Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدتی است که استفاده از ماسک، جزئی از زندگی روزمره انسان‌ها شده است. این وسیله، اخیرا مورد تقاضای شدید قرار گرفته است و به دلیل افزایش ویروس کرونا، افراد بسیاری در پی تهیه آن می‌باشند. در نتیجه با ظهور تولیدی‌های متعدد، انواع مختلفی از ماسک به بازار عرضه شد. اما برخی از این ماسک‌ها، دارای عملکرد و کیفیت مطلوب نیستند و به هیچ عنوان مناسب برای استفاده روزانه، به خصوص در این شرایط نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه هنگام تهیه آن باید به موارد بهداشتی توصیه شده توسط پزشکان، دقت کنید و با شناخت انواع ماسک، سعی بر تهیه بهترین نوع آن از فروشگاه‌های معتبر و قابل اعتماد مانند داروخانه‌ها، مراکز توزیع دولتی و یا فروشگاه‌های اینترنتی کنید. اما طبق گفته پزشکان و متخصصان، بهترین نواع ماسک برای استفاده روزانه، ماسک سه لایه می باشد.

چرا ماسک سه لایه؟

ماسک سه لایه از سه لایه‌ی پارچه‌ای بافته نشده تشکیل شده است. لایه میانی آن از یک ماده پروپیلنی ساخته شده که عملکرد اصلی ماسک را بر عهده دارد. امروزه برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، نه تنها باید به طور مکرر از ماسک استفاده کرد، بلکه باید از تجهیزاتی دیگر مانند مواد ضدعفونی کننده، ژل‌های ضدعفونی کننده، و دستکش استفاده کرد.

مصارف مختلف مایع ضدعفونی کننده

مایع ضدعفونی کننده برای استفاده‌های پزشکی و میکروب زدایی و سم زدایی و از بین بردن موادی که بر روی پوست دست وجود دارند استفاده می‌شود. ضدعفونی کننده، قبل از شیوع کرونا ماده ای ناملموس در زندگی مردم بوده ولی در حال حاضر، به خاطر شیوع بیماری کرونا مصرف بسیار بالایی دارد. مواد ضدعفونی کننده می‌تواند از ترکیب الکل، مواد غیر الکلی و حتی مواد شیمیایی از نیترات نقره باشند که موارد استفاده صنعتی دارند.

برای ضدعفونی کننده‌های خانگی معمولا از وایتکس استفاده می‌شود، که با توصیه پزشکان ضدعفونی کننده‌های الکلی نیز به مصارف خانگی اضافه شده است. در تونل‌های ضدعفونی کننده که در ورودی اماکن عمومی ‌پر تردد نصب شده اند از مواد ضدعفونی کننده‌ی غیر الکلی و همچنین غیر وایتکسی استفاده می‌شود. زیرا مواد ضدعفونی کننده می‌توانند به سیستم تنفسی انسان آسیب‌هایی را وارد کنند. به همین دلیل شیمیدانان تصمیم به تولید ماده ای با این مشخصات که به سیستم تنفسی انسان آسیب نرند، کرده اند. اما این مواد به علت قیمت بالا در مصارف روزمره مردم جایی نداشته و همچنان در مصارف خانگی شاهد آن هستیم که مردم از مواد ضدعفونی کننده ی وایتکسی و الکلی استفاده می‌کنند.

معمولا برای ضدعفونی کردن در محیط‌های خارج از خانه از ضدعفونی کننده‌های الکلی مانند ترکیبات الکلی یا ژل ضدعفونی کننده استفاده می‌کنند که این مواد ترکیبی از الکل، اسانس‌ها، آب  و چند ماده مجاز ضدعفونی کننده شیمیایی دیگر است.

ضدعفونی کننده یکی از مهم ترین عوامل پیشگیری

به طور کلی، در مصارف خانگی، مواد ضدعفونی کننده شامل ترکیباتی از وایتکس و آب می‌باشند. معمولا افراد خانواده اجناسی را که خریداری می‌کنند، سطوح مختلف، کف کفش‌ها، و ... را با استنفاده از مواد ارزان قیمت مانند وایتکس ضدعفونی می‌کنند. زیرا وایتکس آسیبی به سطوح سخت نزده و باعث تخریب، تغییر رنگ و حتی از بین رفتن آن‌ها نمی‌شود.

هنگام ضدعفونی کردن دست‌ها مراقب باشید!

برای ضدعفونی کردن پوست، و یا چیزهایی که سطحی حساس و آسیب پذیر دارند، بهتر است از مواد ضدعفونی کننده‌ی بر پایه الکل استفاده شود. پوست انسان، با بافت زنده ای که دارد بسیار آسیب پذیر بوده و با مواد ضدعفونی کننده بر پایه وایتکس سریعا آسیب می‌بیند. دی حقیقت این ماده باعث خشکی، اگزما، و حتی گاهی حساسیت‌های پوستی دوره ای می‌شود، که ناراحتی‌هایی از قبیل درد، سوزش، خارش، و همچنین از بین رفتن زیبایی را به همراه دارد. همچنین همانطور که می‌دانید ترمیم پوست زمان بر بوده و درمان‌های هزینه بری را در پیش خواهد داشت.

ژل ضدعفونی کننده، بهترین وسیله برای ضدعفونی کردن دست‌ها

قبل از بیماری کرونا، ژل ضدعفونی کننده معمولا برای استفاده در زمان‌هایی که آب در دسترس برای ضدعفونی کردن و شستشوی دست وجود نداشت، مورد استفاده‌ی افراد قرار می‌گرفت. بعد از بیماری کرونا، مردم به استفاده از ژل ضدعفونی کننده به منظور ضدعفونی کردن دست‌های خود در محیط‌های مختلف، روی آوردند. ژل‌های ضدعفونی کننده غالبا جزء دسته ی مواد ضدعفونی کننده ی قابل حمل، قرار می‌گیرند، که به صورت تیوپی و پمپی، در بازار یافت می‌شود، که می‌تواند تا حد بسیار زیادی مثمرالثمر واقع شود. همچنین با توجه به مواد سازنده آن، آسیب جدی‌ای به پوست دست‌ها وارد نمی‌کند.

مزایای ژل ضدعفونی کننده

یکی دیگر از گزینه‌های مهم و نقاط مثبت که ژل ضد غفونی کننده را مهم جلوه می‌دهد، این است که این ماده نسبت به ترکیبات الکلی، قابلیت اشتعال بسیار کمتری دارد. معمولا در همه‌ی خودروها مواد ضدعفونی کننده نگهداری می‌شود. که می‌تواند در محیط‌های گرم مشتعل شود و باعث خسارت‌های جبران ناپذیری گردد. به همین منظور به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده قابل حمل، ژل ضدعفونی کننده پیشنهاد می‌شود. ژل‌های ضدعفونی کننده نیازی به آب نداشته و در هر مکان می‌توان از آن استفاده کرد و راحتی را به همراه دارد.

ژل‌های ضدعفونی کننده حتی حاوی ویتامین‌ها و عصاره‌های گیاهان و ترکیباتی که به آبرسانی پوست کمک می‌کند، می‌باشد. که این مساله نیز نکته‌ای مثبت برای آن می‌باشد. به عبارت دیگر ژل ضدعفونی کننده معمولا نیازی به آبکشی و خشک کردن دست‌ها ندارد و آن‌ها را تمیز و ضدعفونی می‌کند. همچنین با وجود ترکیبات مرطوب کننده و نرم کننده، خشکی پوست را از بین می‌برد. روش مصرف آن معمولا به این صورت است که مقدار مناسبی از آن را روی دست قرار داده و به نحوی که همه جای دست با مالیدن دست‌ها بر روی یکدیگر به ژل آغشته شده و بگذاریم تا خشک شود. توصیه می‌شود که این ماده مانند دیگر مواد آرایشی، از دسترس کودکان خارج شود و همچنین در مقابل تابش مستقیم نور قرار نگیرد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا قیمت دلار ماسک سه لایه مواد ضدعفونی کننده ی ژل های ضدعفونی کننده برای ضدعفونی کردن ژل ضدعفونی کننده برای استفاده ماسک سه لایه کردن دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۲۴۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی

مریم طاهرخانی، فشارخون بالا را عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ و میر دانست و اظهار کرد: نشانه‌هایی از ابتلاء به فشارخون بالا ممکن است در برخی بیماران دیده شود که از جمله آن می‌توان به سردرد، تپش قلب، احساس فشار در قفسه سینه، تنگی نفس، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تاری دید، گُرگرفتگی و قرمزی صورت و خونریزی بینی یا چشم اشاره کرد.

این متخصص بیماری‌های قلب و عروق ادامه داد: هیچکدام از این نشانه‌هایی که به آن اشاره شد، اختصاصی نیستند و صرفاً برای مشکوک شدن به وجود خطر پرفشاری خون نباید منتظر بروز این علامت‌ها بود.

طاهرخانی، تنها راه تشخیص پرفشاری خون را، اندازه گیری آن با دستگاه‌های فشارسنج عنوان کرد و افزود: افراد می‌توانند برای اندازه‌گیری فشارخون به مطب پزشک مراجعه کنند، یا به کمک دستگاه هولتر فشارخون در خارج از مطب و در یک بازه زمانی طولانی مدت فشارخون خود را پایش کنند، همچنین امکان اندازه‌گیری فشار به کمک دستگاه‌های ترجیحاً اتوماتیک در منزل نیز وجود دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: توصیه می‌شود از فشارسنج‌های بازویی استفاده شود و فرد حتماً پنج دقیقه به حالت نشسته و در حالت استراحت قرار گیرد، علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند تا نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار، ورزش نکنند و چای و قهوه نیز ننوشند.

وی درباره نحوه اندازه‌گیری صحیح فشار خون، عنوان کرد: فشارخون باید دو یا سه بار گرفته شود؛ میانگین دو عدد نزدیک به هم، فشارخون بیمار را نشان می‌دهد ضمناً بهتر است از هر دو دست فشار گرفته شود و اگر فشار دو دست با یکدیگر مغایرت داشت، معیار، دستی است که فشار بالاتری دارد.

طاهرخانی، افزود: اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension organization)، فشار بزرگ‌تر مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه را پرفشاری خون تعریف کرده است بنابراین اگر فشار فردی در منزل مساوی ۱۳۵ روی ۸۵ میلی متر جیوه بود، باید به پزشک مراجعه کند، البته تشخیص فشارخون بر اساس یک بار اندازه گیری داده نمی‌شود.

فلوشیپ اقدامات مداخله‌ای قلب و عروق، با اشاره به اینکه درمان فشارخون در افراد به تشخیص پزشک به طور معمول پس از دو تا سه بار ویزیت پزشک به فاصله یک تا چهار هفته و یا اندازه گیری فشارخون با هولتر، آغاز می‌شود، گفت: البته اگر فشارخون در رنج خطر باشد و عوارض ناشی از فشارخون در ارگان‌های حیاتی دیده شود، باید در همان ابتدا درمان شروع شود

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند؛ به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا (توده بدنی ( BMI) بالاتر از ۲۵)، یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلاء به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذاهای سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسیدهای چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلاء به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلاء به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است، یکی از اقدامات در این راستا، کنترل فشارخون بیمارانی است که به هر بهانه‌ای به مراکز درمانی و کلینیک‌ها مراجعه می‌کنند، بسیج عمومی و راه‌اندازی کمپین‌های اطلاع رسانی اهمیت فشارخون و تشخیص و درمان به موقع آن، می‌تواند در افزایش سواد سلامت مردم نیز مؤثر باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • ۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است