Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون برنامه مدرسه علامه حلی با اشاره به اینکه مدارس سمپاد سکوی رشد دانش‌آموزان است، گفت: در هر پایه مدارس سمپاد سالانه ۱۵ هزار دانش‌آموز داریم و این ضعف عملکردی است که نمی‌توانند برای دانش‌آموزان مدارس سمپاد برنامه‌های تربیتی داشته باشند. - اخبار اجتماعی -

محمد تقی رجبی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی با بیان اینکه باید بررسی کنیم ریشه مهاجرت کجاست، اظهارا کرد: مدرسه، دانشگاه، خانواده و فضای عمومی جامعه هر کدام چه سهمی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وقتی دانشجو وارد دانشگاه می‌شود و مشاهده می‌کند استاد روی در اتاق خود نوشته است شرایط مورد نیاز دریافت توصیه‌نامه برای دانشگاه‌های سایر کشورها، جرقه مهاجرت اینجا زده می‌شود بنابراین باید بررسی کنیم دانشگاه تا چه اندازه مقوله مهاجرت را تقویت می‌کند و این سهم باید اندازه گیری شود.

معاون طرح و برنامه مدرسه علامه حلی گفت: سهم مدرسه و مسائل تربیتی و سهم جامعه در مهاجرت نخبگان را نیز باید اندازه گرفت، پالس‌هایی که از جامعه داریم تا چه اندازه مسئله مهاجرت را تداعی می‌کند؟ هنوز آمار دقیقی درباره سهم هر کدام از مواردی که به عنوان ریشه‌های مهاجرت نخبگان مطرح است، وجود ندارد.

رجبی با اشاره به اینکه آماری را آقای ایمان افتخاری بر اساس ارزیابی‌هایی که انجام داده بود، اعلام کرده است، ادامه داد: او سال‌ها در کمیته کشوری المپیاد ریاضی حضور داشت و اعضای تیم المپیاد ریاضی ایران از سال 1990 تا 2000 را که جامعه آماری حدود 60 نفر بودند، بررسی کرد؛ بخشی از آنها از مدارس سمپاد و بخشی از مدارس غیردولتی و دولتی بودند، این گزارش در سال 97 تهیه شد و از سال 2000 تا 2018 هر فردی که برای تحصیل به خارج رفته بود و قصد بازگشت به ایران را داشت، برگشته بود.

وی افزود: نتایج این بررسی نشان داد که بازگشت به کشور در میان دانش‌آموزان سمپادی المپیاد ریاضی بیشتر از دانش‌آموزان سایر مدارس بود چون احساس می‌کردند مدرسه و کشور در رشد دادن آنها تأثیر داشته است و اگر در مدرسه سمپاد امکان رشد نداشتند به موفقیت نمی‌رسیدند در حالیکه دانش‌آموز مدرسه غیردولتی می‌گوید برای این موفقیت، هزینه کردم یا دانش‌آموز مدرسه دولتی عادی می‌گوید با زحمات خودم به اینجا رسیدم و کسی برای من کاری انجام نداده است.

المپیادها ویترینی برای معرفی نخبگان به سایر کشورها!

معاون طرح و برنامه مدرسه علامه حلی درباره نحوه شناسایی نخبگان توسط سایر کشورها و فراهم کردن زمینه مهاجرت برای آنها متذکر شد: کشورهای دیگر دانش‌آموزان نخبه را از نتایج المپیادها شناسایی می‌کنند و وقتی ما دانش‌آموزان نخبه را به المپیادها می‌فرستیم، آنها در ویترین قرار می‌گیرند اما از سوی دیگر نتایج المپیادها غرور ملی برای ایران رقم می‌زند همچنین عرضه کردن نخبگان کشور در آوردگاه بین‌الملل تبعاتی هم دارد اما فعلاً کشور به این نتیجه رسیده است که باید در المپیادها موفق‌تر باشیم.

مدارس سمپاد سکوی رشد دانش‌آموزان

رجبی ادامه داد: مدارس سمپاد سکوی رشد دانش‌آموزان هستند تا در کنار سایر دانش‌آموزانی که سرعت یادگیری آنها بالاست، هم‌آموزی داشته باشند.

وی با اشاره به نقش مسائل تربیتی و پرورشی مدارس سمپاد در کاهش سهم مهاجرت نخبگان عنوان کرد: این اقدامات چند سالی است شروع شده و در تهران مدارس تیزهوشانی را داریم که اردوهای جهادی برگزار می‌کنند و دانش‌آموزان تیزهوش را به مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان می‌برند تا در بازسازی یا رنگ‌آمیزی مدارس نقش داشته باشند تا آنها بدانند تعهدی هم به این کشور دارند در حقیقت هدف این قبیل از برنامه‌ها این است که برای دانش‌آموز وابستگی در داخل کشور ایجاد و احساس مسئولیت در برابر کشور و هموطنان به او تزریق شود یا مثلاً برنامه‌هایی با تمرکز بر موضوع مهاجرت در برخی مدارس سمپاد برگزار می‌شود تا کمک کند دانش‌آموزان زمانیکه هنوز در فضای مدرسه هستند نسبت به این مساله و تبعات آن و نمونه‌های موفق فارغ التحصیلانی که در حال خدمت به وطن هستند، جمع‌بندی داشته باشند و این جنس برنامه‌ها قابل تکثیر و تعمیم هستند.

ضعف سیستم آموزشی در جنبه پرورشی سمپاد

معاون طرح و برنامه مدرسه علامه حلی بیان کرد: وقتی نخبه‌ها را کنار هم جمع می‌کنیم به جای اینکه منتظر بمانیم تا غرور کاذب در آنها ایجاد شود باید احساس مسئولیت در مقابل کشور را برای آنها ایجاد کنیم و این ضعف بزرگ سیستم آموزشی است که این طراحی را برای مدارس سمپاد نداشته است؛ در هر پایه مدارس سمپاد سالانه 15 هزار دانش‌آموز داریم و این ضعف عملکردی است که نمی‌توانند برای سالانه در مجموع 90 هزار نفر از دانش‌آموزان مدارس سمپاد برنامه‌های تربیتی از این دست داشته باشند؛ حتی اگر بتوانند سالانه 1500 نفر نخبه متعهد تربیت کنند برای کشور کافی است به نظر می‌رسد بهره‌وری 10 درصد در 10 سال کار سختی نباشد.

وی گفت: اصلاً فرض کنید از فردا مدارس سمپاد تعطیل باشند و دانش‌آموزان نخبه ما جذب مدارس غیردولتی یا دولتی بشوند باید واقع بین بود که در این شرایط مسیر مهاجرت نخبگان از دانشگاه متوقف نخواهد شد و در آن شرایط، با توجه به پراکنده بودن آن دانش‌آموزان در گستره آموزش و پرورش کشور، کار تربیتی و ایجاد تعهد میهنی برای آنها که در آینده مهاجرت خواهند کرد، بسیار مشکل تر و پیچیده‌تر خواهد بود.

رجبی با اشاره به اینکه نخستین فارغ‌التحصیلان سمپاد بعد از انقلاب که در سال 62 وارد این مدارس شدند و تعدادشان در کل کشور حدود 200-300 نفر بود هم‌اکنون در آستانه 50 سالگی قرار دارند، متذکر شد: فارغ از بحث‌های سیاسی و اینکه رانت قدرت و مناصب در کشور یک واقعیت است و در دست فارغ التحصیلان طیف دیگری از مدارس است باید بگویم این گروه از فارغ التحصیلان مدارس سمپاد خود را به بسیاری از پست‌های دولتی رسانده‌اند اما در بسیاری موارد کسی مطلع نیست فلان مدیر کل یا معاون وزیر یا نماینده مجلس خروجی همین سمپاد است حتی گر از هر 10 نفر آنها یک نفر در ایران مانده و 9 نفر رفته باشد باز هم ما ضرر نکرده‌ایم و می‌توان برای ساختن کشور از این افراد استفاده کرد؛ هم‌اکنون تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان مدارس سمپاد در راه‌اندازی شرکت‌های دانش بنیان حضور فعال و موثری دارند.

گزارش/ "سمپاد" از نگاه آمار / توسعه نامتوازن سمپاد در سطح کشورگزرش/ آیا مدارس "سمپاد" زمینه‌ساز مهاجرت نخبگان کشور به خارج شده‌اند؟!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سمپاد سمپاد دانش آموزان نخبه فارغ التحصیلان مهاجرت نخبگان داشته باشند مدارس سمپاد برنامه ها دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۰۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم

حجت الله الماسی با بیان اینکه مدارس خاص اوتیسم جزو گروه مدارس آموزش و پرورش استثنایی هستند گفت: گروه‌های مختلف در سازمان استثنایی شامل کم توان ذهنی، ناشنوا، نابینا، معلول جسمی حرکتی هستند که اوتیسم جز یکی از این گروه‌هاست.

وی با بیان اینکه در مدارس اوتیسم دانش‌آموزان با اختلالات طیف اوتیسم تحصیل می کنند افزود: پایه‌های تحصیلی آن ها از پیش دبستانی تا متوسطه دوم و کار و دانش ویژه است؛ الگوی آموزشی در این مدارس از پیش دبستانی تا پایان دوره ابتدایی معمولاً آموزش انفرادی که در دنیا رایج است صورت می‌گیرد و کمتر کار گروهی و فعالیت گروهی انجام می‌شود.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی حداکثر تراکم کلاس در مدارس اوتیسم را پنج نفر عنوان کرد و ادامه داد: در متوسطه اول و یا به عبارتی پیش حرفه‌ای و کار و دانش خاص با توجه به ویژگی‌های هر کدام از گروه‌های دانش آموزان با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم، در گروه‌های کوچک آموزش‌های کلاسی ارائه می‌شود.

الماسی تفاوت این مدارس را با مدارس عادی اینگونه توضیح داد: در این مدارس سعی می‌کنیم متناسب با نیاز دانش‌آموزان طیف اوتیسم که عموما به ارتباط نداشتن و تعامل با محیط و عدم توجه دچار هستند، مناسب سازی‌ لازم انجام شود به عنوان مثال نور در چنین مدارسی باید خاص باشد.

وی با بیان اینکه طیف اوتیسم در سه سطح خیلی شدید، شدید و خفیف تعریف می‌شود گفت: میزان آموزش‌ها با توجه به شدت معلولیت انجام می‌شود. در آموزش با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم بیشتر تمرکز بر ارائه محتوای دیداری و تصاویر است و کمتر متن و سایر رسانه‌های دیگر اهمیت دارند.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی تعداد دانش آموزان با اختلالات اوتیسم در کشور که در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند را حدود ۳۵۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: حدود ۳۵۰ نفر طیف اوتیسم با شدت کم یا خفیف در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.

الماسی با بیان اینکه در کشور ما ۳۵ مدرسه خاص اوتیسم وجود دارد اظهار کرد: در استان‌های مختلف گاه بیشتر از یک مدرسه وجود دارد و بعضی استان‌ها مدرسه ندارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • معاون پرورشی آموزش و پرورش: اجرای طرح عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / «دخترانی که پای روایت ما نباشند، پای روایت دشمن می‌نشینند»
  • آغاز بیست و نهمین کنگره قرآن کریم مدارس سمپاد چهارمحال و بختیاری
  • معاون پرورشی آموزش و پرورش: اجرای طرح های عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / دخترانی که پای روایت‌ ما نباشند، پای روایت دشمن می نشینند
  • دختران حق دارند شادی کنند/ هجمه دشمن روی دختران ایران است
  • رقابت ۲۸۵ دانش‌آموز مدارس سمپاد در مسابقات ورزشی کردستان
  • مسیر و راه نسل توانمند از مدارس دخترانه می‌گذرد
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • مدارس سمپاد در مناطق عشایری راه‌اندازی می‌شود