Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت با بیان این که اولین رکن موثر در مدیریت بیماری کووید ۱۹، آموزش است، گفت: در آموزش باید گروه‌های هدف مشخص و مکانیزم انتقال پیام نیز متفاوت با گذشته و در سطح ملی باشد و باید با زبان و گفتمان مورد قبول مردم، وارد این عرصه شد.

خبرگزاری میزان - بنا بر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سعید نمکی در جلسه ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: صدا و سیمای استان خراسان جنوبی که از ابتدای کرونا تا کنون در کنار حوزه سلامت بوده، می‌تواند برای ارائه آموزش به مردم این استان با گویش‌های بومی کمک زیادی کند البته باید در آموزش، ابداع و ابتکار هم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از برنامه "هر خانه یک پایگاه سلامت" می‌توان برای تقویت ارائه آموزش‌های حوزه سلامت به جامعه و خانواده‌ها استفاده کرد. "هر خانه یک پایگاه سلامت"، جامعه محور‌ترین طرح در حوزه بهداشت است و در قالب آن، قبل از بهورز، یک مرحله از خدمات حوزه سلامت به صورت جامعه محور و خانواده محور ارائه می‌شود و از این ظرفیت باید به شکل مطلوب استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: چه زمانی شاهد دنیای بدون ماسک هستیم؟

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در طرح محله محور مدیریت کرونا می‌توان سفیران سلامت را تکمیل کرد و اگر این اتفاق رخ داد، نظام سلامت در منطقه، تضمین می‌شود. آموزش به خانواده‌ها را می‌توان در قالب برنامه "هر خانه یک پایگاه سلامت" ارائه کرد. اگر از زن در خانه به عنوان محور انتقال دانش، مهارت‌های زندگی، پیشگیری، درمان‌های اولیه و بازتوانی استفاده کنید، بازی را برده اید.

 نمکی یادآور شد: حتما باید تعداد مراکز سرپایی ۱۶ ساعته در استان خراسان جنوبی، تقویت شده و گسترش پیدا کند. این استان پراکندگی جمعیت دارد. باید در تقویت دسترسی مردم به این مراکز، تلاش بیشتری در خراسان جنوبی انجام شود. البته گسترش مراکز سرپایی به معنی ساخت پایگاه یا مرکز جامع سلامت نیست بلکه می‌توان از مساجد و مدارس استفاده کرد که در غیر این صورت با طوفانی از بیماران بستری روبرو خواهید بود.

وی افزود: مراکز سرپایی ۱۶ ساعته بهترین فیلتر برای کاهش ورودی و مراجعه دیر هنگام بیماران به بیمارستان‌ها است. در این مراکز حتما باید تست‌های آزمایشگاهی سریع انجام شود، اما اگر تست سریع یک بیمار مثبت شد و با تشخیص پزشک نیاز به پذیرش و بستری در بیمارستان داشت، حتما باید از او تست PCR گرفته شود و هیچ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان نباید بدون تست مثبت PCR بستری شود، چون ملاک ما بر اساس استاندارد‌های سازمان جهانی بهداشت، تست PCR است.

وزیر بهداشت گفت: یکی از بحث‌های جدی ما، ارائه خدمات مراقبتی در منزل و ایزولاسیون و جداسازی آن‌ها از سایر افراد است. با اقامتگاه‌هایی که برای بیماران از سوی دکتر کولیوند رییس کمیته پشتیبانی طرح شهید سلیمانی در نظر گرفته شده، حتما قرارداد امضا کنید.

نمکی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما در ماه‌های گذشته، تامین اکسیژن مورد نیاز بیماران کووید ۱۹ بود که خوشبختانه این مشکل در اکثر مناطق کشور حل شده و برای تعدادی از شهرستان‌های خراسان جنوبی، منابعی پیش پرداخت کرده ایم و دستگاه‌های اکسیژن ساز در حال ساخت است که به زودی خواهد رسید. اکسیژن، یکی از موثرترین نیاز‌های بیماران کووید ۱۹ است که باید به گونه‌ای برنامه ریزی شود تا اگر با پیک زمستانی بیماری روبرو بودیم، دیگر مشکل تامین اکسیژن در این استان نداشته باشید.

وی ادامه داد: خراسان جنوبی یک استان مرزی است و بحث بیماری‌های واگیردار و غیرواگیر و همچنین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، واکسیناسیون و دیگر بیماری‌ها نباید در این شرایط مغفول بماند.

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا وزیر بهداشت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا وزیر بهداشت خراسان جنوبی وزیر بهداشت کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۸۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند

 چشم‌ها از مهم‌ترین و حساس‌ترین اعضای صورت هستند که باید تحت مراقبت و توجه ویژه‌ای باشند تا آسیب احیانا جبران ناپذیری به آن‌ها وارد نشود.

از همین رو دکتر ناصر کریمی، متخصص و جراح چشم، فلوشیپ جراحی های پلاستیک و ترمیمی چشم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما در خصوص «حوادث چشمی» با اشاره به این مطلب که هیچ شغلی وجود ندارد، که اصول تدوین شده بهداشت حرفه‌ای نداشته باشد، بیان کرد: رعایت اصول بهداشت حرفه‌ای هر شغل، در حفظ و سلامتی چشم‌ها نقش بسیار مهمی دارد.

او به عنوان مثال مطرح کرد: افرادی که پشت صفحه نمایشگر کامپیوتر کار می‌کنند، باید هر ۲۰ دقیقه از جای خود بلند شوند و به مدت ۲۰ ثانیه، به فاصله ۲۰ متری خود با دقت نگاه کنند، زیرا چشم‌ها در این حالت از انقباض دائمی خارج می‌شوند و استراحت می‌کنند.

ناصر کریمی به یکی از باورهای اشتباه افراد در خصوص شست‌وشوی چشم  با چای اشاره کرد و گفت: در چای ترکیباتی وجود دارد که مویرگ‌های چشم را تنگ می‌کند و باعث کمتر شدن قرمزی چشم می‌شود. اما مشکل این است که خود جوشانده چای حاوی ذرات بسیار کوچکی است که ممکن است باعث بسته شدن مسیر عبور غدد اشکی شود و دردسر جدیدی ایجاد کند، وی تاکید کرد: شست‌وشو با چای هیچگونه اثر درمانی خاصی ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که در روزهای آلودگی هوا، برای حفظ سلامت چشم‌ها چه باید کرد؟، گفت: در شهرهای آلوده به خصوص همراه با خشکی هوا، شست‌وشو با قطره اشک مصنوعی، به افرادی که چشم حساسی دارند، توصیه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • نقش موثر متخصصان مامایی در اجرای طرح جوانی جمعیت
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟