Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@00:12:01 GMT

تولید یک میلیون قطعه لارو ماهی سی‌باس پیش بینی شد

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۱۱۴۴۷

تولید یک میلیون قطعه لارو ماهی سی‌باس پیش بینی شد

به گزارش روز شنبه  وزارت جهاد کشاورزی، « حسین هوشمند » افزود: با توجه به زیر ساخت های موجود در ایستگاهای تحقیقات ماهیان دریایی پژوهشکده، علاوه بر تولید یک میلیون قطعه بچه ماهی سی‌باس، می توانیم مولدهایی را که برای تولید لارو این ماهی در این مجموعه تحقیقاتی تولید و در قالب تفاهم نامه و مشاوره های فنی به بخش خصوصی انتقال دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور هزینه تولید هر قطعه لارو ماهی سی‌باس را یک هزار تومان برآورد کرد و گفت: برای تولید یک میلیون قطعه لارو ماهی سی‌باس بدون احتساب زیرساخت های موجود، حدود یک میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

هوشمند افزود: این میزان اعتبار را برای هزینه های جاری از جمله جیره غذایی مولدین و لارو، تامین جلبک و آرتمیا در دوره پرستاری و نگهداری نیاز داریم.

رییس پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور با بیان این که بخش خصوصی به شکل پراکنده در کشور اقدام به تکثیر لارو ماهی سی‌باس کرده اند، افزود: این میزان تکثیر در حد انبوه و تجاری نبوده و جوابگوی نیاز پرورش دهندگان نیست. بنابراین طرح مولدسازی ماهی سی‌باس و دستیابی به دانش فنی تولید لارو این گونه ماهی در دستور کار پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور قرا گرفت.

هوشمند اضافه کرد: طرح مولدسازی ماهی سی‌باس و انتقال مولدها به بخش خصوصی برای تولید لارو با اهدافی همچون تضمین پایدار تولید ماهی سی‌باس، کاهش هزینه های تولید و بومی سازی تولید مولد اجرا می شود.

وی اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم و صرفه جویی ارزی را از دیگر اهداف طرح مولدسازی این ماهی برشمرد و گفت: قیمت هر قطعه بچه ماهی سی‌باس وارداتی به وزن ۴۰ تا ۵۰ گرم بین سه تا پنج هزار تومان بود، اما امسال با توجه به نوسان ارزی، این قیمت به ۹ تا ۱۰ هزار تومان افزایش یافته است.

رییس پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور در همین حال پیش بینی کرد: تامین اعتبار در این زمینه سبب می شود در مرحله بعدی میزان تولید لارو ماهی سی‌باس با همکاری این پژوهشکده و بخش خصوصی به ۱۰ ملیون قطعه برسد.

هوشمند افزود: ماهی سی‌باس یک از گونه های قابل کشت در دامنه وسیع در سیستم های آبزی پروری در آب های شیرین و شور است و خوزستان تنها استانی است که این گونه ماهی را در استخرهای خاکی و در مخلوطی از آب شیرین و آب دریا پرورش می دهد.

رشد مناسب ماهی سی باس در پساب نیشکر

رییس پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور به امکان پرورش ماهی سی‌باس در پساب های استان خوزستان اشاره کرد و  گفت: این استان، سالانه سه تا چهار میلیارد متر مکعب پساب کشاورزی داریم و مطالعات و تحقیقات ما نشان می دهد که این گونه ماهی، رشد مناسبی در پساب نیشکر داشته است.

وی درباره سریع الرشد بودن ماهی سی‌باس نسبت به گونه های بومی گفت: این گونه ماهی از مزیت هایی که دارد در فاصله ۶ ماه از وزن ۴۰ گرم به ۸۰۰ تا ۹۰۰ گرم در استخرهای خاکی می رسد و پرورش آن آسان و درقفس های شناور در دریا هم امکان پذیر است.

هوشمند درباره بازار فروش این ماهی اظهار داشت: سی‌باس جزو ماهی های خوش طعم اما تازه وارد در بازار است و باید در زمینه بازاریابی آن فعالیت شود.

وی گفت: این پژوهشکده به درخواست بخش خصوصی، کار ترویجی برای بازاریابی این گونه ماهی را انجام داده و دوره های آموزشی در زمینه اقتصاد شیلاتی و بازاریابی، پرورش و بیماری های آن را به صورت وبینار برگزار کرده است.

به گزارش ایرنا، سال گذشته (۱۳۹۸) یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات شیلاتی از محل صید و آبزی پروری در کشور تولید شد که با وجود تحریم ها و شیوع ویروس کرونا، تراز تجاری این بخش از ۴۴۰ میلیون دلار عبور کرد.

اکنون کشور با تولید سالانه ۱۸۰ هزارتن ماهی قزل آلا در آب‌های شیرین و شور رتبه نخست تولید این نوع ماهی را در دنیا دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کاظم خاوازی سازمان شیلات ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کاظم خاوازی سازمان شیلات ایران وزارت جهاد کشاورزی کاظم خاوازی سازمان شیلات ایران اخبار کنکور گونه ماهی تولید لارو بخش خصوصی یک میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۱۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مهدی تنگستانی مکان از آغاز فصل پرورش میگو در اراضی ساحلی استان بوشهر خبر داد و گفت: مراکز تکثیر تولید لارو و بچه میگو در نقاط مختلف استان بوشهر فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

وی با اشاره به واردات ۲۶ هزار مولد میگوی خارجی SPF به کشور برای تولید بچه میگو، افزود: در کنار مولد خارجی، ۲۵ هزار مولد داخلی هم در تولید لارو و بچه میگو فعال شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر اظهار کرد: در بازدید‌های انجام شده این مولد‌ها پست لارو‌های قوی میگو تولید کرده‌اند که می‌تواند در تولید میگوی پرورشی مطلوب کمک قابل توجهی کند.

وی با تاکید بر این‌که مقابله با بیماری میگو با مشارکت پرورش‌دهندگان امکان‌پذیر است، گفت: بیماری میگوی پرورشی امسال هم مانند سال‌های گذشته وجود دارد و باید با همکاری تولیدکنندگان، این بیماری مهار و کنترل شود.

تنگستانی مکان یادآور شد: در این راستا بخش دولتی تمهیدات و آموزش‌های لازم و شرایط قرنطینه‌ای، زیستی و بهداشتی که نقش مهمی در مهار و کاهش مخاطرات بیماری میگوی پرورشی دارد را به تولیدکنندگان میگو ارائه کرده است.

وی ردیابی بیماری میگوی پرورشی را از دیگر برنامه‌ها اعلام و اظهار کرد: مولد‌ها و پست لارو‌های میگو تا کنون سالم هستند ولی برای مهار و جلوگیری از شیوع بیماری، مدیریت آب استخر، تولید و توزیع غذای بچه میگو و استفاده از تجهیزات از سوی پرورش‌دهنده این آبزی ضروری است.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با بیان این‌که کارشناسان دامپزشکی در کنار تولیدکنندگان میگو در مراکز پرورشی هستند، اضافه کرد: همکاری کارشناسان دامپزشکی با پرورش‌دهنده میگو در همه سطوح وجود دارد تا ان‌شاءالله تولید مورد نظر در سال جاری محقق شود.

وی جابه‌جایی و ذخیره‌سازی بچه میگو در استخر پرورشی را بر اساس مجوز دانست و تاکید کرد: لاروریزی و ذخیره‌سازی در استخر پرورشی نباید بیش از مجوز تعیین شده از سوی دامپزشکی و کد اتحادیه پرورش‌دهنده میگو و شیلات برای هر مزرعه باشد.

دیگر خبرها

  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • آغاز تکثیر میگو در استخرهای پرورشی استان بوشهر
  • آغاز پرورش میگو در سواحل استان بوشهر/ نظارت‌ها جدی‌تر می‌شود
  • تست سلامت از روی خطوط صورت و چروک پیشانی
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • حداقل تولید مرغ در اردیبهشت ۳۰۰ هزار تن است
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد