Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@16:44:37 GMT

آینده سیاسی ونزوئلا به کدام سو خواهد رفت؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۵۰۷۳۱

آینده سیاسی ونزوئلا به کدام سو خواهد رفت؟

 بی‌بی‌سی اسپانیولی نوشت: طرفداران هوگو چاوز و نیکلاس مادورو با انتخابات پارلمانی روز یکشنبه کنترل مجلس ملی به عنوان تنها قدرت رسمی تحت کنترل مخالفان، را به دست گرفت.  حال با همراهی مجلس ملی با دولت مادورو، باید دید آینده سیاسی ونزوئلا به کدام سمت خواهد رفت.

با وجود برتری طرفداران مادورو با بیش از ۶۷ درصد آرا که با فراخوانی مخالفان به دادن رأی ممتنع، میدان را از رقبای سرسخت خالی کرد، همچنان این کشور آمریکای لاتین در برابر چالش‌های بزرگی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چشم انداز سیاسی اقتصادی ونزوئلا پس از انتخابات پارلمانی

دولت مادورو همچنان با کشوری تحت تحریم‌های سخت و محاصره اقتصادی روبروست که مهار بحران اقتصادی ناشی از تحریم‌ها در آن کار آسانی نیست.

البته هماهنگی پارلمان با دولت ونزوئلا می تواند باعث کمرنگ‌تر شدن نقش و قدرت مخالفان شود و همانطور که رئیس جمهوری ابراز امیدواری کرده، مسیر را برای بهبود و پیشرفت اقتصادی هموار کند. همچنین امید حزب مادورو برای پیروزی چاویسم در انتخابات ریاست جمهوری بعدی نیز پررنگ‌تر خواهد شد.

نشریه اسپانیایی ال پائیس پیش‌تر در این باره نوشت: انتظار می‌رود این انتخابات، کشور را به یک کارکرد سیاسی عادی برگرداند؛ از آنجا که مجمع ملی کنونی با نقض قانون اساسی در سال ۲۰۱۸میلادی و همسویی با رویکرد استعماری آمریکا تحت حاکمیت مخالفان دولت اداره شده، همواره در مسیر برنامه های دولت در جهت توسعه و پیشرفت کشور اختلال ایجاد کرده است.  

«خورخه ارئاسا» وزیر امور خارجه ونزوئلا با ابراز امیدواری از تشکیل مجلس جدید، آن را پایانی بر عامل رنج های مردم از تحریم و محاصره اقتصادی خواند. وی با اشاره به ارتباط گروه مخالف حاکم بر مجلس از سال ۲۰۱۵ و آمریکا، آنها را مسبب تهاجم اقتصادی دشمن و اعمال تحریم ها بر ملت خواند و گفت: گروه راست گرای افراطی در اتحاد با دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ، به زعم خود می پنداشتند که در حال ضربه زدن به «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور بولیواری ونزوئلا هستند، اما در واقع این ملت ونزوئلا بودند که در معرض تهاجم و رنج های اقتصادی قرار گرفتند.  

چالش گروه مخالفان شکست خورده در انتخابات

از سوی دیگر باید دید نحوه واکنش گروه مخالفان شکست خورده در انتخابات و برخورد با آنها چگونه خواهد بود؟

خوان گوایدو که از ماه‌ها قبل با ادعای تقلب در انتخابات گروه مخالفان را برای راه‌اندازی همه پرسی فراخوانده بود،  یک روز پس از انتخابات به منظور به چالش کشیدن نتیجه انتخابات و تحریک مخالفان برای شرکت در همه پرسی هفته آینده به خیابان آمد. وی در این همه پرسی قصد دارد با طرح سه پرسش درباره پذیرش نتیجه انتخابات، پایان دادن به دولت مادورو و همچنین همراهی با حمایت‌های بین المللی برای دموکراسی ونزوئلا به مخالفت های خود ادامه دهد که این موضوع با وجود برخی حمایت های داخلی و خارجی به ویژه از سوی دولت ترامپ، همچنان این کشور آمریکای جنوبی را با موانع قابل توجهی روبرو خواهد کرد.  

چنان که «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا پیش از آنکه نتیجه انتخابات پارلمانی ونزوئلا اعلام شود، مدعی تقلب در انتخابات این کشور شد.

همچنین وزارت امور خارجه انگلیس روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای همسو با سیاست‌های کاخ سفید، مدعی تقلب در انتخابات پارلمانی ونزوئلا شد و نتیجه را مردود اعلام کرد.

اما از طرفی، با توجه به شکاف ایجادشده بین شاخه های مختلف گروه مخالفان، ناکامی اپوزیسیون ونزوئلا خیلی قبل‌ترقابل پیش بینی بود؛ شاخه تحت رهبری گوایدو به تحریم انتخابات می اندیشیدند در حالی که «انریکه کاپریلس» یکی دیگر از نمایندگان اصلی حزب مخالفان بر ابراز مخالفت از طریق مشارکت در انتخابات و انتخاب اعضای گروه خود تاکید داشتند.

همچنین با وجود آنکه حزب مخالفان با تحریم انتخابات یا دادن آراء ممتنع، به نوعی به مخالفت با انتخابات برخاستند، اما درواقع، این موضوع خود نشانه ای دیگر از پذیرش شکست پیش از اعلام نتایج از سوی گروه راستگرای افراطی محسوب می شود.

به نوشته بی بی سی اسپانیول، با تشکیل پارلمان جدید و با وجود اختلافات موجود بین اعضای مخالفان که بارها دیدگاه های گوایدو را مورد انتقاد قرار داده بودند، مطمئنا نقش خوان گوایدو نیز به عنوان رهبر مخالفان زیر سوال خواهد رفت. زیرا موقعیت وی به عنوان رئیس پارلمان پیشین بود که به وی اجازه می داد در برابر نیکلاس مادورو، با اعلام خود به عنوان رئیس جمهور موقت قد علم کند. در نتیجه به نظر می رسد که هیاهوی بسیار او برای برگزاری همه پرسی برای زیرسوال بردن نتیجه انتخابات نیز تاثیری بر روند جاری نداشته باشد.

 ال پائیس نیز در این رابطه تحلیل کرد: اپوزیسیون که به دلیل ناکامی های داخلی تضعیف شده و حمایت مردمی را بیش از پیش از دست داده، با این انتخابات با خطر مجازات سیاسی روبرو خواهد بود.

روابط واشنگتن- کاراکاس در دولت بایدن

همچنین تقریبا همزمان با شروع رسمی مجلس جدید ونزوئلا در ابتدای سال ۲۰۲۱ (پنجم ژانویه)، «جو بایدن» به عنوان رئیس جمهوری منتخب آمریکا نیز ۲۰ ژانویه(۱ بهمن)، به جای دونالد ترامپ حامی گوایدو، دولت جدید را به دست خواهد گرفت.

با توجه به سیاست های خصمانه آشکار دولت ترامپ با ونزوئلا که در پی اعلام حمایت از گوایدو به قطع روابط دو کشور منجر شده بود، باید دید روابط واشنگتن کاراکاس در دولت بایدن چه تغییری خواهد کرد.

انتخابات پارلمانی ونزوئلا که یکشنبه ۱۶ آذر برگزار شد، چالشی بزرگ میان طرفداران «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور و گروه مخالفان بود که با پیروزی حزب مادورو و تشکیل مجلس جدید اگرچه این چالش کم رنگ تر شد اما به نظر می رسد که هنوز تدوام خواهد داشت.  

310 310

کد خبر 1463997

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ونزوئلا مادورو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۰۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

وی در گفتگو با ایلنا، ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آن‌هایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ این‌ها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهادهای امنیتی نباید تایید می شدند اما با رایزنی هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده شان بود اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود: اما یک عده ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این ها را مثال می زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می آورد. در مجموع یک عده ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد اما سال های دوم و سوم را نمی دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوارها خاطرنشان کرد: به نظرم می آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902965

دیگر خبرها

  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟