Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@02:08:37 GMT

جزئیات و اهداف 1دسامبر ؛ روز جهانی ایدز

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۸۳۲۴۲

جزئیات و اهداف 1دسامبر ؛ روز جهانی ایدز

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک،

اول دسامبر مصادف با 11 آذرماه، روز جهانی ایدز نامگذاری شده است. ایدز (AIDS)  نوعی بیماری است که توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می شود .تا کنون  35 میلیون نفر در دنیا براثر عفونت ایدز جان خود را از دست داده اند. سازمان بهداشت جهانی(who) برای حمایت از بیماران ایدزی در سراسر جهان و افزایش آگاهی مردم در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری ایدز 1 دسامبر را روز جهانی ایدز نامگذاری نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هدف از نامگذاری روز جهانی ایدز

اول دسامبر برابر با 11 آذر از سال 1988 روز جهانی ایدز نامگذاری شده است . چنانچه در می خوانید هدف از نامگذاری روز جهانی ایدز این است که به مردم یادآوری گردد، HIV از بین نرفته است. در این روز برای حمایت از بیماران مبتلا به ایدز و افزایش آگاهی مردم در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری ایدز برنامه های آموزشی زیادی برگزار می گردد.

شعار روز جهانی ایدز

هر ساله برای این روز، شعار خاصی در نظر گرفته می شود که شعار چند سال اخیر و امسال را آورده ایم که شامل:

در سال 2018 شعار "آگاهی و پیشگیری، آزمایش و درمان اچ آی وی، همه در یک کشتی نشسته ایم"  در روز جهانی ایدز انتخاب شد تا همه تشویق شوند تا از وضعیت HIV خود مطلع گردند. 

در سال 2019 شعار "مراقبتهای اولیه بهداشتی برای پوشش همگانی سلامت" در روز جهانی ایدز انتخاب شد. 

امسال یعنی در سال 2020 " همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک" (global solidarity shared responsibility) " بعد عنوان شعار روز جهانی ایدز و هفته ی ایدز انتخاب شده است.

روبان قرمز و روز جهانی ایدز

در روز جهانی ایدز مردم لباس های شان را به روبان قرمز مزین می کنند تا توجه و مراقبت در برابر HIV و ایدز را متذکر شده و به دیگران یادآور شوند که تعهد و پایبندی و حمایت آنها مورد نیاز است.

 در سال 1991 برای آگاهی دادن در مورد این بیماری گروهی از هنرمندان  در نیویورک آمریکا تصمیم گرفتند نمادی ساده را که حاوی نوشته ای کوتاه درباره ایدز بود در جمع های مختلف توزیع کنند. روبان قرمز گزینه آن ها به عنوان این نماد بود.در آن زمان مبتلایان به بیماری ایدز به سختی درباره بیماری خود باکسی صحبت می کردند.

اپیدمی جهانی ایدز

در سرتاسر جهان هر ساله میلیون ها انسان به ویروس "اچ. آی. وی." آلوده می شوند و ایدز تا به حال جان میلیون ها انسان را گرفته است. این بیماری درمان قطعی ندارد اما با مصرف داروهای آن می توان تا حدودی بیماری را کنترل نمود.

اپیدمی جهانی ایدز و ویروس آن، یکی از وحشتناک ترین چالشها را در برابر زندگی و حیثیت انسان و همچنین در برابر برخورداری مؤثر ازحقوق بشر تشکیل می دهد، که سبب تضعیف رشد اجتماعی و اقتصادی شده و تاثیر زیادی بر سطوح جامعه ملی، اجتماعی، خانوادگی و فردی می گذارد.

روز جهانی ایدز در ایران و تعداد مبتلایان ایدز در ایران

همانطور که گفتیم 11 آذر ماه روز جهانی ایدز در ایران است . از 8 تا 14 آذر (هفته اطلاع رسانی ایدز ) در ایران برنامه های متفاوت خبری و آموزشی  به منظور آگاهی دادن به مردم درباره پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان و حمایت از مبتلایان به HIV برگزارمی شود.

 در ایران تعداد مبتلایان به بیماری ایدز  40 هزار و 573 نفر مورد ثبتی است که 18 هزار و 938 مورد فوت شده اند و 21 هزار و 635 نفر در قید حیات هستند و 15 هزار و 646 نفر تحت درمان قرار دارند اما تخمین زده می شود بیماران دیگری نیز وجود داشته باشند که از بیماری بی خبر بوده و یا به هر دلیلی از درمان صرفنظر کرده باشند.

تاریخچه ایدز

در دهه 1930، HIV از یک ویروس مخصوص شامپانزه ها در غرب آفریقا به وجود آمد. این ویروس از ویروس نقص ایمنی نوعی شامپانزه (به نام SIV) به انسان انتقال یافته و به HIV جهش یافته است. این ویروس زمانی که انسان ها از گوشت شامپانزه استفاده می کردند ، به آرامی در سراسر آفریقا و سپس به سایر نقاط جهان گسترش یافت.

جهان اولین بار زمانی از HIV و ایدز مطلع شد که معتادان تزریقی و همجنسگرایان مرد به انواع نادر پنومونی، سرطان و سایر بیماری ها  به دلیل ضعیف شدن دستگاه ایمنی مبتلا شدند. 

به مناسبت روز جهانی ایدز مختصری با این بیماری آشنا شوید:

ایدز (AIDS)  نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می شود. ویروس ایدز سلولهای انسان را آلوده میکند و انرژی و مواد غذایی این سلولها را صرف رشد و تولیدمثل خود می کند و سبب اختلال سیستم ایمنی بدن می شود به صورتی که بدن قادر به مبارزه با برخی عفونتها نمی باشد. 

 حدود 60 درصد افراد مبتلابه این ویروس از وجود عفونت HIV در بدنشان اطلاع ندارند. این وضعیت احتمال انتقال این ویروس را به اطرافیان افزایش می دهد. باید بدانید ویروس ایدز از طریق هوا یا غذا منتقل نمی شود و ویروس ایدز در مایعات خاص بدن فرد آلوده از جمله خون، شیر و ... وجود دارد.

 تنها راهی که شخص میتواند از بیماری خود مطلع شود انجام آزمایش برای کشف آنتی بادیهای ضدویروس ایدز میباشد. اغلب افراد آلوده به ویروس ایدز به مدت 12-10 سال و حتی بیشتر بدون علامت باقی می مانند. 

ایدز درمان قطعی ندارد اما مصرف داروهای ضد HIV سبب می شود فرد مبتلا تا مدت ها سلامت خود را حفظ کند و شانس انتقال ویروس به دیگران را کاهش دهد. 

پیشگیری از عفونت HIV   آموزش همگانی در مورد HIV و ایدز  تأمین سلامت خون و فرآورده های خونی  آموزش رفتارهای پرخطر، آموزش رفتارهای جنسی سالم  استفاده از سرنگ یکبار مصرف 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ایدز دسامبر روز جهانی روز جهانی ایدز جهانی ایدز بیماری ایدز ویروس ایدز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۳۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلگری: اهداف یوونتوس مهم‌تر از آینده من است

به گزارش "ورزش سه"، یوونتوس امشب علیرغم چند موقعیت گلزنی مناسب، مقابل میلان به یک تساوی خانگی دست یافت. آنها در آستانه کسب سهمیه چمپیونزلیگ هستند و با قاطعیت زیادی می‌توان گفت که بانوی پیر در لیگ قهرمانان فصل آینده حضور خواهد داشت. آنها در رتبه سوم ۶۵ امتیازی هستند و در فاصله ۵ امتیازی میلان رده دومی قرار دارند. آلگری پس از پایان بازی درباره وضعیت تیمش با خبرنگاران صحبت کرد.

تعویض دوشان ولاهوویچ تاکتیکی بود یا به دلیل مصدومیت؟
این یک تعویض عادی بود، دوشان خوب کار کرده بود، اما من به بازیکنان تازه‌نفس نیاز داشتم. میلان دفاعی‌تر شد، بنابراین من روی میلیک، کیه‌زا و مک‌کنی که در سانترها خوب است، حساب کردم.

عملکرد کلی تیم؟
همیشه و در هر بازی پنج یا شش موقعیت برای گلزنی داریم اما از آنها استفاده نمی‌کنیم، باید پاس‌هایمان را بهتر کنیم و اشتباهات کمتری انجام دهیم. در بازی‌های پایانی فصل روی این مشکلات کار می‌کنیم.

بازی دادن ییلدیز به جای کیه‌زا؟
فدریکو به فضا حمله می‌کند و رو به جلو می‌رود، ییلدیز تکنیک بسیار خوبی دارد و می‌تواند در هر شرایطی توپ را نگه دارد. آنها بازیکنان متفاوتی هستند. به هر دو نیاز داریم و با توجه به تیم مقابل به یکی از آنها، یا هر دو بازی می‌دهم.

آینده شما؟
من فقط سعی می‌کنم روی پایان فصل تمرکز کنم. هیچ چیز در زندگی قطعی نیست. من از کاری که در این فصل انجام داده‌ایم بسیار راضی هستم. در این فصل دو هدف به ما داده شد که به هر دوی آنها بسیار نزدیک هستیم. هم سهمیه چمپیونزلیگ و هم قهرمانی جام حذفی. فصل که تمام شود درباره آینده حرف می‌زنیم.

دیگر خبرها

  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • آلگری: اهداف یوونتوس مهم‌تر از آینده من است
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • فیلم/ کودکان همچنان در بانک اهداف بمباران‌های غزه
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد