Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- فوبیای تصمیم گیری در ایلام علاوه بر بلاتکلیفی و سرگردانی مردم عامل افزایش ابتلا به کرونا در ایلام است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ طرح جامع محدودیت‌های کرونایی در استان ایلام نیز مانند دیگر اقصی نقاط کشور در حال اجرا است و مردم نیز بر آن مقید و در اجرای آن نهایت همکاری با متولیان ناظر و مجری رادارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه موجب آزار مردم و بلاتکلیفی آنان شده است دستورات متناقض، لحظه‌ای و تائید و تکذیب‌های مکرری است که در استان ایلام موجب سردرگمی، بلاتکلیفی مردم شده است.

به نظر می‌رسد، مسئولان استان ایلام دچار فوبیای تصمیم‌گیری شده‌اند و این فوبیای تصمیم‌گیری خود عاملی است مؤثر در افزایش ابتلا به کرونا ویروس، نمونه این فوبیای تصمیم‌گیری ابلاغیه تعطیلی دستگاه‌های اجرایی دولتی در مناطق قرمز طی هفته جاری است که تصمیمی کشوری است و قاسم سلیمانی دشتکی در ساعت 19:34:42 دقیقه روز جمعه در نشست فوق‌العاده قرارگاه عملیاتی کرونا نیز اعلام کرد: "تمامی ادارات در مناطق قرمز هفته آینده تعطیل است" و"بر این اساس کارکنان ادارات در شهرستان‌های ایلام و چرداول این هفته در محل کار حضور نمی‌یابند و هیچ‌کدام از ادارات این مناطق به‌هیچ‌عنوان پذیرای ارباب‌رجوع نیستند".

مدعی درمان کرونا با داروهای دست‌ساز غیربهداشتی در مشهد دستگیر شدوضعیت کرونایی تویسرکان؛ مطلوب یا بر لبه تیغ؟!2000 قلم تجهیزات پزشکی به بخش‌های کرونایی علوم پزشکی مشهد مقدس اختصاص یافت

هنوز دو ساعت از ابلاغ مصوبه ستاد کرونا استانی نگذشته بود که استاندار ایلام در مصاحبه با صداوسیمای استان ایلام خبر از لغو تعطیلی در مناطق قرمز داد و با نقض مصوبه کشوری تصمیم‌گیری را منوط به برگزاری نشست مجدد ستاد کرونای استانی در روز شنبه (امروز) داد .

تناقض در تصمیمات با واکنش و انتقاد مردمی در استان ایلام مواجه شد. فرهی از شهروندان ایلامی در ارتباط با فوبیای تصمیم‌گیری در ستاد کرونا استان ایلام به خبرنگار تسنیم در ایلام گفت: ابتدا گفتند تعطیل نیست، بعد استاندار اعلام کرد تعطیل است دوباره اعلام کردند تعطیل است و بازگفتند؛ تصمیم به تعطیلی یا تعطیل نبودن را فردا اعلام می‌کنیم.

این شهروند ایلامی در ادامه گفت: در شرایطی که منازعه بر سر تعطیل بودن یا نبودن در استان ایلام بود. رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در شبکه خبر به‌صراحت اعلام کرد: ادارات در مناطق قرمز تعطیل است؛ اما استاندار ایلام همچنان بر تعطیل نبودن مناطق قرمز اصرار دارد و اعلام نظر را مشروط بر برگزاری نشست ملی ستاد کرونا می‌داند.

محبی دیگر شهروند ایلامی نیز با ابراز تأسف از چنین شیوه تصمیم‌گیری در استان ایلام و مدیریت بر کنترل و پیشگیری از کرونا گفت: معلوم نیست این‌همه تشتت آرا از چیست؟ ازیک‌طرف می‌گویند تصمیم با ستاد کرونای کشور است از سوی دیگر فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد کشوری تصمیم را به استان‌ها واگذار کرده است.

وی افزود؛ اما در استان ایلام‌می‌گویند؛ نخیر تصمیم با ستاد ملی مبارزه با کرونا است و ما مانده‌ایم سرگردان، بلاتکلیف تا دعوای آقایان بر سر «بودن» یا «نبودن» ختم به خیر شود.

ماحصل گفت‌وگو با شهروندان ایلامی که سرگردان درنتیجه تصمیمات مسئولان استانی هستند آن است که عدم ثبات در تصمیم‌گیری در استان ایلام غیرقابل‌انکار است و این‌یک نمونه از فوبیای تصمیم‌گیری در ایلام است.

اما قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام؛ از تعین وضعیت حضور کارکنان تا ظهر روز شنبه 8 آذرماه 99 خبر داد و گفت: ازآنجاکه تصمیمات اعلامی معاونت امور استخدامی ریاست جمهوری در ارتباط با تعطیلی ادارات دارای تناقض است، صبر می‌کنیم تا ستاد کرونا ملی تکلیف را روشن کند.

تسنیم؛ با این شیوه تصمیم‌گیری به نطر می‌رسد؛ فوبیای تصمیم‌گیری در ایلام، عامل افزایش ابتلا به کرونا است.

انتهای پیام/180/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان ایلام مناطق قرمز ستاد کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۶۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سمپوزیوم بررسی چالش‌های فرهنگی و اجرایی برنامه پزشکی خانواده، گفت: در طرح ملی پزشک خانواده، اقناع همکاران، مردم و فرهنگ عمومی پیش نیاز موفقیت اجرای آن خواهد بود. از طرفی مداخلات بزرگ در عرصه سلامت باید با متانت و دور از شتابزدگی انجام شوند.

وی، به هنگام سازی ماژول‌های مورد نیاز حوزه سلامت را برای اجرای این طرح ملی ضروری دانست و اظهار کرد: سالمندی جامعه ایرانی یکی از مهمترین مسائلی است که باید در قالب طرح ملی پزشک خانواده مد نظر قرار گیرد. طبق تعریف اگر هفت درصد جامعه‌ای بالای ۶۵ سال سن داشته باشند، آن جامعه را سالمند می‌نامند.

زالی افزود: سالمندی دوران سخت و پررنجی است که می‌توان با ترویج فرهنگ سلامت سالمندی و اقدام برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌ها در نوجوانی همچون داشتن تغذیه سالم و ورزش، دوران سالمندی آسوده‌تری داشت.

وی ادامه داد: سالمندی و سالخوردگی شرایط متفاوتی را به افراد تحمیل می‌کند؛ بنابراین برنامه ریزی اجرای طرح ملی پزشک خانواده باید عمیق‌تر، دقیق‌تر و جامع‌تر، در قالب بسته خدماتی متفاوت‌تر از قبل با ساختار بومی ایرانی انجام شود.

زالی به تغییر در میزان شیوع سندرم متابولیک نیز به عنوان دیگر عامل مهم در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: افزایش یا کاهش ریسک فاکتور‌هایی نظیر فشارخون، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی به سبک زندگی افراد وابسته است و تغییر در آن بسیار زمان بر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ۱۸ درصد از جمعیت تهران به فشارخون مبتلا هستند، از طرفی مصرف نمک در ایران ۳ تا ۷ برابر و مصرف شکر ۴.۵ برابر سرانه مصرف جهانی است. شناسایی، تغییر در ریسک فاکتورها، توجه به تغذیه و سبک زندگی از اهمیت بالایی برای کنترل شیوع سندرم متابولیک محسوب می‌شود.

زالی در ادامه به تأثیر تغییرات آب و هوا و وجود پدیده‌های بیولوژیک نظیر آلاینده‌ها بر سلامت مردم نیز اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان می‌دهند گرما موجب افزایش میزان افسردگی و خشونت در افراد جامعه به ویژه زنان می‌شود.

وی تصریح کرد: احتمال شیوع بیماری‌های نوپدید عفونی نظیر کرونا از دیگر عواملی است که نظام سلامت را دچار بحران می‌کند. یکی از مهمترین عوامل در شیوع بیماری‌های ویروسی نزدیک شدن بیشتر بشر به زیستگاه حیوانات و گسترش طبیعت گردی است.

بر اهمیت توجه به تجارب تلخ گذشته در اجرای طرح پزشک خانواده تاکید کرد و گفت: در دوره قبل اجرای این طرح، دو استان اقدام به تجربه‌نگاری کردند، تحلیل و ارزیابی آن تجارب در عملکرد این دوره بسیار مؤثر خواهد بود؛ نگاه عمیق و واکاوانه، مطالعه مقالات و مستندات، ایجاد نظام ارزیابی مبتنی بر شواهد و آسیب شناسی در ادامه مسیر، به اجرای موفق طرح پزشک خانواده کمک می‌کند.

 زالی همچنین مطالعه عمیق در خصوص ساختار سلامت در کشور، توان نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه (PHC)، کمبود نیروی انسانی، بهسازی و نوسازی زیرساخت‌های فرسوده و تأمین فضای فیزیکی مورد نیاز را از اقدامات لازم برای آغاز اجرای طرح اعلام کرد و گفت: تأمین اعتبارات و بودجه مکفی نیز برای اجرای آن باید انجام شود.

وی با بیان مسائل موجود در حوزه بهداشت، افزود: طرح پزشکی خانواده، طرحی ملی است و باید با همکاری تمامی ارگان‌ها اجرایی شود تا به ثمر نشیند.

زالی از اجرای فاز اول این طرح در سه شهرستان فیروزکوه، اسلامشهر و شهر قدس در استان تهران خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود در فاز اول اجرا بالغ بر ۱۱ میلیون نفر تحت پوشش طرح قرار گیرند که با توجه به فعالیت ۲ هزار و ۷۲۰ مراقب سلامت و ۲ هزار و ۳۳۰ پزشک، با کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.

وی در پایان بر لزوم مراقبت از نظام PHC، هماهنگی با تغییرات داینامیک سلامت محور، تعریف بسته خدمتی متفاوت نسبت به قبل، تأمین اعتبارات و همکاری تمام ارگان‌ها در سطوح ملی تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • ضرورت تقویت ماشین‌آلات و تجهیزات اطفای حریق در ایلام
  • نکونام تمرین استقلال را تعطیل کرد
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • گرما موجب افزایش افسردگی و خشونت
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید