سیاستمدار ترکیهای: اینها تحریم اعلان جنگ اند
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۴۰۶۵۵
خبرگزاری فارس: اعمال تحریمهای آمریکا بر ترکیه به دلیل خرید سامانه پدافند «اس-۴۰۰» از روسیه و همچنین تهدید اتحادیه اروپا به اقدامات تنبیهی مشابه به دلیل فعالیتهای دریایی آنکارا در شرق مدیترانه، واکنش یکی از احزاب این کشور را در پی داشت.
«اُزگور بورسالی» دبیر کل حزب «وطن» ترکیه بامداد امروز (سهشنبه) در مصاحبه با شبکه «اولوسال» (کانال ملی) گفت: «محور ترکیه، روسیه و ایران اکنون از هر زمانی قدرتمندتر شده است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
بورسالی با اشاره به محتوا و ماهیت قانون «کاتسا» که آمریکا برای تحریم ترکیه به آن متوسل شده، توضیح داد: «اینها، تحریمهایی است که بر دشمنان آمریکا اعمال میشوند... اینها فقط تحریم نیستند، بلکه اعلان جنگ هستند».
وی ضمن تاکید بر لزوم استفاده ترکیه از سامانههای اس-۴۰۰، ادامه داد: «هیچ تحریمی نمیتواند ترکیه از استفاده از اس-۴۰۰ بازدارد... دست کشیدن از اس-۴۰۰ یعنی سکوت در برابر اسرائیل و نجنگیدن با آن. دست کشیدن از اس-۴۰۰ یعنی تسلیم شدن بیچون و چرا در مقابل غرب».
این سیاستمدار ترکیهای سپس با بیان اینکه تحریمهای آمریکا فرصتهایی را برای آنکارا جهت همکاری و بهبود روابط با ایران و روسیه به همراه دارند، تصریح کرد: «اگر تهدید مشترک باشد، منافع استراتژیک نیز مشترک است».
بورسالی ضمن تاکید بر اینکه ترکیه یک گام هم از سامانههای اس-۴۰۰ و امنیت خود عقب نمیکشد، خبر داد که گامهایی درخصوص تقابل با این تحریمها از طریق اقدامات درباره پایگاه هوایی «اینجرلیک» برداشته شده است.
وزارت خزانه داری آمریکا شامگاه دوشنبه (به وقت تهران) از تحریم رئیس صنایع دفاعی ترکیه خبر داد. منابع خبری گزارش دادند که وزارت خزانهداری آمریکا صنایع دفاعی ترکیه و «ابراهیم دمیر» رئیس آن را تحریم کرده است.
«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز در این زمینه اعلام کرد، ترکیه به دلیل همکاری آگاهانه با شرکت تسلیحاتی روسی «روسبرون اکسپورت» و خرید سامانه اس-۴۰۰ تحت تحریمهای برآمده از قانون موسوم به «کاتسا» قرار گرفت.
امروز همچنین «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه ضمن محکوم کردن تحریمهای آمریکا، گفت که این تحریمها، بنیان ائتلاف و اتحاد بین دو کشور را لرزانده است.
«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و «سرگئی لاوروف» همتای روسی او نیز این تحریمها را محکوم کرده و آنها را غیرقانونی خواندند.

منبع: فردا
کلیدواژه: حزب وطن ترکیه روسیه ایران تحریم ها اس ۴۰۰
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۰۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
توانمندي دريايي ايران، تحريمهاي آمريکا را بياثر کرد
علی اکبر علیزاده برمی به گزارش سرویس سیاسی آریا در گفت وگو با خانه ملت، در رابطه با تأکید وزرای خارجه ایران و ونزوئلا بر توسعه هر چه بیشتر همکاریهای تجاری و اقتصادی دو کشور، گفت: آمریکای لاتین یکی از مناطق مهم دنیا محسوب می شود و این موضوع در حالیست که ایالات متحده نتوانسته در این منطقه نفوذ داشته باشد.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این مهم در حالیست که ایران نیز در غرب آسیا به عنوان قدرت شناخته شده و سیاست های نفوذگری آمریکا در این منطقه را خنثی کرده و شاهد اخراج نظامیان ایالات متحده از کشورهایی مانند افغانستان، عراق و ... هستیم.
وی ادامه داد: در واقع بر اساس نظر تحلیل گران سیاسی و کارشناسان عرصه بین الملل روابط ایران و ونزوئلا توانسته سیاست های آمریکایی ها در جهان را به چالش بکشد و این موضوع برای مقامات کاخ سفید قابل تحمل نیست. باید یادآور شد آمریکایی ها تلاش کردند گزینه مورد نظر خود را در کاراکاس بر سر کار بیاورند اما با شکست روبرو شدند. همچنین ایران تحریم های نفتی و پتروشیمی آمریکا علیه ونزوئلا را خنثی کرد و نفتکش های ایرانی با به رخ کشیدن توانمندی دریایی جمهوری اسلامی از مقابل چشمان آمریکایی ها رد شدند و در بنادر این کشور پهلو گرفتند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه روابط ایران و ونزوئلا مصداق بارز تحقق دیپلماسی اقتصادی محسوب می شود، افزود: در واقع تعمیق روابط دیپلماتیک و اقتصادی و همچنین غلبه بر تهدیدهای یکجانبه و تحریمهای ظالمانه با امضاء توافق همکاری طولانی مدت بیست ساله بیانگر بیکارگیری مناسب سیاست برای توسعه اقتصادی و ... است.
عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران و ونزوئلا عضو مجمع عمومی سازمان ملل، جنبش غیرمتعهدها، سازمان اوپک و ... هستند لذا مواضع یکسان دو کشور می تواند به تحقق اهداف و منافع مشترکشان کمک شایانی کند، خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد آمریکای لاتین جمعیت زیادی از مردم جهان را در خودش جای داده لذا توسعه همکاری ها با کشورهای این منطقه ژئوپلیتیکی دارای اهمیت دوچندان است./
پایان پیام