Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@23:03:52 GMT

از مسدود شدن حساب بانکی تا خوابگاهی که تعطیل است

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۹۲۱۹۸

از مسدود شدن حساب بانکی تا خوابگاهی که تعطیل است

ایسنا/قزوین با شیوع کرونا دانشجویان با مشکلات مختلفی روبه‌رو شدند، مشکلاتی که برای دانشجویان خارجی بیشتر است به‌طوری‌که برخی از دانشجویان غیر ایرانی دچار سردرگمی و بلاتکلیفی شدند و با مشکلات جدی برای اسکان و حساب‌های بانکی‌شان روبه‌رو هستند.

شیوع ویروس کرونا و احتمال تداوم شیوع این ویروس در سال‌های آینده دانشجویان خارجی را با نوعی سردرگمی و بلاتکلیفی روبه‌رو کرده است، برخی از دانشجویان در ابتدای شیوع کرونا به کشورشان بازگشتند و حالا برای ورود به ایران دچار مشکل هستند، برخی نیز در ایران ماندند و با توجه به تعطیلی خوابگاه‌ها با مشکلات دیگری روبه‌رو شدند، از طرفی رفت‌وآمد دانشجویان به کشور خودشان نیز مشکلاتی را برایشان ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سجاد یوسف زاده، دانشجوی دکتری ادبیات دانشگاه بین‌الملل امام خمینی (ره) که اهل کشور افغانستان است در این خصوص می‌گوید: از سال گذشته که کرونا شیوع پیدا کرد در ایران هستم و نتوانستم به افغانستان برگردم با توجه به وضعیت موجود ترجیح می‌دهم همین‌جا بمانم و با خانواده‌ام به‌صورت آنلاین ارتباط برقرار کنم.

وی تأکید می‌کند: کلاس‌های ما به‌صورت آنلاین برگزار می‌شود و کیفیت کلاس‌ها بالا است چراکه استادها کلاس را جدی می‌گیرند، در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی ما این است که به کتابخانه دانشگاه دسترسی نداریم و اغلب وقت خود را در خوابگاه می‌گذرانیم.

نتوانستیم به کشورمان برگردیم

حسام سلامه دانشجوی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) اهل کشور سوریه در این خصوص می‌گوید: کرونا باعث ایجاد مشکلاتی برای همه مردم شده است دانشجویان غیر ایرانی نیز در این میان با مشکلات مختلفی روبه‌رو هستند، یکی از مشکلاتی که می‌شود به آن اشاره کرد بستن فرودگاه‌ها است که به‌واسطه آن نتوانستیم به کشورمان برگردیم، یک ماه پیش فرودگاه بین تهران و دمشق باز شد اما طی ۷ ماه گذشته دانشجویان سوری نتوانستند به کشور سوریه برگردند.

وی ادامه می‌دهد: یکی از اساسی‌ترین مشکلاتی که دانشجویان غیر ایرانی در حال حاضر با آن روبه‌رو هستند استفاده از امکانات خوابگاهی است، اگرچه ما در استان قزوین با مشکل خوابگاه مواجه نشدیم و امکانات کامل شامل غذا و سلف‌سرویس برای ما مهیا شده اما دانشجویان برخی دانشگاه‌ها با این مسئله مشکل جدی دارند و اغلب بیرون از خوابگاه، فضایی را اجاره کرده‌اند.

سلامه یادآور می‌شود: یکی از مشکلات جدی دانشجویان دکتری در ایام کرونا، عدم برگزاری آزمون جامع زبان خارجی msrt است، دانشجویان برای دفاع در این مقطع باید مدرک انگلیسی داشته باشند اما به خاطر کرونا این امتحان لغو می‌شود، برای برگشت به کشورمان باید دفاع کنیم و لازمه دفاع نیز برگزاری این آزمون است، بنابراین از مسئولین می‌خواهیم این آزمون را به‌صورت آنلاین برگزار کنند تا ما بتوانیم با دریافت مدرک به کشورمان برگردیم.

مسئولین دانشگاه در دسترس نیستند

یکی از دختران دانشجوی دکتری دانشگاه تهران که اهل شمال آفریقا است، می‌گوید: اغلب دانشجویانی که از کشور ما آمده بودند اوایل شیوع کرونا به کشورمان برگشتند و تعداد محدودی از دانشجویان همچنان در ایران هستند که برخی برای تأمین خوابگاه دچار مشکل هستند که این امر در بین دانشجویان متأهل خارجی بیشتر است.

وی می‌گوید: در ایام کرونا ارتباط گرفتن ما با مسئولین دانشگاه سخت شده است، اگرچه به مسئولین آموزش و بخش کنسولی دسترسی داریم اما دسترسی به مسئول بین‌المللی دانشگاه بسیار سخت شده و پاسخگویی بسیار ضعیف است، اگر سؤالی داشته باشیم باید مدت‌ها منتظر پاسخ بمانیم با توجه به این‌که آموزش‌ها آنلاین است انتظار داریم که پاسخگویی نیز به‌صورت آنلاین باشد.

این دانشجو معتقد است اساسی‌ترین مشکل دانشجویان خارجی در حال حاضر مسائل بانکی است و تأکید می‌کند: یک مدت حساب بانکی برخی از دانشجویان خارجی را مسدود کردند، یکی از دوستان من در دانشگاه قم تحصیل می‌کند که برای فعال کردن حساب بانکی باید به تهران مراجعه کند که در شرایط کرونا مقدور نیست.

وی خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر دریافت اقامت و پاسپورت اغلب دانشجویان زیر نظر وزارت علوم است بنابراین دانشجویان خارجی نمی‌توانند گاه به‌حساب بانکی خود دسترسی پیدا کنند چراکه بانک بدون پاسپورت خدمات نمی‌دهد، بااینکه صاحب حساب در بانک حضور پیدا می‌کند حتی با ارائه برگه‌ای که بخش کنسولی دانشگاه می‌دهد خدمات بانکی به ما ارائه نمی‌شود.

این دانشجو یادآور می‌شود: اوایل سال، تاریخ انقضای کارت‌بانکی من تمام‌شده بود و تمدید اقامت و  پاسپورتم انجام نمی‌شد، از اسفند تا اردیبهشت‌ماه بخش کنسولی پاسپورت را تمدید نمی‌کرد و به‌سختی طی سه ماه زندگی کردم.

تأیید صلاحیت تحصیل دانشجویان با تأخیر صورت می‌گیرد

محمدتقی الشطری، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حفاظت و مرمت میراث معماری دانشگاه تهران که اهل عراق است نیز به ایسنا می‌گوید: نکته اساسی و مهمی که در دوران کرونا دانشجویان غیر ایرانی با آن روبه‌رو شدند مشکل خوابگاه‌ها است، در برخی موارد با تعطیلی خوابگاه‌ها دانشجویان مجبور به بازگشت به کشورشان شده‌اند یا در بعضی دانشگاه‌ها از خوابگاه‌های اصلی خود به ساختمان‌های غیر مجهز انتقال داده شدند.

وی اظهار می‌کند: دانشجویانی که به کشورهای خود بازگشتند توانایی ارتباط با اساتید یا با بخش آموزش دانشگاه را ندارند، از طرفی اطلاع‌رسانی مناسبی صورت نمی‌گیرد و راهکاری برای ارتباط با آموزش بیان نمی‌شود.

دبیر کانون فرهنگی علمی دانشجویان بین‌الملل استان تهران بیان می‌کند: دانشجویان غیر ایرانی که متقاضیان جدیدالورود هستند با پروسه‌های طولانی و درهای بسته دانشگاه مواجه می‌شوند، بااینکه از شروع ترم جدید می‌گذرد دانشجویان به خاطر عدم اتمام امور ثبت‌نام خود تاکنون سرکلاس‌ها حضور پیدا نکردند.

وی یادآور می‌شود: دانشجویان مقطع دکتری نیز مشکل اساسی در خصوص برگزاری امتحان جامع و امتحان زبان (تافل) دارند، چندین بار به وزارت علوم و به دانشگاه‌ها برای به تأخیر انداختن امتحان زبان و فرصت دادن برای امتحان جامع درخواست دادیم اما توجهی نشده است.

الشطری خاطرنشان می‌کند: یکی دیگر از مشکلات جدی دانشجویان که به کشورشان سفر کردند، دریافت مجدد ویزا و اقامت است، با توجه به تمام شدن زمان اقامتشان توانایی بازگشت به ایران را ندارند و برای گرفتن ویزای جدید با مشکلات جدی روبه‌رو هستند، از طرفی برخی از دانشجویان نیز می‌خواهند به کشور خودشان برگردند اما بخش کنسولی دانشگاه‌ها تعطیل‌ شده است.

وی تأکید می‌کند: تأیید صلاحیت تحصیل دانشجویان در سامانه سازمان امور دانشجویان با تأخیر صورت می‌گیرد و بیش از یک ماه طول می‌کشد تا کد آن‌ها تأیید شود و مقابل آن پروسه ثبت‌نام آن‌ها طولانی‌تر می‌شود و گاهی به ثبت‌نام به ترم جاری هم نمی‌رسند و به ترم‌های دیگر موکول می‌شوند.

دبیر کانون فرهنگی علمی دانشجویان بین‌الملل استان تهران بیان می‌کند: یکی از مشکلات ما کارت عابر بانک است که نمی‌توانیم برای آن رمز پویا دریافت کنیم و می‌گویند طبق قوانین بانکی رمز پویا به اتباع خارجی داده نمی‌شود، همچنین از زمان شیوع کرونا فروش بلیط قطار به اتباع خارجی ممنوع شده و ما نمی‌توانیم از خدمات ریلی ایران نیز استفاده کنیم.

وی یادآور می‌شود: عدم ثبت‌نام برای خرید سیم‌کارت، رجیستری موبایل، بسته شدن حساب بانکی دانشجویان غیر ایرانی بدون اطلاع و عدم دسترسی به کتابخانه‌ها از دیگر مشکلاتی است که با آن روبه‌رو هستیم.

به گزارش ایسنا، بسته شدن کامل مرزها در اغلب کشورهای جهان در ایام کرونا مشکلاتی برای دانشجویان خارجی همه کشورها ایجاد کرده است، درواقع این مشکلی است که مختص دانشگاه‌های ایران نیست و بسیاری از دانشگاه‌های دنیا با آن روبه‌رو شده‌اند.

دانشجویان خارجی اغلب حاضر به مصاحبه نمی‌شوند اما درنهایت چالش‌ها و مشکلات دانشجویان بین‌المللی درنتیجه ویروس کرونا مواردی مثل ممنوعیت سفر و بسته بودن مرزها، افزایش غم غربت با توجه به تعطیلی دانشگاه‌ها و برگزاری کلاس‌ها به‌صورت مجازی، دوری از خانواده و نگرانی برای آن‌ها، عدم اطمینان از امکان بازگشت به کشورهای محل تحصیل در صورت رفتن به موطن، اعتبار ویزا، نداشتن بیمه درمانی معتبر، دغدغه پرداخت کرایه‌خانه، اجاره خوابگاه درنتیجه رکود اقتصادی، کاهش دسترسی به تست‌های ورودی مانند تافل، آیلتس سردرگمی و بلاتکلیفی برای دانشجویان ایجاد کرده است که انتظار می‌رود مسئولین برای حل چالش‌های این دانشجویان فکری کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی روز دانشجو دانشجویان خارجی دانشجویان غیر ایرانی برخی از دانشجویان دانشجویان خارجی صورت آنلاین روبه رو هستند یکی از مشکلات یادآور می شود آن روبه رو حال حاضر حساب بانکی مشکلات جدی بخش کنسولی خوابگاه ها دانشگاه ها شیوع کرونا ثبت نام کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۲۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هدیه روز معلم» امسال چیست و کی به حساب فرهنگیان واریز می‌شود؟

وزیر آموزش و پرورش درباره رای دیوان عدالت اداری برای ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان با بیان اینکه پیوستی که در کنار نامه بنده در فضای مجازی منتشر شده است، از جانب بنده نبوده و مورد تایید نیست ادامه داد: هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان باید رای دیوان عدالت اداری را اجرا کند و هرفردی به میزانی که از خدمات دانشگاه بهره مند می‌شود از حقوق او کسر شود.

به گزارش ایسنا، رضا مراد صحرایی با حضور در مرکز سامد و پاسخگویی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه حضور در مرکز سامد فاصله را با مردم کم می‌کند گفت: برای ما افتخاریست ارتباط با مردم بی‌واسطه باشد تا به عنوان خدمتمگذار در خدمت آنها باشیم و به لحاظ توانایی و شرایطی که در اختیارمان است بتوانیم کاری برای آنها انجام دهیم.

وی با بیان اینکه باید احترام معلم را نگه داریم افزود: گوهر ملت در دست معلم امانت است.

صحرایی گفت: سیمای آینده کشور در آموزش و پرورش شکل می‌گیرد، کانون خلق آینده هر کشور در آموزش و پرورش است.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به دانشجومعلمی که درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان سوال کرد، گفت: رای دیوان شیوه گرفتن را ابطال کرده است؛ مصوبه مربوط به سال ۹۱ است که براساس قانون متعهدین خدمت گفته است ۴۵ درصد برای ارائه خدمات رفاهی کسر شود و همین موضوع باعث شده به دانشگاه فرهنگیان به اندازه سایر دانشگاه‌ها بودجه ندهند.

وی با بیان اینکه وقتی رای به ما ابلاغ شد از استان‌ها خواستم تا این شیوه کسورات را نگه دارند افزود: باید هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان تصمیم بگیرد. همچنین به دانشگاه گفتیم به ما جدول ارائه داده و وضعیت کسر از حقوق دانشجو معلمان به ازای وضعیت هر دانشجو متفاوت است.

صحرایی با بیان اینکه پیوستی که در کنار نامه بنده در فضای مجازی منتشر شده است، از جانب بنده نبوده و مورد تایید نیست ادامه داد: به پلیس فتا گفته‌ایم این موضوع را پیگیری کند. هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان باید رای دیوان عدالت اداری را اجرا کند و هرفردی به میزانی که از خدمات دانشگاه بهره مند می‌شود از حقوق او کسر شود.

به دنبال احیای پرداخت حق ایاب و ذهاب به معلمان هستیم

وزیر آموزش و پرورش در ادامه به معلمی که در مدارس روستایی تدریس و نسبت به حقوق پایین نومعلمان گلایه داشت گفت: امسال ۸ نفر از معلمان نمونه کشوری از میان معلمان روستایی بودند که این نشان دهنده توجه به آنهاست.

وی با بیان اینکه به دنبال احیای پرداخت حق ایاب و ذهاب به معلمان هستیم افزود: معلمان فوق العاده ویژه دریافت می‌کنند، اما درصد آنچه مورد انتظار ما است، نبوده و طبق قانون برای ۲۰ درصد کارمندان پیش‌بینی شده است. اگر وزارتخانه‌ای مانند نفت فوق‌العاده ویژه را اجرا می‌کند، درآمد اختصاصی دارد؛ البته از وقتی که وزارت آموزش و پرورش مصوبه رتبه‌بندی را دریافت کرد، اکنون دستگاه‌های دیگر مانند نیرو‌های مسلح هم خواستار رتبه‌بندی هستند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به حوصله نیاز است تا فوق العاده ویژه را برای گروهی از معلمان جا بیندازیم ادامه داد: البته در داخل وزارت آموزش و پرورش تا ۱۰۰ درصد فوق‌العاده ویژه هم داریم به عنوان مثال کارکنان حقوقی و آی تی که معلم نیستند؛ البته آنها هم حاضرند این حقوق را بدهند و رتبه‌بندی را بگیرند.

معلمان محدودیت حقوق دریافتی خود را با اضافه کار و حق التدریس جبران کنند

وی افزود: بعد از اجرای رتبه بندی معلمان میانگین حکم آنها از دستگاه‌های دیگر بالاتر است، البته معلمان باید محدودیت حقوق دریافتی خود را با اضافه کار و حق التدریس جبران کنند. تلاش می‌کنیم به معلمان خدمت کنیم.

دانشجومعلم دیگری نیز در خصوص رفاهیات معلمان، واریز حق التدریسی‌ها و فوق‌العاده ویژه معلمان پرسید که وزیر آموزش و پرورش در جواب گفت: رفاهیات فرهنگیان در سال گذشته هم نداشتیم، اما امسال پاداشی به عنوان روز معلم برای فرهنگیان امشب واریز می‌شود.

وی گفت ساماندهی حق‌التدریسی‌ها امسال بهتر از سال‌های قبل بوده که سه ماه آن واریز شده و طی ۲ هفته دیگه ۳ ماه دیگر هم واریز می‌شود و تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید هم کلا از این بابت تسویه می‌کنیم. فوق العاده ویژه را هم همه دریافت می‌کنند، اما فوق العاده ویژه ۵۰ درصدی به همه تعلق نمی‌گیرد بلکه به معلم چند پایه، روستایی و شبانه روزی تعلق می‌گیرد.

پاداش بازنشستگان هر ساله در نیمه دوم سال بعد واریز می‌شود

معلم بازنشسته دیگری از تاخیر در پرداخت پاداش و سنوات بازنشستگان گفت و از وزیر خواستار پرداخت به موقع شد تا گوشه‌ای از مشکلات زندگی را بگیرد که صحرایی در جواب گفت: سال گذشته ۲۲.۷ همت پاداش بازنشستگان ۱۴۰۱ قبل از عید پرداخت شد، هرسال پاداش بازنشستگان نیمه دوم سال بعد واریز می‌شود و امیدواریم پاداش بازنشستگان سال ۱۴۰۲ زودتر پرداخت شود.

tags # معلم سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه
  • «هدیه روز معلم» امسال چیست و کی به حساب فرهنگیان واریز می‌شود؟
  • مدیرعامل بانک سینا تغییر کرد/ ابدالی سرپرست شد
  • (تصاویر) همبستگی دانشجویان خارجی کیش با دانشجویان آمریکایی
  • جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی​ اعلام شد
  • خراسان رضوی، رتبه دوم کشور در جذب نخبگان به دانشگاه فرهنگیان
  • تناقض عجیب در پذیرش دانشجویان خارجی و کیفیت دانشگاههای ترکیه
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • کلاس‌های پیام نور امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد