Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز روز جهانی ایدز است که شعار امسالش «همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک» انتخاب شده؛ به این بهانه قصد داریم نگاهی بیندازیم به بیماری‌ای که به رغم نام آشنا بودن، برای بسیاری‌مان کمتر شناخته شده است.
به گزارش «تابناک»، شاید شنیده باشید که می‌گویند هیچ چیز مطلق نیست و در تشریحش یادآور می‌شوند که در دل بسیاری از زشتی‌ها، برخی زیبایی‌ها و در بطن بسیاری از زیبایی‌ها، بعضی زشتی‌ها نهفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صرف نظر از درستی یا نادرستی این ادعا، همه‌گیری کرونا فرصتی به دست داده برای دیدن نکاتی که به دلایل فراوان پیشتر به چشم بسیاری‌مان نمی‌آمدند.
از جمله این نکات می‌توان به اعلام وضعیت همه‌گیری [که در فرانسه به آن پاندمی و در انگلیسی پاندمیک می‌گویند و یکی از معادل‌هایی که اخیرا برایش در فارسی پیشنهاد شده، "دنیاگیری" است]کووید-۱۹ اشاره کرد. وضعیتی که نشان از فوق‌العاده بودن شرایط و احتمال بروز بحرانی وسیع دارد. اما جز این بیماری که عامل پدید آوردنش نوعی از ویروس کروناست، چه بیماری دنیاگیری سراغ دارید؟
احتمالا پیش از خواندن عنوان این مطلب، ذهنتان به سمت ایدز نمی‌رفت. این را می‌توانید با پرس و جو از اطرافیانتان مورد سنجش قرار دهید و ببینید که چه درصدی از نزدیکانتان از اعلام پاندمی یا دنیاگیری ایدز آگاهی دارند و بعد با خود تامل کنید که چرا این گونه است؟ براستی چرا خطری که تا این اندازه مهم است و در مجاورت مان قرار دارد، اینقدر بی اهمیت جلوه می‌کند؟
این شاید کلیدی‌ترین بی‌توجهی‌ای است که بسیاری را به ویروس اچ آی وی (HIV) مبتلا و بعد از سپری شدن دوره نهفتگی، لقب جدیدی به ایشان سنجاق می‌کند؛ بیمار مبتلا به ایدز. نامی که مخفف چند کلمه انگیسی (AIDS:Immune Deficiency Syndrome Acquired) است که ترجمه شان به فارسی «نشانگان اکتسابی کمبود ایمنی» می‌شود، اما در ذهن بسیاری مان تفاوتی میان آن با عامل رقم زدنش وجود ندارد.
البته ندانستن تفاوت میان ویروس اچ آی وی با بیماری‌ای که رقم می‌زند، ایدز، نکته چندان مهمی نیست، همان گونه که بسیاری‌مان تفاوتی میان ویروس کرونای جدید (سارس‌کو2) و بیماری ناشی از ابتلا به آن یعنی کووید-۱۹ قائل نیستیم، اما بی‌اطلاعی‌مان از چگونگی انتقال ویروس اچ آی وی و فرجام این بی اطلاعی، نکته‌ای قابل تامل و چه بسا ترسناک است که باید رفع شود.
از این رو بر نگران کننده بودن این نکته تاکید داریم که می‌دانیم نتیجه این بی اطلاعی می‌تواند ابتلا به بیماری‌ای باشد که سیستم ایمنی بدنمان را دچار مشکل می‌کند، تا جایی که می‌بایست از بیماری‌های ساده نیز در هراس باشیم و از مراقبت از سلامتی مان یک لحظه هم غفلت نکنیم. شرایطی که در یکسال اخیر با کرونا در حال تجربه اش هستیم و اعصاب و روانمان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
با این توضیحات (که شاید بیش از اندازه ساده سازی شده و با ماهیت بیماری ایدز همخوانی کاملی ندارد)، احتمالا پی برده اید که چرا می‌گوییم کرونا به خدمت ایدز آمده است. ویروسی که در کنار همه مصیبت هایش، فضایی فراهم آورده که درک کنیم مبتلایان به ایدز چه می‌کشند. افرادی که برخی مان به سادگی به ایشان انگ می‌زنیم تا جایی که مجبور می‌شوند بیماری شان را کتمان کنند، همان گونه که به مبتلایان به کووید ۱۹ انگ می‌زدیم و می‌زنیم!
آفتی بزرگ در مسیر کنترل شیوع بیماری‌های واگیر که ظاهرا اگر کرونایی در کار نبود، به هیچ وجه توان دیدنش را نداشتیم، همان گونه که نمی‌دانستیم دانش، یکی از راه‌های جلوگیری از ابتلاست و تا اطلاعات مان درباره بیماری‌ها بالا نرود، نمی‌توان به عدم ابتلا به آن‌ها اطمینان داشت. کاری که کرونا مجبورمان کرده به انجامش برسانیم و تصور نکنیم که مصون هستیم و مرگ فقط برای همسایه است.
باوری که در ماه‌های ابتدایی شیوع ویروس کرونا در چین و بعد سرایت آن به برخی کشور‌های مجاورش، به شدت در ذهن و جانمان رخنه کرده بود تا جایی که از استهزای چینی‌ها و تغذیه شان ابایی نداشتیم و فکر می‌کردیم بیماری در همان جا خواهد ماند، فارغ از آنکه جهان بیش از آنچه تصور می‌کردیم در هم تنیده است و نقطه شروع هیچ بیماری‌ای اهمیت ندارد و آنچه مهم است، چگونگی مقابله با آن و نابودی اش است.
این شاید مهم‌ترین درسی است که کرونا به بشریت داده است. درسی که بلای کرونا برایمان به همراه داشته و اگر آن را به خوبی فرا بگیریم، احتمالا شیوع بسیاری از بیماری‌ها کاهش خواهد یافت. از سرماخوردگی و امثال آنفلوانزا گرفته تا بیماری‌های دیگر که بسیاری شان با مراقبت‌ها و پرهیز‌های ساده، قابل اجتناب هستند، حتی اگر امثال ایدز باشند که سالهاست در وضعیت دنیاگیری قرار دارد، اما کمتر جدی گرفته می‌شود، تا جایی مه نتوانسته ایم هاله نامناسبی که پیرامون آن شکل گرفته را پس بزنیم و سد راه آموزش پیشگیری از آن نشویم.
رویدادی که ممکن است دنیاگیری کووید ۱۹ به کمک رقم خوردنش بیاید. جهان شمول شدن بلایی که برای خلاصی از آن می‌بایست همه جهانیان دست به دست هم دهند و این یگانه امیدواری جهانیان برای تولید انبوه واکسن کرونا و توزیع آن در سراسر گیتی است چراکه تا این اتفاق رخ ندهد، کرونا از بین نخواهد رفت و تا از بین نرود، همه جهان تحت تاثیر بلایای ناشی از آن است.
چیزی شبیه شعاری که دست اندرکاران سازمان بهداشت جهانی به عنوان شعار امسال روز جهانی ایدز انتخاب کرده اند؛ «همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک» مسیری که خلاصی بشریت از کرونا هم به واسطه طی کردن آن رقم خواهد خورد، که اگر این گونه شود، می‌توان امیدوار بود رهایی از ایدز نیز با فرمولی مشابه رقم بخورد.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: محدودیت های کرونایی محسن فخری زاده پروتکل الحاقی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها ویروس کرونا کووید19 ایدز روز جهانی ایدز اچ آی وی محدودیت های کرونایی محسن فخری زاده پروتکل الحاقی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها بسیاری مان بیماری ها بیماری ای کووید ۱۹ تا جایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۵۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پورحمیدی تحت فشار الماس شد!

به گزارش ورزش سه، حسین پورحمیدی گلر تیم تراکتور در بازی با ذوب آهن نمایش خیره‌کننده ای در ضربات پنالتی داشت و زمینه صعود سرخپوشان تبریز به مرحله یک چهارم نهایی را فراهم کرد.

پورحمیدی در جریان بازی با ذوب آهن فشار چندانی تحمل نکرد و با توجه به اینکه نبض بازی در اختیار تراکتور بود چالش جدی تجربه نکرد و روی گل دریافتی هم مقصر نبود.

او که در هفته های اخیر با هواداران تراکتور چالش های سختی را پشت سر گذاشته بود در پایان نیمه نخست سجده شکر کرد و فشاری که تحمل می‌کرد را عیان کرد، کلین شیت در نیمه نخست فشارها را تاحدود زیادی از روی برداشت تا در ادامه بازی راحت تر به میدان برود.

به غیر گلی که اسلامی به ثمر رساند او در روند بازی شرایط خوبی را تجربه کرد و تا پایان مسابقه گلی دریافت نکرد و در ضربات پنالتی هرچه که داشت را ارائه کرد تا ستاره زمین باشد!

او در تشخیص مسیر پنالتی فوق‌العاده عمل کرد و حتی روی توپ‌هایی که به گل تبدیل شد هم مسیر درست را تشخیص داد اما شدت و دقت ضربه مانع مهار توپ شد.

پورحمیدی 3 پنالتی مهار کرد و آرامش زیادی به ضربه زننده های تراکتور منتقل کرد و این تیم را در شرایط پیروزی و آمادگی روحی روانی برای صعود قرار داد، اوج هنرنمایی او روی ضربه چیپ علیاری بود که پس از شیرجه زدن با تمرکز بالایی که داشت مسیر خود را تغییر داد و تاثیر روی توپ باعث شد تا ضربه مهاجم ذوب آهن به تیرک برخورد کند و تبدیل به گل نشود.

پورحمیدی در انتهای مسابقه مرد اول تیم تراکتور بود و بازیکنان این تیم از عملکرد او تقدیر کردند، او پس از پایان بازی بابت فشارهایی که تحمل کرده بود مصاحبه نکرد اما همه چیز برایش تغییر کرده است، او با اعتماد به نفس بالا و شرایطی متفاوت مقابل استقلال در یادگار به میدان خواهد رفت.

دیگر خبرها

  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • لزوم ساماندهی وانت‌های میوه فروشی در سنندج
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • مدیران نگاه عابربانکی را از شهرداری‌ها بردارند
  • قوانین جدید دریافت گواهینامه در سال ۱۴۰۳/ پایان خدمت الزامی نیست
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • پورحمیدی تحت فشار الماس شد!