Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@04:10:16 GMT

شکستگی خط لوله نفت در «سرخون» روزگار محیط زیست را سیاه کرد

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۱۲۱۶۱

شکستگی خط لوله نفت در «سرخون» روزگار محیط زیست را سیاه کرد

‍‍‍‍‍‍

دریافت 7 MB

شهرکرد- شکستگی خط لوله انتقال نفت مارون در منطقه «سرخون» استان چهار محال و بختیاری ظهر یکشنبه بخش وسیعی از این منطقه را آلوده کرد.

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین آلودگی نفتی منطقه سرخون باوجوداینکه تاکنون جان میلیون‌ها قطعه ماهی و دام‌های محلی را گرفته و بسیاری از منابع آبی شرب و زمین‌های کشاورزی را از دور استفاده خارج کرده است اما هنوز اقدام عاجلی برای رفع این آلودگی‌ها نشده و مسئولان شرکت نفت ادعا می‌کنند آلودگی‌ها بسیار جزئی است!

ظهر یک شنبه شکستگی لوله نفت و اعزام به موقع خبرنگاران قدس آنلاین به منطقه که با تصویر برداری مستند پایان یافت نشان داد که خروج این مقدار نفت بر خلاف ادعای مسئولان شرکت پخش و فراورده های نفتی نمی تواند آلودگی جزئی باشد!

چشمه ارزشمند و مهم سرخون که درگذشته آب آشامیدنی، کشاورزی و شیلات ساکنان مردم این منطقه را تأمین می‌کرد اکنون به علت آلودگی‌های نفتی قابل‌استفاده حتی برای دام‌ها نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرخون مرکز بخش میانکوه از بخش‌های شهرستان اردل است که تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۱۵۰ کیلومتر و تا اردل مرکز شهرستان ۸۰ کیلومتر فاصله دارد و اگرچه  بارها سبب شهد تا نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام‌جمعه شهرکردشخصا این موضوع را پیگیری کند اما ظاهراً مسئولان در حد پرداخت و دریافت غرامت این موضوع را رفع‌ورجوع می‌کنند!

گفتنی است در اواسط دهه ۶۰ خط لوله انتقال نفت خام مارون به اصفهان دچار شکستگی شد و در پی آن نفت به‌آرامی در منابع آب‌وخاک این منطقه نشست کرد.

اکنون پس از گذشت چند دهه از بروز آلودگی نفتی در آب‌وخاک این منطقه و باوجود انجام برخی اقدامات مقطعی، هنوز اقدام مؤثری که منجر به نشت‌یابی و جلوگیری از نشست نفت خام به اراضی این منطقه شود انجام‌نشده است.

متأسفانه طی سال‌های گذشته به دلیل بی‌توجهی به این موضوع افزون بر ده‌ ها مزرعه پرورش ماهی، ۲۲۰ هکتار زمین باغی و دو هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی منطقه سرخون دچار خسارت ناشی از آلودگی نفتی شده که خسارات وارده به فعالان شیلاتی افزون بر میلیاردها تومان برآورد می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری خط لوله نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۲۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: قاچاق ۳۷ قطعه کبک وحشی به کشور عراق با هوشیاری ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج ناکام ماند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست کردستان، اقبال حمیدی اظهار کرد: مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج با رصد و شناسایی محل نگهداری کبک‌ها، با اخذ حکم قضائی و همکاری نیروی انتظامی و بازرسی از منزل یک شکارچی غیرمجاز، ۳۷ قطعه کبک که قصد قاچاق را کشف و ضبط کردند.

وی با اشاره به اینکه واحد حقوقی این اداره اقدام به تشکیل پرونده در این رابطه و معرفی فرد خاطی به مراجع قضائی کرده است، افزود: محیط‌بانان افزون بر این کبک‌ها، ۳۵ قفس چوبی و یک شبکه نگهداری پرندگان هم کشف کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: پرندگان کشف شده به اداره حفاظت محیط زیست انتقال داده شده‌اند و پس از بررسی‌های جسمانی، تغذیه و مراقبت‌های لازم در زیستگاه‌های طبیعی این شهرستان رهاسازی می‌شوند.

حمیدی اضافه کرد: کبک‌ها که در مناطق کوهستانی زندگی می‌کنند ارزش اکولوژیکی بالایی در چرخه حیات دارند، در فصل پاییز و زمستان که حشره سن به زیر بوته گیاهانی مانند گون و درمنه روی می‌آورند کبک‌ها از این حشره تغذیه کرده و با کنترل بیولوژیکی آنکه آفت محصولات گندم و جو است کمک شایانی به حفظ کیفیت محصولات کشاورزی می‌کنند.

به گزارش ایمنا، کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار است.

کد خبر 748646

دیگر خبرها

  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • فرونشست زمین و شکستگی لوله آب در خیابان علامه مجلسی
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ