Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست‌ هم‌اندیشی شهید محسن فخری زاده، با حضور راهیاران استانی بنیاد هدایت برگزار در آن وظایف و کارکردهای ائمه جماعات در محلات تبیین شد.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: نشست‌ هم‌اندیشی شهید محسن فخری زاده، با حضور راهیاران استانی بنیاد هدایت در مجموعه فرهنگی پلاک ۳۱۳ جمکران به مدت سه روز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این نشست هم‌اندیشی،‌ راهیاران استانی بنیاد هدایت در کارگاه‌های آموزشی و تخصصی آخرین نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را با یکدیگر در میان گذاشته و به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.

 

امام محله حاکم و رهبر محله است

 

حجت‌الاسلام سید ناصر میرمحمدیان،‌ قائم‌مقام تبلیغ و امور فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی و مدیرعامل بنیاد هدایت در ابتدای این نشست با اشاره به تعاریف مربوط به امام محله گفت: اگر بخواهیم امامت را در ذیل یکی از فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی یا سیاسی بگذاریم، درست این است که امامت ذیل بخش سیاسی باشد.

 

وی در ادامه با تأکید بر این‌که سیاست یکی از شئون حکمرانی است، افزود: امام محله، حاکم و رهبر محله است؛ رئیس یا مدیر محله نیست، رهبر محله است. بحث‌های دیگری همچون اقتصاد، ‌فرهنگ، خانواده و خیریه زیر مبحث سیاست جای می‌گیرد.

 

حجت‌الاسلام میرمحمدیان تصریح کرد: ما در مورد نظام حکمرانی حرف می‌زنیم، جمهوری اسلامی نیامده بود تا کاری فرهنگ کند، می‌گوییم انقلاب ما انقلاب فرهنگی بود ولی منظور ما این نبود که انقلاب کرده‌ایم تا فقط کلاس قرآن برگزار کنیم! کتاب انسان 250 ساله را بخوانید آقا می‌فرمایند همه انبیا و اولیا به دنبال احقاق حکومت حق بودند، حکمرانی خدا بر زمین نه اینکه فقط حرف از خدا بزنیم و مردم دین‌دار باشند.

 

رصد دائمی و فهم صحیح مقدمه ارتقاء

 

حجت‌الاسلام رضا عزت زمانی، معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، در بخشی از این نشست گفت: رصد دائمی و فهم صحیح از میدان می‌تواند روز به روز طرح محله محوری را ارتقا بدهد و حرکت را رو به جلو ببرد و انگیزه‌های مسؤولان در حمایت از طرح را بالا ببرد.

 

وی در ادامه افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی، در گفت‌و‌گوهایی که داشتند، بسیج را توصیه کردند به ارتباط با محله و مساجد؛ در دوران کرونا و در شرایط سختی که وجود دارد، بهترین مقری که ایشان به مردم معرفی کردند و به مسؤولان امر کردند که پای کار آن بایستند همین حوزه‌ی محلات و مساجد است.

 

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: از حیث جغرافیا هم، ‌این توسعه و انتقال نگاه از مسؤولان و دستگاه‌ها به سمت محله و مسجد بسیار ارزشمند است، اما آن چیزی که ما باور داریم و معتقد هستیم که باید برای آن تلاش کنیم محوریت این حرکت است.

 

حاج حسین یکتا، عضو شورای مرکزی قرارگاه عمار، میهمان ویژه این نشست گفت: اگر گروهی از افراد عزم جزم نکنند و کمربند نبندند و بیرون از همه ساختارها و سیستم‌ها و تشکیلات به صورت جهادی وارد میدان نشوند شکست می‌خوریم.

 

وی در ادامه افزود: وارد میدان شدن باید علمی و متکی بر تجربه 40 ساله باشد، گروه‌های جهادی باید فعالیت اجتماعی را گسترش دهند، ما نیاز به تشکیلات حرفه‌ای دائمی برای ورود دائمی به عملیات اجتماعی داریم. ما نیازمند طلابی هستیم که بر اساس حدیث«طبیب دوار بطبه» دائماً در محله و مسجد مستقر باشند.

 

یکتا اظهار داشت: ما باید مسجد محور جلو برویم، و جز این کار هیچ راهی نداریم؛ امام خمینی(ره) روز اول گفت مسجد سنگر است، سنگرها را حفظ کنید. دشمنان ما به خوبی برای ما نقشه کشیدند و ما را از مساجد به جاهای دیگر کشاندند.

 

وی تأکید کرد: اگر در مسجد و محله؛ امام محله مرجع اجتماعی یا رهبر اجتماعی باشد و کار خودش را بلد باشد، بسیاری از مشکلاتی که امروز در جامعه وجود دارد،‌ حل می‌شود و کار جلو می‌افتد، یعنی اگر محله محور، مسجد محور و امام محور باشد، کار سرعت می‌گیرد.

 

بنابر این گزارش، کارگاه گفتار پژوهی( تجربه نگاری)، کارگاه تبیین عملیات حاج قاسم سلیمانی و فاطمیه، کارگاه رسانه و مستندسازی، کارگاه ارائه مدل راهیاری و .... بخشی از کارگاه‌هایی است که در این دوره برگزار شد.

 

راهیاران استانی و منطقه‌ای و هم‌سنگران بنیاد هدایت با حضور در مسجد مقدس جمکران عهد مشترک بستند تا برای دستیابی به اهداف بلند بنیاد هدایت گام‌های به مراتب استوارتر و اثربخش‌تر بردارند و با مدد از انوار مقدس اهل‌بیت علیهم‌السلام به ویژه ولی‌عصر(عج) بیش از پیش سربازی کنند.

 

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهید فخری زاده بنیاد هدایت امام جماعت رهبر محله بنیاد هدایت هم اندیشی امام محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۵۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، ماموستا ملاقادر قادری امروز در مراسم افتتاح مسجد روستای «مزیدی» شهرستان پاوه در سخنانی اظهار داشت: خدمت تمامی حاضرین در این مسجد زیبا عرض خیرمقدم دارم و بسیار خوشحالم که امروز خانه‌ای دیگر از بیوت پروردگار را افتتاح نمودیم.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: امروز ما مهمان خداوند متعال هستیم ولی بانی مراسم مردم عزیز روستای مزیدی هستند. به آنها تبریک می‌گوییم که خانه‌ای به این زیبایی برای قیامت خود ساخته‌اند خداوند از آنان قبول فرماید.
 
وی ادامه داد: آفرین بر مردم باغیرت مزیدی که با جمعیت کم و همت زیاد این بنای محکم را ساخته‌اند و تشکر و سپاس از تمامی خیرینی که با این عزیزان همراهی کرده و این خانۀ مبارک الهی را ساخته‌اند.
 
ماموستا قادری در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: خداوند متعال در آیۀ ۱۶۴ سوره مبارکه آل‌عمران می‌فرماید: «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَ إِن كَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِي ضَلالٍ مُّبِينٍ» من بر شما منت می‌گذارم به خاطر اینکه رسولی دلسوز، پیامبری مدیر و پیام‌رسانی شجاع برایتان فرستاده‌ام تا شمارا تعلیم داده و تزکیه و تربیت نموده و چگونه زیستن را به شما بیاموزد و شمارا از گمراهی و ضلالت برهاند.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: در یک جمله بعثت رسول‌الله (ص) بهترین نعمتی است که خداوند به ما هدیه کرده است. علت مهم بودن بعثت به این دلیل است چون دنیا قبل از بعثت مملو از جهل و خرافات و تجاوز به حقوق بشر بود. مثلاً در سعودی دختران زنده‌به‌گور می‌شدند و در ایران با محارم ازدواج می‌شد و در روم دولت متمدن آن عصر، به حقوق حیوانات بیشتر از حقوق انسان‌ها توجه می‌کردند و در شبه‌جزیرۀ عربستان قبل از بعثت تنها ۴ نفر باسواد زندگی می‌کردند، بعثت در کلیۀ ابعاد زندگی افراد جامعه تغییر ایجاد کرد لذا باید قدردان این نعمت و شاکر پروردگار باشیم.
 
ماموستا قادری عنوان داشت: عرض کردم بعثت رسول‌الله (ص) در شبه‌جزیرۀ عربستان در همۀ شئون زندگی مردم سبب تغییرات شد و در مدرسۀ رسول‌الله (ص) در مدینۀ منوره کسانی فارغ‌التحصیل شدند که اسلام را به اسپانیا و جنوب چین و روم و استانبول رساندند و در اکثر دنیای معمورۀ آن زمان ندای لا اله الا الله و محمد رسول‌الله و الله‌اکبر طنین‌انداز شد.
 
وی افزود: خداوند متعال در مقابل این جهد و جهاد و ایثار حضرت خاتم به امتش و به اهل لا اله الا الله و محمد رسول‌الله (ص) می‌فرماید: من و فرشتگانم به این شخص والامقام درود می‌فرستیم «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ» پس شما هم از او تجلیل کنید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا».
 
 امام جمعه شهرستان پاوه گفت: اولین کار پیامبر بزرگوار ما (ص) بعد از هجرت احداث مسجد بود و به ‌محض ورود به مدینۀ منوره اول مسجد قبا را بنا کرد و سپس مسجدی به نام مسجد جمعه و آنگاه مسجدالنبی را ساخت که این مکان مبارک بعد از مسجدالحرام و مسجدالأقصی سومین مسجد مسلمانان شد که از همان روز تأسیس تا امروز که ۱۴۴۵ سال از آن گذشته است، مایۀ خیر و رونق دین و پایگاه معنویت شده است.
 
ماموستا قادری تصریح کرد: پیامبر بزرگوار اسلام (ص) می‌فرمایند: «مَنْ بَنا لله مَسْجِداً بَنی اللهُ له بیتاً في الجَنَّةِ» هر کس در دنیا مسجدی بنا کند، خداوند در قیامت برای او در بهشت منزلی را آماده می‌کند و این مسجد بنا به این توصیۀ رسول‌الله (ص) بعد از ۱۶ قرن به امید این کلمۀ زیبای حضرت خاتم (ص) ساخته شده است.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه مسجد در اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: سلف ما در تعریف جایگاه مسجد فرموده‌اند: «المسجد دارالسلام، دارالعبادة، دار المشورة، دار المصحف و دارالجهاد» و باز فرموده‌اند: «حصون المؤمن ثلاثة المسجد و ذکر الله و قراءة القرآن» آنچه انسان مؤمن را حفظ می‌کند، سه چیز است، مسجد، ذکر خدا و قرائت قرآن کریم.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: در آیین ما مساجد سنگرند و تضعیف مساجد تضعیف دین و مسلمین و آرزوی کفر و کافران است. در موضوع خواست دشمن که نیت آن‌ها تضعیف مسجد و صفوف مسلمین است، چند مثال را ذکر کرده‌اند که به خاطر اینکه بحث طولانی نشود نیازی به ذکر آنها ندیدم.
 
وی در ادامه سخنان خود بیان داشت: جمعیت شهرستان پاوه ۶۵ هزار نفر است و ما در شهرستان ۱۰۳ مسجد و ۴ تکیه و خانقاه داریم که کار آنها هم مانند کار مسجد است پس در حقیقت ۱۰۷ مسجد داریم یعنی تقریباً برای هر ۶۰۷ نفر یک مسجد داریم که ۵۰ درصد آنها در عصر جمهوری اسلامی ساخته شده‌اند و تمامی مساجد قبل از انقلاب را منهای یک مسجد در پاوه در زمان جمهوری اسلامی تجدید بنا کرده‌ایم. فالحمدلله رب‌العالمین
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: همچنان که حضار محترم می‌دانند، سرباز و پاسدار و نگهبان این مساجد، علما و طلاب هستند و متأسفانه امروز برای حفاظت از این بیوت الرحمان در شهرستان پاوه ۱۰ طلبه خودی نداریم. دلیل این وضع نابسامان ما روحانیون هستیم که وحدت نداریم، مرکزیت و تشکیلاتی نداریم و بزرگی را از بین خود قبول نداریم و به همین دلایل معتمدین محل در اثر اختلاف ما توجهی به طلبه‌ها ندارند.
 
ماموستا قادری ادامه داد: اضافه بر این امروزه صفوف جمعه و جماعت ما کم رونق‌اند و حریم‌ها محترم شمرده نمی‌شوند و جامعۀ ما با هجمه و شبیخون فرهنگی دشمن روبروست. این درد ماست که عرض کردم لذا نیاز به تجدیدنظر داریم و اگر تجدیدنظر نکنیم مغلوب دشمنان می‌شویم. البته خداوند از دین خود دفاع خواهد کرد ولی در قیامت ما باید جوابگو باشیم.
 
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در خاتمه از تمامی خیرین و زحمت کشان، اهالی محترم مزیدی در روستا و خارج از روستا که زحمت کشیده‌اند، تشکر و قبول زحمات آنها را از خداوند منان خواستاریم و از سرکار خانم طاهرزاده و شوهر محترمش و حاج مدلل و حاج عبدالله عثمانی و 
​​دکتر پیام یوسفی تشکر و برای آنها آرزوی توفیق داریم.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • درگذشت امام جماعت مسجدی در اندونزی هنگام نماز صبح+ فیلم
  • برگزاری رویداد «شهید اصلانی» در چهارمحال و بختیاری
  • عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • نشست هم اندیشی مدیرکل اتباع استانداری البرز با اساتید دانشگاه های استان
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • برگزاری مراسم تشییع پیکر شهید محمد شفیع فیضی زاده در ایلام
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای