Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس سیستم بانکی اظهار کرد: دولت باید به عنوان بخش توسعه‌ای مدلی از بانک‌های توسعه‌ای یا تخصصی و یا صندوق‌های حمایتی را برای حمایت از صنایع پر ریسک و البته آینده دار کشور تاسیس کند. البته باید نظارت کامل باشد و جلوی سوء استفاده‌ها گرفته شود. به گزارش پول نیوز، عبدالحمید انصاری کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور ما همانند کشور آلمان کاملا بانک محور است یعنی بانک‌ها نقش اساسی در تامین مالی بنگاه‌ها دارند، اظهار کرد: وقتی تامین مالی تنها توسط بانک‌ها انجام می‌شود، مشکلات جدی را از جمله درگیر بودن منابع بانک‌ها برای تامین مالی طرح‌ها شاهد هستیم و به همین دلیل بانک‌ها از سایر بخش‌ها باز می‌مانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی بانک امکان محدودی برای تامین مالی دارد و از سویی همه نیاز مالی بنگاه‌ها تامین نمی‌شود.

وی تصریح کرد: رییس کل بانک مرکزی در اظهارات اخیر خود بر تامین مالی ۹۰ درصدی اقتصاد تاکید کرده اند. این در حالی است که در برخی سال‌ها بانک‌ها بیش از ۱۰۰ درصد نیاز مالی بنگاه‌ها را تامین کرده اند. بانک‌ها تا این مقدار به وظیفه خود در قبال تولید کشور عمل کرده اند که در برخی موارد هم این امر به اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی منتج شده است.

انصاری ادامه داد: از آنجایی که بازار مالی و بورس در کشور در برخی سال‌ها فعالیت جدی نداشته اند لذا این بار بر دوش بانک‌ها بوده است و حتی امروز هم که بازار سرمایه فعالیت خود را توسعه داده باز هم سهم قابل توجهی از تامین مالی بر عهده بانک هاست. این یک واقعیت درستی است که آقای همتی به آن اشاره کرده اند.

این کارشناس اقتصادی درباره نقش سایر بخش‌ها در افزایش مطالبات بانک‌ها نیز تاکید کرد: مطالبات بانکی علل مختلفی دارد و همه این مشکلات برای بانک‌ها نیست. البته بانک‌ها به لحاظ ناترازی و به‌کارگیری برخی سیاست‌های اشتباه در ایجاد مطالبات معوق برای بنگاه‌ها نقش دارند، اما همه این موارد ناشی از سیاست‌های بانک‌ها نیست. وقتی دولت تسهیلات تکلیفی را ابلاغ می‌کند و تخصیص منابع بانک‌ها در قانون بودجه تعیین تکلیف می‌شود و مابه التفاوت آن یا همان نرخ ترجیحی هیچ زمان از سوی دولت تسویه نمی‌شود، بنابراین این باید شاهد این مشکلات باشیم.   بیشتر بخوانید: تمام سازوکار‌های اقتصادی و بانکی ما بر اساس دلار پایه‌ریزی و برنامه‌ریزی شده است
وی گفت: باید توجه داشته باشیم که بخشی از مطالبات معوق بانک‌ها در نتیجه سیاست‌های غلط آنهاست و بخش دیگر به علت سیاست‌های اشتباه دولت ایجاد شده اند.

انصاری در پاسخ به این پرسش که چرا صندوق‌های سرمایه گذاری و صندوق‌های جسورانه در کشور شکل نمی‌گیرد؟ بیان کرد: اخیرا اقداماتی در این زمینه در حال شکل گیری است و یکی دو هفته قبل صندوق مشترکی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام شکل گرفت و تا حدودی این کار در برخی حوزه‌ها پیش می‌رود؛ بنابراین بهتر است بگوییم چرا به صورت گسترده این صندوق‌ها شکل نمی‌گیرند که علت آن هم ریسک بالای صندوق‌های جسورانه است.

به گفته وی، این ریسک بالا سرمایه‌های به کار رفته را در معرض اتلاف وسیع و پرخطر قرار می‌دهد و بیشتر افراد حاضر به ورود به این بخش نیستند. در همه جای دنیا صندوق‌های جسورانه حضور دارند، اما تعداد آن‌ها بستگی به نرخ ریسک در اقتصاد آن کشور دارد. از آنجا که نرخ ریسک در اقتصاد ما در شرایط فعلی بالاست بنابراین طبیعتا متقاضی این صندوق‌ها هم زیاد نخواهد بود.

این کارشناس اقتصادی درباره راهکار‌های مطرح در این بخش نیز خاطر نشان کرد: دولت باید به عنوان بخش توسعه‌ای مدلی از بانک‌های توسعه‌ای یا تخصصی و یا صندوق‌های حمایتی را برای حمایت از صنایع پر ریسک و البته آینده دار کشور تاسیس کند. البته باید نظارت کامل باشد و جلوی سوء استفاده‌ها گرفته شود.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: سیستم بانکی بانک مرکزی بورس بورس اوراق بهادار اقتصاد ایران تامین مالی توسعه ای صندوق ها بنگاه ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۹۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک‌های خصوصی استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند

استاندار کرمان گفت: بانک‌های خصوصی در استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند و فقط پول‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و محلی برای فرار سرمایه از استان شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدمهدی فداکار صبح امروز در نود و هفتمین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با حضور حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان، مهدی بخشی دادستان و جمعی از مسئولین استان و نمایندگان صنایع، بنگاه‌های اقتصادی و اصناف کرمان برگزار شد، اظهار داشت: در موزه بانکی سیاست انقباضی وجود دارد و امیدواریم تامین مالی از سایر روش‌ها قدرت بگیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه تامین مالی از طریق بانک‌ها و سرمایه‌گذاری در استان با چالش روبه‌رو هستیم و این مشکل کشور است، گفت: تامین مالی از طریق بازار سرمایه باید جدی گرفته شده و این روش آگاه‌سازی شود.

استاندار کرمان با اشاره به اینکه جلسه استانداران با هیئت دولت هفته آینده در تهران برگزار می‌شود، بیان کرد: در این جلسه مشکلات حوزه اقتصادی و موانع پیش روی تولید از جمله مشکلات صادراتی عنوان می‌شود.

وی با بیان اینکه بانک‌های خصوصی در استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند، افزود: یکی دو بانک خصوصی سرمایه‌گذاری‌هایی در استان کردند اما مابقی محلی برای فرار سرمایه از استان شدند.

فداکار با اشاره به اینکه بانک‌های خصوصی در استان کرمان فقط پول‌ها را جمع‌آوری می‌کنند، ادامه داد: سرمایه جمع‌آوری شده مردمی در بانک‌های خصوصی باید در استان سرمایه‌گذاری شود و حتماً این مهم را پیگیری می‌کنیم.

عفت شریعتی نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه، اظهار داشت: کار مهمی که در مجلس یازدهم در سال گذشته صورت گرفت مصوب شدن برنامه هفتم توسعه کشور است.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی در این برنامه نقش تعیین کننده‌ای دارند و امیدواریم بتوانیم با اجرای برنامه هفتم توسعه، تحول اساسی در آینده کشور را رقم بزنیم، افزود: دشمن به دنبال آن است تا نقطه ضعف‌های کشور را بزرگنمایی کند و همه ما باید تلاش کنیم تا در این جنگ اقتصادی دشمن را ناکام بگذاریم.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه استان کرمان ظرفیت‌های بزرگ اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی دارد، گفت: باید از تک تک این ظرفیت‌ها استفاده بهینه در پیشبرد اهداف نظام مقدس اسلامی داشت و مردم فایده آن را ببینند.

امیر حسن‌زاده معاون امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در این جلسه، اظهار داشت: سال گذشته با کمک همه مسئولان و فعالان اقتصادی رتبه کسب و کار استان کرمان ارتقا پیدا کرد و امیدواریم این رتبه در سال 1403 حفظ شود.

وی با بیان اینکه نمایشگاه ایران اکسپو در تهران برگزار شد، گفت: استان کرمان نیز غرفه خوبی در این نمایشگاه داشت که ظرفیت‌های استان در این غرفه معرفی شد و این غرفه رتبه برتر نمایشگاه را کسب کرد.

معاون امور اقتصادی استانداری کرمان با اشاره به اینکه در حوزه شعار سال در استان کرمان از سال گذشته کارهای خوبی در جهت جلب مشارکت بخش خصوصی انجام داده است، افزود: با انتخاب شعار سال توسط مقام معظم رهبری انگیزه را برای تداوم این اقدامات بیشتر کرد.

وی با بیان اینکه امیدوار هستیم در سال جاری به نتایج خوبی برسیم، ادامه داد: مهارت آموزی و کارآفرینی اهمیت زیادی دارد که نیاز به آموزش و برگزاری دوره‌های آموزشی در استان دارد.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • بانک‌های خصوصی استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها