Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، پس از همه‌گیری بیماری کرونا و بحران‌هایی که به دنبال آن، سراسر زیست انسانی دگرگونی‌هایی تازه را به خود دید، دانش‌ورزان و پژوهش‌گران در رشته‌های گوناگون دانشی، کوشیدند به فراخور توانایی‌های خود و حوزۀ پژوهشی‌شان، گام‌هایی، خواه نظری و خواه عملی، برای بهروزی و بهبود زیست بشر بردارند؛ از حوزه‌های متنوع علوم پزشکی گرفته، تا علوم فنی و مهندسی و دیگر حوزه‌ها، تکاپویی میان دانشمندان پدید آمد و به‌سرعت در سراسر جهان فراگیر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، یکی از موضوعاتی که توجه اندیشمندان شاخه‌های گوناگون علوم انسانی را به خود مشغول داشته است، چالش‌ها و پیامدهایی است که بحران‌ها و بیماری‌هایی از این دست، در مناسبات انسانی پدید می‌آورند. فلسفۀ اخلاق هم از این قاعده مستثنیٰ نیست؛ وضعیت‌های بحرانی و نابسامان اجتماعی، همچون جنگ، قحطی، بیماری و مانند آن، به پرسش‌ها و مسائلی نوپدید دربارۀ رفتار آدمی دامن می‌زنند. بررسی، واکاوی و شاید پاسخ به این پرسش‌ها، به حسب سنت، از کوشش‌های این شاخه از فلسفه بوده است.

از همین رو، خانه اخلاق‌پژوهان جوان در نظر دارد با دعوت از عموم اندیشوران و صاحب‌نظران ایرانی، نوشته‌هایی با دو موضوع «اخلاق و کرونا» و «اخلاق بحران» منتشر کند.

این نوشته‌ها در سایت خانۀ اخلاق‌پژوهان جوان به نشانی ethicshouse.ir منتشر و به یادداشت‌های برگزیده جوایزی اهدا خواهد شد.

مهلت ارسال آثار تا پایان آذرماه ۱۳۹۹ است و تعداد کلمات یادداشت هم باید دست‌کم ۶۰۰ کلمه‌ی فارسی باشد.

یادداشت‌های ارسالی می‌توانند در زمینه‌های پیشنهادی زیر باشند:

چالش‌های اخلاقی کادر درمان

مسئولیت‌پذیری کادر درمان، ترک محل کار و وظیفه‌گریزی.

حیث اخلاقی انتشار آمار مبتلایان به کرونا

چالش حقیقت و مصلحت

اخلاق و عدالت توزیعی در وضعیت بحران

تعارض فرمان‌پذیری و تشخیص اخلاقی (خودآیینی)

اخلاق کرونا و حقوق حیوانات

سویه‌های اخلاقی سیاست‌گذاری‌های اجتماعی

تعارض میان حقوق شهروندی (حق سوگواری‌های جمعی، اجتماعات آزاد) و تکالیف اجتماعی

الگوسازی‌های اخلاقی در وضعیت بحران

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس https://ethicshouse.ir/corona/ مراجعه کنند.

کد خبر 5093928

منبع: مهر

کلیدواژه: خانه اخلاق پژوهان جوان ویروس کرونا یادداشت معرفی کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی کتاب و کتابخوانی تازه های نشر جایزه جلال آل احمد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتشارات سروش ترجمه آیت الله یزدی درگذشت چهره ها مد و لباس رایزنی فرهنگی علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۹۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، قبلا این داروساز انگلیسی- سوئدی مجوز بازاریابی واکسنی به نام Vaxzevria را در اتحادیه اروپا پس داده است. مجوز مذکور تاییدیه ای برای بازاریابی دارو در کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و این شرکت اعلام کرده بود دلیل پس دادن مجوز نیز اشباع بازار با واکسن های به روز رسانی شده برای مقابله با شاخه های جدید ویروس کرونا است.

درخواست جمع آوری واکسن از اتحادیه اروپا در ۵ مارس سال جاری میلادی ثبت شده و از هفتم ماه می( دیروز) نیز اجرایی شده است. آسترازنکا در بیانیه ای اعلام کرد: از آنجا که نسخه های متعددی از واکسن های کووید۱۹ توسعه یافته اند، در بازار مازاد واکسن وجود دارد.

این شرکت اخیرا اعتراف کرد یکی از واکسن های آن به نام کووید شیلد ممکن است در مواردی نادر به ایجاد لخته خونی و کاهش پلاکت های خون منجر شود.

البته پس از آنکه شکایتی دسته جمعی از این شرکت در انگلیس ثبت شد، آسترازنکا به این عارضه جانبی اعتراف کرد. در شکایت ثبت شده، آمده بود واکسن به مرگ و میر و جراحت هایی منجر می شود و شاکیان خواستار حدود ۱۰۰ میلیون پوند غرامت برای ۵۰ قربانی شده بودند.

کد خبر 6100113 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • نقد شهید مطهری به نسبیت اخلاقی علامه طباطبایی / از نظر مطهری دیدگاه علامه سر از نسبیت در می‌آورد و حد یقفی نخواهد داشت
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • یادداشت| اینوتکس؛ صحنه‌ای جهانی برای نوآوری ایرانی
  • مجتبی مطهری: اخلاق مقداری در جامعه ما افت کرده است/ مسعود ادیب: هم‌نسل‌های من از شهید مطهری دین‌داری و مسلمانی خود را آموختند/ ابوالقاسم فنایی: شهید مطهری سعی کردند از جاودانگی اخلاق دفاع کنند
  • احضار اخلاقی هاشمی‌نسب برای ناسزا به پرسپولیس
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • همکاری‌های کشاورزی ایران و تاجیکستان گسترش می‌یابد
  • یادداشت: کلوپ لج نکرد، صلاح درخشید
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر
  • یادداشت مهرداد خدیر / این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت‌هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!