Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو، با اشاره به این‌که در دهه هشتاد صادرات بسیار خوبی در صنعت خودرو وجود داشت، تاکید کرد: در حال حاضر دنا پلاس خودرویی است که به راحتی می‌توانیم آن را صادر کنیم، زیرا دارای استاندارد آلایندگی یورو پنج بوده و بازار بسیار خوبی در کشورهای مشترک‌المنافع دارد. در این صورت خودروساز نیز مانند صنعت فولاد می تواند از طریق کانال های مختلف، ارز حاصل از صادرات را به کشور باز گرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مازیار بیگلو با بیان اینکه دو نوع زیرساخت معیوب در قطعه سازی وجود دارد گفت: وقتی زیرساخت مالی قطعه سازان به دلیل قیمت گذاری دستوری معیوب می شود، قطعه ساز برای اینکه بتواند بر روی تکنولوژی مورد نیاز سرمایه گذاری کرده و مواد و ماشین آلات موردنیاز را تهیه کند، با مشکل مواجه می شود و این موضوع حقیقت بازار جهانی است. در نتیجه از بازار جهانی که به سمت جلو حرکت می کند عقب می مانیم و این عقب افتادگی در یک دهه اخیر به قدری افزایش یافته که به راحتی جبران نمی شود.

وی افزود: برخی مزایای رقابتی که نعمات خدادادی به شمار می‌روند از ما گرفته شده است. به عنوان مثال در کشور معادن آهن بسیار خوبی داریم اما قیمت گذاری آهن بر مبنای قیمت جهانی انجام شده است، در حالی که در کشورهایی مانند چین، ترکیه و کره جنوبی که صادرات قابل توجه قطعه به تمام دنیا دارند، برای قطعه سازان داخلی خود یک یارانه به طور میانگین 40 درصدی بر روی مواد اولیه خود قرار داده‌اند.

دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو، با بیان این‌که تمام نظام اقتصادی کشور بر خام‌فروشی بنیان گذاری شده است، اظهار کرد: این مساله از عواملی به شمار می رود که صادرات را عقب انداخته و قطعه ساز نیز در جهت رفع آن اقدام موثری انجام نداده و به دنبال قیمت گذاری مواد اولیه نرفته است. یکی از دغدغه ها و چالش های اصلی با مجلس قبلی و کنونی و وزرای دولت نیز موضوع قیمت گذاری ثروت ملی بر مبنای دلار است. در واقع نظام اقتصادی و حاکمیتی کشور ریال را قبول ندارد و نتیجه آن مشکلات اقتصادی کنونی است.

به گفته وی، در صورت مرتفع شدن تمامی مشکلات یاد شده، تا زمانی که قطعه سازان از ترس مسایل و مشکلات پیش رو، بازار صادراتی را به عنوان بازار قبول نداشته و محصولات خود را تنها به خودروسازان داخلی بفروشند، وضعیت حال حاضر بهبود نخواهد یافت.

بیگلو با بیان این که وقتی دولت در صنعت فولاد صد در صد سهام اما در خودروسازی هفده درصد سهام را دارد، بدیهی است که تلاش می کند سود را به سمتی ببرد که در آن صد در صد سهام را دارد، تصریح کرد: نتیجه این می شود که با قیمت گذاری دستوری، خودروساز تضعیف شده، اما هرگز این قیمت‌گذاری بر روی فولاد اعمال نمی‌شود. فولادی‌ها در بازار جولان می دهند و محصول خود را با هر قیمتی که می خواهند در بازار عرضه می کنند و سود صددرصدی آن عاید دولت می شود. از سوی دیگر خودروساز به زیان‌دهی می‌افتد و در نتیجه خودروساز، قطعه‌ساز و مردم ناراضی هستند.

وی ضمن بیان این که ما مزایای رقابتی خود مانند معادن آهن، پتروشیمی و حتی منابع انسانی را به صورت آگاهانه از بین برده‌ایم، تصریح کرد: دولت نیز در این میان به فکر تامین ارز است، اما تامین ارز تنها از سمت فولاد محقق نمی‌شود، بلکه از سوی خودروساز و قطعه‌ساز نیز قابل تحقق است.

بیگلو با اشاره به تدوین برنامه چشم انداز 1404 صنعت خودرو در سال 94 عنوان کرد: اگر تحریم ها اعمال نمی شد و برجام در جای خود باقی می ماند، طبق این چشم انداز، هدف گذاری صادرات در سال 1404 ، شش میلیارد دلار قطعه بود که قادر بودیم دست کم 80 درصد این میزان را محقق کنیم. به عنوان مثال شرکت‌های پژو و رنو متعهد شده بودند 30 درصد از قطعات خودروهای داخلی خود را از طریق واردات قطعه از ایران تامین کنند که این کمک بزرگی به صنعت و اقتصاد بود.

وی با یادآوری این‌که در شش ماهه نخست سال گذشته، حدود 750 میلیون دلار صادرات قطعه داشتیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه کیفیت صادرات چندان مطلوب نیست زیرا حجم زیادی از این صادرات، قطعات ریخته‌گری خام بوده است.

دبیر انجمن قطعه سازان با اشاره به اینکه منابع انسانی کشور در حوزه تکنولوژی بالقوه بسیار عالی عمل می کنند، بیان کرد: با توجه به اینکه صنعت خودروسازی تضعیف شده و به این ترتیب نمی توان حقوق و دستمزد شایسته ای را به نیروهای متخصص اختصاص داد، بسیاری از مهندسان که به صنعت قطعه سازی و خودروسازی ورود کرده و در آن پیشرفت می کنند، به دلیل نارضایتی از سطح درآمد خود یا به سراغ صنایع دیگر می روند یا از ایران مهاجرت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه رابطه صنعت و دانشگاه در بخش قطعه سازی بسیار ضعیف است، اذعان کرد: رابطه صنعت با بخش نانوتکنولوژی و شرکت های دانش بنیان نیز بسیار ضعیف است. همه این موارد دست به دست یکدیگر داده و موجب شده‌اند تا امروز در حد میانگینی از نظر منابع تکنولوژیکی قرار گیریم. این در حالی است که در سال 85 تا 90 شرایط بسیار خوبی را شاهد بودیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی محسن فخری زاده سید محمد علی شهیدی پروتکل الحاقی دنا پلاس صنعت خودرو قطعه سازی بازار خودرو محدودیت های کرونایی محسن فخری زاده سید محمد علی شهیدی پروتکل الحاقی بسیار خوبی صنعت خودرو قطعه سازان قیمت گذاری قطعه ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۳۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول

خودرو

قیمت کارخانه(تومان)

قیمت بازار آزاد(تومان)

آریسان ۲ (ارتقا یافته)

۴۱۳.۷۱۳.۰۰۰

۴۵۰.۰۰۰.۰۰۰

اطلس G دنده‌ای

۳۹۹.۷۳۱.۰۰۰

۵۸۰.۰۰۰.۰۰۰

پراید  SE۱۵۱

۲۳۶.۰۳۴.۰۰۰

۳۴۹.۰۰۰.۰۰۰

پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P (ارتقایافته)

۶۰۲.۷۳۵.۰۰۰

۹۶۰.۰۰۰.۰۰۰

پژو ۲۰۷ TU۳

۳۲۳.۸۰۳.۰۰۰

۶۵۲.۰۰۰.۰۰۰

پژو پارس ELX-XUYP

۳۳۳.۸۹۷.۰۰۰

۷۳۵.۰۰۰.۰۰۰

تارا اتوماتیک ۷۲

۴۹۰.۵۸۵.۰۰۰

۹۷۰.۰۰۰.۰۰۰

تارا اتوماتیک LXv۴

۶۸۹.۳۰۹.۰۰۰

۱.۱۸۵.۰۰۰.۰۰۰

تارا دنده‌ای پلاس ۶ سرعته

۵۸۰.۱۲۰.۰۰۰

۸۶۰.۰۰۰.۰۰۰

دناپلاس EFY اتوماتیک توربو آپشنال

۷۰۰.۱۳۴.۰۰

۱.۱۶۵.۰۰۰.۰۰۰

دناپلاس اتوماتیک توربو ساده

۵۴۵.۱۰۰.۰۰۰

۹۸۵.۰۰۰.۰۰۰

رانا پلاس  (ارتقا یافته)

۲۲۵.۷۶۷.۰۰۰

۶۴۵.۰۰۰.۰۰۰

زامیاد پادراپلاس بنزینی

۶۱۶.۸۹۰.۰۰۰

۷۰۰.۰۰۰.۰۰۰

زامیاد پادراپلاس دوگانه سوز

۶۶۲.۸۹۰.۰۰

۷۶۰.۰۰۰.۰۰۰

زامیاد کارون

۷۱۰.۱۹۰.۰۰۰

۸۷۰.۰۰۰.۰۰۰

زامیاد وانت نیسان دوگانه سوز

۶۲۲.۰۰۰.۰۰۰

۶۵۵۰.۰۰۰.۰۰۰

ساینا S دنده‌ای بنزینی

۳۳۵.۴۶۴.۰۰۰

۴۳۸.۰۰۰.۰۰۰

ساینا S دنده‌ای دوگانه سوز

۲۸۳.۱۶۲.۰۰۰

۴۵۸.۰۰۰.۰۰۰

ساینا S اتوماتیک

۳۳۰.۹۶۶.۰۰۰

۵۰۵.۰۰۰.۰۰۰

سمند سورن پلاس XUYP  بنزینی

۴۵۹.۱۸۸.۰۰۰

۶۵۵.۰۰۰.۰۰۰

شاهین G اتوماتیک CVT

۶۴۹.۰۷۸.۰۰۰

۸۵۰.۰۰۰.۰۰۰

شاهین G دنده‌ای

۴۳۵.۱۹۹.۰۰۰

۷۶۰.۰۰۰.۰۰۰

شاهین GL دنده‌ای

۴۲۳.۷۴۲.۰۰۰

۷۲۰.۰۰۰.۰۰۰

کارا تک کابین ۲ لیتر

۴۸۱.۸۲۹.۰۰۰

۶۶۵.۰۰۰.۰۰۰

کارا دو کابین ۲ لیتر

۵۱۶.۷۷۲.۰۰۰

۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰

کوییک LGXR  دنده‌ای

۳۷۹.۸۴۴.۰۰۰

۴۶۵.۰۰۰.۰۰۰

کوییک R  پلاس اتوماتیک

۳۳۸.۴۸۴.۰۰۰

۵۳۵.۰۰۰.۰۰۰

کوییک S دنده‌ای

۲۸۱.۰۵۹۲.۰۰۰

۴۴۵.۰۰۰.۰۰۰

کوییک SR  دنده‌ای

۲۹۲.۶۲۸.۰۰۰

۴۴۰.۰۰۰.۰۰۰

کوییک اتوماتیک پلاس

۳۳۶.۸۱۷.۰۰۰

۵۳۵.۰۰۰.۰۰۰

دیگر خبرها

  • قابلیت جدید تسلا سایبرتراک؛ قفل دیفرانسیل فعال خواهد شد
  • قیمت محصولات ایران خودرو امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • 12 محصول ایران خودرو و سایپا ارزان شد + جدول قیمت
  • قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403
  • قیمت خودرو امروز ۱۳ اردیبهشت + جدول
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت روز دنا و تارا
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو +جدول
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • قیمت خودرو امروز 12 اردیبهشت 1403
  • قیمت خودرو در بازار آزاد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه