Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@05:55:26 GMT

جزییات ریزش قیمت خودرو

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۳۶۳۴۲

جزییات ریزش قیمت خودرو

ریزش قیمت خودرو در ۲ ماه اخیر، از اتفاقاتی است که متأثر از نرخ ارز، انتخابات آمریکا، محدودیت‌های کرونایی و فروش خودروهای ثبت نامی است.

به گزارش ایمنا، شرایط متفاوت بازار خودروی کشور در این ۲ تا ۳ سال اخیر به واسطه قیمت‌گذاری دستوری و افت تولید در شرکت‌های خودروسازی منجر به شکل‌گیری فاصله قیمتی زیاد خودرو از کارخانه تا بازار شد؛ همین موضوع بازار خودرو را در این مدت به محل امنی برای دلالان و سرمایه‌های سرگردان تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی واسطه‌گرانی وارد این بازار شدند که محصولات تولیدی شرکت‌های خودروساز را با نرخ‌های غیرمنطقی عرضه می‌کردند؛ از سویی مشتریان خودرو نیز به واسطه انتظارات تورمی که همراه با افزایش نرخ ارز و وضعیت بی‌ثبات اقتصادی کشور تشدید شده بود، اقدام به خرید خودرو با هر قیمتی می‌کردند.

دلیل اصلی التهابات بازار خودرو، نرخ ارز است؛ به طوری که با افزایش نرخ ارز، حباب قیمت‌ها در بازار خودرو باد شده و با کاهش آن روند نزولی در قیمت خودرو آغاز می‌شد؛ در چنین شرایطی بود که اواسط آبان ماه امسال هم زمان با اعلام نتایج اولیه انتخابات ایالات متحده آمریکا و نوسان نرخ ارز، این بازار با تخلیه حباب قابل‌توجهی مواجه شد به طوری که نرخ خودرو کاهش ۳۰ درصدی را نیز تجربه کرد.

بازار خودرو تاکنون روند ریزشی خود را با سرعت آهسته تری حفظ کرده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال شیب نزولی قیمت‌ها حفظ شود.

کدام دسته از خودروها کاهش نرخ داشته‌اند؟

کاهش قیمت خودرو شامل داخلی، مونتاژی و وارداتی می‌شود؛ چون وابستگی قیمت خودروهای وارداتی به نرخ ارز بیشتر است، باید سهم ریزش خودروهای وارداتی شدیدتر باشد اما برخی از خودروهای داخلی که طی چند ماه گذشته، افزایشی حباب گونه را تجربه کرده بودند، اکنون نسبت به افت نرخ ارز، دچار کاهش قابل‌تأملی شده‌اند.

بررسی‌های نشان می‌دهد میزان کاهش قیمت‌ها در بازار خودروهای مونتاژی بیشتر از خودروهای تولید داخل بوده است؛ این شرایط موجب نزدیک شدن یا برابری قیمت حاشیه بازار برخی خودروهای داخلی به نرخ مصوب دولتی شده است؛ از طرفی بازار خودروهای وارداتی این روزها افت قیمت بیشتری را تجربه می‌کند.

این در حالی است که در چند ماه گذشته محصولات وارداتی متأثر از افزایش قیمت ارز، کاهش عرضه ناشی از ممنوعیت واردات و افزایش قیمت میلیاردی این خودروها نسبت به خودروهای داخلی و مونتاژی با رکود بیشتری مواجه بوده‌اند.

هم‌زمان با چشم‌انداز نزولی قیمت‌ها، مالکان خودروها سعی دارند تا با مراجعه به مراکز نیمه تعطیل خرید و فروش خودرو یا از طریق انتشار آگهی در اپلیکیشن‌های موبایلی، خودروهایشان را به فروش برسانند و در این شرایط مشتریان و خریداران، برخلاف ماه‌های گذشته، نقش پررنگ‌تری در تعیین قیمت‌ها ایفا می‌کنند.

احتمال ریزش بیشتر قیمت خودرو؟

وجود کاهش نسبی قیمت خودرو، معاملات در این بازار در سطح پایینی قرار دارد و روند کاهشی قیمت‌ها به دنبال افت نرخ ارز طی هفته‌های اخیر صورت گرفته است و در این وضعیت خریداران همچنان منتظر افت بیشتر قیمت‌ها هستند.

در این باره سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو می‌گوید: ریزش قیمت دلار، باعث کاهش قیمت خودرو در بازار شده است به طوری که در این مدت شاهد کاهش ۲۵ تا ۳۲ درصدی قیمت خودرو در بازار بوده‌ایم.

وی ادامه می‌دهد: افت قیمت علاوه بر خودروهای داخلی شامل خودروهای وارداتی و مونتاژی نیز شده است.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو اضافه می‌کند: اما این کاهش قیمت‌ها موجب آشتی مشتریان با بازار خودرو نشده است، ضمن اینکه کاهش قدرت خرید و تعطیلی نمایشگاه‌های خودرو در دوره ۲ هفته‌ای قرنطینه هم در کاهش اقبال مشتریان به خرید خودرو مؤثر بوده است.

موتمنی تأکید می‌کند: با توجه به تعطیلی بازار، روند کاهشی نرخ ارز و تشدید رکود، فعالان صنفی در انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها، به‌خصوص در بازار خودروهای گران‌قیمت مونتاژی و وارداتی هستند، و اگر سیر نزولی قیمت دلار ادامه یابد، قیمت خودروهای داخلی و وارداتی دوباره کاهش بیشتری را تجربه خواهد کرد.

فاکتورهای تعیین کننده برای بازار خودرو

آیا این کاهش قیمت‌ها واقعی است و روند آن تا پایان سال ادامه خواهد داشت؟ در این باره هادی بابایی فعال بازار خودرو به ایمنا می‌گوید: مدت‌ها بود که قیمت‌ها در بازار خودرو روند افزایشی داشت و در این چند هفته اخیر با کاهش قیمت‌ها در این بازار روبرو بوده‌ایم؛ کاهشی که برای برخی از مدل‌های خودرو بیشتر و برای بخشی دیگر کمتر بوده است و اگر با مانع خاصی روبرو نشویم و شرایط به همین شکل بماند احتمال افت بیشتر قیمت‌ها در برخی از مدل‌ها وجود دارد.

وی توضیح می‌دهد: فعلاً متقاضیان دست نگه داشته‌اند و شاید همین کاهش تقاضا برای خرید خودرو عاملی برای کاسته شدن از قیمت‌ها باشد؛ همچنین بسیاری از افرادی که خودرو را به عنوان کالای سرمایه‌ای خریده بودند این روزها فروشنده شده‌اند چون بر این تصورند که اگر قیمت خودرو کاهشی‌تر شود زیان می‌کنند، بنابراین فعلاً فروشندگان بیشتر از خریداران هستند.

این فعال می‌افزاید: به‌این‌ترتیب با شرایطی که بر بازار خودرو حاکم شده است اگر نرخ ارز افزایش پیدا نکند احتمالاً قیمت خودرو هم ثابت بماند و در صورتی که نرخ ارز کاهش یابد مجدد بر قیمت خودرو تأثیرگذار خواهد بود و آن را کاهشی می‌کند، به هر حال هر نوع تغییر قیمتی در این بازار در وهله نخست وابسته به نرخ ارز و سپس به میزان تقاضای خریداران بستگی دارد.

کاهش قیمت‌ها متأثر از جو روانی است

سوال اینجاست طرح‌هایی مانند فروش خودرو از طریق ثبت‌نام و قرعه‌کشی تا چه میزان بر کاهش قیمت‌ها مؤثر بوده است؟ در این زمینه علیرضا قندی، رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو اصفهان در گفت و گو با ایمنا می‌گوید: طرح‌های فروش فوری کارخانه‌های خودروسازی، تأثیر چندانی بر بازار خودرو ندارد چون این خودروهای ثبت نامی تا یک سال قابلیت انتقال برای فروش ندارند؛ اما برای فردی که خودمصرف کننده خودرو باشد شانس خوبی است، هرچند ظرفیت تحویل خودروها و تعداد افراد ثبت‌نام کرده نشان می‌دهد هر فرد ثبت‌نام کننده از احتمال کمی برای برنده شدن در قرعه‌کشی برخوردار است.

وی تصریح می‌کند: در حقیقت ثبت‌نام‌های این چنینی تأثیر خاصی بر بازار ندارد چون تولید خودرو بسیار اندک است و تا زمانی که خودرو مورد نیاز به بازار تزریق نشود شرایط تغییر چندانی نمی‌کند.

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو اصفهان اضافه می‌کند: با تناسب یافتن قیمت خودرو در بازار و کارخانه و رفع رانت‌خواری، این نوع از طرح‌ها برای فروش خودرو لازم نیست چون مشتری در هر زمان با وجود دارا بودن سرمایه لازم، امکان خرید کالای موردنظر خود را خواهد داشت.

قندی با اشاره به دلایل کاهش نرخ خودرو می‌گوید: اواسط آبان ماه قیمت خودرو کاهش قابل توجهی پیدا کرد و در این ۱۰ روز اخیر تا حدودی نسبت به ماه گذشته به دلیل گران‌تر شدن ارز و طلا، چند درصدی افزایشی‌تر شده است.

وی اظهار می‌کند: اتفاق جدیدی که دلیلی منطقی برای کاهش قیمت خودرو باشد نیفتاده است، فقط نوسان قیمت دلار، اظهارات مسئولان، انتخابات آمریکا و در کل جو روانی باعث ایجاد این شرایط شده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو اصفهان در پاسخ به این سوال که قیمت کدام خودروها کاهش بیشتری را تجربه کرده است؟ می‌گوید: نرخ خودروهای وارداتی به نسبت قیمتی کاهش بیشتری را در مقایسه با داخلی‌ها تجربه کرده است؛ البته خودروی خارجی وابستگی کاملی به نرخ ارز داشته و هر تغییری در ارز، بر قیمت آن تأثیرگذار است.

قندی اضافه می‌کند: پیش‌بینی آینده این بازار فعلاً ناممکن است، چون هر واکنشی در بازارها وابسته به نرخ ارز است.

گزارش از: نفیسه زمانی‌نژاد، خبرنگار اقتصادی ایمنا

کد خبر 459946

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خودرو ایران خودرو خودروسازی سایپا خودروسازي قیمت خودرو بازار خودرو افزایش قیمت خودرو خودروسازان داخلی پیش فروش خودرو کاهش قیمت خودرو خودروها قرعه کشی ایران خودرو پیش فروش خودرو ایران خودرو کیفیت خودرو خودروهای وارداتی خودروهای مونتاژی نرخ ارز نوسانات نرخ ارز ثبات نرخ ارز تثبیت نرخ ارز قیمت دلار افزایش قیمت دلار قیمت طلا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خودروهای وارداتی خودروهای داخلی بازار خودرو قیمت خودرو رئیس اتحادیه کاهش قیمت ها کاهش بیشتر بیشتر قیمت فروش خودرو قیمت ها نرخ ارز ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۶۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار بازهم ریخت

به گزارش قدس آنلاین، ادامه سیرنزولی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باعث شده تا قیمت‌ دلار، طلا و انواع سکه نسبت به هفته‌های قبل با کاهش محسوس همراه شود. تا جایی که قیمت دلار که هفته قبل در کانال ۶۴ هزار تومان در نوسان بود امروز به کانال ۶۱ هزار تومان بازگشته است. قیمت سکه نیز هم اکنون به کانال ۴۱ میلیون و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز به ۳.۴ میلیون کاهش یافته است.

نکته مهم بازار هم اینجاست که در عین ریزش قیمت‌ها ولی خریداری در بازار طلا، ارز و سکه وجود ندارد و همه چشم انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند.

بازاری ها می گویند احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ها وجود دارد و به همین دلیل هم الان دیگر مردم و بازاری‌ها ریسک خرید را نمی پذیرند و ترجیح می دهند سرمایه خود را نقد نگه دارند تا در قیمت‌های پایین تر خرید انجام دهند.

بازگشت آرامش در منطقه و فروکش کردن خبرهای منفی سیاسی بعد از قدرت‌نمایی نظامی ایران در منطقه باعث شد تا هیجان منفی از بازار تخلیه شود و در ادامه نیز گفته می شود بازارساز عرضه ارز را در امارات و بازار افزایش داده و همین امر به ادامه روند کاهشی قیمت‌ها کمک کرده است.

البته قیمت‌ انواع ارز درحالی در بازار کاهش یافته و فروشنده ها بدون خریدار مانده اند که کانال‌های تلگرامی درحال دست و پا زدن برای حفظ قیمت دلار در کانال‌های بالاتر هستند.

دلار هم اکنون در بازار تهران با قیمت ۶۱ هزار و ۴۰۰ تومان هم خریدار ندارد؛ دلار فردایی هم اکنون به کانال ۶۰ هزار تومان بازگشته است؛ دلار هرات نیز ۶۱ هزار و ۳۰۰ تومان قیمت خورده است. ضمن اینکه یورو در بازار افشار با قیمت ۶۶ هزار تومان هم خریدار ندارد و فروشنده ها نگران ضرر بیشتر هستند.

با این حال، کانال‌های تلگرامی دلار را در کانال ۶۲-۶۳ هزار تومان قیمت گذاری کرده و تلاش می کنند تا جلوی ریزش قیمت ها را بگیرند. این البته اولین بار نیست که کانال‌های تلگرامی با عضوهای چند میلیونی قیمت دلار را ۲-۳ هزار تومان بالاتر از کف بازار اعلام می کنند. تجربه فعالیت این کانال ها نشان میدهد که هر زمان بازار صعودی یا نزولی بوده قیمت‌های ارز این کانال ها چند هزار تومانی با واقعیت بازار تفاوت داشته است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • تکاپوی کانال‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/ دلار بازهم ریخت
  • تکاپوی کانا‌ل‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/دلار بازهم ریخت
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • اخبار بازار خودرو / ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار
  • ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو