Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@13:49:52 GMT

ضرورت توجه به تاریخ شفاهی رزمندگان و فرماندهان

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۰۴۳۶۰

ضرورت توجه به تاریخ شفاهی رزمندگان و فرماندهان

معاون فرهنگی حوزه هنری استان فارس گفت:زبان بی‌تعارف و نگاه علمی ضرورت کار پژوهش است. خوشبختانه هرچه از تاریخ پایان جنگ می‌گذرد نگاه بی‌طرفانه‌تری نسبت به آن شکل می‌گیرد که باعث می‌شود از جملات شعاری رها شویم.

عبدالرضا قیصری معاون فرهنگی حوزه هنری استان فارس در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ضرورت پژوهش در زمینه دفاع مقدس بیان کرد:دفاع مقدس تجربه ارزشمند ملت ایران است که برای ما به عنوان یک سرمایه مهم در عرصه‌های علمی قابل تحقیق خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هشت سال دفاع مقدس از وجوه مختلفی برخوردار است که می‌تواند مورد پژوهش قرار گیرد.

وی افزود: یکی از اولویت‌های پژوهش در دفاع مقدس، توجه به سخنان امام(ره) و مقام معظم رهبری پیرامون آن است چرا که ما با کلیدواژه‌های آشنا می‌شویم که در حوزه‌های سیاست، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع تأثیرگذار هستند. به عنوان مثال «ما توانستیم در جنگ دوست و دشمن خود را بشناسیم» یا «دفاع مقدس به ما درس ایستادگی داد.»بخشی از جمله‌های این بزرگواران است که می‌تواند سرفصل‌های مهمی در زمینه پژوهشی باشند.

این نویسنده حوزه دفاع مقدس یادآور شد: زبان بی‌تعارف و نگاه علمی ضرورت کار پژوهش است.  خوشبختانه هرچه از جنگ می‌گذرد نگاه بی‌طرفانه‌تری نسبت به آن شکل می‌گیرد که باعث می‌شود از جملات شعاری رها شویم. اکنون برخی از نهادها و متولیان  دفاع مقدس چنین رویکردی را در دستور کار خود دارند و متفکرانی همچون آقای فهیمی، سنگری، کافی و سرهنگی در حوزه هنری فعالیت‌های قابل توجهی نسبت به انجام کار پژوهشی دارند.

قیصری با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در فراگیری پژوهش در زمینه دفاع مقدس توضیح داد: من از دانش‌آموختگان رشته ادبیات پایداری دانشگاه شهید باهنر کرمان هستم. خوشبختانه ایجاد این رشته گامی بلند برای پژوهش در حوزه دفاع مقدس بود و دانش آموختگان آن افرادی کنجکاو و پرتلاش در زمینه پژوهش دفاع مقدس بودند. یکی از نتایج ایجاد این رشته در دانشگاه این بود که توانستیم دفاع مقدس و ادبیات مرتبط با آن را به طور علمی مورد پژوهش قرار دهیم تا نسل‌های آینده بدانند که چه چیزی در جنگ و هشت سال دفاع مقدس اتفاق افتاد.

وی در بخش دیگر این گفت‌وگو اظهار کرد: توانستیم ۱۵۰۰ مدخل را در قالب دانشنامه دفاع مقدس استان فارس شناسایی و ثبت کنیم. هر یک از این مدخل‌ها می‌تواند به عنوان موضوعی مورد تحقیق و پژوهش قرار بگیرد. این موضوع بستر انسجام و همگرایی را ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که از پراکنده گویی پرهیز کنیم. یکی از مسائلی که در زمینه پژوهش ضرورت دارد توجه به تاریخ شفاهی رزمندگان و فرماندهان است، واز درون همین روایت‌ها می‌توان مدخل‌های بسیاری را شناسایی کرد.

قیصری در پایان یادآور شد: در این میان رسانه‌ها نقش مهمی را برای گویاسازی پژوهش پیرامون دفاع مقدس دارند. رسانه‌ها حاصل تلاش دانشجویان و اساتید را به جامعه عرضه می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هفته پژوهش دفاع مقدس دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۴۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای ایران، همرده با کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی است

امیر سرتیپ دادرس، گفت: آنچه امروز در دستان نظام اسلامی وجود دارد، همرده با آخرین دستاوردهای فنی - مهندسی کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی بوده و لازم است تا این برتری در حوزه‌ جنگ سخت را با بهره‌گیری از مهارت‌های نیروهای انسانی و قدرت نرم جوانان کشور، به موفقیت دوچندان بدل کرد.

به گزارش ایسنا،‌ امیر سرتیپ محمدحسین دادرس جانشین فرمانده کل ارتش، با حضور در آیین افتتاحیه بیست و ششمین دوره‌ هیات معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، ضمن ابراز مسرت از حضور دانشجویان دانشگاه‌های افسری در این دوره‌ هیات معارف جنگ، گفت: همان‌طور که امام خمینی (ره) فرمودند «دوران هشت سال دفاع مقدس، دانشگاه انسان‌سازی بود»؛ بدین معنا که تمامی آحاد جامعه، با هر رنگ و جنسیتی، از هر قومیت و گویشی، برای پاسداری از آب و خاک میهن اسلامی خود به پا خاسته و با وجود تمام تفاوت‌های رفتاری و زیستی، از انقلاب و نظام اسلامی دفاع کردند.

وی افزود: تبدیل شدن به انسان‌هایی وارسته و متعالی برای حراست از آب و خاک کشور و عبور از کسوت‌ها و تعلقات دنیوی و دست یافتن به صفات و نشانه‌های الهی بر روی زمین، رسیدن به تجرد معنوی که افراد را به اصل خود نزدیک‌تر کرده تا به پاسداشت ارزش‌ها و هنجارهای ناب انقلاب اسلامی پرداخته و از این رهگذر بتوان در مقابل هر دشمنی از شرق تا غرب عالم ایستادگی کرد، همان مراد و منظوری است که امام خمینی (ره) از دانشگاه بودن جنگ و دوران هشت سال دفاع مقدس مد نظر داشتند.

امیر سرتیپ دادرس با تأکید بر توأمانی شناخت گذشته برای نیل به موفقیت در آینده، اظهار کرد: همکاری و تعامل میان تمام افراد دست‌اندرکار و نیز ایستادگی به پای ارزش‌ها و اصول بنیادین نظام اسلامی، با وجود انواع هجمه‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، اصلی است که می‌تواند نظام مقدس جمهوری اسلامی را در مقابل هرگونه توطئه، تحمیل یا تغییر ارزش‌های غیرمرتبط با اسلام ناب محمدی رهایی بخشد.

وی حضور مؤثر در فضای مجازی را برای انتقال ارزش‌های دفاع مقدس و تقویت بنیه‌های انقلابی ضروری دانسته و تصریح کرد: با حضور در عرصه‌ فضای مجازی می‌توان ضمن برخورداری از آخرین اطلاعات، در راه دفاع و حفاظت از ارزش‌های والای هشت سال دفاع مقدس نیز کوشش کرد تا بدین ترتیب بتوان با تقویت اعتقادات و تکیه بر ارزش‌هایی که در دوران جنگ تحمیلی، سبب برتری ما بر دشمنان شده‌اند، برای روزها و حوادث آتی نیز آمادگی و بصیرت خود را حفظ کنیم.

امیر سرتیپ دادرس در پایان خاطرنشان کرد: آنچه که امروز در دستان نظام اسلامی وجود دارد، همرده با آخرین دستاوردهای فنی- مهندسی کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی بوده و لازم است تا این برتری در حوزه‌ جنگ سخت را با بهره‌گیری از مهارت‌های نیروهای انسانی و قدرت نرم جوانان کشور، به موفقیت دوچندان بدل کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است
  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • اعزام رزمندگان گردان امام سجاد به سرزمین نور
  • مردم در زمینه خودکفایی محصولات کشاورزی تلاش کنند
  • سوم خرداد به یک روز ملی و به یاد ماندنی در تاریخ تبدیل شده است
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • ضرورت الگوسازی و معرفی بانوان ایثارگر و شهید به نسل جوان
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است
  • دستاوردهای ایران، همرده با کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی است