Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: این استان طی 12 سال خشکسالی 600 تا 700 میلی‌متر کمبود بارش دارد و این بدان معنا است که چهارمحال و بختیاری بیش از یک سال زراعی بارشی نداشته و سطح آب تا این اندازه پایین رفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ کشور ایران چندین سال است که با خشکسالی دست به گریبان بوده و چهارمحال و بختیاری هم که روزگاری تامین کننده 10 درصد آن کشور بود از این امر مستثنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
با توجه به اینکه 90 درصد آب شرب مردم چهارمحال و بختیاری از آب‌‌های زیرزمینی تامین می‌شود و با توجه به تغییر شکل بارش‌ها از برف به باران سطح آب‌های زیرزمینی پایین رفته است، درحالی که برخی از دشت‌های این استان در حالت بحران قرار دارند، برخی به‌طور کامل خشکیده و از رده خارج شده‌اند، به این ترتیب بحران آبی در این استان به وضوح دیده می‌شود.
 
این درحالی است که در سال زراعی جدید هم با گذشت دو ماه از پاییز هنوز شاهد بارش به‌صورت برف نبودیم و باران، غالب بارش‌ها را به خود اختصاص داده است.
 
مهران چراغپور مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: از ابتدای مهرماه تا امروز (12/9/1399) میانگین وزنی بارش‌ها در کل استان 127 میلی‌متر بوده است که نسبت به دوره مشابه بلندمدت 21 درصد افزایش را نشان می‌دهد.
 
وی با بیان اینکه بارش باران اگر به‌صورت ملایم و مدت‌دار صورت گیرد جذب آب بالا رفته و می‌تواند باعث تغذیه سفره‌های زیرزمینی شود ادامه داد: این درحالی است که اگر بارش با شدت و رگباری صورت گیرد، به دلیل پوشش آسفالت بیشتر قسمت‌ها و ایزوگام پشت بام‌ها، درصد بالایی از آب به‌صورت روان‌آب از دسترس خارج شده و از استان بیرون می‌رود و خوشبختانه بیشتر بارش‌های روزهای اخیر مفید بوده و تغذیه‌کننده سفرهای زیرزمینی بودند.
 
چراغپور خاطرنشان کرد: تا این زمان 22 درصد بارش‌های سال زراعی را دریافت کردیم، اما 78 درصد از بارش‌ها باید تا شهریور سال 1400 اتفاق بیوفتد تا به حد نرمال برسیم.
 
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: اینکه امسال میزان بارش‌ها از مدت مشابه بلندمدت بالاتر است نشانه آن نیست که کمبود آب وجود ندارد زیرا پیش‌بینی بارش‌ها تا پایان پاییز نرمال و کمتر از نرمال است و برای زمستان هم بارش‌ها به همین شکل بوده و تا بهمن‌ماه پیش‌بینی بارش آنچنان خوبی نداشته و کمتر از نرمال خواهد بود.
 
وی اضافه کرد: شدت کمبود آب در تابستان بستگی به سیستم‌هایی دارد که به استان وارد می‌شود و از آنجایی که هنوز در خصوص بارش‌های بهاری پیش‌بینی صورت نگرفته است بنابراین می‌توان امیدوار بود که باندگی‌های خوب در ایام بهار کمی از بحران آبی در تابستان بکاهد.
 
چراغپور با اشاره به کمبود آب در سال‌های گذشته افزود: این استان تا به امروز 12 سال است که با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند و لازم است میانگین وزنی بارش در یک سال زراعی در چهارمحال و بختیاری به 580 میلی‌متر برسد.

وی افزود: این استان طی سال‌های گذشته حدودا 600 تا 700 میلی‌متر کمبود بارش دارد و این بدان معنا است که چهارمحال و بختیاری بیش از یک سال زراعی بارشی نداشته و سطح آب تا این اندازه پایین رفته است.
 
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: هر چقدر هم بارندگی‌ها خوب باشد کمبودهای سال‌های قبل، قابل جبران نخواهد بود و ما همچنان با کمبود آب مواجه هستیم.
 
وی تاکید کرد: برای جبران کمبود بارش‌ها لازم است چندین سال بارش‌های بالای نرمال و به‌صورت برف داشته باشیم تا سفره‌های زیرزمینی تقویت شده و به این ترتیب امید به جبران 12 سال خشکسالی را داشته باشیم.


 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری کمبود بارش سال زراعی کمبود آب میلی متر بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۸۴۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه

وحید طهماسبی گفت: در بازدید‌های صورت گرفته آفت ملخ‌ها به مزارع کشاورزی روستای لندی حمله کرده و در حال گسترش است.

مدیر جهاد کشاورزی اردل افزود: پایش مزارع گندم و جو برای مقابله با افت ملخ‌ها انجام شد.

بیشتر بخوانید

مبارزه با آفت ملخ در هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری

وی اظهار کرد: کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و مرکز جهاد کشاورزی میانکوه در حال رصد و پایش این مناطق هستند و هر جایی که جمعیت به حدی برسد در همان محل کانون کوبی می‌شوند یعنی در همان نقطه سم پاشی صورت می‌گیرد.

طهماسبی ادامه داد: این آفت ابتدا از منابع طبیعی شروع به خسارت می‌کند و بعد وارد مزارع می‌شود و مدام میزبان عوض می‌کند و به همین دلیل میزان خسارت دقیق آن مشکل است و مناطق بعدی نقاطی است که در مجاورت کانون‌ها قرار دارد و بسته به میزان خوش خوراکی میزبان متغیر است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • چهارمحال و بختیاری از سه‌شنبه تحث تاثیر سامانه بارشی است
  • هشدار هواشناسی برای خودداری از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • رخ نمایی رنگین کمان در آسمان شهرکرد پس از بارش باران + فیلم
  • کمبود سرانه فضای آموزشی چهارمحال و بختیاری
  • خروج تدریجی سامانه بارشی از گلستان تا فردا/ثبت بارش ۱۱۹ میلی متری در شیرآباد
  • میزان بارندگی در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد/ بیشترین بارش‌ها برای فرخشهر