Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:29:00 GMT

مرا به خیر تو امید نیست، شرّ مرسان!

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۷۴۰۹۱

مرا به خیر تو امید نیست، شرّ مرسان!

روزنامه آرمان ملی پنجشنبه ۲۰ آذر در یادداشتی به قلم محمدرضا خباز نماینده ادوار مجلس آورد: مقدار صادرات غیرنفتی ما آنقدر افزایش پیدا کرد که به واردات ما چربید و موفقیت‌های دیگر. وقتی برجام به‌وجود آمد، طبیعتا شرایط خیلی بهتر شد. در رفت و آمد به اتاق بازرگانی، سرمایه‌گذاران خارجی زیادی را بعد از برجام می‌دیدیم که آسانسورهای بزرگ اتاق بازرگانی گنجایش جابه‌جا کردن آنها را نداشت و بعد از اینکه مدت‌ها در صف بودند، عاقبت راه‌پله‌ها را برای مذاکره و سرمایه‌گذاری در پیش می‌گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در دولت دوم دکتر روحانی، ترامپ انتخاب شد که فردی تاجرپیشه بود و می‌خواست همه کارها را با زور و قلدری پیش ببرد. حتی اروپایی‌ها هم از او می‌ترسیدند که البته شاید ترس بجایی بود به دلیل اینکه میزان ترنول مالی اروپا با آمریکا بالای هزار میلیارد دلار است و چنانچه می‌خواستند به طرف ما بیایند، طبیعتا ترنول مالی هزار میلیارد دلاری خود را از دست می‌دادند. بنابراین آمریکا به‌تنهایی ما را تحریم کرد ولی تحریم تنهایی آمریکا، تحریم جهانی شد چون همه کشورها از آمریکا می‌ترسیدند.

کشورهای جزئی کوچک حاشیه خلیج‌فارس که اصلا به حساب نمی‌آیند و کشورهای قدرتمندی مثل انگلیس، آلمان و فرانسه به دلیل اینکه اگر می‌خواستند به تعهداتشان عمل کنند باید ضرر هنگفتی می‌کردند و صادراتشان توسط ترامپ لغو می‌شد، از ترس آمریکا به تعهداتشان عمل نکردند. در واقع ما اسما تحریم آمریکا بودیم ولی عملا تحریم همه دنیا بودیم، به غیر از برخی کشورهای همسایه‌مان. البته بعدا چین و روسیه همکاری‌های خود را با ما بیشتر کردند. خوشبختانه آمریکا در مجامع بین‌الملل با اینکه یکسال هم رئیس شورا بود ولی نتوانست از مکانیسم ماشه استفاده کند تا مجددا همه تحریم‌ها را تحمیل کند و ما را در انزوا قرار دهد. از این رو با شکست‌های پی‌درپی مواجه شد تا اینکه ترامپ رای نیاورد. در علم سیاست کشور آمریکا حزب دموکرات را کبوترها و جمهوریخواهان را بازها یا همان لاشخورها می‌نامند و البته که کنارآمدن با لاشخور و کبوتر متفاوت است.

سخنان دیروز رئیس‌جمهور که خواسته عموم مردم است و با پشتوانه ۲۴میلیون رای مردمی بیان می‌شود، نشان‌دهنده این است که جو بایدن به تعهد انتخاباتی خود عمل می‌کند و به برجام برمی‌گردد و با اولین قدم همه تحریم‌ها شکسته می‌شود و مجددا سرمایه‌گذاران خارجی به ایران سرازیر می‌شوند و سرمایه‌گذاران داخلی هم کم‌کم امیدوار می‌شوند و رونق به کشور برمی‌گردد. از طرفی نفت و سهمیه ما در اوپک که تا قبل از تحریم، روزانه دومیلیون و دویست‌هزار بشکه بود، تحریم شده بود و از ترس آمریکا خریداری نبود و شاید حدود دویست‌هزار بشکه آن هم به کشورهایی مثل ونزوئلا و کشورهایی که تحریم آمریکا هستند، می‌فروشیم. از طرفی مقداری زیادی نفت به کشورهای چین و کره جنوبی فروخته‌ایم که از ترس آمریکا جرات بازگرداندن پول نفت را نداشتند و از ما می‌خواستند که مواد غذایی و مواد اولیه خریداری کنیم. این پول‌ها طبیعتا بعد از لغو تحریم‌ها برمی‌گردد و شرایط کشور برحسب ظاهر ان‌شاءا... مناسب خواهد بود.

دکتر ظریف به نکته‌ای اشاره کرده‌اند که از یک جهت خوشایند و از جهت دیگر ناخوشایند است. اینکه عده‌ای از داخل کشور به آمریکا اطلاع می‌دهند با دولت فعلی مذاکره نکنید و بگذارید برای دولت بعدی! سخنی نامناسب است. درحالی‌که دولت، دولت است و چه فرقی می‌کند؟ چه این دولت و چه دولت آینده حتی یک‌ساعت اگر زودتر تحریم بشکند، حتما برای ما بهتر خواهد بود و شرایطمان به پنج سال پیش برمی‌گردد که شرایط تقریبا مطلوبی داشتیم. بیشترین نگرانی ما از این به بعد از داخل کشور است. کسانی که به آمریکا خبر و گرا می‌دهند که با این دولت مذاکره نکنید، از این دولت هفت‌ماه بیشتر باقی نمانده، تا روی کار آمدن دولت بعد صبر کنید.

باید حواسشان به این افراد جمع باشد که شرایط را خراب نکنند. می‌گویند «مرا به خیر تو امید نیست، شرّ نرسان». در زمان برجام مخالفت کردند و الان هم که دولت بایدن آمادگی خود را برای برگشتن به برجام اعلام کرده، باز پرچم مخالفت را بلند کردند. لذا باید مواظب غضنفرهای داخل باشیم! البته بعضی کشورهای اروپایی مثل آلمان و بقیه، نسبت به مصوبه مجلس اعلام نظر منفی کرده‌اند که البته طبیعی است و ما هم این مصوبه را زودهنگام می‌دانیم و باید اجازه می‌دادند بایدن تصمیم خودش را بگیرد و چنانچه نامناسب بود، چنین مصوبه‌ای ارائه دهند، نه اینکه پیشاپیش بایدن و دولت آمریکا را در مقابل عمل انجام‌شده، قرار دهند. به همین مناسبت معتقدم سخنان دکتر روحانی محقق خواهد شد و شرایط آینده کشور بهتر از امروز خواهد بود.

برچسب‌ها برجام دولت دکتر روحانی ایران ترامپ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام دولت دکتر روحانی ایران ترامپ برجام دولت دکتر روحانی ایران ترامپ اخبار کنکور برمی گردد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۴۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون اهمیت دیپلماسی فعال انرژی ایران در دولت سیزدهم که منجر به توسعه تجارت انرژی ایران شد؛ افزود: یکی از مهم ترین بخش های دولت که اقدامات مهمی در جهت رفع تحریم ها و خنثی کردن اثرات آن بر اقتصاد ایران داشته است؛ صنعت نفت و گاز بوده است. به پشتوانه این رویکرد کلیدی دولت سیزدهم در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران، امروز توانستیم که مسیر خنثی سازی تحریم ها را پیش ببریم و نفت خام و گاز طبیعی بیشتری به فروش برسانیم و در این زمینه توانستیم به سطح خوبی از تولید و صادرات نفت خام برسیم و رکوردهای قبلی در زمان تحریم ها نیز بشکنیم و به نوعی رکوردشکنی تاریخی نیز داشته باشیم.

به گفته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس سیاست هایی همچون تولید بار اول و تمرکز توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعت نفت از سیاست های اصلی و درستی است که توسط دولت سیزدهم در زنجیره ارزش نفت و گاز به اجرا گذاشته شد. این اقدام علاوه بر اینکه توانست زمینه ساز صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی به ونزوئلا شود و سهامداری ایران در پالایشگاه های فراسرزمینی را به سرانجام برساند؛ در زمینه نیاز به واردات تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز ایران نیز کمک چشم گیری کرد و از همین رو علاوه بر کاهش ارزبری از محل رشد صادرات نفت خام ایران به ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شد و وابستگی ما را به دیگران کاهش داد. از سوی دیگر، تمرکز بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور، منجر به تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر و اشتغال آفرینی برای متخصصان کشور خواهد شد که از اهمیت اساسی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: در حال حاضر، در بسیاری از زمینه ها مواد اولیه را صادر می کنیم. در حالی که مجبوریم محصولات نهایی ساخته شده از همین مواد اولیه را با قیمت بالایی به کشور وارد کنیم. این شرایط به ضرر کشور است و دولت را از درآمدهای ارزی محروم می کند. اعمال سیاست هایی مانند در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی هدفمند از صنایعی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعالیت می کنند، می تواند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات اثرگذار باشد.

میرتاج الدینی تأکید کرد: هدف از تحریم صنایع نفت و گاز کشور این بود که اقتصاد کشور فلج شود. اما با سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود توانستیم به خنثی سازی تحریم ها بپردازیم. در نهایت این سیاست گذاری های درست ما را به رکوردزنی در فروش نفت خام کشور رساند. به نحوی که رشد اقتصادی 5.4 درصدی را تجربه کردیم و فروش نفت کشور را تا حد زیادی به رکورد سال های قبل از تحریم نزدیک کردیم.

دیگر خبرها

  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • تحریم عاملی برای خودکفایی و پیش برندگی در کشور شده است
  • اعتراف کی‌یف به دستاورد‌های نظامی روسیه
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در ۴ ماه گذشته خبر داد
  • اتهامات آمریکا علیه روسیه نفرت‌انگیز و بی‌اساس است