Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، میزگرد ۱۶ آذر و نقش جنبش دانشجویی در استکبارستیزی و مطالبه‌گری با حضور فعالان دانشجویی دانشگاه‌های اردبیل به شکل مجازی و زنده برگزار شد.

* استکبارستیزی و ماهیت جریان دانشجویی

حامد یاری، عضو ادوار انجمن اسلامی مستقل دانشگاه محقق اردبیلی: مساله استکبارستیزی ماهیت جریان دانشجویی را می‌سازد و دانشجویان باید بدانند که شرایط کنونی با شرایط سال ۵۷ و دوران دفاع مقدس هیچ تفاوتی ندارد و در واقع امروز فقط میدان جنگ با دشمن تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنبش‌های دانشجویی آنچنان که باید به مسائل بپردازند و مسائل مختلف سیاسی را تبیین کنند، نتوانسته‌اند اقدام کنند و در واقع جنبش دانشجویی جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است.

در حال حاضر دشمن در عرصه‌های مختلف با کشورمان درحال جنگ است و جنبش دانشجویی وظیفه دارد تعریف درستی از این میدان جنگ و ابعاد مختلف آن و همچنین علل و عوامل آن به مردم ارائه دهد.

متاسفانه امروز برخی جریان‌های داخلی دل در گرو غرب دارند و با اعتماد بسیار غلط به اقدامات غرب اشتباهات گذشته را تکرار می‌کنند.

این جریان ۴ سال است که منتظر تغییر در ریاست جمهوری آمریکا است تا بتواند مجدد به سمت مذاکره برود، از این‌رو از ظرفیت همسایگان و توان داخلی غافل شده است.

تاریخ ثابت کرده هیچ وقت نمی‌توان به این دشمنان اعتماد کرد و به هیچ وجه مذاکره با یزیدیان زمان مورد قبول قشر دانشجو نخواهد بود، یقینا تبیین این مسائل وظیفه اصلی جنبش دانشجویی است.

* بعضاً مطالبه‌گری صحیح بلد نیستیم

در بحث مطالبه‌گری جنس نقدهایمان طوری است که به خوبی و در بستر صحیح نمی‌توانیم مطالبه‌گری انجام دهیم و گاهاً این مطالبه‌گری‌ها هیچ تفاوتی با تخریب‌ ندارد.

نوع مطالبه‌گری جنبش دانشجویی بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند بسیاری از مشکلات جامعه را حل و فصل کند اما متاسفانه بعضا مشاهده می‌شود که در برخی از مسائل جنبش‌های دانشجویی نقش کم‌رنگی داشته‌اند.

ضعیف بودن ارتباط جنبش دانشجویی با مسؤولان و نمایندگان یکی از مهم‌ترین دلایل ضعف در مطالبه‌گری است که قطعاً در ادامه با هم‌افزایی و هماهنگی بیشتر در بین جنبش‌های دانشجویی این مسائل و مشکلات حل شدنی خواهد بود.

* تبیین اتفاقات جامعه وظیفه خطیر جنبش دانشجویی است

عرفان حسینی، دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل: جنبش‌های دانشجویی در سطح دانشگاه‌های استان اردبیل فعالیت مطلوبی دارند اما این جنبش‌ها به هیچ وجه جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده‌اند و به خوبی به دانشجویان معرفی نشده‌اند.

از سال ۵۷ تا امروز در حال مقابله با توطئه‌های استکبار جهانی هستیم؛ هرچند این جنگ اکنون تن به تن نیست اما شاهد ترسیم انواع نقشه‌های شوم از سوی دشمنان هستیم، لذا این جنبش دانشجویی است که به دانشجویان و جامعه درباره اتفاقات پیرامون آگاهی می‌دهد و با زبان ساده توطئه‌های دشمنان را تشریح می‌کند.

جنبش دانشجویی می‌تواند با هدایت ذهن جمعی جامعه، محورهای مباحث انتخاباتی را به سمت واقعیت‌های جامعه و مسائل و مشکلات اصلی جامعه معطوف کند. انتقال فضای بحث منطقی از بستر دانشگاه‌ها به جامعه، بررسی و تبیین مسائل و مشکلات واقعی مردم و حتی ارائه راهکارها به کاندیداها منجر به فضای سالم و واقعی در انتخابات می‌شود.

* سازش با غرب به هیچ وجه مورد قبول نیست

فاطمه توکلی، مسؤول جامعه اسلامی دانشگاه محقق اردبیلی: ۱۶ آذر روز مقاومت و ایستادگی دانشجویان در برابر استعمار و استکبار غرب است و این روز بیشتر از همه روزها نقش موثر جنبش‌های دانشجویی را مشخص می‌کند و در واقع این روز نقش جنبش دانشجویی را تبیین می‌کند.

متاسفانه جنبش‌های دانشجویی در مواجهه با ترور شهید فخری‌زاده کم‌کاری کرد، این کم‌کاری به صدور بیانیه یا نامه‌نگاری‌ها اطلاق نمی‌شود بلکه به موضوع مطالبه‌گری در خصوص موضع‌گیری و اقدام عملی از مسؤولان در خصوص ترور شهید فخری زاده مرتبط می‌شود؛ البته برخی از مجموعه‌ها نیز اقدامات خوبی داشتند که الگوهای خوبی هستند.

سازش و توافق با جنایتکاران به هیچ وجه راه حل مناسبی نیست زیرا دولت‌های مستکبر همواره به کشور ما نگاه تحقیر آمیز داشته و دشمنی علنی خود را نسبت به نظام ما نشان داده‌اند.

جریان دانشجویی پل ارتباطی بین مردم و مسؤولان هستند پس همیشه سعی می‌کنند دغدغه و مطالبات مردم را پیگیری کرده و برای رفع آن مطالبه‌گری ‌کنند.

دغدغه اصلی امروز مردم بحث اقتصاد و معیشت است، ما می‌بینیم کوتاهی‌ها و سوء مدیریت‌هایی صورت می‌گیرد و همواره نسبت به این مسائل انتقاد کرده‌ایم و برای حل مشکلات مطالبات خود را بیان کردیم.

در حال حاضر دغدغه اصلی جنبش دانشجویی حل مشکلات اقتصادی مردم است، در بحث سیاسی و مسائل روز کشور هم مطالباتی داریم و بحث ما این است که جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت پای میز مذاکره با کسانی که سردار سلیمانی را ترور کردند، نمی‌نشیند و این مطالب را از دولت و مجلس داریم که این مطالبه جریان دانشجویی را جدی بگیرند هر چند عده‌ای در کشور هستند که چشم‌شان به غرب و آمریکا است.

* تبیین ناکارآمدی دولت برای مردم

جواد ملاحت جو، عضو شورای جامعه اسلامی مستقل دانشگاه محقق اردبیلی: دشمنان انقلاب اسلامی با اقدامات وحشیانه و تروریستی خود نقاب از چهره منحوس استکبار جهانی برداشته‌اند و ترور شهید فخری زاده لکه دیگری بر پرونده ننگین این جنایت‌کاران اضافه کرد.

برخی از مسؤولان در برابر ترور دانشمند هسته‌ای کشورمان آرام نشستند و اقدام عملی هم از خود نشان ندادند و در واقع اکنون اصلی‌ترین مطالبه جنبش دانشجویی به حرکت درآوردن مسؤولان است تا اقدامات علمی را از سوی آن‌ها در راستای تحقق انتقام سخت ملاحضه کنیم.

شعار، سخنرانی و یا توییت از سوی مسؤولان در قبال ترور یک دانشمند نامی هسته‌ای به هیچ وجه مورد قبول نیست و ما به دنبال دیدن اقدامات عملی هستیم.

سکوت روسای برخی از دانشگاه‌های استان اردبیل در خصوص ترور شهید فخری زاده قابل قبول نیست و برخی مسؤولان دانشگاهی در برابر این ترور سکوت اختیار کردند که این موضوع جای تعجب دارد.

برخی منتظرند تا دموکرات‌ها وارد کاخ سفید شوند تا دور تازه‌ای از مذاکرات ننگین را آغاز کنند و به قول خودشان به گشایش اقتصادی دست پیدا کنند؛ بخاطر اینکه برجام نافرجامشان ضربه نخورد در قبال ترور دانشمند هسته‌ای سکوت می‌کنند و حتی در بیانیه‌های خود به دانشمند هسته‌ای بودن شهید فخری زاده اشاره نمی‌کنند.

جنبش دانشجویی علاوه بر مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی وظیفه دارد تا مسائل روز را به خوبی برای مردم تبیین کند و درباره آن‌ها شفاف توضیحات ارائه کند؛ به طور مثال جنبش دانشجویی باید در خصوص ترور شهید فخری زاده بهتر از این‌ها ظاهر می‌شد و کامل موضوع را به مردم شرح می‌داد.

بخی جریان‌ها در کشور که آمریکا را به دو قسمت خوب و بد تقسیم می‌کنند سخت در اشتباه هستند و هیچ وجه آمریکا قسمت خوب ندارد، سیاست کلی آن‌ها دشمنی با نظام ما است.

* باید کنش‌گری در جنگ روایت را بیاموزیم

امیررضا سعیدی، سردبیر خبرگزاری فارس استان اردبیل و از فعالان و ادوار بسیج دانشجویی: متاسفانه پس از ترور شهید فخری‌زاده، واکنش‌های خوبی را از سوی جریان غرب‌گرا در داخل کشور شاهد نبودیم و آن‌ها خواسته یا ناخواسته در زمین دشمن بازی کردند؛ عمده‌ جنگ ما پس از این ترور جنگ رسانه‌ای و روایت بود که دشمنان ایران اسلامی در فضای جهانی در حال ساخت دشمن فرضی بودند تا از شهید فخری‌زاده چهره‌ای منفی بسازند.

در این جنگ روایت، خیلی موفق عمل نکردیم و دلایل مختلفی داشت، اعم از انفعال جریان غرب‌گرا، عدم میدان‌داری جنبش دانشجویی و... که باید درس بزرگی باشد برای همگان تا در ادامه این مسیر موفق‌تر عمل کنیم و کنش‌گری در جنگ روایت را بیاموزیم؛ یکی از تاکتیک‌هایی که دشمنان همواره از آن استفاده می‌کنند، ساختن دشمن یا دشمنان فرضی است و جنبش دانشجویی و فعالان باید با آگاهی به جنگ با استکبارستیزی بروند.

مسئله آن‌جایی تلخ‌تر می‌شود که برخی افراد در داخل کشور نیز از این تاکتیک برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کنند؛ کار به جایی رسیده است که یکی از چهره‌های شاخص جریانی در داخل کشور، اذعان کرده است که رئیس جمهور بعدی هر کس باشد حتماً وضعیت از این بدتر خواهد شد.

وظیفه جریان‌های دانشجویی، روشن‌گر، مطالبه‌گر و رسانه‌ای سنگین‌تر است و باید به جنگ با این تفکر بروند.

* عدالت‌خواهی و مطالبه‌گری دچار مشکلی به نام نگاه صفر یا صد/ مطالبه نباید هزینه‌زایی غلط ایجاد کند

جریان عدالت‌خواهی و مطالبه‌گری، امروز دچار یک مسئله و مشکل بزرگ به‌نام نگاه صفر و صدی به موضوعات است؛ برخی از افراد و مجموعه‌ها متاسفانه از عدم وجود علم و دانش مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی رنج می‌برند و همین موضوع موجب آن شده تا در روند اقدامات خود ضربه‌ها و هزینه‌هایی را به هدف خود وارد کنند.

این که ما در روند خصوصی‌سازی مجموعه‌ای ایرادی و مشکلی را ببینم و به مطالبه آن بپردازیم کار مقدسی است اما وقتی کار هزینه‌زا می‌شود که در نگاه به موضوع، اصل ماجرا را هدف می‌گیریم و مثلا اصل موضوع خصوصی‌سازی را مشکل‌زا می‌بینیم در حالی که مطالبه ما احقاق حقوق مردم و بیت‌المال است.

یکی از موارد نبایدهای عدالت‌خواهی و مطالبه‌گری، استفاده ابزاری از آن است، به‌طور مثال در موضوع «لغو واگذاری کشت و صنعت مغان» همه و همه از رسانه‌ها، مسئولان، نمایندگان، مردم، تشکل‌ها، دانشجویان و... دست به دست هم دادند تا این اتفاق بزرگ با نگاه ویژه قوه قضائیه رخ داد.

اما اینکه پس از نتیجه‌گیری در موضوع، هر کس نقشی کوچک یا بزرگی داشته، به دنبال سهم‌خواهی و یا به‌نام خود زدن این ماجرا باشد، فضای مناسبی نیست؛ یقیناً کار جمعی موجب رویدادهای بزرگ شده است و نباید آن را به شخص، تشکل یا مجموعه گره زد؛ هر چند هدف از این موضوع برای همه مشخص است و در این میان باید قدردان کسانی باشیم که در پشت پرده تلاش کرده‌اند و امروز نیز هیچ ادعایی ندارند.

در مجموع باید به دنبال افزودن به دانش مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی خود باشیم و نحوه صحیح مطالبه و استفاده از ابزارهای مطالبه‌گری فرا بگیریم.

* گفتنی است، میزگرد دانشجویی ۱۶ آذر با توجه به محدودیت‌های کرونایی به‌صورت مجازی برگزار شد که این میزگرد ۲ساعته به‌طور زنده از صفحه اینستاگرامی خبرگزاری پخش شد.

- انتهای پیام/۳۴۶۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: جنبش دانشجویی عدالت خواهی آمریکا دانشجویان توافق استکبارستیزی حامد یاری عرفان حسینی فاطمه توکلی برجام شهید فخری زاده مطالبه گری ترور شهید فخری زاده جنبش های دانشجویی جریان دانشجویی جنبش دانشجویی عدالت خواهی مطالبه گری دانشگاه ها هیچ وجه هسته ای جنبش ها ۱۶ آذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۸۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش‌های دانشجویی در آمریکا

کارشناس مسائل آمریکا با بیان این‌که تداوم جنایت‌های اسرائیل در غزه اعتراضات دانشجویان را در پی داشته است، گفت: راه دیگری برای نتانیاهو باقی نمانده است، اگر دست خالی برگردد قطعا کابینه سقوط می‌کند، بنابراین ناچار است برگ برنده‌ای را به دست آورد تا روی ناکامی‌هایی که داشته، سایه بیاندازد.

دامنه حمایت از فلسطین و اعتراضات دانشجویی در پی ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی و درخواست برای پایان دادن به جنگ اسرائیل در غزه که از دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد و  امروز محدود به یک کشور و منطقه نیست؛ تقریبا علاوه بر آمریکا،‌ در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله انگلیس و فرانسه نیز شکل گرفته است. 

از زمان آغاز عملیات طوفان‌ الاقصی و تجاوزها و جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، اعتراضات و تحصن‌ها در دانشگاه‌های آمریکا وجود داشته و در حال حاضر با گسترده شدن این اعتراضات در دانشگاه‌های غرب واقعیت موجود از حامیان رژیم صهیونیستی خود را به وضوح نشان می‌دهد. 

در میانه سرکوبی که از سوی دولت‌ها به ویژه در آمریکا در قبال این اعتراضات شکل می‌گیرد، «پل اوبراین» مدیر اجرایی دفتر عفو بین‌الملل در آمریکا در واکنش به اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه، اظهار کرد: اعتراضاتی که در داخل دانشگاه‌های آمریکا و اطراف آن‌ها برای حمایت از حقوق فلسطینی‌ها برپا شد، با واکنش‌های سرکوبگرانه از جمله بازداشت و اخراج دانشجویان روبه‌رو شدند.

وی تصریح کرد: حق اعتراض کردن از منظر گفت‌وگوی آزادانه درباره تحولات جاری در غزه در کنار استمرار حمایت‌های تسلیحاتی واشنگتن از اسرائیل، بسیار اهمیت دارد. بر اساس قوانین بین‌المللی آزادی دانشگاهی فاکتور اصلی حق تحصیل است، بر این اساس از مدیریت‌های دانشگاه‌ها می‌خواهیم از حق دانشجویان در اعتراض مسالمت‌آمیز و امنیت حمایت کنند.

بازداشت دانشجویان در نیویورک

حساسیت دانشجویان به کشتار مردم فلسطین

«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از اعتراضات دانشجویی در آمریکا و اروپا و تاثیر این جنبش‌ها در تحقق مطالبه دانشجویان اظهار داشت: قطعا جنبش‌های دانشجویی تاثیرگذار است، دانشجویان در تمام دنیا نسبت به مسائل اجتماعی حساسیت دارند، نخستین جنبش دانشجویی در جهان در سال ۱۹۱۸ در آلمان اتفاق افتاد و همان زمان نیز اثر داشت و یا وقوع جنبش‌های دانشجویی در سال ۱۹۶۸ در فرانسه که بسیار گسترده بود و در ادامه اعتراضات دانشجویان، کارگران،  دانش‌آموزان و حتی کارمندان نیز  به این اعتراضات پیوستند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: جنبش‌های دانشجویی حقیقت و واقعیتی است که دانشجویان به دلیل حساسیت اجتماعی دارند و از آن‌جایی که دانشجویان بی‌پرواتر هستند، واکنش و حساسیت خود را نسبت به مسائل بروز می‌دهند.

وی با اشاره به تحولات غزه و ادامه یافتن جنایت‌های رژیم صهیونیستی گفت: مساله غزه، موضوعی است که گسترده شده و هر روز شاهد اعتراضات ضد اسرائیلی هستیم و این موضوع نشان می‌دهد دانشجویان نسبت به مظلومیت مردم غزه حساسیت دارند؛ به‌رغم این‌که دولت‌ها اعتراضات را ممنوع کرده‌اند اما همچنان ادامه دارد.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: در حال حاضر آن چه موجب در هم آمیختگی موضوعات شده، مساله یهودستیزی است و دولت‌ها در غرب و اروپا نسبت به آن نگرانی دارند اما به دلیل مسائل مرتبط با دموکراسی ناچار هستند کنار بیایند، برای مثال در فرانسه حدود ۶ میلیون یهودی زندگی می‌کنند اما ماکرون ناچار شده جانب دانشجویان را بگیرد و مستقیما نتانیاهو را تحت تاثیر قرار دهد.

اعتراضات دانشجویی در نیویورک

نتانیاهوی ناکام، در جستجوی برگ برنده

بیگدلی با بیان این‌که اعتراضات به دلیل حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به رفح تشدید شده است، افزود: از سوی دیگر آمریکا در سال انتخاباتی قرار دارد و بایدن در واقعیت باید نظر اقلیت یهودی را هم به دست آورد اما می‌بینیم این اعتراضات در آمریکا و حتی انگلیس که نوچه اسرائیل است، گسترش یافته و جنبش‌های دانشجویی در فضای سیاسی و کانون‌های قدرت نقش ایفا می‌کنند.

اعتراضات دانشجویی با برپایی کمپ‌های چادری در دانشگاه‌های آمریکا برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی آغاز شد و در مدت کوتاهی به دانشگاه‌های اروپا نیز رسید و در پی آن بسیاری از دانشجویان تعلیق و یا اخراج شده‌اند. حتی برخی از این اعتراضات به این دلیل است که دانشجویان اخراج شده به دانشگاه‌ها بازگردند.

این جنبش‌های دانشجویی با واکنش بنیامین نتانیاهو مواجه شد و او در بیانیه‌ای گفت: «آنچه در دانشگاه‌های آمریکا اتفاق می‌افتد وحشتناک است. اوباش یهودی ستیز، دانشگاه‌های پیشرو را تصرف کرده‌اند. آن‌ها خواستار نابودی اسرائیل هستند. آن‌ها به دانش آموزان یهودی و به اعضای هیئت علمی یهودی حمله می‌کنند. این بی وجدانی است. باید متوقف شود».

بیگدلی، کارشناس مسائل آمریکا در تحلیل خود از واکنش نتانیاهو به اعتراضات گفت: در نظر داشته باشیم برای نتانیاهو راه دیگری باقی نمانده تا به لحاظ سیاسی حمله به رفح را انجام دهد، از طرفی فشارها از سوی‌ دولت‌های غربی نیز شدت یافته است و نتانیاهو به شدت تحت تاثیر افکار عمومی داخل سرزمین‌های اشغالی است. در واقع تحولات سرزمین‌های اشغالی راه دیگری برای نتانیاهو باقی نگذاشته و چه بسا ممکن است به قتل عام گروگان‌ها منجر شود، بنابراین نتانیاهو نمی‌تواند این حمله و ادامه جنایت‌هایش را به تنهایی ادامه دهد و یا این‌که دست خالی به دامن اسرائیل و جامعه برگردد در این صورت قطعا کابینه سقوط می‌کند، موضوعات قضائی در دستور کار قرار می‌گیرد. بنابراین نتانیاهو ناچار است برگ برنده‌ای را به دست آورد تا روی ناکامی‌هایی که داشته، سایه بیاندازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی در آمریکا مورد حمایت دانشجویان شهرکرد قرار گرفت
  • دانشجویان گیلانی از جنبش دانشجویی آمریکا و اروپا حمایت کردند
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه اصفهان در حمایت از جنبش دانشجویی آمریکا
  • تقدیر مردم غزه از جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین در جهان
  • سرکوب جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • بیش از ۶۰۰ نفر در جنبش دانشجویی ایالات متحده دستگیر شدند
  • جنبش دانشجویی در آمریکا بیداری وجدان ملت‌هاست
  • واکنش به کشتار در غزه؛ حقیقت جنبش‌های دانشجویی در آمریکا
  • جنبش «همبستگی با غزه» گوش مدعیان دموکراسی را کر کرده است
  • جنبش‌های دانشجویی در آمریکا از جنگ ویتنام تا غزه/اهمیت جنبش کنونی