Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، کتاب «چالش‌ها و آینده خبرنگاران خارجی» با ترجمه دکتر عباس اسدی عضو هیأت علمی گروه روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی و امین نوبری کارشناس ارشد حقوق ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی منتشر شده است.

کتاب «چالش‌ها و آینده خبرنگاران خارجی» توسط «ریچارد سامبروک» و بر اساس مصاحبه‌های وی با طیف وسیعی از سازمان‌های خبری در سراسر جهان و همچنین تجربه شخصی وی به‌عنوان مدیر خبر با ۳۰ سال سابقه حرفه‌ای در بی‌بی‌سی جهانی نوشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او مبحث خود را از قرن نوزدهم شروع می‌کند و در انتها به زمانه ما می‌رسد و نشان می‌دهد که اگر در گذشته‌های دور هم سازمان‌های خبری و هم منابع خبری آنها محدود بوده؛ اما امروز هر دو نامحدود شده‌اند.

علاوه بر آن، رسانه‌های بین‌المللی غربی در طول چند دهه اخیر، به دلیل فشارهای اقتصادی، به‌طور پیوسته خبرنگاران بین‌المللی و همین‌طور اخبار بین‌المللی خود را کاهش داده‌اند.

البته در کنار فشارهای اقتصادی، پیشرفت فناوری‌های ارتباطی و تأثیر جهانی شدن بر فرهنگ‌ها نیز فشار بیشتری را بر سازمان‌های خبری بین‌المللی وارد کرده و می‌کند.

در نتیجه، سازمان‌های رسانه‌ای در جهان امروز دیگر نمی‌توانند به شکل گذشته فعالیت کنند و ایفای نقش نمایند؛ آنها حتماً باید در رفتار حرفه‌ای و تولیدات محتوایی خود تجدیدنظر کنند. نویسنده معتقد است که امروز، هم اخبار خارجی و داخلی تا حد قابل‌توجهی درهم‌تنیده شده‌اند و هم ارزش‌های خبری اخبار بین‌المللی تحت تأثیر ارزش‌های جوامع چند فرهنگی قرار گرفته‌اند که دیگر مفهوم «خارجی» همانند گذشته بیانگر یک معنای ساده نیست و . . . .

مؤلفان کتاب می‌گویند: این نگاه به اخبار خارجی و دلایلی دیگر باعث شد تا کتاب حاضر برای ترجمه انتخاب شود؛ از جمله این دلایل، یکی شخصیت و جایگاه حرفه‌ای نویسنده و طرز نگاه او به جهان و رویدادهایش و دیگری ناشر اثر بود.

در مورد دلیل نخست، باید گفت که ریچارد سامبروک، مدیر سابق اخبار جهانی بی‌بی‌سی بوده و در پوشش بسیاری از وقایع جهان، از خاور دور تا خاور نزدیک و از اروپا، تا آمریکا، همکاری مستقیم یا غیرمستقیم داشته است.

بنابراین، این کتاب، حاصل تجربیات حرفه‌ای اوست و بیش از آنکه ساختار علمی به معنای دقیق کلمه داشته باشد، ساختاری ژورنالیستی دارد.

با توجه به این امر، زاویه نگاه نویسنده به موضوعات پرداخته‌شده در کتاب نیز به‌خصوص در مورد ایران خالی از جانبداری و اغراض شخصی نبوده و نیست.

به عبارتی، او در تألیف و تنظیم کتاب خواسته و ناخواسته اسیر سیاست‌های امپریالیسم خبری بی‌بی‌سی و به‌طور کلی، تربیت انگلیسی خود بوده که خواننده آگاه را در پذیرش نظرات او دچار تردید می‌کند؛ زیرا او جهان و رویدادهایش را با عینک کاملاً جانب‌دارانه دیده و مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

اتفاقاً، این کتاب نمونه گویایی از نحوه گزارشدهی روزنامه‌نگاران غربی از جهان سوم از جمله ایران و نوع نگرش قومدارانه آن‌هاست که می‌تواند برای خوانندگان ایرانی بسیار آموزنده باشد.

تأکید می‌شود که مترجمان، مباحث ارائه‌شده در کتاب، از جمله مباحث مربوط به ایران را دقیق و منصفانه نمی‌دانند و با نویسنده هم‌آوا نیستند و معتقدند که این کتاب را باید با اندیشه و نقد موردمطالعه قرار داد.

در مورد دلیل دوم نیز باید گفت، این کتاب از سوی «انستیتوی مطالعات روزنامه‌نگاری رویترز» وابسته به دانشگاه «آکسفورد» منتشر شده که به‌نوعی در انتخاب کتاب برای ترجمه مؤثر بوده است.

بدین معنا که در نگاه اول، نام مؤسسه و دانشگاه مذکور برای خواننده فریبنده است؛ اما در واقع، اهداف آنها حداقل در این کتاب تحمیل یک تفکر استعماری است.

مؤسسه فوق در پاییز ۲۰۰۶ تأسیس شده که هدف اصلی خود را حمایت از «رسانه‌های مستقل در دنیای مدرن» اعلام کرده است و با همکاری دانشگاه آکسفورد، ضمن برگزاری سمینارها، کارگاه‌های آموزشی، همایش‌های سالانه و غیره به روزنامه‌نگاران واجد شرایط، بورس نیز اعطا می‌کند و ... .

آنانی که دنبال حقیقت هستند، خود می‌توانند نیات پنهان‌شده در پشت اهداف اعلام‌شده را مورد کنکاش قرار دهند.

مؤلفان تأکید می‌کنند: ترجمه این کتاب تقریباً یکی دو ماه پس از شروع کرونا آغاز شد، اما محدودیت‌ها و شرایط کرونایی باعث شد تا کار ترجمه تحت تأثیر آن قرار گیرد و به‌سرعت پیش نرود و در نتیجه، بیش از زمان پیش‌بینی‌شده وقت برد؛ با این حال، خوشحال هستیم که بالاخره به سرانجام رسید.

ناگفته نماند تا حد امکان کوشیده شده کیفیت کار حفظ شود، ولی با این حال احتمال خطا وجود دارد. امید است کمبودها بخشوده شوند و در چاپ‌های بعدی اصلاح شوند.

انتهای پیام/۲۲۴۹/م/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا کتاب علامه طباطبایی بازار ترجمه روزنامه نگاری مطالعات روزنامه نگاری بی بی سی دکتر عباس اسدی عباس اسدی دانشگاه علامه طباطبایی بین المللی حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۰۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟

یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

مرتضی افقه استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی در تسنیم با بیان اینکه اقتصاد کشور به میزان فروش نفت؛ ارتباطات خارجی و مسائل سیاسی وابسته است، اظهارداشت: هر تحول سیاسی که منجر به تغییر در روابط خارجی و تجارت شود بر بازار ارز اثر می‌گذارد.

وی افزود: درگیری‌های سیاسی ایران و همچنین تنش‌های منطقه باعث افزایش انتظارات تورمی و در نهایت رشد نرخ ارز شد؛ اما زمانی که مردم و فعالین اقتصادی از کاهش تنش و شوک‌ها سیاسی اطمینان پیدا کردند نرخ ارز روند نزولی خود را آغاز کرد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

وی افزود: افزایش یا کاهش نرخ ارز در بلند مدت به احتمال وقوع یا عدم وقوع شوک‌های سیاسی بستگی دارد، البته خوشبختانه طبق گزارش‌های اعلام شده از سوی مراجع رسمی فروش نفت افزایش یافته؛ بنابراین دست بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز باز است.

افقه بیان کرد: بانک مرکزی در سمت عرضه با مشکلی مواجه نیست؛ بنابراین می‌تواند سیاست‌های مناسبی را در بازار ارز اتخاذ کند؛ البته هم‌اکنون نیز با اقدامات خوب بازارساز و کاهش تنش‌های سیاسی شاهد اُفت قیمت دلار هستیم.

این استاد دانشگاه درباره نقش دلالان و سفته بازان در افزایش نرخ ارز در یک ماه گذشته گفت: زمینه فعالیت سفته بازان و سوداگران با رخ دادن تنش و شوک‌های سیاسی بیشتر می‌شود یعنی زمانی که ایران با مسائل سیاسی رو به رو است عده‌ای از این فضا برای دلالی و بالا بردن نرخ ارز به منظور به دست‌آوردن عایدی استفاده می‌کنند؛ بنابراین 

دیگر خبرها

  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۸ / این کوروش افسانه است!
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود
  • نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • چالش حضور برنامه‌ریزی نشده اتباع خارجی در پردیس
  • میزگرد نگاهی به هشت چالش تاریخی؛ پروژه کوروش درخدمت اسرائیل؟
  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • از پیچ و خم تصویب تا حل چالش‌ها