Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر مصطفی قانعی گفت: کرونا با پیشگیری از بین می رود و نه با درمان، در مورد کرونا نباید آدرس غلط داد و گفت در فلان کشور درمان کرونا را پیدا کرده، در حالیکه به هیچ وجه با درمان نمی شود کرونا را از بین برد اما با پیشگیری می شود.

دکتر قانعی گفت: پیشگیری هم با دو روش امکان پذیر است؛ نخست شناسایی سریع افراد و دیگری ایزوله کردن آنان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فراموش نکنیم که اگر انجام تست ها و شناسایی افراد به خوبی صورت گیرد اما ایزوله به خوبی صورت نگیرد و فرد مبتلا خود را مقید به کاهش تماس با دیگران نکند نتیجه درمانی خوبی نخواهیم گرفت.

رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، محله محور کردن مقابله با کرونا را راه حل خوبی دانست به شرط اینکه با مثبت شدن تست کرونای یک خانواده، سایر افراد محله او را در امور اقتصادی و اجتماعی کمک کند تا نیاز به خروج از خانه نداشته باشند.   

در انجام تست کرونا و ایزوله کردن افراد نقص داریم

رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، در پاسخ به چرایی افزایش آمار فوتی ها طی هفته های اخیر تصریح کرد: نخستین علت افزایش آمار فوتی ها این است که میزان تست کرونا یا به عبارتی تشخیص مبتلایان پایین است.

وی با تاکید بر اینکه ایزوله نشدن افراد دومین عامل افزایش فوتی ها است، یادآور شد: وقتی تشخیص پایین است بنابراین فرد ایزوله قرنظینه نمی شود و در جامعه می گردد و بقیه را را مبتلا می کند.

قانعی دو مورد را عامل اصلی برای کاهش فوتی ها عنوان کرد و اظهار داشت: انجام تست کرونا جمعیت به میزان زیاد و دیگری ایزوله کردن افراد راهکار اصلی است که متاسفانه انجام آن مشکل است.

عضو علمی ستاد مقابله با کرونا در مورد تست یادآور شد: تا زمانی که تست کرونا در داخل کشور تولید نمی شد دسترسی زیاد به کیت ها کم بود ضمن اینکه با به تولید رسیدن تست کرونا در داخل کشور، باز هم مشکل این بود که حدود دو روز طول می کشید تا جواب تست داده شود.

وی با بیان اینکه کم بودن تعداد مراکز تست هم مزید بر این علت ها شده بود، خاطرنشان کرد: در فاصله ۲ روزی که جواب تست حاضر شود متاسفانه بیمار با تلقی سرماخوردگی در جامعه حضور داشت و عامل ابتلای افراد دیگر به کرونا می شد.

قانعی با ابراز خرسندی از تولید تست تشخیصی سریع با قیمت ارزان تر گفت: امیدواریم این امر باعث شود که میزان تست بالا و در نتیحه شناسایی افزایش یابد. در گام دوم بعد از شناسایی هم باید حتما فرد را در نظام هوشمند کنترل کرد و مرتبطان با او را چک و ۱۴ روز ایزوله کرد تا این زنجیره بیماری به تدریج کم شود.

وی تاکید کرد: با ادامه این روند به این می رسیم که مرگ ناشی از یک فرایند است و ناشی از یک حادثه نیست. پس اگر فرایند را درست کنیم مرگ هم کاهش می یابد.

استفاده از ماسک ضروری است اما کافی نیست

رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با ابراز خرسندی از اینکه کاهش ابتلا به آنفلوآنزا در سال جاری، به دلیل استفاده از ماسک و دست ندادن و کاهش تجمعات است، تاکید کرد: یکی از مولفه های پیشگیری از کرونا هم استفاده از ماسک است و باید در کنار این موضوع، شستن دست ها، تجمع نکردن در فضای بسته، واکسیناسیون و رعایت فاصله فیزیکی را فراموش نکرد تا بتوان زنجیره کرونا را به طور کامل قطع کرد.

قانعی درباره پیش بینی های انجام واکسیناسیون کرونا در کشور گفت: بر اساس پیش بینی ها، زودتر از اردیبهشت ۱۴۰۰ نمی توان انتظار واکسیناسیون داشت.

وی افزود: به همین دلیل باید تا آن موقع صبر کرد و پروتکل ها را جدی گرفت. احتمال اینکه تست واکسن ها پیش از اردیبهشت انجام شود می رود اما باید تا اردیبهشت صبر کرد تا واکسیناسیون کرونا در سطح جامعه آغاز شود.

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی تاکید کرد: کرونا یک بیماری است که به بیماری های بشر اضافه شده و قابل رفع به طور کامل نیست. فقط باید زنجیره آن قطع شود و واکسیناسیون موثرترین راه است. اما اگر با واکسیناسیون هم در منطقه ای شایع شد درخواست ایزوله شدن آن منطقه داده می شود.

۱۵ درصد افراد مبتلا به کرونا نیاز به بستری دارند

دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با یادآوری اینکه مرگ ناشی از کرونا، از جمله بیشترین نقطه های حساس این روزها به شمار می رود که درباره آن صحبت می شود، خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای موجود، در هر کشوری، نزدیک به ۸۵ درصد بیماری خفیف دارند و فقط ۱۵ درصد این افراد نیاز به بستری شدن دارند.  

وی ادامه داد: از این ۱۵ درصدی که بستری می شوند، نزدیک به پنج  درصد با اوج گیری بیماری به بخش آی سی یو وارد می شوند و از بین این افراد، در خوشبینانه ترین حالت ۵۰ درصد زنده می مانند. بنابراین اگر آمار آی سی یو یا آمار فوتی ها را در نظر بگیریم می توان دریافت با میانگین ۱۰ روز بستری، چند مریض در آی سی یو قرار می گیرد و در چند روز آینده چند فوتی و این فوتی ها بخاطر چند نفر بیمار بوده است.

قانعی تاکید کرد: با این معادله به این نتیجه می رسیم چه تعداد بیمار داریم و بیمار اعلامی چند مورد است.

کد خبر 569254 برچسب‌ها ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ستاد ملی مقابله با کرونا وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران علمی ستاد مقابله با کرونا تست کرونا فوتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۶۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود

مژگان مینوسپهر رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت:با استفاده وسیع تراز واکسن‌های موجود، می‌توان سالیانه از دومیلیون مرگ دیگرجلوگیری کرد.

وی اظهار داشت: برنامه توسعه ایمن سازی کودکان از اولین و موفق‌ترین برنامه‌های ادغام شده در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳بوده است.

مینوسپهر خاطر نشان کرد: فراهم آوری امکانات و تجهیزات لازم برای توزیع و نگهداری واکسن، تامین به موقع واکسن و بکارگیری نیرو‌های آموزش دیده در رده‌های مختلف سبب شد که پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یکسال از ۳۷ درصد در سال آغاز برنامه به سرعت به بالای ۹۰ درصد در سال ۱۳۶۸ برسد و طی ۱۵ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است.

مینو سپهر ادامه داد: از جمله دستاورد‌های تلاش ۵۰ ساله در زمینه واکسیناسیون می‌توان به حذف کزاز نوزادی، کنترل بیماری‌های دیفتری و سیاه سرفه، کاهش چشمگیر موارد شدید بیماری سل در دوره کودکی، حذف سرخک و سندروم سرخجه مادرزادی و عاری شدن کشور از فلج اطفال اشاره کرد.

وی افزود: سالهاست که کشور عاری از فلج اطفال است، سرخک، سرخجه وکزازنوزادی حذف شده اند. بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند و میزان شیوع حاملان مزمن هپاتیت B به کمتراز یک درصد کاهش یافته است.

مینوسپهر تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم جمعیت اتباع، تردد غیر مجاز آنها و باور‌های غلط نسبت به واکسیناسیون و اینکه می‌توانیم با روش‌های مختلف مانند طب سنتی جایگزین مناسب برای واکسیناسیون پیدا کنیم از جمله تهدید‌های این برنامه می‌باشد و امکان بازگشت بیماری‌هایی مانند سرخک، دیفتری، سیاه سرفه و سایر بیماری‌هایی که در این چند دهه کنترل شده است وجود دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود