Web Analytics Made Easy - Statcounter

جلالی فر میزان مبادله تجاری ایران با روسیه در سال ۲۰۱۹ را حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: از این رقم ۵۸۵ میلیون دلار صادرات از کشور بوده که ۷۴ درصد از این مبلغ مربوط به محصولات کشاورزی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا،«سید جلیل جلالی فر» امروز(سه شنبه، ۲۵ آذر) در جمع خبرنگاران، اظهارکرد: توسعه پیوندهای اقتصادی با کشورهای همسایه یکی از استراتژی های مهم جمهوری اسلامی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو هیات رییسه اتاق مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه در شرایطی تحریمی بهترین تقابل با تحریم توسعه این پیوندهاست، افزود: توسعه پیوندها با کشورهای اوراسیا و به ویژه با روسیه که بزرگترین بازار است برای ما حائز اهمیت می باشد.

 

وی تصریح کرد: با زیرساخت هایی که در بنادر شمالی و به خصوص در بندر آستارا وجود دارد ما باید برای توسعه مبادلات تجاری با کشور روسیه و کشورهای اوراسیا تلاش کنیم.

 

جلالی فر با اشاره به اینکه در مرز زمینی آستارا محدودیت هایی وجود دارد و بندر این شهرستان می تواند تکمیل کننده این نقص موجود باشد، گفت: توجه سازمان بنادر و دریانوردی کشور و دستگاه های مرتبط به بندر آستارا می تواند به توسعه صادرات کشور کمک شایانی کند.

 

عضو هیات رییسه اتاق مشترک ایران و روسیه به راه اندازی خط دریایی کانتینری یخچالی در بندر آستارا اشاره کرد و افزود: این خط مزیت خوبی است و همه باید تلاش کنیم این امر توسعه پیدا کند.

 

وی با بیان اینکه در این راستا اتاق مشترک ایران و روسیه نیز یک کارگروه مشترکی با جمهوری داغستان ایجاد می کند، تصریح کرد: در این راستا یک کارگروه نیز با منطقه آزاد لوتوس آستراخان ایجاد کردیم تا بتوانیم خط لجستیک دریا محور داشته باشیم و همچنین بتوانیم از طریق این بنادر با کشورهای آفریقایی شرقی، هندوستان، پاکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس توسعه مبادله داشته باشیم.

 

جلالی فر، میزان مبادله تجاری ایران با روسیه در سال ۲۰۱۹ را حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: از این رقم ۵۸۵ میلیون دلار صادرات از کشور بوده که ۷۴ درصد از این مبلغ مربوط به محصولات کشاورزی است.

 

عضو هیات رییسه اتاق مشترک ایران و روسیه افزود: بیشتر محصولات کشاورزی از مرز زمینی آستارا صادر شده و اگر به زیرساخت های گمرک زمینی این شهرستان توجه شود این آمار افزایش پیدا می کند.

 

وی با اشاره به اینکه روسیه در سال گذشته ۲۴۳ میلیارد دلار واردات داشته است، اظهارکرد: با صادراتی که ما به کشور روسیه داشته ایم آمار پایینی است و همه باید دست به دست هم دهیم تا ارزش صادرات از ایران به روسیه به پنج تا ۱۰ میلیارد دلار برسد.

 

جلالی فر تصریح کرد: مبادله تجاری ایران و روسیه از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار تا پایان ماه قبل رسیده است.

 

وی به فعالیت سرای تجاری ایران در آستراخان روسیه اشاره کرد و گفت: شبکه عمده فروشی کالاهای ایرانی نیز در روسیه راه اندازی شده است.

 

عضو هیات رییسه اتاق مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه در این راستا شرکتی با عنوان کاسپین در ایران ثبت شده و ۶۰ سهام دار از سراسر کشور عضو این شرکت هستند، خاطرنشان کرد: قرار است در مراکز استان های روسیه شعبات و نمایندگی فروش کالای های ایرانی راه اندازی کنیم و این فضایی است که همه صادر کنندگان می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.

 

 

پایان پیام/163

منبع: شبستان

کلیدواژه: ایران و روسیه مبادلات تجاری بندر آستارا منطقه ویژه اقتصادی مبادله تجاری میلیون دلار تجاری ایران بندر آستارا یک میلیارد جلالی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۱۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • (ویدئو) سوال میلیون دلاری در اسرائیل: روسیه به ایران چه داده؟!
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟