Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@11:05:09 GMT

کرونا مغز را چگونه آلوده می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۷۳۶۴۸

محققان بر این باورند که ویروس کرونا می‌تواند پس از استنشاق از طریق بینی و گیر افتادن در مخاط بینی به مغز انسان وارد شود.

خبرگزاری میزان - ایسنا به نقل از دیلی میل نوشت: این اولین داده ثابت شده مبنی بر این است که ویروس کرونا می‌تواند سلول‌های عصبی مغز را از طریق مسیر مخاطی آلوده کند.

در طول دوره شیوع بیماری کووید-۱۹ مشخص شده است که کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ نه تنها باعث مشکلات تنفسی می‌شود بلکه برای فرد مبتلا مشکلات عصبی نیز ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال از هر سه فرد مبتلا به کووید-۱۹ یک نفر علائمی مانند از دست دادن حس بویایی یا چشایی، سردرد، خستگی، سرگیجه و حالت تهوع را گزارش می‌کند.

دانشمندان در آلمان ۳۳ بیمار را که در اثر کووید-۱۹ جان خود را از دست داده بودند را کالبدشکافی کردند و مخاط پشت بینی (بالای دهان جایی که گلو به حفره بینی می‌پیوندد) و همچنین نمونه‌هایی از بافت مغز افراد را مورد مطالعه و بررسی قرار دادند.

محققان بیشترین مقدار مواد ژنتیکی ویروس کرونا را در مخاط حفره بینی افراد مشاهده کردند، اما پروتئین‌های میخ مانند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ که از ویروس بیرون زده و به گیرنده‌های انسان می‌چسبند تا سلول‌ها را آلوده کنند در مغز آن‌ها نیز یافت شد.

دکتر "فرانک هپنر" (Frank Heppner) یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: به نظر می‌رسد ویروس پس از ورود به درون دستگاه بویایی مخاط، از اتصالات آناتومی سیستم عصبی مانند عصب بویایی برای رسیدن به مغز استفاده می‌کند.

به عنوان بخشی از تحقیقات، محققان موفق به ثبت اولین تصویر میکروسکوپی الکترونی از ذرات کروناویروس سالم در مخاط شدند. با این حال، دقیقاً چگونگی رسیدن ویروس از این نقطه به مغز هنوز ناشناخته است و تحقیقات بیشتری برای حل این معما لازم است.

دکتر "هلنا رادبروچ" (Helena Radbruch) یکی از محققان این مطالعه گفت: داده‌های ما نشان می‌دهد که ویروس از یک سلول عصبی به سلول عصبی دیگر حرکت می‌کند تا به مغز برسد، اما با این حال احتمال دارد که ویروس از طریق رگ‌های خونی نیز منتقل شود، زیرا شواهدی از حضور ویروس در دیواره رگ‌های خونی مغز نیز یافت شده است.

توانایی کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ برای آلوده سازی مغز در بین ویروس‌ها منحصر به فرد نیست، زیرا تبخال، آنفلوآنزا و هاری همه از طریق مسیر‌های خاصی به مغز می‌رسند.

در این مطالعه سلول‌های ایمنی در مایع مغزی نیز شناسایی شده است که پس از عفونت فعال می‌شوند.

پروفسور هپنر گفت: از نظر ما وجود ویروس در سلول‌های عصبی مخاط بویایی توضیح خوبی در مورد وجود علائم عصبی مانند از دست دادن حس بویایی یا چشایی در بیماران است.

پروفسور هپنر افزود: گزارش شده وجود ویروس در چنین مناطق بحرانی مغز می‌تواند باعث هذیان در برخی از بیماران شود.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Nature Neuroscience" منتشر شده است.

در همین زمینه: کاهش مسافر در ایستگاه های مترو و اتوبوس

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود

برچسب ها: ویروس کرونا اخبارسلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۳۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

پژوهشگران فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با آن می‌توانند محتویات چربی یا همان لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند.

به گزارش مشرق، دانشمندان فناوری تصویربرداری جدیدی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد تا درون یک سلول سرطانی را به صورت زنده ببینند و نحوه تعامل آن با محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

به نقل از آی‌ای، این تیم به رهبری دانشگاه ساری(Surrey) در انگلیس به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی‌های(لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی بود.

لیپیدها اجزای کلیدی سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

این تکنیک با همکاری کالج دانشگاهی لندن توسعه یافته است و شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های یوکوگاوا(Yokogawa) و سایکس(Sciex) نیز در آن مشارکت داشته‌اند.

نظارت بر محتوای چربی سلول‌ها

با استفاده از سیستم شرکت یوکوگاوا به نام SS۲۰۰۰، سلول‌های سرطانی منفرد از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه‌برداری شد. این سیستم نوآورانه سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل دقیق را فراهم می‌کند. عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر، یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در مرحله بعد، این سلول‌ها با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی شدند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند.

سپس این تیم با محققان شرکت Sciex برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف‌سنجی جرمی همکاری کرد. این روش به آنها اجازه می‌داد لیپیدها را بشکنند و ساختار واقعی سلول را تعیین کنند.

سرانجام کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

یوهانا فون گریشتن از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری گفت که مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند.

وی افزود: این امر طراحی یک درمان خوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در برابر درمان مقاومت می‌کنند. با این حال، همیشه ثابت شده است که مطالعه سلول‌های زنده پس از حذف آنها از محیط طبیعی، با جزئیات کافی برای درک واقعی آرایش آنها دشوار است. به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است که بتوانیم سلول‌های زنده را زیر میکروسکوپ نمونه‌برداری کنیم و محتوای چربی آنها را یک به یک بررسی کنیم.

به گفته پژوهشگران این یافته‌ها می‌توانند بینشی در مورد چگونگی واکنش سلول‌ها به تشعشع ارائه دهند.

پژوهشگران همچنین از این رویکرد تازه کشف شده برای تجزیه و تحلیل مولکول‌های چرب لیپیدی در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب توجه است که آنها تفاوت‌هایی را در نمایه لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

کارلا نیومن معاون مدیر بخش تصویربرداری سلولی و دینامیک در GSK در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: روش جدید ما راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلاً ندیده‌ایم، هموار می‌کند. یک روز نیز ممکن است بتوانیم ببینیم که چگونه سلول‌های سرطانی با همسایگان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم کند.

این تکنیک می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه دهد. همچنین می‌تواند به پزشکان در درک تأثیر تابش و تشعشع بر سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند. این مقاومت ممکن است به عود سرطان منجر شود.

درک عمیق‌تر از بیولوژی سرطان می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتری در آینده منجر شود.

علاوه بر این، پژوهشگران بیان می‌کنند که مطالعه لیپیدها داخل سلول‌های منفرد ممکن است به بخش‌های مختلف سلامت از جمله ایمنی و بیماری‌های عفونی نیز کمک کند.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند