Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ العرب، نزدیک به عربستان سعودی نوشت: تروئیکای اروپایی به توافق هسته‌ای امضا شده با ایران در سال ۲۰۱۵ متعهد مانده و در انتظار روی کار آمدن جو بایدن است، تا در زمینه پرونده‌های بین المللی مختلفی از جمله پرونده ایران، وارد همکاری با ایالات متحده شود. اما پیامد‌های حوادث سال‌های اخیر، باعث می‌شود این مأموریت آسان نباشد، چرا که عادی سازی روابط با ایران، مستلزم ارتباط برنامه‌های هسته‌ای آن با برنامه‌های موشکی و منطقه‌ای این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در ادامه این مطلب آمده است: در همین راستا، تهران مخالف توسعه مذاکرات بوده و بویژه با ترور سردار سلیمانی و محسن فخری زاده، هیچ نرمشی در این باره نشان نمی‌دهد. از این رو، در انتظار استقرار دولت بایدن و مشخص شدن اولویت‌های آن و همچنین تا زمان انتخابات ریاست جمهوری در ایران، برنامه‌های هسته‌ای و موشکی آن زیر ذره بین هستند.

پیش از بازگشت واشنگتن به توافق هسته‌ای و همراهی اروپا با ان، ترور فخری زاده اتفاق افتاد.

پس از ترور دانشمند هسته‌ای ایران، مسئولان نظام ترجیح دادند به جای انتقام، بر ادامه فعالیت فخری زاده تاکید کرده و با دولت بایدن و اروپایی‌ها به همان شکلی تعامل داشته باشند که با دولت اوباما داشتند، که براساس آن، تنها در زمینه بخش صلح امیز برنامه‌های هسته‌ای خود امتیاز‌هایی دادند و برنامه‌های موشکی شان را خارج از دایره مذاکرات قرار دادند.

از می ۲۰۱۹ به دنبال خروج آمریکا از توافق هسته ای، تهران عمل به تعهدات خود براساس برجام را متوقف کرد، به این امید که ایالات متحده تصمیم به بازگشت به توافق بگیرد، اما دو طرف آمریکایی و اسرائیلی به عملیات سری خود علیه برنامه‌های هسته‌ای ایران ادامه دادند که مهمترین آن، انفجار‌هایی بود که در تابستان گذشته در تاسیسات موشکی منطقه پارچین و تاسیسات هسته‌ای نطنز اتفاق افتاد.

در این میان، در حالی که مسئولان دولت بایدن بر بازگشت به توافق هسته‌ای تاکید می‌کنند، این مساله مستلزم آن است که ایران از شرط خود برای رفع تحریم‌ها چشم پوشی کند. بویژه آنکه هایکو ماس، وزیر خارجه المان نیز خواستار توافق جدیدی شده است که برنامه‌های موشکی ایران را هم دربرداشته باشد.
بیشتر بخوانید: نتانیاهو و بن سلمان، نگران بازگشت بایدن به دیدگاه اوباماقطعا این مهم پایه اصلی مرتب کردن کارت‌های مذاکره با ایران، برای دولت دموکرات آمریکاست و تنها در این صورت است که دولت‌های اروپایی هم می‌توانند در این مذاکرات حضور داشته باشند. این موضع گیری اروپایی‌ها با هدف فشار بر ایران بوده و یک موفقیت روانی برای دولت ترامپی محسوب می‌شود که حدودی را مشخص کرده است که دولت بایدن هم نمی‌تواند آن را تغییر دهد.

در این شرایط، بازگشت مذاکره بین واشنگتن و تهران در مورد پرونده هسته‌ای ایران دشوارتر از قبل شده است و همنوایی اروپایی‌ها با دولت بایدن هم فشار مضاعفی به تهران وارد می‌کند. علاوه بر اینکه این موضع گیری اروپایی‌ها روی روسیه و چینی که با تلاش ایران برای عبور از خطوط قرمز در برنامه‌های هسته‌ای اش همراهی نمی‌کنند هم تاثیر می‌گذارد.

با توجه به اعلام واشنگتن در مورد مشارکت عربستان و امارات در مذاکرات آینده با ایران و نقش موثر اسرائیل در این پرونده، تهران در یک موضع بسیار سخت‌تر از دوره اوباما قرار می‌گیرد؛ و بدون شک مسائل داخلی و کارزار انتخابات ریاست جمهوری در ایران نیز سایه خود را بر تصمیم سیاستگذاران در مورد ورود به یک ماجراجویی و یا تغییر سیاست می‌افکند. منبع: انتخاب لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مذاکرات ایران و آمریکا عربستان سعودی انتخابات 1400 برنامه های هسته ای توافق هسته ای اروپایی ها دولت بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۸۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در خصوص تعلیق در حمله زمینی به رفح

اسرائیل کاتز، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی می‌گوید که در صورت حصول توافق برای آزادی اسرای صهیونیست، حمله زمینی برنامه‌ریزی شده به شهر رفح در جنوب غزه ممکن است به حالت تعلیق درآید. 

به گزارش رویترز، وی مدعی شد: «آزادی اسرا برای ما اولویت اصلی است»؛ و بعد در پاسخ به این سوال که آیا این شامل به تعویق انداختن عملیات برنامه‌ریزی شده برای حمله به رفح می‌شود یا خیر، پاسخ داد: «بله. در صورت توافق، عملیات را متوقف می‌کنیم». 

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تحت فشار زیادی برای آزادی اسرا قرار دارد. منابع رسانه‌ای می‌گویند هزاران صهیونیست امشب نیز در تداوم اعتراضات هفته‌ای خود در مرکز تل‌آویو تجمع کرده و خواستار برکناری وی شده‌اند. 

گفته شده روز گذشته یک هیئت مصری برای گفت‌وگو با سران صهیونیست در خصوص توافق آتش‌بس و آزادی اسرا، راهی سرزمین‌های اشغالی شده است. منابع عبری این گفت‌وگوها را مفید ارزیابی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • ادعای وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در خصوص تعلیق در حمله زمینی به رفح
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • این که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»