Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: در این شرایط باید ارتباط مدرسه با خانواده‌ها بیش‌ازپیش تقویت شود و از ظرفیت خانواده‌ها بهره‌مند شویم.

به گزارش برنا؛ صبح امروز محسن حاجی میرزایی در نشست با مدیران مدارس استان گلستان که در فضای مجازی و از طریق بستر شاد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از حسرت‌های عمیق من محرومیت از دیدار مدیران استانی و شهرستانی است، امیدوارم مشکلات ناشی از کرونا به‌زودی رفع شود، این نشست فرصت مغتنمی است تا به همه تلاش‌ها و ایثارگری‌های فرهنگیان که در دوران کرونا انجام‌گرفته است، ادای احترام کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون شک آیندگان از ایثارگری‌های معلمان و مدیران در دوران کرونا به نیکی یاد خواهند کرد.

او بابیان اینکه شرایط امسال ویژه و خاص است دهه‌ها طور دیگری کار می‌کردیم اما امسال همه‌چیز ازجمله روابط بین مجموعه عوامل تعلیم و تربیت تغییریافته و متحول شده است، تصریح کرد: درگذشته همه‌چیز مشخص و به روال عادی بود و دست‌یابی به یک آرامش نسبی میسر بود اما امروز به دلیل شیوع ویروس کرونا شرایط کاملاً تغییر کرده و مناسبات ما با چالش مواجه شده است و تحقق مأموریت‌های به مخاطره افتاده است.

حاجی میرزایی با اشاره به اینکه در این شرایط نه‌تنها باید مسیر جدیدی را بسازیم بلکه باید این مسیر را طی کنیم، گفت: راهی که تاکنون نرفته‌ایم و تجربه‌ای از آن نداریم و آینده مسیر هم مبهم است. باوجود کرونا حال عمومی همه ما دگرگون‌شده و همه با نگرانی کار را دنبال می‌کنند این شرایط جدیدی است که همه دنیا با آن مواجه است.

او افزود: در درون هر وضعیت جدید، هم فرصت و هم تهدید وجود دارد، تهدید این است که در این شرایط دچار استیصال و درماندگی شویم و نتوانیم کار را به‌خوبی انجام دهیم اما فرصت‌های طلایی نیز وجود دارد. فرصت تاریخی بی‌نظیری به وجود آمده است که اگر از آن استفاده کنیم و خانه خود را آن‌چنان‌که می‌خواهیم بسازیم اعتمادبه‌نفس ما افزایش می‌یابد.

وزیر آموزش و پرورشتاکید کرد: با توجه به شرایط فعلی عمومی و جهانی انتظار می‌رود، اطلس دقیقی از همه دانش آموزان داشته باشید و مدیران از وضعیت تک‌تک دانش آموزان اطلاع داشته باشد و اجازه ندهند در این شرایط حتی یک دانش‌آموز از تحصیل بازبماند.

او  ادامه داد: در شرایط فعلی معیار شایستگی مدیران این است که هیچ دانش‌آموزی مورد غفلت قرار نگیرد و از آموزش‌ها محروم نشود و لازمه این کار نظارت بر کار معلمان و تشویق آن‌ها به کار جهادی است.

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: در این شرایط باید ارتباط مدرسه با خانواده‌ها بیش‌ازپیش تقویت شود و از ظرفیت خانواده‌ها بهره‌مند شویم. خانواده‌ها باید در جریان فعالیت‌های مدرسه قرار گیرند و این موضوعی است که سال‌ها برای تحقق آن تلاش می‌کردیم اما هیچ‌گاه شرایط تحققش مانند امروز فراهم نشده بود پس باید از این فرصت به نحو احسن استفاده کرد.

او بابیان اینکه باید همه به تحقق برنامه‌های مدرسه کمک کنند، اظهار کرد: می‌توانیم این سال را به یک سال ماندگار در اذهان عمومی مبدل کنیم. قطعاً این رویداد همه جهان را تحت تأثیر قرار داده است، بیاییم خاطرات شیرینی در این دوران رقم بزنیم تا دانش آموزان در آینده از مدیران و معلمان امروز با عنوان ایثارگران و فداکاران دوران کرونا یاد کنند. چنان‌که شهدای بزرگ ما چنین بوده‌اند و امروز همه از فداکاری‌های آنان سخن می‌گویند.

حاجی میرزایی اظهار کرد: در شرایط کرونا با تمام دنیا وارد یک مسابقه‌ای شدیم پس باید نقش خود را در این موقعیت مشخص و آن نقش را به‌خوبی ایفا کنیم البته شرایط فعلی پایدار نمی‌ماند و تغییر خواهد کرد پس فرصت را نباید از دست بدهیم.

او اضافه کرد: پس از هر توفانی آرامش برقرار خواهد شد در این جابجایی یک فرصت طلایی به افراد داده می‌شود تا خانه‌ای خوب و در جای مناسب بنا کند و در این شرایط امکان خلاقیت و نوآوری وجود دارد که نباید به‌سادگی از کنار آن گذشت.

عضو کابینه تدبیر و امید خاطرنشان کرد: در آموزش‌وپرورش تا سال قبل در مسیر و در خانه‌ای بودیم که دیگران آن را بنانهاده بودند اما امروز فرصتی بی‌نظیر به ما داده‌شده تا این خانه را آن‌طور که می‌خواهیم و در جای مناسب بنا کنیم بنابراین باید خلاقیت خود را نشان دهیم و تمام تلاش خود را در این زمینه به کار بگیریم.

او بابیان اینکه در طول دهه‌های اخیر هیچ‌گاه مدرسه محوری تا این حد محقق نشده بود و این فرصتی است تا مدیران خلاقیت‌های خود را ارائه دهند، اظهار کرد: بهترین مجال برای مدرسه محوری ایجاد شد و برای کمک به استمرار فعالیت‌های آموزشی، شبکه شاد را ایجاد کردیم و از تلویزیون کمک گرفتیم و شما مدیران بسته‌های آموزشی را نیز ارائه کردید.

حاجی میرزایی افزود: هدف اصلی همه فعالیت‌ها آموزش دانش آموزان است، در این راستا شبکه شاد، مدرسه تلویزیونی و بسته‌های آموزشی را به مدارس پیشنهاد دادیم اما اگر شما مدیران فکر می‌کنید روش‌های دیگری که اهداف را محقق می‌کند ارائه کنید و در اختیار ما هم قرار دهید تا از تجارب شما بهره‌مند شویم.

وزیر آموزش‌وپرورش خطاب به مدیران اظهار کرد: سهم بزرگی در مدیریت شرایط کرونا بر عهده شما است، آن‌ها را پیدا و ایفای نقش کنید و از آن خوب استفاده کنید؛ زیرا این فرصتی است برای بالغ شدن، رشید شدن و… است. توجه کنید اندوخته شما از این حادثه چیست؛ غم، اندوه و استیصال یا رشد و بالندگی.

او اضافه کرد: شرایط ایجادشده، فرصتی برای سنجش دین‌داری، امانت‌داری، سخت گوشی و توانایی‌ها است بنابراین تا این مسابقه به اتمام نرسیده خودتان را نشان دهید. محل فداکاری و غیرتمندی اینجا است این شرایط تمام می‌شود و ما از خود می‌پرسیم در این شرایط چه‌کاری کردیم پس این فرصت را طلایی‌ترین فرصت زندگی خود بدانید تا رشد کنید و به‌خوبی از این میدان مبارزه بیرون بیابید.

عضو کابینه تدبیر و امید در پایان گفت: شرایط کرونا فرصتی برای جامعه و فرصتی برای نقش‌آفرینی افراد در زندگی است باید تلاش کنیم به عناصری مبدل شویم که مرهمی بر آلام مردم باشیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش آموزش وپرورش حاجی میرزایی وزیر آموزش دانش آموزان شرایط کرونا خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۸۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • ثبت‌نام حضوری و الکترونیک کلاس اولی‌ها از امروز
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی پتروشیمی ایلام بهترین فرصت برای توسعه استان ایلام
  • پلیس، آموزش و پرورش و شهرداری پرچمداران ارتقا فرهنگ ترافیک هستند
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • کشتارهای جدید اشغالگران در غزه با هدف قرار دادن ۱۱ خانه در رفح و یک مدرسه آنروا
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!