن آن به خارج از کشور صادر می‌شود، می‌طلبد که با توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری مشتری‌پسندی خرما در بازارهای خارجی را افزایش داد.

کد خبر 5084265

منبع: مهر

کلیدواژه: ابراهیم رضایی دشتستان بوشهر سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خرما نخلستان نخل ویروس کرونا محسن فخری زاده شیراز بارش برف بارش باران محدودیت های کرونایی کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا ترور دانشمندان هسته ای هفته بسیج گرگان بوشهر کمک مومنانه سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر مدیر صنایع تبدیلی و غذایی صنایع تبدیلی و فرآوری استان بوشهر هزار تن خرما توسعه صنایع صادر می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۶۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد

رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه استفاده از دانش‌‌بنیان در تولیدات دامی همدان ضرورت دارد، گفت: امسال صنایع کوچک روستایی در استان توسعه می‌یابد. - اخبار استانها -

رضا بهراملو در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار‌ داشت: استفاده از علوم کاربردی و پژوهش‌های تحقیقاتی بر پایه دانش‌بنیان و استفاده از آنها در زمینه‌های اصلاح دام، افزایش تولید دام و غیره می‌تواند یکی از عوامل مهم در جهش تولید در استان همدان باشد.

وی با اشاره به گستردگی جهاد کشاورزی و مسئولیت آن در تولیدات موادغذایی که دام، محصولات زراعی و باغی، مراتع، تولید گوشت و غیره را شامل می شود، افزود: در استان همدان باید از عدد تکراری تولید سالانه محصولات کشاورزی فاصله بگیریم و به تولید 5 میلیون تن محصول سالم و با کیفیت دست یابیم.

رئیس جهاد‌کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه توسعه صنایع کوچک روستایی نیز از برنامه‌های دیگر امسال است بیان کرد: در این حوزه استقبال همه جانبه وجود دارد و باید عملیاتی شود به نحوی که روستاهای استان مولد و صنایع کوچک روستایی راه‌اندازی شود.

بهراملو تاکید کرد: با این طرح راه‌اندازی دامداری‌های کوچک روستایی 50 راسی، کشت گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی با بعد خانگی، تولید نان کامل، گلخانه‌های کوچک مقیاس 300 مترمربعی و ایجاد صنایع لبنی روستایی با مشارکت مردم، روستاییان و کشاورزان در دستور کار است.

وی با اشاره به اینکه هدف جهاد کشاورزی افزایش سرمایه دامی برای وابسته نبودن به دیگر کشورها است، تاکید کرد: در تلاش هستیم با برنامه ریزی و همراهی بانک‌ها مشکلات مربوط به ارائه تسهیلات کم بهره به دامداران را مرتفع و با سوق دادن دانش‌بنیان‌ها به سمت فعالیت در حوزه دامداری کیفیت تولیدات دامی استان را افزایش دهیم.

رئیس جهاد‌ کشاورزی استان همدان همچنین با بیان اینکه بیش از 960 واحد دامداری سنگین در استان همدان فعال هستند که 378 مورد آنها شیری و مابقی آن گوشتی است، گفت: استان همدان نیز با برخورداری از آب و هوا، مراتع و چراگاه‌ها و شرایط جغرافیایی مطلوب، دارای زمینه‌های بسیار مناسبی برای فعالیت در این زمینه است که همت علاقمندان در کنار حمایت و همکاری مسئولان را می‌طلبد.

بهراملو در پایان تاکید کرد: استفاده از روش‌های نوین پرورش دام، اصلاح نژاد، بهبود تغذیه دام‌ها و ثبت مشخصات در رکوردگیری گاوهای شیری به منظور شناسایی دام‌های برتر از نظر ژنتیکی، از جمله اقدامات سودآور در عرصه دامپروری است که می‌توان با پرداختن به آن اقتصاد این بخش را تقویت و درآمدزایی روستاییان را افزایش داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زنجیره ارزش راهبردی خرمای خوزستان از نقاط قوت نمایشگاه ایران اکسپو
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • خرما و آبزیان بوشهر در نمایشگاه اکسپو در تهران عرضه می‌شود
  • آموزش‌های مرتبط با آبزیان در استان بوشهر گسترش می‌یابد