Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای‌عالی امنیت ملّی با بیان اینکه امروز هیچ عاملی به اندازه تردید، تنش‌زا نیست، تصریح کرد: برخی می‌گویند دشمن را تحریک نکنید تا تنش ایجاد نشوند. باید گفت چه چیزی دشمن را تحریک می‌کند؟

به گزارش مشرق، سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عصر امروز (پنجشنبه ۱۳ آذر) در بزرگداشت مجازی شهید محسن فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای کشورمان که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران برگزار شد، گفت: شاید در چنین جلسه‌ای که برای بزرگداشت این شهید بزرگوار برگزار می‌شود، این پرسش، پرسش مهمی باشد که چرا در جهان امروز با این همه ادعا درباره آزادی، تمدن و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. دانشمندان هدف تروریست‌ها قرار می‌گیرند.

شعار بازار آزادشان گوش فلک را کر کرده، امّا مانع تراکنش مالی می‌شوند!

وی با بیان مردم ما و مردم دنیا با تناقض‌هایی که بین شعارها و رفتارهای غرب هست، آشنا هستند، گفت: کسانی که شعار بازار آزاد آن‌ها گوش فلک را کرد کرده است، اگر در آن سوی جهان، دو نفر بخواهند تراکنش مالی انجام دهند، این کار باید با موافقت آن‌ها انجام شود.

بیشتر بخوانید: چرا اسامی دانشمندان در قطعنامه‌ها مطرح و بعد ترور می‌شوند؟

جلیلی افزود: مردم ما به‌خوبی شاهد هستند کسانی که شعار آزادی و لیبرال دموکراسی را مطرح می‌کنند، از رژیم‌ها و افرادی که جزء مرتجع‌ترین رژیم‌ها و افراد هستند حمایت می‌کنند. کسانی که در زمینه اشغال، تجاوز و کشتن انسان‌های بیگناه سرآمد هستند، الگوی دولت‌های غربی‌ می‌شوند.

وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: دولتمردان غربی بارها ادعا کرده‌اند که در غرب آسیا تنها رژیم صهیونیستی نمونه لیبرال دموکراسی است.

مدعیان تمدن، دانشمندان را ترور می‌کنند

عضو شورای‌عالی امنیت ملّی در ادامه گفت: موضوع مهم این است که یکی از ادعاهای تمدن غرب این است که از قرون وسطی عبور کرده ایم و دورانی که دانشمندان محاکمه می‌شدند، به‌سر آمده است. این ادعا در حالی است که امروز و در سال ۲۰۲۰ شاهد هستیم همین‌ها رفتاری دارند که روی قرون وسطی را سفید کرده‌اند. همین‌ها در رفتارهای خودشان محدودیت‌هایی را به دانشمندان اعمال می‌کنند که بی‌سابقه است. اگر دست‌شان برسد، دانشمندان را بازداشت می کنند، و همین کسانی که ادعای تحقق نظام نوین جهانی دارند، دانشمندان را در لیست سیاه قرار می‌دهند.

جلیلی ادامه داد: مردم جهان شاهد هستند در فهرست سیاه برخی سازمان‌های بین‌المللی، دانشمندان قرار می‌گیرند نه کسانی که بهره‌ای از علم نبرده اند. از آن بدتر دنیا شاهد است همان کسانی که آن‌ها را در فهرست سیاه قرار داده‌اند، توسط تروریست‌ها مورد هدف قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به وجود اسم شهید فخری زاده در لیست سیاه سازمان‌های بین‌المللی گفت: در نهایت هم این شهید بزرگوار توسط تروریست‌ها مورد هدف قرار گرفت. ترور را هم خودشان معنی کرده‌اند که یعنی حد اعلای ترساندن. تمام تلاش‌شان این است که دانشمندان ما را بترسانند. اینکه چرا این کار را می‌کنن، پرسش مهمی است که در مراکز علمی باید مورد کاوش قرار بگیرد. سؤال ان است که چرا در این عصر، رفتار قرون وسطایی را در شکل ترور نشان می‌دهند.

جلیلی در پاسخ گفت: غربی‌ها می‌دانند که امروز اگر قدرتی به‌دست آورده‌اند مرهون علم و دانش است. می‌دانند علم است که برای آن‌ها در عرصه‌هایی قدرت را ایجاد کرده است. طبیعی است بر این مبنا می‌خواهند قدرتی که دارند را در خودشان منحصر کنند و اجازه ندهند کسانی دیگر قدرتمند شود.

وی ادامه داد: اینکه آن‌ها خودشان را در موضع رهبری جهان قرار می‌دهند برای این است که احساس می‌کنند قدرتی دارند و این، منطقی قدیمی است و موضوع جدیدی نیست. علّت این روحیه را هم قرآن مطرح کرده است، علّت این است که استکبار می‌خواهد انحصار در خودش باشد.

دبیر سابق شورای‌عالی امنیت ملّی با اشاره به موضوع هسته‌ای کشورمان گفت: در همین موضوع هسته ای در NPT می‌گویند این چند کشور سلاح هسته‌ای را که نامشروع است داشته باشند و سایر کشورهایی که می‌توانند داشته باشند را نیز این چند کشور تعیین کنند. 

تحریم‌های ثانویه در زمان اوبامای مؤدب و باهوش وضع شد

جلیلی با اشاره به رجزخوانی‌های ترامپ گفت: فرد قبلی هم که او را باهوش و مؤدب می‌خواندند، در سند امنیت ملی آمریکا بیان می‌کند که ایالات متحده باید بتواند رهبری جهان را نه‌تنها اکنون بلکه تا یکصد سال آینده هم حفظ کند. چه کسی این حق را به او داده است؟ چرا ایالات متحده برای یکصد سال آینده هم باید رهبر جهان باشد؟ ناشی از همین منطق است که تحریم‌ها علیه ملّت ایران از همان زمان تشدید شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تحریم‌های ثانویه را مورد اشاره قرار داد و گفت: تحریم ثانویه یعنی اینکه نه‌تنها من با کشوری که با او مخالف هستم رابطه برقرار نمی‌کنم، بلکه کشور ثالثی هم که بخواهد با آن کشور رابطه داشته باشد را تحریم می‌کنم. خب تحریم ثانویه از چه سالی شروع شد؟  این تحریم‌ها زمان اوباما کلید خورد. بنابراین این‌ رفتارها منحصر به فردی مثل ترامپ نیست.

جلیلی ادامه داد: در چنین فضایی است که افرادی بلند می‌شوند که منکر علم نیستند و علم را قدرت می‌دانند، امّا این رهبری را نمی‌پذیرند و این نوع سلطه و انحصار را نمی‌پذیرند. این افراد به حکم آیه  «قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا»، می‌گویند شما چنین اجازه‌ای ندارید و اینطور نیست که فقط شما قدرتمند باشید. دانشمندان مؤمنی که علم را جهت می‌دهند نه در جهتی که دشمنان می‌خواهند. عبودیت را برای خدا می‌دانند و استقامت می‌کنند. این‌ها کسانی هستند که نه تهدید می‌شوند نه تطمیع و نه فریب تزویر دشمن را می‌خورند.

تهدید و تطمیع در شهید فخری‌زاده اثر نمی‌کرد

وی با بیان اینکه شهید فخری‌زاده سال‌ها در معرض تهدید بود، امّا در او اثر نمی‌کرد، تصریح کرد: این انسان‌ها ارشمند هستند، چون لحظه ای دچار تردید نمی‌شوند. این‌ها مردان رشید عصر ما هستند که مصداق تعبیری هستند که خدا در قرآن درباره اصحاب کهف به‌کار می‌برد. اینان هستند که نمی‌پذیرند کسی بگوید برای صدسال آینده رهبری آینده جهان از آنِ ماست. آن‌ها نمی‌ترسند، نگران نمی‌شوند و می‌ایستند و حرکت بزرگی را شروع می‌کنند. این حرکت آنقدر ارزشمند است که دشمن چاره‌ای ندارد جز حذف آن عنصر، چرا که با ملتی مواجه است که نمی‌ترسد و نمی‌تواند آن‌ها را تطمیع کند و فریب و تزویر هم کارساز نیست. 

عضو شورای‌عالی امنیت ملّی با بیان اینکه برخی صحبت از تنش‌زدایی مطرح می‌کنند، گفت: امروز هیچ عاملی به اندازه تردید، تنش‌زا نیست.

وی تصریح کرد: برخی می‌گویند دشمن را تحریک نکنید تا تنش ایجاد نشوند. باید گفت چه چیزی دشمن را تحریک می‌کند؟ اینکه دشمن احساس کند می‌تواند حقوق شما را زیر پا بگذارد، این تحریک‌زا است یا زمانی که دشمن احساس کند تعرض به شما هزینه دارد؟ اگر دشمن احساس کرد که تعرض به شما هزینه ندارد، این تنش‌زا است.

جلیلی با بیان اینکه امروز هیچ عاملی به اندازه تردید در دفاع ملت، موجب تنش نخواهد شد، تصریح کرد: اگر در دفاع از منافع مردم، تردید شد، طمع دشمن افزایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: پاسخ ندادن به دشمن است که او را جری‌تر می‌کند و تهدیدهای بیشتری را متوجه منافع و امنیت ما می‌کند. اگر برای رفتارهای تهدیدزای دشمن، هزینه ایجاد نشود، او هر روز تهدید جدیدتری را متوجه ما می‌کند.

عضو شورای‌عالی امنیت ملّی در ادامه گفت: این دشمنی است که می‌گویند باید با آن توافق کنیم. یک زمانی در همین موضوع هسته‌ای توافق برای چه بود؟ برای این بود که دشمن از ایذا و اذیت و مزاحمت دست بردارد و تحریم ها را بردارد. بعد گفتند اصلاً هدف از مذاکره، رفع تحریم نبوده؛ هدف از مذاکره، امنیت بوده است، می‌خواستیم موضوع هسته‌ای امنیتی نباشد. اینکه دانشمندان شما فعالیت ‌صلح‌آمیزی را زیر نظر آژانس داشته باشند، چه تهدید امنیتی بود؟

رئیس سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان درباره تزویر آمریکایی‌ها در برجام گفت: در بند ۵ برجام آمده که اگر می‌خواهید همین فعالیت علمی و تحقیق و توسعه را راجع به فلان موضع علمی داشته باشید، صرفاً‌ باید آن را در نطنز انجام دهید. درواقع آن‌ها می‌گویند این کار را بکنید تا اگر خواستیم، بتوانیم در آن اخلال ایجاد کنیم! اگر در جاهای مختلف تحقیق و توسعه علمی داشته باشید، کار من سخت می‌شود و نمی توانم قوای تروریستی خود را به همه جا بفرستم. ایران این فعالیت‌ها را صرفاً در تأسیسات نطنز انجام دهد تا وقتی که این فعالیت‌ها در یک جا متمرکز شد، عناصر خرابکار خودش را می‌فرستد و در آن‌جا خرابکاری صورت می‌دهند. دیدید که چند وقت پیش این اقدام را انجام دادند.

جلیلی ادامه داد: غربی‌ها می‌گویند تحقیق و توسعه شما نباید به فوردو برود، چرا؟ چون در زیر زمین است و نمی‌توان آن را بمباران کرد. این استدلال دشمن در سال ۲۰۲۰ است. در توافق با ما، این را می‌خواهند. شما باید ظرفیت‌های خود را در یک نقطه متمرکز کنید و بعد همان جا را مورد هدف قرار می‌دهند. می‌گویند نباید به فوردو بروید چون زیر کوه است. این رفتاری است که دشمن انجام می‌دهد. 

وی با بیان اینکه علی‌رغم همه تلاش‌های دشمن، دانشمندانی در کشور وجود دارند که نگران نیستند و حرکت خود را با شتاب ادامه می‌دهند، گفت: این یک انقلاب علمی در سطح جهان است که کسانی نه تطمیع می‌شوند و نه می‌ترسند. این همان موضوعی است که در بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظّم انقلاب بر روی آن تأکید می‌کنند و می‌فرمایند که امروز سنگ بنای یک انقلاب علمی ایجاد شده است.

جلیلی ادامه داد: شهیدان ما یک انقلاب در علم ایجاد کردند و به علم یک بُعد جدید بخشیدند و آن، جهت الهی است که علم را در جهت منافع ملت‌های مستضعف پیش می‌برد نه مستکبران. آن‌ها این انقلاب علمی را ذیل انقلاب اسلامی رقم زدند.

وی افزود: دانشمندانی مثل فخری‌زاده، شهریاری، رضایی‌نژاد، علیمحمّدی و احمدی روشن ایستادند و نترسیدند و علم را جهت دادند. علم را در جهت و مسیر  متعالی برای بشریت قرار دادند، در جهت منافع ملت‌های محروم نه یک مشت مستکبر قلدری که از هیچ جنایتی ابا ندارند.

عضو شورای روابط خارجی کشورمان با اشاره به کتاب یکی از نویسنده‌های صهیونیستی که به فارسی هم ترجمه شده است گفت: در این کتاب بیان می‌کند که بحث ما این بود که چگونه مانع این دانشمندان و فعالیت‌های علمی آن‌ها شویم؟ جالب است که می‌گوید برخی گفتند تأسیسات آن‌ها را بزنیم و برخی دیگر گفتند که انسان‌ها را بزنیم. استدلال آن‌ها این بود که انسان‌ها فضا را عوض می‌کنند و هر کدام می‌توانند تأثیرگذار باشند. تأسیسات را می‌توانند دوباره ایجاد کنند، امّا یک انسان بزرگ فضا را متفاومت می‌کند. 

جلیلی تصریح کرد: اینجاست که رهبر معظّم انقلاب در همین بیانیه گام دوم می‌فرمایند به‌پا خیزید و دشمن کینه توز را که از این جهاد علمی بیمناک است ناکام سازید. امروز نگرانی دشمن از این انقلاب علمی است.

وی با بیان اینکه شهدای ما علم را برای امنیت مردم می‌خواستند و دانشمندان ما اجازه نمی‌دهد علم مانع تأمین امنیت بشود و از علم برای نا امنی استفاده شود، گفت: کسانی که فکر می‌کنند این حرکات علمی و دانش هسته‌ای نمی‌تواند برای منافع ملی مفید باشد، اشتباه می‌کنند، چرا که خاکریز اول جهاد علمی، دانش هسته‌ای است و دفاعی که امروز از حقوق هسته‌ای می‌کنیم دفاع از همه حقوق ملت و دفاع از امنیت کشور است چرا که اگر این خاکریز بشکند، دشمن در سایر خاکریزها طمعمی‌کند.

جلیلی تصریح کرد: دشمن اگر بتواند خرمشهر را بگیرد و با مقاومت جانانه مواجه نشود، تا شهرهای دیگر پیش می‌آید. بنابراین دانشمندان ما فقط از حق هسته‌ای دفاع نمی‌کردند بلکه از سایر موضوعات از جمله امنیت کشور دفاع می‌کردند. به‌همین دلیل دشمن بلافاصله مسائل دیگر مثل موشکی را پیش کشید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه این حرکت بزرگ و این میراث بزرگ را باید حفظ کرد، گفت: امشب در اولین شب جمعه ای که این شهید، میهمان اباعبدالله الحسین علیه‌السلام است، دور هم جمع شده‌ایم که به او بگوییم راه تو را ادامه می‌دهیم. مطابق آیه قرآن، شهید فخری‌زاده هم برای ما پیامی دارد و پیام او، بشارت است.

جلیلی ادامه داد: شهید فخری‌زاده پیام بشارت می‌دهد به کسانی که به او ملحق نشده‌اند که «لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ»؛ نترسید و نگران نباشید، و این پیام، پیام بسیار امیدبخشی است. 

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید محسن فخری زاده سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شهید فخری زاده هیچ عاملی به اندازه جلیلی ادامه شهید فخری زاده موضوع هسته ای دشمن را تحریک انقلاب علمی تحریم ها انسان ها تنش زا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۹۷۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهام در قراردادهای زاکانی با چینی‌ها/ عضو شورای شهر: هنوز تردید داریم که آیا این قراردادها منعقد شده است یا خیر؟

به گزارش خبرآنلاین، در روزهای گذشته قراردادهای شهرداری تهران با شرکت‌های چینی در حوزه حمل و نقل شهری حاشیه‌شاز شده است، حالا برخی معتقدند قراردادهایی که برای واردات واگن مترو یا اتوبوس‌های برقی امضا شده دارای ابهام هستند و شهرداری زاکانی باید ابهام این قرارددها را برطرف کند.

اختلاف شهرداری با وزارت کشور

اختلاف نظر درباره قراردادهای شهرداری تهران با چینی‌ها از مدت‌ها قبل شروع شده بود، به‌گزارش رسانه‌ها سال گذشته بود که شهردار تهران به همراه هیاتی پر تعداد به چین سفر کرد تا تکلیف ۶۳۰ واگنی را که در دوره ریاست جمهور سابق پرونده‌اش برای کلان‌شهر تهران باز شده بود را مشخص کند، شهردارتهران در سفر چند روزه خود به چین نه تنها آنگونه که اعلام شد قرارداد ساخت ۶۳۰ واگن را به ساخت بیش از ۷۰۰ واگن ارتقا داد بلکه پکیجی از وسایل نقلیه اعم از تاکسی، اتوبوس، موتورسیکلت را نیز در قراردادش با چینی‌ها وارد کرد. دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت به‌رغم اینکه پیش از این اعلام شده بود که کار ساخت واگن‌های مترو در چین آغاز شده، اما هنوز وزارت کشور تاییدیه نهایی را نداده و تا این تاییدیه نباشد کار ساخت واگن‌ها آغاز نمی‌شود.

ماجرا آن‌گونه که مدیران شهری نقل می‌کنند از آنجا شروع شد که وزارت کشور که کارفرمای این قرارداد است باید اسناد، مدارک و طراحی‌های واگن‌های جدید را بررسی و تایید کند، اما مدیران شهری معتقدند که سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نه تجربه لازم و نه نیروی کارشناسی دارد و به همین علت پیشنهاد تفویض اختیار بررسی قرارداد و نوع واگن‌ها به شرکت واگن‌سازی شهرداری تهران را دارند.

درهمین‌باره سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر در گفت‌وگو با ایلنا در پاسخ به این سوال که چرا در هفته‌های اخیر، وزارت کشور و مدیریت شهری پایتخت در موضوع تایید فنی واگن‌های وارداتی مترو که قرارداد خرید ۷۹۱ دستگاه از آن‌ها در سال گذشته میان شهرداری تهران و طرف‌های چینی منعقد شد، با چالش مواجه شده اند؟ گفته که: «به نظر می‌رسد نوعی اختلاف سلیقه‌ای بین وزارت کشور و شهرداری تهران درباره نحوه دخالت‌ها و تصمیم‌گیری‌های پیرامون موضوع واردات واگن مترو از چین ایجاد شده است و این اختلافات بیش از آن که به مساله تایید فنی ارتباط داشته باشد، به موضوعات ساختاری و نوع تعامل بین وزارت کشور و مدیریت شهری پایتخت ارتباط دارد.»

قراداد زاکانی با شرکت ساختمانی برای واردات خودروی برقی!

اما جدا از پرونده واردات واگن برای متروی تهران حالا قرارداد شهرداری تهران برای واردات اتوبوس برقی از چین با ابهام مواجه شده است، اواخر سال گذشته بود که معاون مالی شهرداری تهران از قرار خرید اتوبوس برقی شهرداری پایتخت با چینی‌ها پرده برداشت، لطف‌الله فروزنده دراین‌باره گفت که: «انعقاد قرارداد ۲۵۰۰ اتوبوس برقی ۱۲( متری)، ۲۷۵۰۰ هزار تاکسی انرژی نو، ۱۰ هزار ون و مینی‌بوس و ۱۵۰ هزار موتور سیکلت برقی نیز از دستاوردهای سفر شهردار به چین بود، که امیدوارم به امید خدا بتوانیم این محموله‌ها را هرچه سریع تر وارد کشور کنیم.»

شهردار تهران هم با اشاره به ارزان بودن اتوبوس‌های برقی چینی نسبت به اتوبوس‌های ایرانی تلاش کرد از اقدام خود برای انعقاد قرارداد با چینی‌ها دفاع کند: «زمانی که در این سفر بودیم، بررسی‌هایی صورت گرفت و مشخص شد که قیمت اتوبوس‌های برقی در کشور چین به مراتب پایین‌تر از قیمت تولیدکنندگان داخلی است، به طوری که کیفیت و قابلیت آنها بسیار مناسب بود اما قیمت آنها به مراتب کمتر از قیمت‌های اتوبوس‌های برقی داخلی بود.»

با این وجود مدتی قبل یاشار سلطانی، فعال رسانه‌ای در پایگاه خبری خود نوشت: ««یکی از مهم‌ترین موضوعات در این قرارداد اصرار بر ترک تشریفات و عجله برای امضای قرارداد با طرف چینی است. موضوعی که در مذاکرات رسمی شورای شهر به صراحت به آن اشاره می شود. اما شاید بزرگترین ابهام در قرارداد ۲ میلیارد یورویی علیرضا زاکانی و شهرداری تهران با طرف چینی انتخاب شرکت طرف قرارداد است.»

به‌گفته یاشار سلطانی: «این شرکت هیچ تخصصی در زمینه خودروهای برقی و حمل و نقل پاک ندارد و حالا قرار است ۲ میلیارد یورو از بیت‌المال مردم ایران به دست آنها سپرده شود تا با تامین خودروی برقی اندکی هوای پاک و کاهش ترافیک را برای تهران به ارمغان بیاورند.»

آن‌طورکه این فعال رسانه‌ای گفته عمده فعالیت این شرکت چینی در حوزه ساختمان سازی است و از متن این قرارداد برمی‌آید تضمین‌های لازم وجود ندارد و در صورت بروز اختلاف راه حل‌های حقوقی مناسب پیش‌بینی نشده است.

تنش در شورای شهر/ واگن‌های مترو چه زمانی از چین پرواز می‌کنند؟

افشای جزئیات قرارداد زاکانی با این شرکت چینی سبب‌ساز تنش در جلسه اخیر شورای شهر تهران شد، نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه «با این حجم از موضوعات مالی در قرارداد چین هنوز ابهاماتی وجود دارد که به آن پاسخ داده نشده است، گفت: «در مورد واردات وسایل حمل و نقل عمومی وعده‌های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاده است.»

جعفر تشکری هاشمی، دیگر عضو شورای شهر تهران، با تاکید بر اینکه هنوز متوجه نشدیم که در حوزه اتوبوسرانی اساسا با طرف خارجی قرارداد بستیم یا خیر؟ گفت: «باید صراحتا گفته شود که قرارداد به چه شکل بسته شده است و من به یاد دارم که شهردار در یکی از جلسات شورای شهر اعلام کرد که چهار ماهه اتوبوس‌ها را به تهران می‌آورد اما هنوز با گذشت زمان زیادی از این صحبت اصلا تردید دارم که قراردادی منعقد شده یا نه؟»

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران گفت: «جای سوال است که واگن‌های مترو از چین چه زمانی پرواز می‌کنند و به تهران می‌رسند تا ما به چشم ببینیم تا قلبمان مطمئن شود.»

مهدی عباسی عضو دیگر شورای شهر با اشاره به موارد منتشر شده از قرارداد چین گفت: «اگر اسنادی وجود دارد باید این اسناد به ما داده شود و اگر این ادعاها درست است باید به شورا گزارش دهیم. وظیفه شورا مشخص است وقتی شورا بدون پیوست دو میلیارد یورو مصوب می‌کند یعنی ما می‌خواهیم به شهرداری کمک کنیم و بنده نماینده مردم هستم و درست نیست از کنار یک قرارداد بزرگ بین‌المللی بگذریم و باید ناراحت باشیم از اینکه یک خبرنگار اسنادی را دارد که ما به عنوان عضو نداریم.»

بعد از انتقاد تنی چند از اعضای شورای شهر به قراردادهای شهرداری تهران با چینی‌ها هنگام سخنرانی علیرضا زاکانی برخی اعضا جلسه شورای شهر تهران را ترک کردند، به گزارش ایسنا همزمان با خروج قائمی، عباسی، امانی، اقراریان، شربیانی شهردار خطاب به آنها گفت: «بنشینید تا پاسخ سوالات‌تان را بدهم.» اما آنها بدون توجه به سخنان شهردار جلسه را ترک کردند و بعد از آن نیز سوده نجفی جلسه را ترک کرد.

ترک جلسه اتفاق خاصی نبود!

رییس شورای شهر تهران درباره علت ترک جلسه شورای شهر تهران توسط برخی نمایندگان توضیحاتی ارایه داد. مهدی چمران گفت: در جلسه روز ۹ اردیبهشت شورای شهر تعدادی از نمایندگان جلسه را ترک کردند که اتفاق خاصی نبود؛ زمانی که جلسه به بعد از ساعت ۱۲ کشیده می‌شود برخی از نمایندگان جلسه شورای شهر را ترک می‌کنند، گفت: اعضا ساعت ۱۲:۳۰ یا ۱۳ در کمیسیون جلسه دارند و در برخی از موارد خروج آنها به این دلایل است.»

او گفت: «جلسه طول کشید و قاعدتاً تعدادی از افراد جلسه را ترک کردند. اعضا نسبت به صحبت‌ها و کارهایی که انتظار داشتند شهردار انجام دهد، نیز ایرادات و بحث‌هایی را مطرح کردند؛ اختلاف نظرهایی وجود دارد که طبیعی است.»

قرارداد پنهان ممنوع

واکنش به قرارداد زاکانی با شرکت‌های چینی به مجلس شورای اسلامی هم کشیده شد، احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»

با این وجود علیرضا زاکانی بعد از حواشی ایجاد شده درباره قرارداد با برخی شرکت‌های چینی گفت: شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است و تأمین کننده خطوط مترو یک شرکت نظامی چینی است، شرکت هایی که قرارداد بستیم از شرکتهای معتبر به شمار می روند و بانک مرکزی به ما گفت امکان ندارد یکی از همین شرکت ها به ما خودرو بدهد. قرار شد چینی ها در ایران کارخانه بسازند، انتقال تکنولوژی انجام دهند، با شهرداری شریک شوند و یوزانس سه ساله بگیرند که این موضوع یک شیرینی و حلاوت دارد.

او گفت: «اگر این قرارداد پایدار شود ( که ضمانت نامه های آن برای پایدار شدن آمده است) تمام خودروهایی که قرارداد آن منعقد شده وارد شهر خواهد شد. قرارداد آن چیزی نیست که بتوان آن را جار زد. ایران هزار و یک دشمن دارد. یک عده نمی‌خواهند اتفاقی بیفتد. این کارها بر ضد امنیت کشور است و می‌خواهند این قرارداد را منحل کنند اما خوشبختانه نمی‌توانند. این را به مردم نوید می‌دهیم و تمام این وسایل حمل و نقل عمومی ضمانت نامه رسمی بانکی دارند.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901971

دیگر خبرها

  • حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم
  • (ویدئو) فراموش نکنیم که نمی‌توانیم هم اشغالگر باشیم و هم اخلاق مدار
  • ابهام در قراردادهای زاکانی با چینی‌ها/ عضو شورای شهر: هنوز تردید داریم که آیا این قراردادها منعقد شده است یا خیر؟
  • شک و تردید سالم است، اما در پزشکی می‌تواند خطرناک باشد!
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • مارکو وراتی خودش را به بارسلونا پیشنهاد کرده‌است
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • تعرض تحریک‌آمیز شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی+ عکس
  • پرسپولیس تردید ایجاد کرده، استقلال هوادارش را می‌کُشد!
  • ادعای کره جنوبی درباره ارتباط کره شمالی و جنبش حماس