Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماجرای بازگشت به زندگی نوزاد ۲ماهه در غسالخانه آبدانان از تولد تا قصور پزشکی، صدور مجوز فوت و احیا چه بود؟ مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایلام پاسخگو نیستند.

به گزارش تسنیم از ایلام؛ شامگاه پنجشنبه خبری با عنوان "زنده‌شدن کودک 2ماهه در غسالخانه" فضای رسانه‌ای ایلام را به خود مشغول کرد. این خبر حکایت از آن داشت که کودکی 2ماهه در پی یک خطای پزشکی در بیمارستان امام خمینی(ره) ایلام به تلقی آنکه فوت کرده، راهی سردخانه بیمارستان و سپس تحویل خانواده جهت انتقال به زادگاه وی در شهرستان آبدانان برای تدفین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانواده کودک 2ماهه با تحویل پیکر به سمت آبدانان حرکت می‌کنند و با گذشت 175 کیلومتر فاصله آبدانان به ایلام، پیکر نوزاد را جهت غسل و انجام مسائل شرعی تدفین به غسالخانه آبدانان می‌برند و تحویل غسال می‌دهند.

روایت مرتضی بیگی، مسئول غسالخانه آبدانان از این اتفاق تلخ، شنیدنی است؛ "به‌رسم معمول جهت غسل میت وارد غسالخانه و با پیکر کودک 2ماهه‌ای روبه‌رو شدم که باید غسل داده شود؛ اما با نگاهی به پیکر نوزاد متوجه آن شدم که دارد نفس می‌کشد و دارای ضربان قلب است. اقدامات احیا با توجه به آموزش‌ها و دانسته‌های خود برای زنده‌شدن انجام و مراتب به اورژانس اعلام و پیکر نوزاد به بیمارستان منتقل شد."

با این وجود، "ایمانی" پدر نوزاد در ارتباط با چگونگی ماجرای بستری و اعلام مرگ نوزاد خود گفت: "2ماه پیش به علت پارگی کیسه آب مادر و زمان باقی‌مانده تا زایمان طبیعی، نوزاد از طریق سزارین در بیمارستان رسول اکرم(ص) آبدانان به دنیا آمد که متأسفانه با افت اکسیژن خون همراه شد."

وی افزود: بیمارستان رسول اکرم(ص) آبدانان بنابر شرایط پیش‌آمده و نبود امکان برای مراقبت ویژه اطفال؛ اقدام به اعزام این نوزاد به بیمارستان طالقانی ایلام می‌کند که نوزادمان به مدت 16روز در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بوده و پس از بهبودی اعلام می‌شود نوزاد مشکلی نداشته و طفل می‌تواند از طریق شیر مادر تغذیه کند و ترخیص می‌شود.

وی ادامه داد: بعد از گذشت حدود 2ماه از تولد نوزاد در چند روز پیش مجدداً احساس کردیم که فرزندمان دچار مشکل شده و او را به بیمارستان رسول اکرم(ص) بردیم؛ کارکنان این بیمارستان به علت نداشتن امکانات تخصصی و وجود سابقه بیماری باردیگر اقدام به انتقال نوزاد به بیمارستان امام خمینی(ه) استان ایلام کردند.

ایمانی گفت: متأسفانه بیمارستان امام خمینی(ره) به این موضوع اهمیت زیادی نداده و طفل را به‌جای بستری در مراقبت‌های ویژه کودکان، در بخش عمومی اطفال این بیمارستان بستری کردند و یک دستگاه اکسیژن در کنار طفل قرار داده تا با حضور مادر مشکل اکسیژن نوزادمان برطرف شود.

مادر نوزاد نیز گفت: شامگاه پنجشنبه یکی از پرستاران این بیمارستان وارد اتاق شد و اقدام به قطع اکسیژن بیمارمان کرد و به من توضیح داد، چون امکان استفاده از ماسک دستگاه برای نوزاد نیست؛ فلذا دستگاه اکسیژن را در کنار کودک و بر سینه نوزاد گذاشته می‌شود.

وی افزود: با اقدام پرستار بعد از دور شدن دستگاه اکسیژن، نوزادم دچار کمبود اکسیژن شد و تقریباً از هوش رفت؛ با تکان خوردن طفل فهمیدم فرزندم دارد از دست می‌رود. پرستاران را خبر کردم و با استیصال از این اتاق به آن اتاق به این طفل اکسیژن‌رسانی مجدد شد ولی به دلیل اینکه مدت‌زمان زیادی نوزاد بدون اکسیژن بود تنفس فرزندم با سختی انجام شد.

مادر این نوزاد با بیان اینکه "پزشک معالج در گفت‌وگو با من از بهبودی مجدد کودک اظهار ناامیدی کرد و اعلام داشت فرزند شما تقریباً فوت‌شده و فقط منتظر مرگ آن هستیم" گفت: با شنیدن سخن پزشک معالج از وی خواستم که حداقل جسد را تحویل دهند تا با خود ببریم؛ کادر درمان بیان کردند که ما نمی‌توانیم یک نوزاد که هنوز از دنیا نرفته را جواز دفن دهیم.

علی‌رغم گفته پزشک معالج، دستور تسویه و اقدامات ترخیص داده و از من درخواست 5 میلیون تومان هزینه بیمارستان شد، در حین اقدامات تسویه، کادر درمانی گواهی فوت را صادر و جسد را به سردخانه منتقل می‌کنند.

پدر این نوزاد هم گفت: بعد از تحویل اعلام فوت فرزند و ارائه گواهی فوت راهی سردخانه شدیم که آنجا هم به ما گفتند؛ باید از طریق آمبولانس حمل جسد نوزاد انتقال پیدا کند ولی با اصرار ما مسئولیت و تعهد شخصی با ماشین خودم اقدام به آوردن پیکر فرزندمان به آرامستان ایلام کردیم که کسی تحویل نگرفت و مسئولان غسالخانه ایلام اظهار داشتند روز تعطیل است و این شد که پیکر تحویلی را به آبدانان آوردیم.

ایمانی تأکید کرد: در مسیر انتقال متوجه شدم که نوزاد فوت‌شده سرفه می‌زند اما برادرم که همراه من بود آن را خیال‌بافی تلقی کرد و نهایتاً نوزاد به آبدانان و غسالخانه منتقل و با تشخیص مسئول غسالخانه مشخص شد که نوزاد دارای نبض و تپش قلب است که اقدامات احیا توسط غسال انجام و مجدد به بیمارستان رسول اکرم(ص) انتقال یافت و بیمارستان رسول اکرم(ص) زنده‌بودن نوزاد را تأیید و اقدامات درمانی را شروع کرد.

با این حال گفته می‌شود این نوزاد به‌دلیل مشکلات اخیر در کما به‌سر می‌برد و زنده‌ماندن وی در هاله‌ای از ابهام است.

در همین حال خبرنگار تسنیم برای صحت و سقم اظهارات والدین نوزاد به سراغ رئیس بیمارستان امام خمینی(ره) ایلام و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام رفت اما هیچکدام از مسئولان دانشگاه و بیمارستان حاضر به گفت‌وگو و اظهارنظر نشدند و تنها مسئولی که از دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در این ارتباط سخن گفت؛ جمیل صادقی‌فر، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بود که اعلام کرد: "از موضوع بی‌اطلاع هستم اما اگر این نوزاد دارای مشکلات مادرزادی است، حاضریم از طریق مؤسسه محک کمک‌های لازم جهت درمان نارسایی‌های مادرزادی وی را انجام دهیم!"

لینک کوتاه: asriran.com/003BU3

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: احیا نوزاد غسالخانه بیمارستان رسول اکرم ص بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی غسالخانه آبدانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۱۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان

ابراهیم کوهکن مسئول بانک خون رویان هرمزگان گفت: در این مدت ۳۲ نمونه موفق در بانک خون بند ناف نوزاد استان ذخیره شده است.

 کوهکن افزود: پارسال ۵۰۰ نمونه موفق بند ناف نوزاد در بانک خون استان ذخیره سازی شد که نسبت به سال پیش از آن ۵۶ درصد افزایش یافت.

وی با بیان اینکه بانک خون بند ناف رویان هرمزگان از سال ۸۸ در استان راه‌اندازی شد، گفت: هزینه نگهداری خون بند ناف نوزادان در هنگام قرارداد ۱۰ میلیون تومان در دو قسط با فاصله زمانی ۳ ماه است و هزینه سالانه ذخیره آن ۵۶۰ هزار تومان است.

مسئول بانک خون رویان هرمزگان با اشاره به اینکه زمان نگهداری خون بند ناف نوزاد۲۰ سال است، افزود: از خون بند ناف نوزاد برای درمان بیماری‌های مانند تالاسمی، سرطان‌های خونی، اوتیسم، بهبود فلج مغزی، دیابت و آلزایمر استفاده می‌شود.

کوهکن گفت: مراکز بانک خون بند ناف نوزاد در همه‌ی بیمارستان‌های هرمزگان مستقر هستند.

وی افزود: مادران باردار می‌توانند از ابتدای ماه نهم بارداری در این مراکز نام نویسی کنند.

مسئول بانک خون رویان هرمزگان گفت: خون باقیمانده در بند ناف و جفت نوزاد سرشار از سلول‌های بنیادی بسیار پرتوان و زنده است که بر اثر تکثیر‌های پی‌درپی دچار پیری نمی‌شوند و با تزریق و یا جایگزینی این سلول‌ها می‌توان به بهبودی سلول‌های آسیب‌دیده کمک کرد.

کوهکن افزود: نمونه گیری از دندان‌های شیری و مایع‌های آمنیوتیک جفت از برنامه‌های امسال بانک خون رویان هرمزگان است.

وی گفت: از پرده آمنیوتیک برای درمان زخم‌های سوختگی و زخم‌های عمیق استفاده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است
  • بهره‌مندی ۳۰۰ خانوار روستای سرپله آبدانان از نعمت آب شرب سالم و پایدار
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • بهره‌مندی اهالی روستای سرپله آبدانان ایلام از آب سالم
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها