Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حوزه انرژی معتقد است یکی از مشکلات این روزهای کشور افزایش نقدینگی است که در صورت ایجاد پتروپالایشگاه می‌توان نقدینگی را به سمت تولید هدایت کرد و این مهم علاوه بر تأمین نقدینگی بخش تولیدی باعث رونق اقتصادی می‌شود. محمدعلی قدیری در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به عدم توفیق در توسعه پتروپالایشگاه‌ها در کشور اظهار کرد: صنعت پتروپالایشگاه در کشور  رشد متوازنی نداشته  است و این موضوع به  رویکرد و سیاست های سکانداران وزارت نفت باز می گردد، مدیران نفتی کشور به دنبال خام فروشی نفت هستند و اعتقادی به توسعه ظرفیت پالایشی و ایجاد ارزش افزوده  ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: مشکل بعدی در توسعه صنعت پتروشیمی، کمبود منابع مالی برای اجرای این طرح ها است به طوری که بسیاری از پروژه‌های  پالایشی  به دلیل کمبود بودجه به سرانجام نرسیدند و مدیران برخی از  این پروژه ها به دنبال تامین مالی از سوی شرکت‌های خارجی هستند، اما شرکت‌های خارجی به این موضوع به طور کامل ورود نکردند و تنها در مرحله امضای توافقات ماندند. ببشتر بخوانید: تخصیص ۸ هزار میلیارد تومان برا‌ی صرفه‌جویی سوخت نیروگاه‌ها وی افزود: قانونی در تیر ماه سال ۹۸ در کمیسیون انرژی مجلس به نام حمایت از صنایع پایین دستی و میعانات گازی با سرمایه مردمی وضع و بر اساس آن مقرر شد برای تامین منابع مالی پتروپالایشگاه با استفاده از آورده های مالی مردمی و سازکار‌های مانند انتشار اوراق سهام طی ۴ سال اقدام به ساخت واحد پتروشیمی کنند و با ارائه خوراک نفت رایگان به اندازه کل هزینه سرمایه در یکسالی که هزینه نفت را پرداخت نمی‌کند، تمام هزینه باز می‌گردد و بازگشت سرمایه از ۸ ساله به یک ساله تقلیل پیدا خواهد کرد و مشوق مناسبی برای سرمایه گذاری مردم خواهد بود.

قدیری ادامه داد: مطابق قانون، اولویت باید با احداث  پتروپالایشگاه باشد به این دلیل که در بسیاری از نقاط جهان  دیگر واحد پتروشیمی سوخت تولید نخواهند کرد و در پتروپالایشگاه نفت را به مواد شیمیایی تبدیل می‌کند، از سوی دیگر آینده بازار‌های انرژی با سوخت هایی مانند بنزین و گازوییل  رو به افول است و بازار فرآورده‌های پتروشیمی در حال اوج گیری است.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: وزارت نفت سال گذشته فراخوان ویژه ای  در خصوص احداث پتروپالایشگاه داد که با استقبال فراوانی همراه شد و در نهایت ۸ طرح پیشنهادی با ظرفیت ۱.۵ میلیون بشکه مورد موافقت وزارت نفت قرار گرفت.

وی افزود: وزارت نفت برای ارائه مجوز تنفس خوراک نیازمند تاییدیه صندوق توسعه ملی است که این موضوع در جلسه اخیر این سازمان مورد بحث قرار نگرفت و پاسخ مشخصی به این موضوع ارائه نشده است.

قدیری بیان کرد: در پتروپالایشگاه ها، به جای تولید بنزین  و سوخت از نفت مواد شیمیایی اروماتیک و الفین تولید می‌شود و به عبارت دیگر واحد‌های پتروشیمی ادغام می‌شود که باعث افزایش درآمد و در نهایت ایجاد پارک شیمیایی می‌شود.

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: در بحث زنجیره ارزش پتروشیمی سیاست غلطی اجرا شد به عبارتی برای جذابیت  پتروشیمی  خوراک گاز اقدامی صورت گرفت و با استقبال فراوان بخش خصوصی مواجه شد، اما در این چرخه ساده‌ترین شکل آن اجرا شد  و گاز را تبدیل به متانول کردند این باعث ایجاد واحد‌های پتروشیمی فراوان با تولید متانول شد و شرکت‌های چینی با خرید این محصول اقدام به تولید مواد با ارزش‌تر خواهند کرد.

وی افزود: در زنجیره پتروشیمی ما توازن را ایجاد نکردیم، در اصل باید خوراک‌های مایعی در پتروپالایشگاه را ایجاد می‌کردیم، اما تمرکز بر خوراک گاز بود.

قدیری ادامه داد: در بحث واحد‌های پتروشیمی به این نتیجه رسیدیم که در واحد‌های پتروشیمی زیر مجموعه پالایشگاه الوفین، اروماتیک و یک لایه پایین‌تر آن در کشور وجود دارد، اما توزیع آن پراکنده است و هیچ گاه بحث فناوری به عنوان گلوگاه مشکل در خصوص تنوع تولید محصولات پتروشیمی  مطرح نبوده است.

این کارشناس حوزه انرژی افزود: بسیاری از گواهی فناوری از طریف چین و روسیه قابل دسترس است و بهانه نبود لایسنس توجیه قابل قبولی برای عدم تنوع محصولات در کشود نیست.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی با فرض فروش نفت به قیمت ۴۰ دلار به ازای هر بشکه، در صورت راه اندازی واحد‌های پتروشیمی و ساخت مواد قیمت هر بشکه به ۶۰ دلار خواهد رسید، که افزایش ۳۰ درصدی درآمد‌های نفتی را دنبال دارد. از سوی دیگر به دلیل تحریم‌های نفتی مجبور به فروش نفت با قیمت پایین‌تر هستیم در حالی که فروش پتروشیمی به کشور‌های همسایه و منطقه قابل تحریم نیست.

قدیری عنوان کرد: فروش بنزین در اوج تحریم نشان از عدم تحریم پذیری دارد حال در نظر بگیرد که درصورت تامین محصولات با ارزش تر، محدودیت‌های کمتری در بودجه  و مقاومت بیشتری نسبت به تحریم‌ها داشتیم.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: یکی از مشکلات این روز‌های کشور افزایش نقدینگی است که در صورت ایجاد پتروپالایشگاه می‌توان نقدینگی را به سمت تولید هدایت کرد وا ین مهم علاوه بر تامین نقدینگی بخش تولیدی باعث رونق اقتصادی می‌شود.

وی افزود: ایجاد زنجیره پتروپالایشگاهی در مناطق جنوبی کشور می‌توان زمینه ساز اشتغال فراوان در واحد‌های پایین دستی شود و رشد توسعه اقتصادی در کشور را به دنبال داشته باشد.

قدیری بیان کرد: پارک شیمیایی پتروشیمی  زنجیره با ارزش از محصولات است که نیازمند برنامه ریزی از سوی دولت و مخصوصا وزارت نفت است در مناطق جنوبی و خط مکران که لوله‌های انتقال نفت وجود دارد، با احداث زیر ساخت مناسب می توانیم شرایط را برای ایجاد پتروپالایشگاه‌ها فراهم کنیم تا زمینه ساز سرمایه گذاری بخش خصوصی شود.   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی وزارت نفت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت نفت کارشناس حوزه انرژی واحد های پتروشیمی وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۴۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران با بیان اینکه سامانه جست‌وجوی شغل راه‌اندازی شده است، گفت: مازندران با انجام اقدامات صورت گرفته، پایین‌ترین نرخ بیکاری کشور را دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری،  علی باقری گفت: با توجه به اینکه هفته کار و کارگر را در پیش داریم و این ایام ،ایام جشن کارگران است باید زمینه رشد و توسعه کارگران را فراهم کنیم چون هر جامعه‌ای مرهون بازوان توانمند کارگران است و همچنین چرخ اقتصادی هر کشوری با دستان کارگران می‌چرخد .

وی با بیان اینکه وزارت کار و تعاون یک وزارت خانه کاملا مردمی است، افزود: این وزارتخانه در میان سایر وزارتخانه‌ها پرکارترین وزارتخانه کشور است.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران تصریح کرد: بیش از 70 درصد مردم مازندران از این وزارتخانه در بخش‌های مختلف خدمات می‌گیرند.

باقری با بیان اینکه سعی کردیم در این ایام از همه جامعه کار و کارگری تجلیل کنیم، گفت: 20 نفر از این عزیزان به عنوان کارگر برتر در سطح استان تجلیل شدند و یک نفر هم در سطح کشور به عنوان کارگر نخبه تجلیل خواهد شد.

باقری ادامه داد: پایین‌ترین نرخ بیکاری در سطح کشور با توجه به آمار سامانه رصد اشتغال متعلق به مازندران است.

وی گفت: در حوزه اشتغال در این استان اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است، به طوریکه در سال گذشته در مازندران 100 درصد از برنامه‌های ما در حوزه کار محقق شد.

باقری با بیان اینکه در حوزه اشتغال سامانه جست‌وجوی شغل راه اندازی شده و همه می توانند رزومه خود را به این سامانه منتقل کنند، گفت: تاکنون 12400 نفر در این سامانه ثبت نام کردند و 9هزار نفر مشغول به کار شدند.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به شناسایی 1400 کارفرما به ویژه در شهرستان آمل و غرب استان،  ادامه  داد: این سامانه از طریق وزارتخانه راه اندازی شده و در بخش اشتغال و شناسایی کارفرماها و معرفی اشتغال بسیار مفید بود.

 وی افزود: با اجرای این طرح در بخش‌های مختلف و رشته‌های مختلف یک بانک اطلاعاتی خوب راه اندازی شده است. 

باقری افزود: سامانه جامع روابط کار هم راه اندازی شده و افراد می‌توانند شکایات خود را در این سامانه ثبت کنند و با ورود کارشناسان در این سامانه با کمتر از بیست روز رای صادر می‌شود.

 این مسئول با اشاره به اینکه در سطح مازندران در این دولت 6200 مورد بازرسی از کارگاه های پرخطر انجام شده است، گفت: در حوزه روابط کار، رتبه اول را داریم و کارشناسان ما در شهرستان آمل رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مدیر کل کار، رفاه اجتماعی و تعاون همچنین با اشاره به افزایش حقوق کارگران نسبت به کارمندان افزود: در این دولت 170 درصد افزایش حقوق داشتیم و برای کارگران در مقایسه با کارمندان 40 درصد افزایش حقوق داشتیم. در حوزه تعاون هم یکی از ارکان اصلی شعار سال توجه کردن به بخش تعاون است، چون اقتصاد در بخش تعاون کاملا مردمی است و در این حوزه سالانه دو درصد رشد داشتیم  و همچنین سند توسعه تکلیف کرده است که 25 درصد اشتغال از طریق تعاون باید انجام شود.

باقری افزود: در اجرای طرح کالابرگ هم بیش از 700 هزار خانوار از دهک یک تا هفت از این طرح استفاده کرده‌اند. طرح امنیت غذایی هم از دهک یک تا سه، کودکان زیر پنج سال و آسیب پذیر را پوشش می‌دهد و ماهانه یک میلیون تومان با تشخیص مرکز بهداشت دریافت خواهند کرد .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی
  • ظرفیت‌های فارس در زمینه ایجاد زنجیره‌های ارزش قابل توجه است
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • کارگران؛ صف اولی‌های جبهه تولید
  • تاکید بر رونق تولید برای ایجاد اشتغال و سرمایه در کشور