Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@05:02:56 GMT

علت اصلی درد پهلوی چپ و کمر چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۸۱۷۲۶

علت اصلی درد پهلوی چپ و کمر چیست؟

درد کلیه چپ، ممکن است هیچ ارتباطی با کلیه ها نداشته باشد. درد ممکن است از اندام ها و یا از بافت مجاور باشد.

به گزارش برنا، درد کلیه با نام پزشکی Renal pain نیز شناخته می شود. کلیه های شما در هر دو طرف ستون فقرات ، در زیر قفسه سینه و دنده ها می باشند. کلیه پهلوی چپ، کمی بالاتر از کلیه پهلوی راست قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اندام های لوبیایی شکل، به عنوان بخشی از سیستم ادراری ، مواد زاید بدن شما را تصفیه می کنند.

آنها وظایف دیگری نیز به عهده دارند. به عنوان مثال، کلیه  های شما، هورمونی تولید می کنند که فشار خون را کنترل می کند.

درد کلیه چپ، شبیه به دردی تیز یا دردی کسل کننده در پهلوی چپ شما احساس می شود. شما ممکن است در قسمت فوقانی کمر خود درد داشته باشید ، یا درد به شکم شما کشیده شود. درد کلیه به دلایل زیادی می تواند اتفاق بیفتد. اکثر مشکلات مربوط به کلیه ، با درمانی جزئی یا بدون درمان برطرف می شوند، اما مهم است که مراقب علائم دیگر باشید و بدانید چه زمانی به پزشک مراجعه کنید.

درد کلیه چپ، ممکن است هیچ ارتباطی با کلیه ها نداشته باشد. درد ممکن است از اندام ها و یا از بافت مجاور باشد:

درد عضلانی آسیب به عضلات یا به ستون فقرات درد عصب درد مفصل یا آرتروز آسیب دنده مشکلات لوزالمعده یا پانکراس مشکلات گوارشی (معده و روده)

اجازه دهید نگاهی دقیق به برخی دلایل احتمالی درد شما داشته باشیم. بسیاری از شرایط معمول که باعث درد کلیه می شوند، فقط روی یک کلیه می توانند تأثیر بگذارند.

کمبود آب بدن

عدم نوشیدن آب کافی، می تواند باعث درد در یکی از کلیه ها یا هر دوی آنها شود. از دست دادن آب بدن از طریق تعریق، اسهال ، استفراغ یا ادرار بیش از حد اتفاق می افتد. شرایطی مانند دیابت نیز منجر به کم آبی بدن می شود.

کم آبی شدید یا مزمن، باعث تجمع مواد زاید در کلیه های شما می شود.

علائم عبارتند از:

درد یا ناراحتی در پهلو یا در کمر خستگی هوس های غذایی مشکل در تمرکز

درمان

آب زیادی بخورید تا بدن شما هیدراته باقی بماند. علاوه بر نوشیدن مایعات بیشتر، شما می توانید غذاهای سرشار از آب مانند میوه و سبزیجات تازه بخورید. در صورتی که قهوه و دیگر نوشیدنی های کافئین دار می خورید، آب بیشتری مصرف کنید.

مقدار آبی که شما نیاز دارید، به سن، آب و هوا، رژیم غذایی و دیگر عوامل بستگی دارد. رنگ ادرار خود را بررسی کنید تا میزان هیدراته بودن بدن خود را تخمین بزنید. زرد تیره به این معناست که احتمالاً شما به آب بیشتری نیاز دارید. دکتر رضا ولی پور متخصص اورولوژی، به چند روش درباره درمان فوری درد کلیه اشاره کرده اند که در صورت بروز دردهای خفیف می توانید از آنها استفاده کنید (https://dr-valipour.com/540)

عفونت

عفونت، یکی از دلایل عمده درد کلیه می باشد. عفونت مجاری ادرار (UTI) در مثانه یا در حالب (لوله ای که ادرار را از مثانه به خارج از بدن می رساند) اتفاق می افتد. عفونت زمانی رخ می دهد که باکتری ناسالم وارد بدن می شود. عفونت مجرای ادرار می تواند به یک کلیه یا هر دو کلیه ها گسترش یابد. عفونت کلیه، پیلونفریت نیز نامیده می شود.

زنان، به ویژه زنان باردار در معرض خطر بالاتری قرار دارند، چرا که زنان دارای حالب کوتاه تری هستند.

اگر درد کلیه چپ، به علت یک عفونت باشد، شما ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

درد کمر یا پهلو درد معده یا کشاله ران تب یا لرز حالت تهوع یا استفراغ تکرر ادرار درد یا سوزش به هنگام ادرار کردن ادرار کدر یا با بوی شدید خون یا چرک در ادرار

درمان عفونت کلیه

در صورت مشاهده هر یک از این علائم، فوراً به پزشک مراجعه کنید. برای عفونت کلیه، درمان بسیار مهم است. شما احتمالاً به آنتی بیوتیک نیاز خواهید داشت. اگر این عفونت بدون درمان باقی بماند، می تواند به کلیه ها آسیب برساند.

سنگ های کلیه

سنگ های کلیه، بلورهای کوچک و سختی هستند که درون کلیه ها جمع می شوند. شایع ترین آنها، از نمک و مواد معدنی همچون کلسیم ساخته شده اند. سنگ های کلیه، لیتیازیس کلیوی نیز نامیده می شوند. سنگ کلیه، به هنگام حرکت یا عبور از بدن از طریق ادرار می تواند باعث ایجاد درد شود. شما ممکن است در کلیه و یا دیگر نواحی احساس درد کنید. این علائم شامل:

درد شدید در پشت و پهلو درد شدید در معده یا کشاله ران درد در هر دو بیضه یا یکی از آنها (برای مردان) تب یا لرز حالت تهوع یا استفراغ درد به هنگام ادرار وجود خون در ادرار (صورتی، قرمز یا قهوه ای رنگ) ادرار کدر یا با بوی شدید مشکل در ادرار کردن

درمان سنگ کلیه

سنگ کلیه می تواند بسیار دردناک باشد، اما معمولاً مضر نمی باشد. اکثر سنگ های کلیه نیاز به درمان جزئی با داروهای مسکن دارند. نوشیدن مقدار زیادی آب به عبور سنگ کمک می کند. درمان پزشکی شامل تجویز داروهای سنگ شکن یا از امواج صوتی و عمل لیزر سنگ کلیه برای کمک به شکستن سنگ های کلیه استفاده می شود.

کیست های کلیه

کیست، کیسه ای گِرد و پر از مایع است. کیست های کلیه ساده در زمانی روی می دهند که یک کیست یا تعداد بیشتری در کلیه ها شکل گرفته باشند. کیست های ساده، سرطانی نیستند و به طور معمول علایمی ندارند.

در صورتی که کیست خیلی بزرگ شود، شما ممکن است احساس درد کنید. همچنین در صورت عفونت یا ترکیدن کیست، ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید. یک کیست کلیه می تواند باعث درد و علائمی از این قبیل شود:

تب درد تیز یا کسل کننده در پهلو یا پشت درد بالای معده (شکم)

یک کیست کلیه می تواند موجب عارضه ای دردناک شود که هیدرونفروز نامیده می شود. این اتفاق زمانی می افتد که کیست، جریان ادرار را مسدود و کلیه را متورم کند و منجر به هیدرونفروز کلیه شود.

درمان کیست کلیه

اگر شما یک کیست بزرگ دارید، پزشک ممکن است روش های ساده ای را برای از بین بردن آن توصیه کند. این روش ها شامل استفاده از یک سوزن بلند برای تخلیه آن  است. این کار معمولاً تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام می شود. پس از آن، برای جلوگیری از عفونت، شما به مصرف آنتی بیوتیک نیاز دارید.

در صورت مشاهده هر یک از این علائم، فوراً به پزشک مراجعه کنید. برای عفونت کلیه، درمان بسیار مهم است. شما احتمالاً به آنتی بیوتیک نیاز خواهید داشت. اگر این عفونت بدون درمان باقی بماند، می تواند به کلیه ها آسیب برساند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رابطه جنسی زنان سکته قلبی مردان مشکلات شما ممکن سنگ های کلیه عفونت کلیه سنگ کلیه یک کیست کلیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۱۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندرم ناخن زرد چیست؟

سندرم ناخن زرد (Yellow Nail Syndrome) یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست‌ و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.

به گزارش ایسنا، این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که باعث می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک - اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان - این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی - سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تروئید -  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک - سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

درمان سندرم ناخن زرد

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کشت خانگی سبزیجات با مایعی غیر قابل آشامیدنی
  • فال محمدرضا پهلوی هنگام افتتاح آرامگاه جدید سعدی | تصویر
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • (ویدئو) تنها فیلم با صدای رضا شاه پهلوی بعد از ۹۰ سال؛ صدای واقعی رضاخان را بشنوید!
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • اقامتگاه ییلاقی پادشاهان قاجار و پهلوی اینجاست