Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- اخیرا ویدیویی تحت عنوان شیوع بیماری خطرناک"همنوع‌خواری مرغ‌ها در مرغداری‌ها" در فضای مجازی منتشر شده و بین مردم فارس نگرانی‌های بسیاری را برای مصرف گوشت مرغ ایجاد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، اخیرا ویدیویی تحت عنوان "همنوع‌خواری مرغ‌ها در مرغداری‌ها" و هشدار در مورد شیوع  بیماری عجیب در بین مرغ‌ها به نام "کانی بالیسم یا هم‌نوع‌خواری" در فضای مجازی منتشر شده و بین مردم استان فارس نگرانی‌های بسیاری را برای مصرف گوشت مرغ ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین پژمان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه این مشکل موردی عجیب و جدید نیست و مرغداران به صورت کامل با آن آشنایی دارند می‌گوید: بیماری "کانی بالیسم یا همخواری" عارضه معمول و متداول است که منشا ویروسی و میکروبی ندارد.

وی می‌افزاید: این بیماری بیشتر تحت شرایط استرس مثل کمبود موادغذایی، گرمای زیاد، نور زیاد و در مواردی بروز زخم در یک قطعه مرغ انجام می‌شود.

رئیس جهادکشاورزی گلستان: مرغداری‌ها با کمبود خوراک مواجه هستند وضعیت واحدهای مرغداری گوشتی خراسان رضوی مناسب نیست یاسوج| مافیای مرغ مانع راه اندازی مرغداری‌ها می‌شود؟

کانی بالیسم که با مفهوم همخواری در طیور به ویژه مرغ و بلدرچین شناخته می‌شود، یکی از خطرناک‌ترین و مشکل ‌سازترین بیماری‌هایی است که در بین پرند‌ه‌ها به خصوص مرغ شایع است. بروز این نوع بیماری باعث می‌شود که پرنده‌ها شروع به خوردن خود و یا همنوعان خود کنند.

کانی‌بالیسم که تحت عنوان یک دیگر خواری نیز شناخته می‌شود به دلیل پایین آوردن سطح ایمنی پرنده می‌تواند زمینه را برای بروز بیماری‌های دیگر نیز ایجاد کند. در این حالت باید پرورش‌دهنده بیماری را به سرعت تشخیص داده و تمهیدات لازم برای درمان را در نظر بگیرد چرا که در غیر این صورت سلامتی کل گله به خطر می‌افتد.

بر اساس بررسی‌های انجام شده بر روی دلایل بیماری کانی‌بالیسم طیور، نتیجه‌های به دست آمده بیان می‌کند که این بیماری از طریق هیچ ویروسی منتقل نمی‌شود بلکه تنها یک حالت رفتاری است که در پرنده خود را نشان می‌دهد.

عواملی که می‌توانند باعث بروز این بیماری می‌شوند بالا بودن شدت نور، بهره‌گیری از رژیم غذایی ثابت، بالا بودن دمای محیط، بالا بودن تعداد اعضای گله در یک محیط محدود، استرس و ترس، عدم بهره‌گیری از سیستم تهویه مناسب، عدم بهره‌گیری از دانخوری و آبخوری به تعداد کافی، عدم تامین غذای کافی و پرورش گونه‌ها و نژاد‌های متعدد در یک مکان است.

بر اساس بررسی‌های انجام شده هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، ولی اگر پرورش دهنده استاندارد‌ها و باید‌های لازم در محیط نگهداری پرنده را در نظر بگیرد، امکان بروز بیماری کانی‌بالیسم را به حداقل یا تقریباً به صفر می‌رساند. البته در موقعیت‌هایی که این بیماری رخ داده برای بالا نرفتن میزان تلفات توصیه می‌شود تمامی مواردی که می‌تواند در فعال‌سازی این بیماری دخیل باشد را از میان ببرید تا قادر به کنترل شرایط باشید.

انتهای پیام/422/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کانی بالیسم مرغداری ها نوع خواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۴۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد

حسین شیرزاد از خرید روزانه ۱۰۰۰ تن گوشت مرغ در کشور خبر داد و گفت: خرید مرغ مازاد تولید داخلی بدون هیچ محدودیتی از مرغداران انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، وی افزود: در حال حاضر شرکت پشتیبانی امور دام در استان‌ها بدون محدودیت به خرید بیش بود مرغ در استان‌ها مشغول هستند و با همه ظرفیت متعهد به خرید مرغ هستند و با شیبی ۲۷ درصدی طی یک ماه گذشته شرکت به رکورد خرید روزانه ۱۰۰۰ تن خرید مرغ رسیده است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان نیز حدود ۱۷ هزار تن مازاد مرغ از استان‌ها خریداری شد.

وی اظهار داشت: طی سه شب متوالی اخیر متوسط وزن مرغ‌ها در کشتارگاه‌ها بالای ۲ کیلو و ۹۰۰ گرم شده، بنابراین دیر کشتاری اتفاق افتاده چنانچه مرغ را تا ۵۹ روزگی مرغ نگهداری کنند پیامد این تاکتیک از سوی مرغداران افزایش ذخایر گوشت سفید در کشور خواهد بود.

نهاده‌های مورد نیاز صنعت مرغداری کشور فراهم است

شیرزاد، با بیان اینکه امروز بازار نهاده‌ها در آرامش کامل است گفت: شرکت پشتیبانی امور دام با اعطای نهاده مدت دار و عرضه بیش از یک میلیون تن نهاده با ارز ترجیحی و بهره‌گیری از مکانیزم استمهال، شرکت پشتیبانی امور دام کشور خدمت مهمی به صنعت مرغداری کشور کرده است به طوری که عمده انبار‌های مرغداران و زنجیره‌ها پر از نهاده است.

وی افزود: صنعت مرغداری وارد یک کلاس جهانی جدید شده و ما نیازمند یک گفتگوی ملی با مرغداران کشور هستیم؛ زیرا زمان آن رسیده که با بهره‌وری و کارایی بالاتری این محصول را تولید کنیم.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام، اضافه کرد: شرکت پشتیبانی امور دام امسال واردات گوشت مرغ را از دو ماه قبل در فراخوان و مناقصه‌های بین‌المللی متوقف شد و با افتخار تکمیل و کهنه و نو شدن ذخایر راهبُردی مرغ کشور با تولید داخل صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت: صنعت مرغداری نیاز به منابع مالی جدید، سرمایه در گردش مکفی و بیمه قیمت محصولات خود دارد.

شیرزاد با بیان اینکه صنعت مرغداری کشور نیازمند فعال سازی کریدور‌های صادراتی است، گفت: صادرکنندگان مرغ باید مشوق‌های صادراتی و بسته‌های حمایتی دریافت دارند.

وی بیان کرد: صادرات موفق مرغ وابسته به زیرساخت‌های مناسب صادراتی و ظرفیت‌های کشتارگاهی استاندارد است که در حال حاضر در آن ضعف داریم، نیاز به تقویت کمی تعداد کشتارگاه‌ها و ارتقای کیفیت مدیریت صادرات مرغ در کشور داریم.

دیگر خبرها

  • کنایه مجری صداوسیما به شایعه ضد انقلاب در خصوص بیماری بازیگر زن معروف + تصویر
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • مورایس یک فصل دیگر قرارداد دارد/از شایعه تا واقعیت مذاکره با نویدکیا برای بازگشت به سپاهان
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • شایعه جنجالی درباره دستمزد شهاب حسینی در سریال گناه فرشته
  • چیزی به نام مرغ هورمونی وجود ندارد
  • خالق تیک‌تاک شایعه‌ها را تکذیب کرد: برنامه‌ای برای فروش این شبکه اجتماعی نداریم
  • فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟