Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@04:31:33 GMT

بازی ترامپ در زمین دموکرات‌ها

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۱۹۳۶۵

بازی ترامپ در زمین دموکرات‌ها

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛  قرار است در ماه ژانویه بر سر دو کرسی این سنا رقابت صورت گیرد و در صورت پیروزی هر کدام از این احزاب، اکثریت سنا به دست آنها خواهد افتاد. به گزارش سی‌ان‌ان، اما مشارکت ترامپ در حالی صورت می‌گیرد که خود انتخابات را باخته و در این مدت سیستم انتخاباتی را زیر سوال برده و مدام در حال حمله کردن به مقام‌های ایالتی (جمهوری‌خواه) حزب است و این ترس به‌وجود آمده است که این حملات ممکن است به باخت سناتورها منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته دو منبع آگاه، ترامپ طی یک تماس تلفنی اخیرا برایان کمپ، فرماندار جورجیا را با عنوان دیوانه و احمق مورد انتقاد قرار داده و گفته است چرا سناتور کلی لوفلر نتوانسته است در خود روز انتخابات به حد نصاب برسد و حالا او باید در روز انتخابات مجددا به مصاف کشیش رافائل وارناک از حزب دموکرات برود. دسامبر گذشته ترامپ از کمپ خواست صندلی خالی جمهوری‌خواهان را با نامزدی جونی ایساکسون پر کند نه لوفلر اما کمپ به هر حال لوفلر را برای نامزدی این پست در نظر گرفت، عاملی که ترامپ طی روزهای اخیر از آن به‌عنوان انتقاد استفاده و به کمپ حمله می‌کند. انتقادهای شدید خصوصی و عمومی ترامپ این نگرانی را در میان جمهوری‌خواهان به‌وجود آورده است که مداخله بیشتر می‌تواند بیش از اینکه منفعت داشته باشد، به ضرر جمهوری‌خواهان تمام شود.

اگر دموکرات‌ها بتوانند هر دو کرسی را برنده شوند می‌تواند برای دو سال اول ریاست‌جمهوری جو بایدن بسیار عالی شود و یک پیروزی بزرگ برای دموکرات‌ها رقم بخورد. در این صورت هر دو حزب به ۵۰ کرسی می‌رسند که در صورت قفل شدن آرا در سنا، حضور کامالا هریس به‌عنوان معاون بایدن وزنه را به سود دموکرات‌ها سنگین خواهد کرد. در شرایطی که آرا مساوی شود، معاون رئیس‌جمهوری نیز حق رای پیدا خواهد کرد و می‌تواند برای پایان دادن به بن‌بست رای بدهد. اما اگر از دو کرسی، تنها یکی را حزب جمهوری‌خواه به دست آورد، اکثریت مجددا به دست این حزب خواهد افتاد و آنگاه این حزب دموکرات است که باید بیشترین سازش و همراهی را داشته باشد.

اما انتقادات اخیر ترامپ در کارزار انتخاباتی جورجیا، جمهوری‌خواهان را در لبه پرتگاه قرار داده است و این ترس در دل آنها به‌وجود آمده است که با ادامه انتقادها از سیستم انتخابات و مقامات جمهوری‌خواه از جمله کمپ، این حزب هر دو کرسی را در سنا از دست بدهد. یک مشاور ترامپ گفت: «اگر او در کارزار انتخاباتی یک و نیم ساعت به فرماندار حمله کند، اصلا کار مفیدی به سود جمهوری‌خواهان نخواهد بود. » البته او بر این باور است که انتقادات ترامپ بجا است اما باید آن را از طرق دیگر از جمله تلویزیون دنبال کرد. او می‌گوید ترامپ باید چیزهایی که به سود کارزار است، انجام دهد و مفید صحبت کند. به گفته منابع متعدد، ترامپ تمایلی به تبلیغات انتخاباتی در جورجیا نداشت و با کینه و بغض یک ماه پیش پذیرفت در کارزار انتخاباتی جمهوری‌خواهان در این ایالت شرکت کند.

یک منبع آگاه می‌گوید پرود و لوفلر هر دو ماه در روز شکرگزاری از ترامپ خواستند در کارزار انتخاباتی‌شان حضور پیدا کند البته افراد دیگری مانند رونا مک‌دانیل رئیس کمیته ملی جمهوری‌خواهان نیز ترامپ را تشویق کرده بود در کارزار انتخاباتی جمهوری‌خواهان حضور پیدا کند. او گفته بود این اقدام ترامپ می‌تواند به لوفلر و پرود اعتبار ببخشد و چشم‌انداز خوبی را برای روز انتخابات در ماه ژانویه ترسیم خواهد کرد.

ترامپ به هر حال دعوت جمهوری‌خواهان را پذیرفت و روز شنبه در فرودگاه ولاداستای جورجیا به سود این دو جمهوری‌خواه کارزار انتخاباتی برگزار کرد. در این میان کمپ که ترامپ را فردی «خیر ندیده» خواند قرار بود با مایک پنس، معاون ترامپ دیدار کند اما در دقیقه ۹۰ این دیدار را لغو کرد.

چندین منبع در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان تاکید کردند که ترامپ بیشتر نگران باخت انتخاباتی خود است و اهمیتی به انتخابات سنا نمی‌دهد. این در حالی است که در پشت صحنه، جمهوری‌خواهان تلاش داشتند ترامپ را متقاعد کنند، بیشتر از اینکه به باخت خود فکر کند، فکر و ذکرش را روی نامزدهای حزب جمهوری‌خواه در سنا متمرکز کند.

ترامپ در این هفته یک ویدئوی ۴۶ دقیقه‌ای پر کرد و در آن مجددا سیستم انتخاباتی را زیر سوال برد و ادعاهای ثابت‌نشده‌اش را مطرح کرد. این در حالی است که دادستان کل آمریکا که منصوب خود ترامپ است، هفته گذشته اعتراف کرد که هیچ مدرک معتبری مبنی بر تقلب در انتخابات به دست نیاورده است.

خبرنگار سی‌ان‌ان این هفته از جمهوری‌خواهان جورجیا این سوال را مطرح کرده است که چه چیزی آنها را بیشتر می‌ترساند و آنها نیز گفته‌اند از رفتار ترامپ در روزهای اخیر به شدت نگران شده‌اند.  آنها از ترامپ خواسته بودند برای کارزار انتخاباتی جمهوری‌خواهان در جورجیا لحن خود را عوض کند. به گزارش الجزیره، اگر ترامپ به حملات خود ادامه دهد، این احتمال وجود دارد تا آنها اکثریت سنا را از دست بدهند.

در این میان صدها طرفدار ترامپ روز چهارشنبه در پارک نزدیک آتلانتا گرد هم آمده بودند تا به سخنان لین وود و سیدنی پاول، دو تن از اعضای تیم حقوقی ترامپ گوش دهند. این دو نیز از مردم خواستند انتخابات روز پنجم ژانویه را تحریم کنند.

وود و پاول همان ادعاهای بدون مدرک ترامپ را تکرار کردند و گفتند انتخابات نوامبر یک کلاه بزرگ بوده که بر سر آمریکا گذاشته شده است. آنها آشکارا از جمهوری‌خواهان خواستند در انتخابات حضور پیدا نکنند. در حالی که نامزدهای سناتوری دیوید پرود و کلی لوفلر به رای مردم احتیاج دارند، این دو در کارزار اعتراضی گفتند: وقتی رای شما شمرده نمی‌شود، دیگر چرا باید به پای صندوق‌های رای رفت؟ وود در این کارزار گفت: شاید وقت آن رسیده است که به ورای دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه نگاه کرد. پاول هم که در در ماه نوامبر از تیم حقوقی کنار گذاشته شد، ماشین‌های رای‌گیری را بدون ارائه مدرک معتبر زیر سوال برد و گفت هزارای رای توسط این ماشین‌ها به سود بایدن خوانده شده است. او نیز گفت تا زمانی که از ماشین‌های رای‌دهی خیالتان راحت نشده است، در انتخابات حضور پیدا نکنید. ترامپ نیز پس از اینکه اجازه همکاری با تیم انتقالی بایدن را داد اما هرگز حاضر نشد باخت در انتخابات را بپذیرد و همچنان سیستم انتخاباتی را زیر سوال می‌برد. جسیکا تیلور، سردبیر یکی از مجلات محلی جورجیا به الجزیره گفت: ترامپ در حالی که می‌تواند نعمتی برای جمهوری‌خواهان باشد، می‌تواند به نفرین آنها نیز تبدیل شود. به گفته وی ترامپ باید پایگاه خود را به میدان بیاورد اما کاری که وی می‌کند، جنگ با جمهوری‌خواهان و فرماندار این ایالت است.

پربیننده ترین اخبار و نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بایدن پیروز شد/ ترامپ شکست را نپذیرفت بایدن در ۳ایالت کلیدی پیشتاز شد درآمدی بر وجوه اقتصادی پرونده ایران-آمریکا پس از ترامپ پیام نتانیاهو به بایدن درباره ایران

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دونالد ترامپ جمهوری خواهان جو بایدن انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا سهام عدالت کارزار انتخاباتی سیستم انتخابات جمهوری خواهان جمهوری خواه دموکرات ها حضور پیدا زیر سوال دو کرسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۱۹۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه اصلاح طلب هم میهن در گزارشی نوشت؛

مجلۀ آمریکایی تایم در گفت‌وگویی اختصاصی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین و شاید آیندۀ آمریکا از او دربارۀ برنامه‌های دورۀ دوم در صورت پیروزی پرسیده است. از این مصاحبه چنین برمی‌آید که از آنچه در دورۀ اول انجام نداده نه‌تنها پشیمان نیست که قصد دارد با قاطعیت ادامه دهد و این بار بی‌ملاحظات قبلی و حتی سخن از تلافی هم به میان آورده است.

بازگشت ترامپ به‌عنوان یکی از جدی‌ترین خطرات برای اروپا هم مطرح شده و از این رو تنها ایران در معرض تهدید او قرار ندارد و اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت او قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست.

مهمترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیاندیشند:

نخست اینکه به احتمال زیاد تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. حال با تسلیح و تجهیز بیشتر یا توافق با روسیه اما این وضع بعید است ادامه یابد. در این حالت ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند هم‌زمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند و محدودیت‌های بندر درگیر جنگ را جای دیگر باید جبران کنند. پس مهمترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد آن هم نه به خاطر منتفی شدن برجام که به سبب تعیین تکلیف جنگ اوکراین.

نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلوست و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. چگونه؟ اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد: اوکراین.

به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این بود که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد.

دکتر ابراهیم یزدی و شیخ محمد منتظری نمایندگان تهران و نجف‌آباد تأکید داشتند استمرار ریاست‌جمهوری جیمی کارتر به سود ماست نه روی کار آمدن رونالد ریگان ولی تفکری که باور داشت تفاوتی با هم ندارند رفتاری وارونه داشت و کاری کردند که نه‌تنها ازاین برگ به سود ایران و کارتر استفاده و او وام‌دار جمهوری اسلامی در دوره دوم نشود بلکه به عکس درست روزی گروگان‌ها در فرانکفورت تحویل فرستادگان واشنگتن شدند که پیروزی ریگان مسجل شده بود و در پی آن سه دورۀ پیاپی کاخ سفید در اختیار جمهوری‌خواهان بود (دو دوره ریگان و یک دوره بوش پدر).

در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند اما باید برای فردای احتمالی ترامپ سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد و اگر نه برتری که انتفاع. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است.

مهمترین مراقبت و هوشیاری وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر. مراد از سه گل در اینجا برتری در سیاست خارجی و تغییر موازنه قدرت است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902918

دیگر خبرها

  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • ویدیو/ درگیری جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها به بهانه فلسطین
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد