Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، حمید فدایی افزود: با اینکه عنوان می‌شود پایگاه تخت جمشید با کمبود اعتبار و بودجه روبه‌روست اما بیشتر با کمبود امکانات مواجه هستیم. روند مطالعه و بررسی اسکلت‌های انسانی یافت‌شده در تخت جمشید روی پژوهش و امور آزمایشگاهی است. تحلیل‌های مورد نظر هیات کاوش در زمینه‌هایی مانند قدمت‌سنجی در ایران ممکن نیست و نیاز به همکاری مراکز تخصصی خارجی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید با بیان اینکه تحلیل و قدمت‌سنجی در حوزه باستان‌شناسی قرار دارد، تصریح کرد: برای تحلیل‌هایی مانند قدمت‌سنجی و رادیوکربن و حتی روش‌های مربوط به سن‌یابی رسوبات نیاز به نظر باستان‌شناسی داریم. مؤسسه‌ای در آلمان آمادگی خود را برای بررسی دقیق اسکلت‌های یافت‌شده در تخت جمشید اعلام کرده است.

فدایی در پاسخ به اینکه آیا خطری مانند نمونه‌های انسان‌های نمکی این اسکلت‌ها را تهدید می‌کند، تاکید کرد: در مورد نمونه‌های استخوانی چنین آسیبی امکان‌پذیر نیست و مشکلات برای نگهداری و حفظ نمونه‌های استخوانی کمتر است.

بقایای ۱۳ اسکلت انسانی و ۲ اسکلت حیوانی در جریان فصل چهارم لایروبی آبراهه‌های دروازه نیمه‌تمام به سمت حیاط صدستون مجموعه جهانی تخت جمشید کشف شد. در تخت جمشید ۳ کیلومتر کانال زیرزمینی وجود دارد که تاکنون ۲ کیلومتر آن لایروبی شده است.

فصل چهارم کاوش آبراهه‌های تخت جمشید به همت پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با همکاری پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور و دانشگاه هنر شیراز از ۵ مرداد سال جاری آغاز شد و تا ۱۸ شهریورماه به مدت ۴۵ روز ادامه یافت.

یادمان تاریخی تخت جمشید که متعلق به دوره هخامنشیان است، یکی از ۴ اثر ثبت‌شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که سال ۱۹۷۹ با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد.

کد خبر 570567 برچسب‌ها استان‌ فارس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان فارس تخت جمشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۴۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحسن حسینی صبح امروز سه شنبه در گفت و گویی رسانه ای اظهار کرد: با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیأت باستان‌شناسی به منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطه تاریخی جوبجی حضور یافت که به دنبال آن، کاوش کاملاً علمی باحضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمت‌گر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آن‌ها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: از همین‌رو، با حضور کارشناس مرمت‌گر در هیأت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همه تابوت‌ها به منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همه اشیاء و تابوت‌ها به موزه رامهرمز انتقال خواهند یافت.

او افزود: از آغاز کار دولت سیزدهم، حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته و در سال جدید هم به منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تأمین اعتبار انجام داده‌ایم.

حسینی با اشاره به ویدیوی منتشر شده در خصوص نابودی اسکلت های کشف شده در جوبجی گفت: بعد از گذشت پنج سال دوباره این فیلم که در زمان خود پاسخ داده شده بود را بازپخش شده است.

او افزود: در هر هیأت کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمت‌گر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیاءِ مکشوف انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان بیان کرد: اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندارد و مخزن امن قرار دارند، بخش از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.

کد خبر 6092965

دیگر خبرها

  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • کشف فسیل دست نخورده یک گونه کانگوروی عجیب
  • ژاکت مدیر بایرن خبرساز شد: بیش از ۳۰ سال قدمت!
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه
  • رونمایی ازکتاب شعر پشت پنجره سکوت درگناباد
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • مرگ خاموش تخت‌جمشید و بیستون
  • عملیات آبرسانی به ۶ روستای درمیان آغاز شد
  • قهرمانی ایران در رقابت های جهانی والیبال دانش آموزی