Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@16:50:45 GMT

یخ خشک آخرین گره مبارزه با ویروس کروناست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۳۱۹۹۵

یخ خشک آخرین گره مبارزه با ویروس کروناست؟

"یخ خشک" یک گزینه بسیار محبوب برای حمل‌و‌نقل برخی مواد غذایی و دارویی است و امروز کمبود یخ خشک در بسیاری از کشورها به چالشی برای آنها در نگهداری و حمل‌ونقل واکسن‌های کرونا تبدیل شده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ احتمالاً‌ قبلا در مورد "یخ خشک" چیزهای بسیاری شنید‌ه‌اید و در منازل خود نیز مقداری از آن درست کرده‌اید، اما شاید در مورد نقش ویژه "یخ خشک" در نگهداری واکسن‌های کرونا مطالب کمتری شنیده‌اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکسن کرونای شرکت آمریکایی "فایزر" بزرگ‌ترین شرکت داروسازی جهان باید در دمای -94 درجه فارنهایت (-70 درجه سانتیگراد) ذخیره شود و اینجاست که یخ خشک نقش بسیار مهمی در حفظ درجه حرارت صحیح واکسن به ویژه در مواقع توزیع آن دارد؛ در کشور آمریکا بیش از 14.8 مبتلا به ویروس کرونا گزارش شده است که از این تعداد 282 هزار نفر فوتی گزارش شده است و انتظار می‌رود با توجه به در پیش بودن تعطیلات کریسمس تعداد تلفات روند صعودی داشته باشد.

قبل از اینکه به ویروس کرونا و ذخیره‌سازی واکسن covid 19 بپردازیم بهتر است بدانیم یخ خشک دقیقاً چیست؟ یخ خشک دی‌اکسید‌کربن جامد است که در دمای منفی 109.3 درجه فارنهایت (-78.5-درجه سانتیگراد) این یخ مستقیماً به گاز تبدیل می‌شود و از حالت مایع خارج می‌شود و آنجاییکه ذوب نشده و می‌تواند در بلوک‌های جامد یا گلوله‌ها تشکیل شود، در حال حاضر یک گزینه بسیار محبوب برای حمل‌و‌نقل برخی مواد غذایی و دارویی است.

یخ خشک علی‌رغم مزایای فراوان آن به عنوان "مُبَرِد"، به خاطر خطرات سلامتی آن برای انسان باید به درستی کنترل شود و به هنگام دست‌زدن به آن باید از لباس و دستکش عایق پوشیده شده استفاده شود و هرگز نباید به صورت مستقیم آن را لمس کرد چراکه ممکن است پوست را مانند سرمازدگی بسوزاند؛ تهویه مناسب نیز لازم و ضروری است چراکه قرارگرفتن بیش از حد در معرض دی‌اکسید‌کربن به ویژه در فضاهای بسته،‌ می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

واکسن‌های 2 شرکت فایزر (بزرگ‌ترین شرکت داروسازی جهان و شرکت مُدرنا (شرکت بیوتکنولوژی آمریکایی) در مرحله تکامل است؛ واکسن شرکت مُدرنا می‌تواند دردامنه دمایی 36 تا 46 درجه فارنهایت (2 تا 8 درجه سانتیگراد)تا 30 روززنده بماند،اما واکسن فایزر باید در -94 درجه فارنهایت (-70 درجه سانتیگراد) ذخیره شود تا ثابت بماند که به یخچال پیشرفته‌تری نیاز دارد.

شرکت‌های فایزر و شریک آلمانی‌اش بیو‌ان‌تک اعلام کردند که قادر به ارائه 50 میلیون دوز واکسن در سال جاری و بعد از آن 1.3 میلیارد دوز واکسن در پایان سال 2021 هستند؛ وقتی دوز واکسن‌ها در مقیاس میلیاردی مطرح می‌شود آنجاست که یخ خشک عملکرد خود را نشان خواهد داد تا اطمینان حاصل شود که واکسن شرکت آمریکایی فایزر در حین انتقال و ذخیر‌ه‌سازی بعدی،‌ هنگامی که برای پخش توزیع می‌شود،‌ دمای مناسب آن حفظ شود.

شرکت فایزر برای جلوگیری از تاخیرهای احتمالی هنگام حمل و نقل،‌ از حسگرهای حرارتی با قابلیت GPS نیز استفاده خواهد کرد؛ این شرکت معتقد است واکسن‌ها به محض اینکه به مقصد می‌رسند می‌توانند تا 5 روز در یخچال و در دمای 36 تا 46 درجه فارنهایت (2 تا 8 درجه سانتیگراد) در همان محدود مدنظر شرکت مُدرنا در یخچال نگهداری شوند.

اما در ایران مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی مبارزه با کرونا می‌گوید ایران به برنامه جهانی کوواکس، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که واکسن "فایزر" را نمی‌خواهد؛ قانعی دلیل این تصمیم ایران را اینگونه توضیح می‌دهد: ایران هواپیما و امکانات حمل و نقل لازم برای واکسن آمریکایی فایزر را ندارد و اعلام کرده که این واکسن را نمی‌خواهد.

این مقام ارشد بهداشتی تاکید کرد: «به برنامه جهانی کواکس (covax) اعلام کرده‌ایم که این واکسن را نمی‌خواهیم چون برای نگهداری این واکسن به دمای منفی 70 درجه نیاز است و چنین امکاناتی نداریم»!

حمل و نقل واکسن کرونا شرایط ویژه‌ای می‌طلبد و کار ساده‌ای نیست، بر اساس بررسی انجمن باربری هوایی تنها 15 درصد اعضای صنعت هوایی برای انتقال واکسن‌ها در دمای نزدیک به منفی 70 درجه سانتیگراد آمادگی دارند؛ اکنون بیشتر کشورهای جهان در حال تدارک امکاناتی هستند که بتوانند بعد از خرید واکسن‌ها آنها را سالم به مشتری‌ها تحویل دهند و فرودگاه‌های جهان اکنون درگیر ساخت موقت انبارهایی می‌شود که بتوانند واکسن‌ها را نگهداری کنند.

چندی پیش وزارت راه نیز اعلام کرد در حال آماده‌سازی و تجهیز پنج فروند هواپیما برای حمل و انتقال واکسن کووید19 بوده و در حال بررسی است که در هر هواپیما با ایجاد مکانیزمی مانند بکارگیری چندین تن یخ خشک، امکان نگهداری از واکسن در طول پرواز را مهیا کند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

واکسن کرونای ایرانی در فاز اول روی 50 نفر تست می‌‌شود/ تشریح روند تأیید واکسن‌‌های کرونا

تولید 200 میلیون دوز واکسن کرونا در تایلند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واکسن کرونا شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی واکسن کرونا شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی درجه سانتیگراد درجه فارنهایت واکسن کرونا دوز واکسن حمل و نقل واکسن ها یخ خشک شرکت م

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۱۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونوس؛ نخستین زیردریایی رادارگریز جهان با قابلیت چرخش 180 درجه در سرعت کامل(+فیلم و عکس)

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - یک شرکت اوکراینی مستقر در امارات مدعی توسعه یک زیردریایی رادارگریز به نام کرونوس (Kronos) شده است که می تواند بازی را در جنگ جاری روسیه و اوکراین تغییر دهد.

شرکت هایلند سیستمز (Highland Systems) زیردریایی بدنه هیدرودینامیک خود را اولین بار در نمایشگاه دفاع و امنیت دریایی (ناودکس) در سال 2023 معرفی کرد.

الکساندر کوزنتسوف، بنیانگذار هایلند سیستمز و طراح اصلی آن، گفت که این زیردریایی ابتدا برای دو هدف ساخته شد – حمل کارگران برای انجام تعمیرات زیر آب و تامین نیازهای سفرهای لوکس افراد فوق ثروتمند.

با این وجود، حمله روسیه به اوکراین، کوزنتسوف و تیمش را مجبور به طراحی دوباره زیردریایی برای عملیات نظامی کرد.

به گفته سازندگان، این زیردریایی دارای بدنه ای فولادی است که با مواد کامپوزیت پوشانده شده تا امکان تشخیص و شناسایی آن دشوارتر شود.

ابعاد و ویژگی ها

به گفته هایلند سیستمز، این زیردریایی می تواند به راحتی 10 مسافر را در خود جای دهد و حتی برای عملیات تجاری و نجات مناسب است.

کرونوس می تواند تا 3000 کیلوگرم وزن را در آب حمل کند و وزن آن 10000 کیلوگرم است.

این زیردریایی می تواند با بیشینه سرعت 80 کیلومتر در ساعت روی آب حرکت کند و بیشینه سرعت آن در زیر آب تا 50 کیلومتر در ساعت است. عمق کاری آن 100 متر است و می تواند به بیشینه عمق بحرانی 250 نیز برود.

زیردریایی کرونوس می تواند با سوخت دیزل یا باتری کار کند. باتری آن پس از یک بار شارژ کامل می تواند تا 18 ساعت نیروی مورد نیاز زیردریایی را تامین کند. ژنراتور می تواند امکان استفاده از زیردریایی تا 36 ساعت را ممکن کند و در حالت هیبرید در مجموع 54 ساعت زمان عملیاتی برای زیردریایی فراهم می شود.

همچنین ادعا شده است که برد عملیانی کرونوس 1000 کیلومتر است و امکان کنترل آن از راه دور وجود دارد.

با این وجود، مهم ترین ویژگی کرونوس بنابر ادعای هایلند سیستمز، توانایی چرخش آنی 180 درجه با سرعت کامل است که از این نظر اولین نمونه در جهان محسوب می شود.

به گفته شرکت سازنده، شکل سفره ماهی مانند زیردریایی کرونوس موجب می شود تا یک وسیله نقلیه پنهانکارتر و چابک تر نسبت به زیردریایی های کلاسیک باشد.

تسلیحات و تاکتیک های دیگر

بنابر ادعای هایلند سیستمز، موتور الکتریکی و پوشش جذب کننده سونار، کرونوس را به یک زیردریایی رادارگریز خطرناک تبدیل می کند.

جدا از توانایی شلیک اژدر، این زیردریایی می تواند به صورت پنهانی به کشتی های دشمن نزدیک شده و مین های مغناطیسی را متصل کند و سپس انفجار آنها از فاصله ای ایمن صورت بگیرد.

کرونوس می تواند در آب های کم عمق تا 15 متر فعالیت کند و بیشینه سرعت آن، این زیردریایی را به یک شناور ترسناک در عصر امروز تبدیل می کند.

بنابر گزارش های منتشر شده، زیردریایی کرونوس می تواند شش اژدر بلک اسکورپیون (عقرب سیاه) را حمل کند که توسط شرکت اسلحه سازی لئوناردو تولید می شود.

با این وجود، توانایی چرخش سریع و فرو رفتن مستقیم به بستر اقیانوس است که کرونوس را به گزینه ای ارزشمند که باید به آن توجه شود، تبدیل می کند. همچنین، بیشینه سرعت این زیردریایی تعقیب و غلبه بر آن توسط شناورهای دشمن را دشوار می کند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آریهانت ؛ وقتی یک سوتی پروژه مخفیانه هند را 10 ماه غیرفعال کرد! (+عکس)

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • کرونوس؛ نخستین زیردریایی رادارگریز جهان با قابلیت چرخش 180 درجه در سرعت کامل(+فیلم و عکس)
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند